ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)
Köszönöm szépen a választ :-)
mesi29 és panndi köszi a tanácsot :) genetikai UH.ra jött velünk augusztusban,akkor is meg hagytam neki a döntést be akar-e jönni avagy sem :) és bejött.azt a fülig érő vigyort sosem felejtem el amit láttam az arcán,pláne amikor a doki oda nyújtotta neki a 3D képet a tesójáról :) remélem most is jól fogja a dolog kihozni magát :)
Ja, a szobába én sem engedtem be őket, de a folyosón örültem nekik :)
Szia! Én megkérdezném tőle, hogy van-e kedve bemenni? Nincsenek kitiltva a gyerekek. Azt is elfogadnám, ha nincs, de ha esetleg rossz tapasztalata van a kórházzal kapcsolatban és azért akarja kihagyni, akkor mindenkép elmondanám, hogy a szülészeten nem olyan a hangulat mint máshol, boldogabb :) Menjen csak, az én 3 évesem és 21 hónaposom is vigyorgott húgicán, tetszett nekik :)
:) köszi a megerősítést :) én is hajlok rá,hogy had jöjjön.
Tavaly novemberben született a kisfiam, lányom 16 volt,mindennap bejött, élmény volt neki az öcsit az ablakon keresztül nézni. Most február 24-re vagyunk kiírva a második öcsivel, már most mondta, hogy ne izguljak Ő jön mindig.
lányok felmerült bennem ez a tesós látogatás kérdése akár a folyosóig is csak!!!nagy fiam 15 múlt és gimi 1 osztályába jár.január 10re vagyunk kiírva a kis tesóval.a volt férjem miatt rendesen meg van kavarva a fiam a tesó-nem tesó kérdésében.szerintetek egy ekkora kamasznak jót tesz-e ha a kórházba bejön ??
6-tól van, de érdemes egy picit hamarabb menni, hogy legyen ülőhely. Legalábbis a múltkor többen állva maradtak, és nagyon nincs levegő a teremben. (Meg ha tudsz olyan helyre ülni, ami elől/szélen van, az előny lehet, hogy hamarabb bejuss a szülőszobára.) Jól kell helyezkedni.
Sziasztok :-)
Szeretném megkèrdezni Tőletek,hogy a szülésfelkèszítő,ami minden második szerdán van, délután 5 órától kezdődik vagy 6 órától?
Köszönöm :-)
Mi már a 32. hétben járunk,hála az égnek minden jól halad :-)
A férjem egyszer hozta be a fiúkat, 3 éves a nagyobb és januárban lesz 2 éves a középső. Üvegen keresztül megnézték a hugicát. Pont befejeztem a szoptatàst és elaludt mikor jöttek. 30 percet voltak bent, szaladgálni akartak... Én sírtam el magam, mert hiànyoztak nagyon! Utàna egyedül jött a férjem. Így jó volt nekem, szobába senki nem jöhet be, ez nekem alap. Végül én tartottam be a szabályt mint írtam korábban, szobatàrsak első gyerekkel felrúgták. Meg sem kérdezték bejöhet-e rokon :(
Igen, pont ezért dilemmázok, hogy jojjon-e, mert én nem engednem be a szobaba, én se örülnek, ha más gyereke bejonne, ki tudja mit hordoz. És abszolút örülök, hogy nem jöhet be senki a szobaba, anno ez is szempont volt nálam a korhazvalasztasban.
Köszönöm Lányok :)
Odamegyek 8 előtt, előbb-utóbb így csak bekerülök!
Sziasztok,
Bocs, hogy beleszólok, csak elmesélném, hogy mikor Én szültem, akkor volt egy túlbuzgó anyuka aki mindenáron meg akarta mutatni a kistesót a nagynak és már órákkal az érkezés előtt elkezdett "puhítani " minket, szobatársait, hogy ugye részünkre nem lesz gond, ha bejön megnézni a babát. Persze, hogy nem mondtunk nemet. NA de anyuka ezt nem 1 percre gondolta, hanem, hogy akkor az Ő családja bent a szobában szépen nézegeti a család legkisebb szemefényét. Nem örültem, mert nem véletlenül van kiírva, hogy senki nem mehet be a kórterembe. Ahogyan ezt végig gondoltam már ott is termett egy csecsemős nővér, aki úgy leteremtette anyukát, hogy megszólalni nem mert, csak a 2 évesét tessékelte kifele amilyen gyorsan csak tudta. Nyár volt, nem influenza szezon, de a csecsemős emiatt szúrta le, hogy az ovisok a hordozzák a legtöbb nyavalyát és pont őt engedi a babája meg persze a mi babáink közelébe? A lényeg, hogy folyosóig mindenképp belehet hozni a "nagyokat", de nekik is csak az üvegfalon keresztüli csodálás marad.
Benn volt mindenki, igen :) Másnál is volt gyerek látogató, ez nem gond :)
Én szerettem volna, hogy lássa, miért nem vagyok itthon, hol vagyok, és szokja a gondolatot. Egyiknél sem bántam meg, hogy bejöttek. Most utoljára sem a kicsivel (akkor volt 22 hónapos) volt gond, hanem a másodikunkkal, aki öt és fél éves. ő pityergett búcsúzáskor.
