A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
keretem a rövid hatású medrol mellékhatásait állatoknál,de nem találom sehol
jobb is talán puszi jó éjt!
Jobbulást kívánok neki.
Szerettesd meg vele a kosarát. Tegyél bele egy kedvenc játékát.
Kapjon finomfalatot, amikor bemegy a kosárba...
Hogy megszokja, szoktam az enyémekkel néhány kört tenni. Csak úgy beleteszem őket, és sétálunk egyet a házban (a kertben), sőt még az autót is beindítom, hogy hozzászokjon a hanghoz.
Elgondolkodtam, nagyon jó kérdést tettél fel, mert tényleg sokféle köhögésük van. Az orvosnak fontos, hogy jól meg tudd határozni a cica állapotát, ahhoz, hogy meg tudja gyógyítani.
Hörögve, vagyis olyan nagyon mélyről jövő hanggal akkor köhög, amikor a gyomrával van valami gond. Pld. ami után mosdott, és a szőrök megakadnak a gyomrában.
Szegényke. :(
Az egyik cicám, amelyiknek valamilyen felső légúti gyulladását nem tudtam tavaly kikezelni, ő olyan slejmosan, azt felköhögi, aztán jól van.
A másik meg nagyon sokat (vagy 10-et egymás után) és sípolósan. Ő a leukózisos.
Bízzunk benne, hogy csak valami ilyesmi lehetett.
Ha jókedvű, játékos, akkor talán nincs nagyobb baj.
Oké megnézem ma.
Jókedvű szaladgál nem látnák rajta semmi változást én is arra gondolok, hogy ehetett valahol valamit mikor öntöttem a citromfára vizet odajött és ivott belőle abból a földes vizből pedig volt vize hát ilyenek a macsekok minden újat kipróbálnak.
Ehetett egy mérgezett egeret is! Nem lázas, nem levert? A szemei nem beesettek?
Meg tudod őket fogni, hogy megvizsgáld? Ha igen, akkor nézd meg a hasát, hogy nem nagyon puffadt, kemény-e. Ha megfogod, fáj-e neki...
Úgy csináld, mintha a gyerekedet vizsgálnád - alaposan, figyelmesen!
Igen Ő Manóka:)
A te cicáid is cukik:)
Sziasztok.Ma még nem volt semmi Manóka evett kapott felvágottatt meg elkunyizta a kutyától a kolbászt remélem nem lesz gond.
Megnéztük a popóját de nem látunk rajta semmi akkor nem ment a hasa egyikőjüknek sem na majd azért figyeljük tovább
Nagyon édesek a cicák :) pláne amelyik csüng a húson :D
Nyugodtan írhatsz ide,ha tudunk segítünk.
Majd írj hogy mire jutottál.
:(Hát őszintén szólva az udvaron a levegőn ezt nehéz megállapítani meg persze amint ilyet lát a párom a kövön rohan és önti le vízzel szóval én nem tudom elemezni a témát:(A párom kicsit letojja ezt a dolgot mert nagyon sok macskánk volt már de eltüntek elütötte az autó...és nem törődik manókával nem, hogy még dokihoz is vigye így kicsit nehéz de most is attam neki tápot nemrég és megszagulta és ennyi nem evett na majd vacsorakkor megnézem eszik.
Bocsi, hogy a bajommal zavarlak itt titeket csak még ilyen nem volt legalábbis nem tudok róla de amúgy jól van szaladgál játszik meg ilyenek
A híg hasmenés marha büdös. Ha az lenne, akkor azt éreznéd.
A hányásnak annyira nincs jellegzetes szaga.
Szalámi + táp most mindenképpen felejtős.
Igazából amíg nem tudjuk, mi a baja, elvileg enni se nagyon kéne neki adni, hanem mihamarabb orvoshoz vinni.
Ha mégis adnál neki enni, akkor én a főtt csirkemellet javaslom egy kis főtt rizzsel.
szalámit hanyagold, adj nekik dobozos tápot.
a hasmenést meg hányást azért elég jól meg lehet különböztetni egymástól (szagol-szagol)
Értem:(
És mégis mit adjak enni nekik?idáig szalámit kaptak meg tápot
próbálok majd rájönni melyik van rosszul de az is lehet, hogy ez hasmenés:(
Szia!
Igazából hányás nagyon sok mindentől lehet. Gyomor-bélrendszer betegségei, máj, vagy a vesék betegségei is kiválthatnak hányást. Így látatlanban még egy orvos sem fogja tudni megmondani, nemhogy mi itt a fórumon. Mivel a cicád már napok óta hány, mindenképpen orvoshoz kell vinni kivizsgálásra!!! Addig is pótolni kell nála a folyadékot, és kímélő étrendre van szüksége.
A legfontosabb, hogy figyeld őket, és ha látod melyik a beteg, minél hamarabb vidd el orvoshoz!
Sziasztok.
Megtudná nekem mondani, hogy a cicám napok óta miért hányhat?Ha legalábbis a híg barna valami olyan mintha ha hig hasmenés lenne hányás lehet nem tudom eldönteni és azt sem a 2 cicám közül melyik van rosszul:((