A fiatalon(17-18év) összejött párok kb hány százaléka marad együtt végleg szerintetek? És mitől függhet főként? (tudásbázis)
mi a párommal 17 évesen jöttünk össze ennek lassan 11 éve.már 5 éve együttélünk,2 éve vagyunk házasok,és van egy 2 éves kisfiúnk:)
voltak a kapcsolatunknak mélypontjai is ugyanugy mint szerintem másoknál,de túlélte:)
Amugy meg... az osztálytársam a barátjával 15 éves kora ota együtt van..idén 19 lesz... a barátja 25-26 ha jol tom'..
jelenleg a csajnál laknak , a csaj szüleivel együt...
na most már.. én ahogy elnézem tartos lessz.. a csaj akkor se fogja eléngedni ha már nem fogja szeretni, mivel hogy egyedül lenni nem szeret..és nem akarja megbántani a pasit sem mondván "mit gondolnénak rolam akkor mások?"
Én 15 voltam a párom 14 mikor elöször találkoztunk.Attol a perctöl kezdve elválaszthatatlanok vagyunk.Kijártuk a középiskolát utánna egy munkahelyen dolgoztunk mig elnem mentem gyesre.Azota van 6 csodálatos gyermekünk és imádjuk egymást.Ez szeptemberben lesz 20-éve.
De ismerek olyat is aki 12 volt mikor megismerkedett egy srácal és 19-évesen férjhez ment hozzá van 3 gyermekük,és most jelenleg 31-éve vannak együtt
Én 15,5 évesen ismertem meg a Páromat, két hét múlva megkérte a kezemet, 16 évesen eljegyzés, 17 évesen esküvő :) :) Ez történt 43 azaz negyvenhárom éve :D :D
Ma sem találnék a Páromnál különb férfit!!!
De ebben Minkettőnknek sok munkája fekszik!!
Mindenkinek sikeres kapcsolatot kívánok :)
Mi a párommal 17 évesen "jöttünk össze".Azóta együtt vagyunk, tehát már lassan 11 éve.Igen,ilyen is van.Sok türelem, bizalom, megbecsülés, szeretet,alkalmazkodás kell hozzá.Persze benne van, hogy elveszítheted másikat(másik lány miatt) de akkor az a kapcsolat valamiért nem működött,valami hiba volt benne.Mi is éltünk távkapcsolatban 2 évig, de ha biztos vagy magadban és a társadban akkor nem történhet semmi.
Most rengeteg bizonytalan embert látok.Ha magatokban sem bíztok, akkor hogyan várhatnátok el azt,hogy a párotok megbízzon bennetek?
Maguktól a személyektől függ akik benne vannak a kapcsolatban.
nem hinném hogy korfüggő.inkább attól függ mennyire illenek össze, mennyire tudnak alkalmazkodni.
és ez tuti nem attól függ hány évesen kerülnek össze.
El lehet válni akkor is ha 40 évesen házasodtál, és akkor is ha 18 évesen.
a környezetemben 3 olyan párt ismerek akik 14-15éves korban jöttek össze középiskola elsőben, és egy olyat akik még általánosban.
De azért ez elég ritka manapság.
Olyat is tudok,akik együtt voltak általánostól fősuliig és utána a csaj dobta a pasit egy 4éves egyetemista miatt :-))
Zéro %.
Tudod mit gondolok erről?
30 éves vagyok, ha 50 évesen összejövök valakivel akkor talán "örökre" együtt maradunk!
Olyan világot élünk, hogy ami fiatalon köttetett, az tuti nem lesz tartós.
Mindenki unatkozik, keres, variál.