Szerintem most, hogy egyedül van, csak 8-tól van. Legalábbis ma 8-kor kezdte. Nem voltunk sokan, de időpont nélkül is be fog hívni egy idő után. Azt mondja majd, hogy előbb az időpontosok, de ha van lyuk, akkor egyből behív. (Nekem ez volt a múlt héten.) Kár, hogy nem szóltál hamarabb, ma kérhettem volna neked időpontot. De a lényeg, hogy nyugodtan odamehetsz anélkül is.
Nekem, úgy rémlik, hogy attól függ a ctg kezdés, hogy melyik nő van ott. Ha az, aki szokott, akkor már 7-re lehetett menni, de volt Szabin, akkor csak 8-kor kezdődött. De mindenképp érdemes minél korábban, később rengetegen vannak és az idopontnak nincs túl nagy jelentősége...
panndi: ezek szerint Nálatok voltak bent a tesok latogatni?
Pont ezen dilemmázok, hogy eljöjjön-e majd a kisfiam (2 mult), mert ha jól emlékszem ki volt írva, hogy a folyosora nem jöhet be 14 éven aluli... akkor ebből nem volt gond?
Amúgy sem tudom jó otlet-e, mert ugye ő nem jöhet be a szobába, nekem meg lehet, hogy muszáj közben bemenni a kicsihez, nem tudom, hogy viselné... meg azt, hogy el kell mennie, én meg maradok... Szóval most arra hajlok, hogy ne jöjjön inkább, max. ha nagyon hiányzom neki, vagy gáz van. Én meg csak kibírom valahogy, ha nem látom, bár elég nehéz lesz, de azt kell most néznem, neki mi a jó... Persze a párom is elég nehezen fog bejutni hozzám, ha őt nem hozhatja... dilemma...
Sziasztok! Ismét én...ctg rendelés reggel 8tól van, ugye? Mert nem hajlandóak Érden fogadni ctg-re az ikrek miatt, így kénytelen vagyok hetente bejárni a MÁV-ba. Időpontom nincs, gondoltam beülök 8ra, aztán sorra kerülök majd. Vagy rosszul gondoltam? :D
Köszi csajok :) Akkor no kaja...príma lesz, mert ráadásul nem reggel, hanem délelőtt kell bemennem :p
Tegnap voltam dokinéninél és szólt 2 hét múlva az UH és labor mellé már CTG is dukál.Nem tudom mi történt,de az Uh.ra 3 hívás után tudtam időpontot kérni és a CTG.re pedig szinte azonnal felkapták a telefont :) Szerencsére a 2 vizsgálat 1 napon lesz fél órás eltéréssel,labort meg reggel tudom így intézni.Egy szuszra le tudom a kötelező dolgokat :)
Egyetértek Mesi29, a látogatókkal kapcsolatban. Hozzám jött a férjem mindennap, egyszer sem jött be a szobába, csak a hazamenetelkor. A látogatókhoz kimentem, rövid ideig voltak. A gond azzal van, hogy tényleg nem lehet megoldani, hogy ne lássanak be a folyosóról, a függöny az ajtóra nem ér már (legalábbis abban a szobában, ahol én voltam).
Meg az is fura, hogy a szülőszobán Apuka fogja a babát, míg engem varrtak, meg utána is ott lehetünk még 2 órát, aztán az osztályon meg még csak rá sem nézhet, csak az üveg mögött.
Igen :) éjfél után inni sem lehet.
Sziasztok!
Ma voltam ctg-n, uh-n.
Rákérdeztem a babák súlyára. Becsült súlyt, de nem tudom, mi alapján, AC-t továbbra sem mértek. Valamit talán megnézett a nőci az asztalon?! Nem látam igazából, és utána mondta, hogy nagyjából mindketten 2 kg körüli súlyban vannak. Szerencsére nagyon szép méreteket mértek, megnyugodott a lelkem :)
Még egy HÜLYE kérdés...császárra éhgyomorra kell menni???? Elfelejtettem rákérdezni :p
És ők lefénymásolják? Vagy csak be kell mutatni?
Szia! Október 13-àn született meg a lányom, végre nem kellett a másolat, nekem is eredeti volt, 2011-ben hàzasodtunk össze :) szóval tényleg jó az eredeti.
Sziasztok! Legutóbb azt írta itt valaki, hogy nem kell a 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat. Ezt meg tudnátok erősíteni? Ma egész nap lejártam a lábam, de a házassági akvi-hoz csak holnap van ügyfélfogadás. Nem szívesen mennék be még egyszer a városba.
Köszi!
Jaj de egyetértek. Én nem is akartam látogatókat, még a férjemet és a gyerekeket is volt, hogy hazaküldtem, mert tudtam, hogy szoptatni fogok, és nem akartam, hogy ők várjanak fél órát, én kapkodjak meg idegeskedjek, senkinek sem jó. Az tényleg rossz, hogy Apa sem nyúlhat hozzá, főleg, hogy pl a negyedik gyerekünket a PIC-en megfoghatta, simogathatta, stb, majd amikor átkerült a baba hozzám, már nem jöhetett be hozzá. De érthető azért :)
Még annyi, hogy mikor én szültem, rekkenő nyár volt, nem volt betegségszezon. Ha az lett volna, Apát sem engedtem volna baba illetve a szobánk közelébe.
További ajánlott fórumok: