A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig (beszélgetés)
Sajnos én is azt tapasztalom, hogy a női főnökök még szemetebbek, mint a férfiak, amikor gyerekvállalásról van szó. Még akkor is, ha nekik már van gyerekük.
Én általában próbálok mindent több szemszögből nézni, de kutya legyek, ha értem, hogy miért ilyen kegyetlenek.
Jól tarkón kellene az ilyeneket vágni, hátha észhez térnek.
Sajnos a legtöbb munkahelyen a kollégák is pletykásak és akarva-akaratlanul is elmondanak mindent mindenkinek, így jobb, ha csak annyit tudnak az emberről, ami rájuk tartozik.
Kedves Lara!
Nagyon sajnálom, hogy újból ilyen nehéz dolgokon kell keresztül menned. :-(
Még ne add fel teljesen, tartsál ki. Próbálj meg sokat pihenni a hétvégén. Szedd az Utro-t.
Nagyon szorítok értetek!!!
Majd írjál, mit mond a dokid.
Veled vagyunk!
Igen, a 3. Az első még 4 évvel ezelőtt volt, szintén ilyen korai szakaszban, az 5. héten, akkor próbálkoztunk először. Akkor egy napon keresztül iszonyúan görcsöltem és lökéshullámszerűen jött belőlem a vér. Kicsit darabos volt, de alig lehetett észrevenni a darabokat és tesztem sem volt, mert akkor próbálkoztunk először és csak sejtettük, hogy terhes lehetek, de még vártunk a teszttel. Magamtól tisztultam.
A második tavaly szeptember elején volt, nem tudtunk róla, hogy van ott valaki. 6-7 hetes lehetett, mikor elment, és volt előtte mensim!!!! Úgyhogy azt hittük, nem vagyok terhes! Olyan időben jött rám vérzés, amikor nem kellett volna, bementem a kórházba, UH-n látszott az összeesett petezsák és a már leváló nyálkahártya. Magamtól tisztultam, nem volt szükség kaparásra. Ennél semmi más tünet nem volt, csak a vérzés. Se görcs, se semmi.
Igazából egyiknél sem tudtuk, hogy terhes vagyok... és teljesen más is volt, mint most. Testileg és lelkileg is. :(( Megjegyzem, rosszabb, ha tudod, hogy volt ott valaki...
Progeszteront az én szervezetem gyakorlatilag semennyit nem termel. Ezt már tudjuk egy ideje. Ezzel kezelnek már hónapok óta, Clostival kezdtük, most az inszem után Duphaston támogatást kaptam, sikerült, de szerintem az lehetett a gond, hogy nem volt elég a Duphaston. Az Utrogestant pedig már későn kaptam meg...
Az előbb beszéltem a dokimmal. Azt mondta szedjem még az Utrot, szájon át, feküdjek egész hétvégén és hétfőn menjek be UH-ra hozzá, hátha megmarad... hát, én erre elég kevés esélyt látok... Érdemes egyáltalán amellett, hogy ilyenek történtek, amit leírtam, megpróbálni megtartani???????? Kétségeim vannak.....
Lara, nagyon sajnálom :(
ez a 3. vetélésed?
Érdemes kivizsgáltatni, hogy miért: MTHFR, Prothrombin, Leiden?
Progeszteronod rendben szokott lenni?
Lányok, már erősen vérzek, nagyon darabos, sötét vörös vér, meg nagyon sötét barna is, tele van fekete nyákos szövetdarabokkal (meg az Utro-val, ami most jön ki ezerrel fehér darabokban).
És jönnek az újabb görcsök... Pedig eddig a reggeli történések óta semmi tünetem nem volt...
Bocs, hogy ennyit írok, de talán másnak jól jön ez még később, ha ilyesmi történik...
Ja, ezt még le kell írnom:
Tegnap du. már nagyon szenvedtem bent a cégnél, azt se tudtam, hogyan üljek, egyre csak erősödött a görcsölés. Jön az új főnököm, meglát, aztán nagy jelentőségteljes hanghordozással behív magához. Na mondom, ez jó lesz...
Elkezdett vmi feladatokról beszélni, de esküszöm lányok, látni nem láttam, annyira fájt a hasam. Észrevette, erre a következő párbeszéd zajlott le:
-Rosszul vagy?