Ne csüggedj, csak most érzed úgy hogy ezt örökre szeretnéd, 18 évesen én még azt hittem királylány leszek egy messzi-messzi galaxison!
ez milyen kérdés már?:Dakiknek vannak álmai azoknak van esélye, a többinek nincsen. az álmokat meg a barátok\barátnők, piázás, szórakozás és tetü gyíkok mind leírtják. Én 18 évesen jöttem össze exel 5 évet voltunk együtt ebből 4 és fél csoda szép volt aztán elkezdett inni, bulizni minden este, majd csalni hazudni. Mégis én vagyok az akinek még mindig vannak álmai. Mondjuk ezek asszem már azok is maradnak:D
Amúgy a boldogság csak azon múlik hiszed e, hogy az leszel. A legtöbb ember tele gátlásokkal vagy szeretne hinni de nem tud. Oké, hogy ha abban hiszek hogy képes vagyok repűlni akkor sem leszek képes rá sosem, de ilyen dolgok terén ha valamiben biztos vagy akkor veled úgy is történik meg. Én spéci még mindig hiszek a mesékben és a szép dolgokban, örök álmodozó maradok.
Mi 10 éve vagyunk együtt és mindkettőnk számára első szerelem volt.(18 és 21 évesek voltunk)
Az első időkben igazán meg kellett küzdenünk egymással, egymásért. Elválaszthatatlanok vagyunk egymástól. És még mindíg szerelmesek.
Tehát, működhet!
Ismeretségi körömben van egy házaspár, akik 16-17 éves koruktól együtt vannak. A lánynak az első kapcsolata volt, a fiúnak sem lehetett sokkal több. Lett két gyerekük, szépen éltek, egyszer csak beütött a krach. Mivel a lánynak nem volt a párja előtt mással szexuális élménye, nem tudta, hogy az-e az, amit éreznie kell. Úgy alakult, hogy megkörnyékezte őt - ekkor már 25 éves volt - egy tapasztalt férfi. Történt, ami történt, de a lány attól kezdve nem akart már a párjával élni. Úgy érezte, kimaradtak dolgok az életéből és a párjáéból is. A párja is talált másik lányt magának. Így ment ez egy darabig, aztán hogy-hogy nem, most már előnyös tapasztalatok birtokában, ismét egymás karjában találták magukat. És állítják, hogy most már végleg így marad...
Szerintem mindenképpen szükséges a tartós kapcsolathoz, hogy mindegyik félnek a megfelelő szexuális boldogságot is meghozza.
Ez a saját véleményem.
nekem még mindig az a véleményem akár fiatal vki akár középkorú stb nem kell rögtön összeházasodni - mert lakva ismerszik meg az ember.
attól még lehet nagyon szerelmesnek lenni stb együttélés mellett is.
számtalan példa van arra nagy lángoló szerelem hatalmas drága lagzi aztán fél vagy akár 10-15 év múlva ágyőt mondanak egymásnak.
vagy nem válnak el és marják egymást 30-35 év házasság után is.
mi a hosszú együttélés hívei vtunk, jóban rosszban kitartottunk eddig egymás mellett és remélem így lesz ez végleg.....
Most tévedtem vissza ide. Ugyan, nem akartalak én megbántani, csak arról van szó, hogya szüleim 9 hónapos együttjárás után döntöttek úgy, hogy összeházasodnak és senki nem jósolt nekik sok időt(anyu 19, apu 24 volt). És együtt voltak jóban rosszban 27 évig, majd anyu váratlanul meghalt. Mi 3 év után házasodtunk, én 18, a párom 19.
Én már kiskoromban is családot szerettem volna és mi közösen úgy döntöttünk, hogy mi egy család leszünk és nem várunk semmire. Hát így...
Ja és így még anyu is láthatta két unokáját.
ne nekem szánd a hozzászólásodat - kikérem magamnak.
amúgy meg nem kell rögtön összeházasodni - a csitriknek - én is 16-17 év után menetem hozzá páromhoz!
ne személyeskedj!!
Sziasztok!
