A Sote I. mint meddőségi központ (beszélgetés)
Mikor is lesz a vervetel?
Hát, kemény vagy hogy kibirod teszt nélkül!!!
Köszönöm lányok
Nagyon nagy segítség vagytok nekünk
A sűrű bejárásra legalább feltudom készíteni a főnökömet időbe szólhatok neki akkor mire számítson.
Szedj Medrolt! Ha nekem lett volna, én is szedtem volna! Sote elutasit minden megtapadást segítő gyogyszert. Szoval szedd! :)
Uhh, szegénykém! Nem kérdezted meg, hogy mi volt? De örülök, hogy már jobban vagy! A 6 az nagyon szép szám!!! Juhujjj! :)
Én ma voltam első vv-n, pénteken lesz a következő, na és délben az ítélet. Egyébként on/off görcsölgetek, de még nem jött meg. Remélem igy is marad 🙏🙏🙏 bár tudjuk, hogy az sem.jelent sikert még.
Na de szoritok Neked!
Amika! Köszönöm!! Kivánom, hogy sikerüljön már belekezdenetek a lombikba!
Nyakaska,
Legyetek vsak együtt abban a honapban is,amikor kezditek a gonapetylt...volt már itt olyan lány, aki akkor esett teherbe! :)
Sziasztok! A long protokoll csak kb. egy hét pluszt jelent a rövid protokollhoz képest. Tehát 20. napon elkezded szúrni a "petefészekleállító" injekciót (Gonapeptyl), majd 28., 30. nap környékén ugyanúgy megjön a menzeszed (meg is kell, hogy jöjjön, tehát jó esetben nem marad ki!). Ekkor a Gonapeptyl mellé becsatlakozik a stimuláló injekció, amivel elkezdik növeszteni a tüszőket kb. 14 napon át, tehát nagyjából akkor jutsz el a peteérésig és a leszívásig, mint normál esetben.
Nekem szept. 29-én indult a Gonapeptyl, okt. 11-én kezdték a stimulációt, és ma, azaz okt. 24-én volt a leszívás. Nagyjából ennyire lehet számítani.
Sok sikert!
Sziasztok
Tündev szorítok neked Nagyon🙏🙏🙏🙏🙏
Cs.Masa kitartás pár nap és már kapod vissza őket.
Aspirin protekt és sok fehérje meg folyadék .
Én pénteken megyek 20-ik cIklusnapi vizsgálatra remélem nem találnak semmit és végre kezdhetjük már végre a lombikot.
A prof hosszú protokolt alkalmaz az mit jelent?hány ciklus telik míg leszívás lesz ?(persze ha minden jól megy )
Sziasztok! Novemberben kezdődik nálam a lombik long protokoll. Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban: 1) ha a 20. napon elkezdődik a szurkálódás, akkor ugye itt kimarad egy menstruáció és a petefészek leállítása után kezdődik rögtön a stimuláció? Összesen hány hetes ez a procedúra? Hanyadik napon van a leszívás?
2) Érdemes ebben a hónapban a peteéréskor próbálkozni természetes úton? Vagy a 20. napon elkezdett injekció felborít mindent? Köszi szépen a segítséget :-)
Szia Tundev!
Hát túl vagyok rajta, kicsit megviselt most az altatás, de aztán magamhoz tértem. Állítólag fél órát voltam a műtőben, ami szerintem sok, nem tudom mi történt, de miattam csúsztak a délelőtti beültetések. :-( Na mindegy, addig kotorásztak, hogy valahogy csak sikerült találniuk 6 sejtet, ami az én koromban már egész tűrhető.
Most azon filózom, hogy szedjek-e szteroidot a megtapadás elősegítésére (a Kaáliban ilyenkor javasolják a Medrolt, de a SOTE-n nem). Azt hiszem, megkérdezem a 40-es professzor asszonyokat a másik fórumon.
Nem csodálom, hogy nem mersz tesztelni! Egyébként én még akkor sem tudtam pozitív tesztet produkálni, amikor terhes voltam (pedig nem volt olcsó teszt), teljesen letörve mentem el a vérvételre, aztán ott jött a döbbenet. :-) Neked mikor esedékes a vérvétel?
Szia Cs.Masa!