-Igen, nagyon görcsöl a hasam, ülni sem bírok rendesen.
- Aha, de ez most ugye nem azt jelenti, hogy haza akarsz menni?? Mert az most nem jönne ki túl jól...!!
Mindezt du. 4 órakor. 5 perc múlva felálltam és hazajöttem. 7re járok dolgozni, nehogy már ne jöhessek el 4kor... én is 8 órában dolgozom...
Hát ezért nem mondok el itt bent senkinek semmit... Szerintem ha megtudnák, mi zajlik most, inszemináció, meg minden, akkor ez a nő képes lenne kirúgatni!!!
Sziasztok.
Rossz hírek: tegnap egészen késő éjjelig iszonyú görcseim voltak, még a lázam is felment, azt se tudtam, hogyan feküdjek, sehogy nem volt jó, elég látványosan szenvedtem, a férjem azt se tudta, mit csináljon szegény. A magne b6 amúgy kicsit levitte a görcsöt, de csak rövid időre, mindenesetre 2-t bevettem délután és lefekvés előtt is még egyet.
Ma reggelre szinte semmi nem maradt ebből, betét tiszta, már majdnem meg is nyugodtam, de mondom majd mindjárt kiderülnek a dolgok a wc-n. Reggeli pisiből kellett ma egyet tesztelnem a doki kérésére. Az üvegbe olyan lötyit produkáltam, hogy majdnem elájultam: 2 ujjnyi vastag fehér üledék volt az alján és iszonyú zavaros volt... na mondom, fasza.
De ezután jött a java: üveg félre, wc-papír, törlés... egy akkora darab lökődött ki belőlem (még éreztem is), ahogy odatettem a papírt, hogy csak na! Vastag, nyákos szövetszerű, sötét fekete-barnás-kicsitvéres és csak tippelni tudok, hogy ez bizony a méhnyálkahártyám volt (vagy legalábbis egy része, darabja).
Enyhén érzem a pocimat, de görcs nincs, van viszont könnyezés és reményvesztettség. Szerintem ez egy vetélés volt.
A tesztet már le se érdemes írnom: halvány második csíkunk van, ez nekünk visszaesés, hiszen már erősebb csíkjaink voltak (ugyanaz a teszt, predictor early).
Férjem szerint egy hős vagyok, mert pár perc alatt képes voltam megnyugodni és annyit mondtam neki, hogy akkor készüljünk a második inszeminációra. Végülis összejött az első, de valami gond volt és nem maradt velünk. Inkább most menjen el, mint 2-3-4 hét múlva, vagy még később. Most így esélyem van arra is, hogy magamtól tisztulok és nem kell "kaparni".
9 körül felhívom az orvosom, kérte is, hogy mindenképp keressem. Délutánra többet tudok mondani arról, hogy mi jön ezután.
Hát ez van. Amilyen kétségbeesett és félelemmel teli voltam az elmúlt 2 napban, most annyival nyugodtabb és tisztább gondolataim vannak. Érzem, hogy ez így van jól és így kellett lennie.
Nem adjuk fel. Már 4. éve küzdünk, 2 vetélésem volt eddig, három a magyar igazság, azt mondják... A következő sikerülni fog!!!!
Lara! Hogy vagy?
Remélem már otthon pihensz.
Sikerült holnapra kiíratni magad?
Olyan gáz, hogy a főnökök többsége le se sz...ja, hogy az ember lánya mennyit küzd egy babáért. Persze ahhoz nagyon értenek, hogy hogyan tartsák sakkban az embert, mert tudják, hogy féltjük a munkahelyünket.
Remélem, hogy az Utro és a pihi segíteni fog.
Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen. 🍀🍀🍀
Húú, hát biztosan nem fogom elmondani itt bent, hogy mi van... Most olyan változások vannak itt bent, hogy megkockáztatom, hogy lehet, hogy még ki is rúgnak, ha ilyesmi a fülükbe jut. Pont a legrosszabb ez az időszak sajnos :( Projekt managerként ráadásul elég sok dolog van rajtam...
Tegnap voltam dokinál, felírta az Utrogestant. Többet nagyon nem is tehet, ha így is elmegy a baba, azt mondta, hogy akkor annak úgy kellett lennie.
Nagyon kedves vagy és köszönöm az aggódást. Sok erőt adtok ám, mikor összecsapnak az ember fölött a hullámok...
