A Kaáli intézet (beszélgetés)
Kedves Juci1979!
Melyik Kaáliba jártok? Mikor mentek a harmadikra? Nagyon drukkolok nektek, Kitartást kívánok nektek is!! Sikerülni fog!! :-)
Kedves Bea!
Ugye muszáj pozitívnak maradni! Ez persze nem jelenti azt, hogy ez mindig sikerül is! :-) 3 laparoszkópiám volt a lombik előtt! Amikor harmadjára betoltak a műtőbe, na akkor nem nagyon éreztem az erőt! De most itt tartunk! Hátha! Vasárnap lesz teszt,hamarabb nem! Megfogadtam! Mindenkinek hajrá! Kitartást nektek!
Kedves Bea!
Igen az első!
Kedves Erázs1982!
Mi a Bp-i Kaáliba járunk Nyiregyháza mellől. Nekünk azt mondta a nőgyógyászom, hogyha megtehetjük, akkor inkább Pestre menjünk. Így kerültünk Pestre. A sógorom Pesten lakik így aztán persze sokkal könnyebb megoldani, mintha nem lenne lakás ügyben segítségünk. Ennek ellenére az egyik ismerősöm, akik Debrecenbe jártak éppen tegnap dícsérte Bodnár dokit. Neki már 4 éves a kisfia! A másik ismerősöm szintén Debrecenbe járt. Elsőre sikerült a kislánya. Tehát szerintem mindig mérlegre kell tenni az intézet választásnál, hogy összeségében mi felel meg a legjobban. A végeredmény szempontjából biztos, hogy sokat számítanak az orvosok, biológusok, de az is kell, hogy az egyéb körülmények számodra a lehető legjobbak legyenek. Ezután már nincs más hátra, csak bízni kell a választott orvosban és a saját erőtökben, hogy ti is végig tudjátok csinálni és, hogy minden rendben lesz!
A CA125, mint tumor marker biztos, hogy még egy sima háziorvosi beutalón is kell, hogy szerepeljen. Nekem is az volt a tapasztalatom, hogy az orvosok bár kiírhatnák, de nem szivesen írják ki a vizsgálatokat, mert nekik is van egy meghatározott kvótájuk a vizsgálatok kérésére. Nincs ismerősötök a kórházban?
Nekünk okt.5.-én volt a beültetés, két 5 napos babát kaptam vissza. Vasárnap már teszt nap van!
Sok-sok sikertés kitartást!
Kedves Erázs!
Idézem fleuriste 26292. hozzászólását! Bocs fleuriste, hogy rád hivatkozok!" Nekem a hiv és a hepatitis vizsgálatot nem nagyon akarta kiírni a háziorvos, de erősködtem, hogy lombik címszóval ki kell, hogy tudja írni és igazam lett."
A CA125 az endometriózisod követésére szolgál, nekem a nőgyógyász írta ki. A Romascore-ról sajnos nem tudok nyilatkozni. Sok sikert!
Köszönöm a beszámolót!
Kopa Zsoltnál voltunk mi is, ő végezte a spermavizsgálatot, illatve hormont is néztek.
Lehet hülyén hangzik, de engem az okok már nem érdekelne. :( Elfáradtam. Nekem már csak az számít, hogy valahogy kisbabám legyen.
Kedves Ysiysi!
A háziorvosom azt mondta h Ő nem tudja kiírni ezeket a vizsgálatokat,talán az infektológián.A doki CA125,HE4,Romascore,EKG,labor és páromnak HBA vizsgálatot kért.Ezeknek az eredményével kell majd megint vissza mennünk hozzá,s ennyi,azt mondta egyenlőre több vizsgálat nem kell,mert a konzultációra vittem magammal a leleteimet,mert én beteg vagyok(endometriózis,szervátültetett).Milyen hamar kapok időpontot most hogy az eredményekkel megyek majd vissza?
Kedves Erázs1982!
