A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Sziasztok!
Vegyél macskakaparót,van olyan is amit falra lehet akasztani,talán az a legjobb,jól kitud nyújtózni :)
Mit értesz kaparászás alatt? A bútorokat ? Az enyém nem bántotta a bútort gyerekként sem.
(az ezüst macsek a képek között)
Amíg fel nem nőtt, kb. 4 éves koráig mindent kimosott az ivótáljában :)
Most 9,5 kg és hatalmas. Ha feláll 2 lábra, akkor simán lenéz az asztalra :)
-
DICSÉRETES!!!!
"
Mentett, gazdátlan macskák ügyéért fogott össze a Macskavilág Alapítvány és egy budapesti olasz étterem: a konyhai maradékokból jóllakhatnak a gazdátlan cicák, a jótevők pedig díjat nyerhetnek.
A Trattoria Venezia étterem állatbarátként és a régi velencei macskabarát-hagyományok felelevenítéseként felajánlotta, hogy a konyháján megmaradt ehető, a macskák számára kedvelt maradékokat külön gyűjti és átadja azokat a Macskavilág önkénteseinek, akik eljuttatják az élelmet a mentett, befogadott cicákhoz - adta hírül közleményben az alapítvány.
Velencében a macskák tiszteletének régi hagyománya van. Úgy tartják, hogy a négylábúak mentették meg a várost a középkorban pusztító pestisjárványtól, valamint nélkülözhetetlen kísérői voltak a velencei hajósoknak is. Nem tudták volna végigjárni hosszú és gyümölcsöző kereskedelmi útjaikat, ha a jószágok nem gondoskodtak volna a hajón élő, az élelmet és a higiéniát veszélyeztető rágcsálók elpusztításáról.
Az alapítvány és az étterem ennek az együttműködésnek részeként megalapította a "Maschera di gatto" díjat is, amelyet a jövőben azoknak ítélnek oda, akik munkájuk során - kötelességükön felül - sokat tettek a bajbajutott cicákért. A díj egy valódi velencei macskaálarc, amely a híres karnevál egyik legkedvesebb dísze. Ezeknek az álarcoknak a beszerzéséről a Fiat magyarországi forgalmazója gondoskodik, amely ezzel a felajánlással vált a program harmadik szereplőjévé."
(Népszava)
Az enyémek elég keveset esznek, múltkor én is bevizeztem őpket, de nem nagyon értékelték.
:)
Szerencsére nálunk is minden rendben van.
Nem tudom, kinek a macsija hogy bírta a múlt heti forróságot, az enyémek ki voltak tikkadva. :( Vizes törölközőbe csavartuk őket, így legalább valamelyest lehűtöttük a kis testüket. Naponta többször kaptak friss vizet, de még így is sokat feküdtek, nem rohangásztak annyit, amennyit szoktak.
Ma reggel már szaladtak fel és le a lépcsőn. :) Ők is érzik, hogy jön a "jó" idő.
Nagyon drukkolok nektek én is! Omika meg fog gyógyulni.
Esetleg, ha anyagilag úgy állsz, Calo-Pet pasztát vegyél neki, tele van vitaminnal, betegség és étvágytalanság esetén nagyon ajánlott!
sajnos semmi jó nem történt.
de azért írhatnátok a fórumra, hogy legyen mit olvasnom.:)
a macskáim jól vannak...
♥ nemsokára jön a java
drukk mindenkinek ♥
Drukk, drukk...Sokszor!
Megírod majd, hogy mi történt?
Én is kérek egy kis drukkot. 1 órára CT-re megyek (jó indulatú csont tumot, a kulcs csontomon van egy kinövés)
Szofikám drágám még mindig hordjuk injekcióra, a hülye 2 szelet csirkemell felvágott miatt (szója allergia)Soha többet nem kisérletezek és nem adok mást csak a Royal canint.
Sziasztok!
Vasárnap találtam egy cicust és befogadtam. Szerintem nem sima házicica, van ötletetek, hogy milyen fajta vér csörgedezik az ereiben. Sziámi esetleg ragdoll? De lehet csak alapból lett ilyen szépike! :) Az adatlapomon találtok róla képet!
Felétek is "kutya"meleg van? :(((
Új barátnője van a lánycicámnak! A szomszéd kiskutya, Merry. Tündériek, ahogy ülnek egymással szemben és "pletyiznek". Tudjátok, ezek olyan női dolgok, beleszólni sem lehet! :))))
:)
Ó itt is van betévedő légy,ilyenkor nyaúkolnak,nyüszögnek neki és nem nézik hova ugranak.
Múltkor nagyba tévézek és látom a Blacky a földön nagyon sasol valamit,gondoltam valami bogár vagy légy,de volt egy érzésem hogy nézzem meg,jáááájjj egy nagyon hosszú lábú pók betévedt,Blacky elkapta
és rohant el vele,az az övé,utánna meg jön hozzám az orrával hízelegni,na mondom most semmi hízelgés,mert pókot ettél engem meg világból ki lehet kergetni vele.