Még egyben (értsd nem jött még meg 😁). Agyilag meg hullámzom, mint egy 5-ös erösségű hurrikán sújtotta ladik a tengeren! 😂
Képzeld, tesztelni nem merek! Pfff! Szánalmas! De legalább addig még reménykedhetek. 😉 Bezzeg belül meg tönkremegyekbaz idegtől 😂 Nem normális ez az emberi agy, én mondom! 😊
Hogy sikerült a leszívás? Remélem minden rendben volt!
Tundev, Mobea! Nagyon köszi a választ mindkettőtöknek! Igen, én is így értettem, tegnap még volt Gona+Ovi, de ma már semmit nem szúrok, holnap van a leszívás (nekem már nagyon dagadtak a tüszők tegnap, úgyhogy azt mondta, a stimulálót azonnal hagyjam abba). A Bromo-ról meg egy szót sem szólt, csak gondoltam, ha már 3 dobozzal felírta, azt végig kell szednem. Mindig nagyon gyorsnak kell lenni a profnál a kérdésekkel, mert észbe sem kapok, és már kitessékel... :-)
Tundev, Te hogy vagy? Bírod még cérnával? Mikor tesztelsz?
Cs.Masa!
Az utolsó gonapetylt az ovetrillel együtt szurtam. Azaz aznap még kellett szúrni. Hiszen másnap semmi és azt követő nap pedig leszívás.
A Fostimont az ovetrill-es nap elötti napig kellett szurnom.
Tehát nálam ugy volt, hogy vasánap még fostimon+gonapetyl, hétfön már csak gonapetyl és ovitrelle, kedden semmi, szerdán leszivás.
De a bromocriptint folyamatosan kell szedni.
De ha nagyon bizonytalan vagy, Annáék biztosan segítenek telefonon.
Mikorra vagy kiirva leszivásra?
Na most nem jön ki nekem se a matek pedig alig egy hónapja volt, de az tuti, hogy az utolsó gonát kedden adtam be, és szerdán már csak az ovitrelle volt.
És szerintem kedden még volt a menopur is, bár ezt nem kérdezted :) csak darabra azt most nem tudom kihozni.
de a gona tuti így volt, mert 19 fogyott el, és az csak akkor lehet, ha az ovitrelle napon már nem szurtam (nekem a stimu alatt csak kétnaponta kellett azt)
Sziasztok! Akinek volt már a SOTE-n hosszú protokollja, annak meddig kellett szúrni a Gonapeptylt? Ugye a leszívás előtti napon már nem? Tehát az Ovitrelle beadása után már semmit nem kell szúrni?
(A mai végső konzultáción megint úgy hadart a prof., hogy félek, félreértettem valamit.)
Köszi, ha válaszol valaki!
Nekem pont akkortájt esedékes a 20. ciklusnapi a Hsg mistt, izgi lesz... egyéébként már most mehettem volna. :/
Azt mondták a múltkor, hogy nov. közepén nézi meg a doki, hogy decemberben meddig vállal lombikot. Remélem, 21-ig, az péntek. :)
Sziasztok!
Reaa!
Én sem értem.:/
Elmentem a háziorvoshoz, aki azt mondta, hogy így nem is adhatta volna ki a Sote. Egyrészt mert másolat a bélyegző, a másik pedig, hogy nincs a papírom diagnózis kód, az pedig kell, mert nem elég az, hogy "preoperatív kivizsgálás keretében kérik". Állítólag a röntgennél is kell beküldő diagnózis kód, bár nekem oda beírtak valamit a vizsgálatnál.
Most ott tartok, hogy a háziorvos írt külön másik vérvételes beutalót, amire úgy kerestek külön kódot. Ha valakinek segít, N9790 diagnózis kóddal, női infertilitás lett ráírva.
Lehet, hogy rendelője válogatja, de lehet, hogy érdemesebb előbb elmenni a háziorvoshoz, ahogy Mobea volt, vagy magánúton intézni.
Szöszmösz87!
Köszönöm! Talonba marad azért a Centrumlab, hátha még valami gond adódik.
Szia!