Mi 17 évesek voltunk a párommal,mikor összejöttünk.Ennek már 6,lassan 7 éve.Az elsők voltunk egymásnak.Azóta imádjuk egymást és ez egyre inkább csak fokozódik,majd a kis pici családunkkal lesz teljes,amit egyenlőre még csak tervezünk.Már kb.3-4 éve együtt élünk,úgyhogy kiismertük már egymást nagyon jól.A titok elsősorban az őszinteség.Másodsorban el kell fogadnunk egymás "nyavalyáit".Senki sem tökéletes,így ezt nem várhatjuk el a párunktól sem.Néha vitázunk,de ezek annyira jelentéktelen dolgok,h utána kinevetjük saját magunkat.Nekem sok olyan ismerősöm van,akik "hasonló cipőben járnak",mint mi.Szerintem ez nem ritkaság,h fiatal koruk ellenére együtt maradjanak a párok,akár életük végéig.Bár ez talán a mai 16-17 évesekre nem annyira jellemző.A mai generáció még nem annyira érett az ilyen dolgokra.Ez nem általánosítás,itt csak a környezetemben élőkre utaltam,még mielőtt vki megvádolna.
Amúgy az is igaz,h változik az idő során a szeretet milyensége.Nálunk van a "Tiszta szívemből szeretlek!" periódus,az "Imádlak!!!" periódus és a "Majd megőrülök érted!! periódus.Nálunk ezek váltakoznak,mint az évszakok.Most éppen a "Majd megőrülök érted!!!" periódusban járunk.:)
én is erről beszéltem...
lehet, h 10,15 év után jönnek ki a problémák...a tapasztalatlanság terén és vagy új vagy más dolgokra vágynak vagy más emberek megismerésére vágynak....
1%? És itt csak és kizárólag a 16-18 évesekről szólok!
Ismerek / ismertem ilyen párokat. Egyik sem bírta tovább 8-10 évnél. Legtöbbjük kapcsolata a házasság után, együttélés alatt ment tönkre. Elmondásuk szerint olyan volt, mintha a testvérükkel élnének. És közben rájöttek, hogy semmi tapasztalatuk. Ugye nem kell a többit részleteznem?
Én 15 voltam, mikor megismetem a páromat, ennek most már lassan 8 éve. Ő volt az első, és azóta sem merül fel bennem, hogy puszta kíváncsiságból elhagyjam. Most tervezzük az összeköltözést stb.. :). Sztem az a titka a dolognak, hogy MINDENT meg kell beszélni, mert a félreértések és a ki nem mondott/beszélt dolgok összegyülnek és alattomosan ölik a párkapcsolatot. Szerelem? Nos ez időről-időre fellángol, nem ég egyforma hőfokkal, de a szeretet az alap, a ragaszkodás, vagy már nevezhetnénk megszokásnak is. Mindenhol vannak viták, vagy rossz napunk van, dehát semmi nem tökéletes, és hála az égnek nem vagyunk teljesen egyformák, így a gondolataink sem.
Sajnos manapság elég kevés a hosszabb párkapcsolat is. Talán azért mert a fiatalok túl sokat várnak tőle, illetve, ha már nem szeretik a párjukat úgy mint az elején, akkor máris betudják annak, hogy a kapcsolat kihűlt/ elfáradt. A problémákat nem megbeszélni megoldani akarják, illetve náluk a megoldás abban rejlik, hogy mást keresnek, hátha azzal jobb lesz.
Manapság sztem a fiatalok 3%-nak jön össze ebben a korban a végleges kapcsolat, talán..., még lehet, hogy sokat is mondtam.
Ja, a kérdésre a válasz: Sok-sok türelem, szeretet, ragaszkodás a recept. Igen, előfordulhat, hogy ennyi év után mondja azt az ember, hogy elég volt!
Százalékban kifejezve: talán 10%. Ebből boldogok életük végéig: 3%.
További ajánlott fórumok:
- Legfurcsább mód, ahogy eddig összejöttél valakivel?
- Túlsúlyosan szeretnél babát?Vagy már összejött? Beszélgessünk :)
- A legjobb barátnőm 19 évesen összejött egy 50 éves pasival
- Ti kezdeményeztetek már férfinál? Hogy alakult végül, összejöttetek?
- Magyarországon az emberek hány százaléka elégedett az életszínvonalával és hány százaléka él segélyből?
- A GYED alatt összegyűlt szabadságok hány százalékával rendelkezik a munkáltató?