Ú, te jó ég, ehhez képest az én görcsös barnázásom egy kis semmi. Biztosan nagyon rémisztő az erős vérzés, én, aki extra parás vagyok, teljesen kikészülnék.
Már én is érzem, hogy itt táppénz lesz, mert ülni sem bírok (pedig muszáj...). Nemrég írtam az anyósomnak, hogy hívja fel a háziorvost (ő nagyon jóban van vele), írjon ki. Igazából, ha holnap otthon tudnék maradni, akkor hozzáadódik a hétvége és az már 3 nap folyamatos pihenés, plusz a ma délután, amint hazaérek.
Remélem az Utro is segít.
Jövő szombat az már nagyon közel van!!! Remélem jól érzed magad! Ha addig nem írnál, sokat gondolok majd rád és reméljük, minden rendben lesz veled és a babával a szülés alatt. Azért majd írd meg nekünk, ha világra jött a picur és hogy minden rendben van :)
Gratulálok és vigyázz magadra, már nincs sok hátra :))
Nem lenne jobb elmondani mi a gond a melóhelyen?elmenni orvoshoz,nehogy baj legyen!
melletted vagyok,sajnálom én is!mindezt azért írom,mert aggódik az ember még így ismeretlenül is.
szia Lara,
mindig olvasgatlak benneteket, de nem vagyok valami aktív kommentelő. viszont most szükségesnek érzem leírni a saját tapasztalatomat.
nekem tavaly augusztusban volt egy missed ab-om a 9. héten, üres petezsák miatt. semmi tünetem nem volt, hogy gond van, csak az uh-on derült ki. sokként ért a hír. a műtét utáni 6. hónapban lettem újra terhes.
viszont ennél az új terhességnél is gond volt a 9. héten. egyszer csak derült égből villámcsapás, elkezdtem nagyon durván vérezni.
teljesen biztos voltam benne, hogy megint elvetéltem. bementünk a kórházba ahol kiderült, hogy van egy nagy hematómám, az vérzett, de mivel a baba alatt volt, nem mosta ki.
3 hetet kellett szigorúan feküdnöm, csak wc-re és fürödni kelhettem fel, de megérte, mert megmaradt a baba és jól van. (jövő szombatra vagyok kiírva...) pedig csak a 22. hétre tűnt el a hematóma.
szerintem nagyon fontos lenne pihenned, írasd ki magad a háziorvossal, kamuzz be valamit, hogy fertőző beteg vagy, vagy valami és feküdjél.
sok sikert kívánok, remélem minden rendben lesz!
Köszönöm, drága vagy.
Nem akarok nagyon drámázni már itt a fórumon, de most már nagyon fáj a pocim, görcsösen, menzisem. :(( Mint a mensi első napján.
Szomorú vagyok :((( Nagyon :(((
Én amikor elvetéltem olyan görcsöm volt egy egész délutánon keresztül,h azt hittem ott halok meg. Illetve olyan durva szövetdarabok jöttek ki belőlem, hogy megijedtem.
Gondolok rád.<3
Ezen felmosolyogtam, mert elég jók a vizuális képességeim és egyből megjelent a kép, amint ráhányok az új főnökömre.... :))
De amúgy igazad van, ezt kéne, odahányni eléjük.
Még korai terhesség, 4hetes+5 napos... :(( Ilyenkor még bármi történhet, tudom...
Sikeres első inszemináció után vagyok, tesztek pozitívak, jövő hét utáni hét elején kell mennem UH-ra...
Duphastont szedtem eddig 2x2-t az inszemet követő naptól, ezt tegnap lecseréltük Utrogestan-ra, szintén 2x2.
Nagyon remélem, hogy elmúlik ez a barnázás. Olyan érzésem van, mint mikor rendesen megjön a mensi, csak nem vérzés, hanem nagyobb barna pecsétek.
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei
- A terhesség korai jelei és a terhesség maga:)
- Nálad mik voltak a terhesség első jelei?
- A fogantatástól számított hány nap múlva jelentkeznek a terhességi korai tünetek, és mik azok, amik legelsőnek jelentkezhetnek?
- A fogantatást követően mennyi időn belül jelentkezett a terhességed alatt hányinger?
- Ha ez terhesség, akkor mikor volt a fogantatás?