A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig (beszélgetés)
Na két napi keresgélés után rátaláltam a válaszra... ezek szerint van két tüsző ami növekedésnek indult:
A vizsgálat hüvelyi úton történik üres hólyag mellett. Pontosítani tudjuk az ovuláció napját (megtermékenyülés napja). A menstruáció első napjától számított 6-7.-nap általában már 5-10.-napon kis tüsző látható a petefészekben, amelyek méretükben és szerkezetükben még nem különböznek egymástól. Ezek közül egy ki fog választódni amelyik domináns lesz. A 8-10.-napon azonosítható a domináns tüsző, amely a petefészekben jól körülhatárolható 8-10 mm-es képlet formájában. Ezután gyors növekedésnek indul és eléri az átlag 20 mm-es átmérőt.
A FOLLICULOMETRIA: Tüszőmérés a menstruáció első napjától számított 8-9.-napon történik. Lényeges a ciklus hossza, a hosszabb ciklusú nőknél később, a rövidebb ciklusú nőknél hamarabb kezdődik. A tüsző napi 1-3 mm-ert nő, ami követhető. Ilyenkor érdemes egy ultrahang vizsgálatot végezni, hogy van-e kiválasztódott tüsző. Majd a 10, 12, 14, 15.-napon ismételni annak függvényében hogy a tüsző elérte-e a kívánt nagyságot az átlagosan 20 millimétert. Ez nagy valószínűséggel a 14-15.- napon várható. Ilyenkor kell házaséletet élni hogy a megtermékenyülés biztos legyen!
Szia!
Bocs hogy válaszolok,gondolom tapasztaltabbtól szeretnél választ,de szerintem mérd szájban...
Azt olvastam a hőmérő leírásán hogy egyébként is ott a legideálisabb és a szád (elvileg) nem hűl le akkor sem ha a tested igen mert mondjuk hideg van. :) És szurkolok Neked! :)
hát én is remélem, h elkaptuk :)
most így állok. ma reggel kicsit megijedtem a hő lezuhanásától, de marha hideg volt a lakásban (nem voltunk itt a hétvégén, le volt csavarva szinte teljesen a fűtés), szal sztem szimplán kihűltem kissé :)
vagy ez hülyeség?
Hűűű csajok! Ez az alhasi fájás, ez nagyon fáj :S
8.DPO-n vagyok. Mi tök lehet ez?????
Húha, neked mostanában esedékes a tesztelés ugye? :) Várom reggel a "jelentést" :)
A clearblue nem 50-es?
Az IR-t ha kezelik, "kilőheted" Kismamában sok ilyen sikersztori van. A PCO-ban nem vagyok jártas, de lásd Szabianyut :)
Múltkor írtad hogy pont peteérés előtt voltatok együtt, biztos "elkaptátok"!
ha lehetek ilyen pofátlan, csajok, akkor lécci, bíztassatok kicsit...egy csajszi egy másik fórumban eléggé elkeserített, a mondandója lényege az volt, h nem túl valószínű, h teherbe eshetek :( (endometriózissal műtöttek 1,5-2 hónapja, IR-em és PCOS-em van, és most is ott van még egy kicsi endo az egyik oldalon)
nem akarok megint pesszimista lenni :( eddig olyan jó volt ez a hónap...semmi görcs, semmi para, sok szex:) a jó időkben (remélhetőleg)...jövő kedd körülre nem várom...de most parázni kezdtem :(
Mert a kiscsaj olyan eleven, alig bírunk vele :)
Meg nem bírja hogy rendetlenség van vele meg tiszta morzsa minden mert fel-alá futkozik.
Pont olyat kellett kifognom akit győzködni kell család ügyben (sóhaj).
Szintén nem akarta az elsőt. Olyan jó lenne már együtt várni a babánk. Sajnos nem volt itthon a 8. hónapig, aztán utólag árulta el, hogy nem bírta velem a kilencediket mert sok bajom volt :P
Majdnem két hetet húztam rá, már a 42.-et kezdtem mikor elkezdődtek a fájások.
4008 gramm lett...
Aranyos vagy, én is drukkolok neked!
Párom nem akar még egyet, nem tudom mi lesz ha +.
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei
- A terhesség korai jelei és a terhesség maga:)
- Nálad mik voltak a terhesség első jelei?
- A fogantatástól számított hány nap múlva jelentkeznek a terhességi korai tünetek, és mik azok, amik legelsőnek jelentkezhetnek?
- A fogantatást követően mennyi időn belül jelentkezett a terhességed alatt hányinger?
- Ha ez terhesség, akkor mikor volt a fogantatás?