A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
ma ugyanaz a dög, aki a madarat fogta, olyat csinált, mint még soha: a padlóról felugrott a nyakamba. de vagy négyszer egymás után:o
lehet benne valami, hogy a vörös macskák a leghevesebbek. ő egyedülvan olyan rossz, mint a másik 9 együttvéve.
értem én, ez a természet, eddig is fogtak néha verebet, de ezt nem a lakásban tették...különben seregély volt, megnéztem. remélem, már nem él.
a tegnapi amúgy is fekete nap volt, mert a fűnyíró széttépett két kígyót. vagyis az egyiket csak elijesztette, és az egyik kutyám szétcincálta, evett is belőle tán?, mindenesetre habzott utána a szája. a másikat a fűnyíró nyuvasztotta ki, de még élt, amikor átdobtam kutyamentes övezetbe. a seregély már csak hab volt a tortán:[
valószínűleg fekete rigó... szép sárga volt a csőre?
Szegény madárkák, de hát ilyenek a macsik... :/
ma az egyik macskám megfogott egy madarat...azt hiszem, először történt ilyen. behozta a lakásba és cincálta, az meg sírt...én is...vhogy beletekertem egy pulóverbe és kimentettem, de már nem éli túl...de nem tudtam hagyni a kínzást...tele a ház madártollal:((
nem tudom, milyen madár lehetett, fekete színű, de nem varjú, annál kisebb...seregély tán? a francnak hozta be...vagy legalább ölte volna meg...ááááá...nem vagyok mérges vagy ilyesmi, csak felkavart:/
Szia,
Anno én is vettem neki csengőset... nem tetszett neki, se csengővel, se anélkül. Úgyhogy kb. 1 órát használtuk! :)
Szerintem ne erőltesd, tényleg balesetveszélyes, felakaszthatja magát véletlenül! :(
Én sem raknék a cicáimra nyakörvet, divatból meg aztán pláne nem!
Balesetveszélyes, bárhova beakadhat, és akár végzetes kimenetelű is lehet.
Sziasztok.Vettem a cicának egy nyakörvet ami csengő is van ilyen kerek.Nem tudja elviselni magán le akarta szedni elölről a csengőt rohangált össze viszsa az udvaron a cica:(Még nem volt nyakörve.Leszedtem neki a csengőt a nyakörvről szerintetek megszokja asima nyakörvet?Olyan kis duzzogó azóta nem áll velem szóba:(((
Pedig szép leopárd mintás plüss nyakörv:)
Sziasztok!
Én a következő dologgal kapcsolatban kérném ki a véleményeteket. Van egy 3 éves ivartalanított kandúrkám, aki mellé most gondolkodom azon, hogy befogadok egy másik cicát. Lakásban lakunk, így mindketten benti cicák lennének. Sokat van egyedül a kicsi, ezért gondoljuk, hogy egy társ jó lenne neki. Mindemellett attól tartunk, hogy két cica dupla annyi gonddal jár, például éjszaka nem fogunk tudni aludni, ha éppen akkor jön rájuk a játszhatnék. Én viszont arra is gondoltam, hogy ketten jól lefoglalnák egymást és nem okoznának sok problémát. Tudom, hogy ez sokmindenen múlik, de azért kíváncsi lennék olyan emberek tapasztalataira, akik lakásban 2 cicával élnek együtt.
Decemberben halt meg az öreg cicám, és a 8 éves Grétám nem hagyott békén, nyaggatott, hogy unatkozik. Mikor jött a nagy hideg, előtte befogadtam Kyttikét. Nem biztos, hogy jól tettem, mert Grétikém a szomszéd kertekben sétálgat egy fiatal kandúrkával. Nagyon jól elvannak, nem bántják egymást a kis "tökorrúval" (még fejlődésben van, most nő a füle, az orra :)))
Kyttike meg verekszik, vagyis mellőzve érzi magát, és azért próbál játszani - nem sok sikerrel.
Most van egy cicám, aki olyan, mint egy rongybaba, és van Grétike, aki teljesen önálló lett. Csak enni és aludni jön haza, különben a tökorrúval bóklászik, heverészik, alszik a fűben. Na majd csak visszatalál hozzánk!
Ez igazi szerelem! Nagyon megható, hogy mennyire ki tudták mutatni, és hogy végig is vitték mind a ketten!
Csodálatosak az állatok!
Szia!
Ideadták a kandúrt, nem csórtam el.:D De megtettem volna lehet.:)))) Igazából érthetetlen ez a rajongás a macskám részéről, mert mi is megműtettük őt még kicsi korában.
Lényeg: hétvégén kiengedtem őket..megvoltak már őrülve teljesen. Kint maradtam velük, azt mondtam, ha valamelyik elindul pórázt rakok rájuk.:)) És hát, mint a jó cicák. Sétálgattak, leheveredtek a napra, játszottak..stb. Öt órán keresztül ültem kint, és figyeltem őket. Bementem, föltettem vizet főni, leskelődtem, megvannak...kimentem vissza hozzájuk, majd elaludtak mindketten. Aztán később megint bementem, hogy beletegyem a tésztát a vízbe..ez max 3 perc volt, és mire kiértem eltűntek. Végigjártam az utcát, hátramentem, leskelődtem át a hátsó kertekbe..semmi. Hívtam a cicámat a kulcscsomó zörgéssel, semmi...tegnap hívtak telefonon, hogy visszamentek...magyarul lazán átvertek. Odamentem a régi házunkhoz, megsimogattam, játszotam vele, és csak néztünk egymásra...mostanra megértettem, hogy maradni akar..hát, könnyes búcsú volt..de a gyerekeinket is hagyjuk egyszer kirepülni, összeköltözni a szerelmükkel. így hát nem piszkálom tovább, csak bízom benne, hogy jó dolga lesz, és megismer, ha megyek hozzá.:(
Szia!!
Akkor együtt mentek át a Szivárvány hídon!!! :')
Én is nagyon-nagy sajnálom a cicádat!!! :(
Szia!
Együtt érzek veled. Az én drága Pamacskám is pénteken, április 27-én hagyott itt örökre engem :( Olyan iszonyatosan fáj, hogy ordítani tudnék! Minden rá emlékeztet, mindenről ő jut az eszembe. De ő már nincs itt :(((
Fogadd őszinte részvétemet, most egy jó ideig nagyon rossz lesz neked. De idővel enyhülni fog a fájdalom. Soha nem múlik el, de enyhül...Vigyázz magadra!