Nekem hosszú protokoll volt mind a kétszer, ami azt jelenti, hogy 20-dik nap kezdtem a Gona-t (napi 1 szuri), ehhez képest 14 nap múlva kellett mennem vv-re és uh-ra, és aznap kezdtem a stimut Menopurral, ami reggel is és este is szuri, a Gona meg marad végig a leszívásig. A Menopur adagolast mindig a köv vv és uh után határozza meg a doki, ez nekem 2 naponta volt. (Az adagolast úgy értem, hogy hány ampulla). A leszívás a ciklus közepén van, addig vannak a szurik, utána nekem jött a progeszteron kúp 3x2 egészen a HCG vérvételig (2 db), ami belülti után valahol a 10-14dik nap körül van, pontosan nem emlékszem.
Köszönöm a válaszodat. :) A hsg annyira nekem nem volt rossz élmény. Kellemes sem volt de elviselhető.
Bízom benne,hogy beültetésre nem fog sor kerülni.De azért köszi,hogy ennek is a vizsgálatait leírtad. :)
Szia Tbbze!
Sajnos erre nem tudok válaszolni, mert nekem nem esett még ünnepnapra vizsgálatom. Azt viszont biztos, hogy dec.20 után nem vállalnak új lombikot. De például én voltam dec.30-án vizsgálaton a profnál, mert már előtte belekezdtünk a lombikba.
Szia Zsuzsi!
Bár én is már "régi" motoros vagyok sajnos, de úgy tudom, hogy kb. 1 hónapra adnak időpontot első konzultációra.
A párod külső andrológiai vizsgálatát elfogadják majd, így ott majd csak egy sote-s spermavizsgálat kell neki.
Neked ami elengedhetetlen az a hsg, bár én a helyedben hycosy-ra mennék és már azt a leletet vinném az első konzultációra, így megúszod a fájdalmas hsg-t.
Ezen kívül minden ugyanúgy maradt, mint akkor. Vérvételek, hív, hepa sotés lehet csak. Majd a mellkasröntgen, ekg, teljes vérkép és vizelet kell sztk-ból, de erre majd ők adnak beutalót (ez altatáshoz kell és elvileg 30 napnál nem lehet régebbi az első beültetéshez képest).
De kívánom, hogy járjatok megint úgy, mint az elsőnél :)
Sziasztok!
Próbáltam rá keresni de nem találtam.Remélem tudtok pár kérdésben segíteni. 2015-ben mi is jártunk ide kivizsgálásokra. Szerencsére második konzultációra spontán terhes lettem. Most ismét úgy néz ki,hogy kezdődik minden procedúra elölről sajnos.
November végén kezdjük az orvosommal újra a vizsgálatokat, páromnak a külsős sperma vizsgálatot megcsináltatni. Kb. Február elején lesz meg minden papír.
Első konzultációra kb. milyen hamar adnak időpontot?
Egyáltalán ha már voltam ott és spontán teherbeesés történt akkor is minden ugyan úgy zajlik mint az elsőnél?
A vérvételeken,külsős spermavizsgálaton és a hsg-n kívül van e olyan vizsgálat amit most már kérnek? Vagy maradt minden ugyan úgy?
Köszönöm a válaszokat.
Mi vácon csináltattuk az andrológiai és sperma vizsgálatot 20000 ft.
Alapos és rugalmas a doki még este 8kor is dolgozik ha sürgős.
Sziasztok!
Ma voltam az első vérvételen. Sokan voltunk, de gyorsan ment!;)
Kértem időpontot páromnak, és a második konzira is. Így november végére talán kiderül valami.
Andrológiára mi a tájékoztatón szereplő magán rendelést hívtuk, és két héten belüli időpontot tudtak adni. Az ára sem vészes. Ha jól értette párom akkor max 30.000.-
Azt hittem a tehetetlenség, és az idpontokra való várakozás lesz a legnehezebb, de inkább a kíváncsiságommal kell megküzdenem most.:)
Kitartás mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- Pécsi Meddőségi Központ
- A budai Meddőségi Központba járunk
- Úgy néz ki, meddőségi központba kell mennünk:( Tudtok nekem abban segíteni, hogy Budapesten melyiket válszam?
- Melyik meddőségi központot válasszam? Segítsetek!:)))))))
- Melyik a legjobb meddőségi központ és miért?
- Melyik a legjobb meddőségi központ?