A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Lehet, hogy a cicád is szibériai eredetű? Mert a szibériai husky kutyám elkezdett vedleni. :)
Kell valakinek tört fehér színű, kötött szőrmepulcsi? :D
Szia! Az én Szofi cicám is nagyon haramia. Ivartalanított orosz kék kislány. Júniusban lesz két éves, tehát már kinőhette volna. Néha rájön a dili, olyankor rohangál, mint a bolond, fel az ágyra, átrohan, fel az ablakba...Mint egy kis ló úgy trapol át a lakáson. Ez tart modjuk 1o prcig, utánna pihi van. Ő csakis velem alszik, bújós nagyon, de ha megunjaa simogatást,harap. Viszont hangja szinte semmi sincs, még igazán nyávogni nem is hallottam, csak néha nyaffant egyet. Ez az orosz kék jellemzője is.
Nekem előtte fiú perzsa cicám volt, ő sosem harapott, viszont mindig nyávogott.
Lehet, hogy a lányok ilyem kis vadak, öntörvényűek?
Igen, pont akartam írni, hogy megnéztem, és már válaszolt is :))
Szóval: ne aggódj! :)
Már válaszolt is! :)
Az elöregdett szőrszálak időnként cserélődnek, így néha előfordul olyan időszak, amikor a szokásosnál erőteljesebb szőrhullás tapasztalható. Ha azonban a cicájára nincs semmi más panasza, minden jól működik nála, eszik, iszik rendesen, rendben végzi a kis- és nagydolgát, nem fogyott az utóbbi időben, nos, akkor nem hiszem, hogy emiatt különösebben aggódnia kellene.
Akkor megpróbálok nem aggódni! :)
Jah, egyébként nem hosszú szőrű, de jó dús bundája van. Az előző cicámnak nem volt ilyen.
Egyébként meleg kályhán alszik amióta ilyen hideg van, lehet ez a gond.
A cicák szoktak vedleni, de nem télen.
Hosszú szőrű a cicád?
Bár mindegy, mert a 20-30 szőr egy simításnál szerintem nem normális.
Írjál ennek a dokinak, kérdezd meg, mi lehet ez a jelenség? A doki nagyon jó tanácsokat szokott adni, én is tőle szoktam kérdezni, ha valami gond van a cicáimmal.
Csináltass gyorstesztet. Abból kiderül, hogy aids-es-e vagy esteleg leukózisos.
Reméljük egyik sem.
Sziasztok,
Először is,amacska nagyon sajnálom a cicádat, de reméljük, hogy nincs vele komoly baj!
És lenne hozzátok egy kérdésem, a cicák szoktak vedleni? Mert az én cicámnak kb. egy hete elkezdett hullani a szőre, eddig szinte alig jött ki egy-két szál, most meg ha végig simítom nedves kézzel kijön egy 20-30 szál.
Szerintetek ez normális?
Sokkal több játékra van szüksége, mint amit játszotok vele. Le fog nyugodni majd ha öreg cica lesz, addig viszont ő így játszik, vadászik. Ez a természetes.
Csípd le a körme hegyét (1-2 millimétert kell levágni a hegyéből). Akkor nem fog sérülést okozni.
Sziasztok, a véleményetekre lennék kíváncsi. A cicám 6 hónapos, már elég nagyocska, és igen játékos. Az a gond vele, hogy én nagyon szeretem, szeretném ölbevenni, simogatni, de nem engedi, rögtön harap, karmol. Már úgy néz ki a kezem, mintha rózsabokorba dugdosnám. Kicsinek is ilyen volt, sok játékot vettünk neki, hogy azt harapja, de a kezünkre ugyanúgy támad. És most, hogy nagyobb igen fájó, ha közeledünk felé. Nagyon erősen, agresszíven harap, folyton sebet ejt a kezünkön. nem tudom mitévő legyek. Ilyen cicám még soha nem volt. Minden más cicám jött, dorombolt, szeretgetett és én viszont. De Misike teljesen más. Szép, erős cica, sokat törődünk vele, játszunk vele és szinte semmilyen szeretgetést nem kapunk viszonzásul.
Szerintetek kinövi ezt az agresszív viselkedést? Ha ivartalanítjuk megváltozik, lenyugodik kicsit?
ma azt mondta a doki lehet a cicám rákos vagy aids-es amiért nem múlik a hörgése
vérvétel nem volt ti mit gondoltok én reménykedtem abban hogy a tüdőgyuszi maradványa és hörghurut lehet
Először valamilyen ínycsiklandó finomságokkal próbálkozz. Pld. az olajos halkonzerv az nagyon finom. Persze csak keveset - egy kávéskanálnyit - adj neki először, hátha nem eszi meg. Ha viszont eszi, akkor sem szabad adni sokat, mert az új ételektől mindig hasmenése lesz. Ne az legyen az emléke, hogy evett egy falat olajos halat, és máris rohant az alomra! Csak módjával! Inkább óránként egy kis falatkát adj, mint egyben az egész adagját.
Némelyik cica is olyan, mint a kisgyerek, ha sok ennivalót lát maga előtt, akkor inkább semmit sem eszik. Csak annyi legyen a tálkájában, amennyit egyszerre megeszik.
Vagyis, ha májkrémet, v. olajos halat, vagy bármilyen saját készítésű ételt, akkor egy evőkanálnyi adagnál ne legyen több. Ha kér, akkor kaphat még, de egyszerre elég annyi.
Mellette persze a száraz és a víz legyen ott mindig.
De rászoktatáshoz a legjobb, ha naponta többször egy-egy falatkát adsz neki.
A hártya a cica szemén azt jelenti, hogy iszonyú vitaminhiánya van! Nem etetitek rendesen, nem kap meg minden vitamint, amire a szervezetének szüksége van, egyhangú a táplálása!
Vegyél vitamintablettát, és kapjon sokféle ennivalót, ne csak egy fajtát! Kapjon csirkehúst nyersen (combcsontból csak a csont két végét, amit te is le tudsz neki vágni, a többit ne add oda, mert az szálkásan törik, és kilyukaszthatja a belecskéjét!!!). A többi csirkecsontot eheti.
Kapjon csirkemájat is (nyersen is és főzve, sütve is lehet adni).
A barátod egy faxfej! Annál szörnyűbb nincs, mikor a mai korban egy ember buta! Ott ül állandóan a net előtt, de semmi információt nem fog fel az agya!
Mond meg neki, hogy ő lába (pld.) sokkal büdösebb, mint a cica pisije, ha az alomba pisil!!!
Köszi:)Kiskorában volt nagyon begyulladva gyennyes a szeme alig tudta kinyitni akkor vad volt nem lehetett dokihoz vinni nem is nagyon mertünk közelebb menni hozzá azt hittük el fog pusztulni a szomszédba születtek így Ő és a tesójai nagyon vadak voltak:(
Most 1-2 hónapja lett szelid de még nem volt dokinál.Azt vettem észre, hogy azon a szemén a pupillája sokkal kisebb
Az a hártya nem lehet a 3. szemhéja vagy mi? Alváskor azt is becsukják a macskák. Lehet, hogy megsérült, begyulladt és nem tudja visszacsukni, de én úgy tudom, hogy az a belső sarokból indul ki, nem kívülről. Mindenképpen vidd dokihoz, nehogy komolyabb baja legyen tőle!
Amúgy szép kis cicc. :)