A HIV és a Hepatitis-t a háziorvosnak ki kellene tudni írni(nekem azt mondta, hogy nem, de közben másoktól hallottam, hogy ki kell, hogy írja),én az EKG-t is nála csináltattam. A hormon laborokhoz kell a nőgyógyászod segítsége. Ezeknek mennie kellene Tb-s alapon. De pl. az anti-müllerian hormont, ha kértek,csak fizetős alapon tudod megoldani! Én a laboratórium Kft-nél csináltattam. Csoportosítsd a vizsgálatokat, hogy melyiket hol és mikor ( mármint, hogy a ciklus melyik napján kérik). Én emlékszem, hogy kicsit megijedtem az A4-es lapnyi vizsgálat miatt, éppen akkor ment el a nőgyógyászom is. De végülis minden meg lett. Csak szépen sorban, egyiket a másik után!
mi nála kezdtünk Budapesten. nekem hatalmas várakozás volt az első találkozás, ennek ellenére csalódás volt, mert tárgyilagos, kimért és igazából nem kereste az okokat, kért pár kivizsgálást és elmondta a meglévő dolgok alapján hogyan lehet babánk. Utána esett le, hogy ez teljesen normális. Ők egy meddőségi intézet azzal a céllal, hogy a hozott anyagból és a meglévő technikai feltételekkel babát csináljanak az arra vágyó pároknak. Ők nem keresik az okot miért nincs spemium, miért rossz a hormon...ha ilyenekre kíváncsi az ember akkor andrológushoz és endokrinológushoz kell mennie. Mi is ezt tettük az első tali utána, ahol csak spermiogramot, HSG-t és hormonokat kért mindkettőnktől. Elmentünk andrológushoz, aki azonnal a biopsziát javasolta, ami persze férjemnek nem tetszett és én sem fogtam fel, hogy csak ez az egyetlen esély. Így elmentünk hát a Mensmentisbe, Tűű dokihoz. Ő egy év alatt rendezte a férjem hormonjait (alacsony volt a tesztoszteron szint), de sajna eredményünk így sem lett. Közben kiderült nálam az IR, diéta, gyógyszer, várakozás, hogy megfelelő legyen az inzulinom, mert az sajna rontja a lombik esélyét. Közben kiköltöztünk AUsztriába, itt is dolgozunk és így mentünk végül tavaly évvégén a győri Kaáliba. Még kellettek vizsgálatok, biopszia...viszont a biopszia másnapjára időpontunk volt a Krióba Pestre, hogy nézünk donort. Addigra érett meg bennünk: mindenáron, de gyereket akarunk. Szerencsére sikeres volt a biopszia.
Szóval: 1) írd össze a kérdéseidet, mert nagyon futószalag főleg az első konzi 2) ne várj sokat az első konzitól 3) lehet érdemes alternatív kivizsgálásokat kérni (Pesten andrológus pl Kopa Zsolt, Bógyi doktor, érdemes párodnál is hormont nézetni, megtalálni esetleg az okát, amiért nincs elegendő sperma). 3) Kérdezz nyugodtan :)
Nagyon bízom benne, hogy találnak megfelelő katonát. Mert nem hiszem, hogy donorral vállalnánk a dolgot. Ugyan erről még nem esett szó kettőnk között, de ismerem a férjemet, nem menne bele.
Jár valaki Szmatona Gáborhoz? Tapasztalatok? Elég sok helyen olvastam róla, hogy kimért, szűkszavú, kicsit mogorva doki, viszont az Intézet honlapján ott a képe, és számomra olyan szimpatikusnak tűnik...
További ajánlott fórumok:
- Győri Kaáli Intézet infók
- Kaposvári Kaáli intézet
- Mik a tapasztalatok a debreceni Kaáli intézettel kacsolatban?
- Dr. Kőrösi Tamásnak, a győri Kaáli intézet igazgatójának, van magánrendelése vagy csak az intézetben fogad betegeket?
- Kaáli intézet lombik program lenne pár kérdésem
- Lombik menete a debreceni Kaáli Intézetben