A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Szia, örülök, hogy jól van a cicód. Képzeld az enyém is jól van, így nem mentünk a másik dokihoz sem. Szorulás volt a gond! :)
A calo-pet gél segített "kipucolni". Azóta van étvágy, játszik és eltűnt a 3. szemhéj is!
Bár ma megsérült, vérzett a pici lába. Lefertőtlenítettem egy kis betadinnal, de csak egy karcolás remélem hamar meggyógyul! :)
Már háromszor annyit éltem, mint te és hidd el, hogy az emberek ígérgetni nagyon tudnak!
Aztán mikor ott van a sok cica, akkor "sajnos valami közbe jött", a "férjem/feleségem allergiás lett", a "gyerek allergiás", "elköltöztünk és oda már nem lehet cicát vinni"...
Hidd el nekem, hogy iszonyú nagy a kifogások tárháza, hogy lemondják a cicát!
Különben meg aki cicát szeretne, az BÁRMIKOR elmehet a menhelyre, vagy befogadhat egy kóbor cicát!
Ne higgy az embereknek!
A cicáimnak meg sem kottyant a vonat. Pici koruktól utazom velük. Mivel az állatorvos is a város másik végén volt, mentem a 6 cicával villamossal, busszal. Egy hang nélkül voltak!
Az a cica, akivel otthon mindent megbeszélsz, mindent elmondsz, hogy mi vár rá - fogja érezni a bizalmat irántad, és nem fogja a többi utast zavarni a kiabálásával.
Na a mi városunkban lévő doki se ér egy kalap sz*rt se! Ráadásul ő is az injekciós fogamzásgátlót ajánlotta, de utána néztem én is, hogy hormonokat semmikép se szabad adatni az állatoknak.
Múlt héten is volt nálunk (a doki) mert ugye mondtam h nem eszik, hát meg se vizsgálta. Csak annyit kérdezgetett, hogy ugye a viselkedése nem változott meg, nem harap, támad? Mondom nem. Tehát csak a veszettségtől fél, meg fontos neki...
Még jó, hogy ezért pénzt nem kért el.
Viszem a szomszéd város dokijához, de mivel autónk nincs vonattal kell vigyem.
Szerintetek fogja "élvezni" az utazást? :)
Az egyszeri alomra meg csak azért gondoltam, mert a szomszédom akinél a fiú cica van, nagy macska imádó és ő szeretne cicákat. Neki 7-8 cica se gond és még egy barátnőm is szólt, hogy ha lesz cicánk mindenképpen szeretne.
És jobban van már a cicád Vicki?
Egy "idegen" cicát ugyanúgy lehet szeretni, mint a saját alomból valót! És megkímélsz egy kidobott, megunt cicát a biztos haláltól! Ez nem jutott eszedbe?
A cicád ugyanúgy fogja szeretni az idegent is, mintha a saját gyereke volna, sőt!!! Lehet, hogy örökké cívódni fognak egymással a "saját vérével".
Hát én megértem az álláspontokat... tudom azt is, hogy az ivartalanítás fontos.
De mi van akkor ha valaki a szeretett cicájától akar másik cicát? Természetesen nem ölném meg a cicákat és az utcára se raknám ki...
Tudtommal lehet ivartalanítani első alom után is? Vagy nem?
És mi lesz az alomnyi kiscicával?
És az utána következőkkel? :((
Apukámtól azért kicsit tart a macsekom és neki sikerült is jól kinyitni a száját. Én laikusként nem láttam pirosságot se a torkában se sehol.
Viszont azt néztük, hogy a felső szemfogai nagyon hosszúak, sőt az egyik hosszabb mint a másik. Úgyhogy lehet ebből adódik a nem evés...
Ugye-ugye! Mindig lecsesznek engem a "hozzáértők", hogy egy cica, vagy kutya nem fázik meg, mert van bundája.
A frászt! Ugyanúgy meg tud fázni, főleg az aki lakásban lakik.
Jobbulást kívánok neki!
Na de jó, örüljünk, hogy "csak" ennyi baja van! :)
Mennyi idős a cicád?
Sziasztok!!Voltunk dokinál,és semmi komoly hál isten,csak felfázott...Szerintem amikor múltkor sokáig szellőztettem akkor fázhatott meg,mert végig az ablakba ült.Imád kiváncsiskodni:-)
Kaptunk szurit+antibiotikumot.Már jobban is van:-)
Azért köszi a válaszokat:-))
Ja,és már ivarérettnek kellene lennie,de még semmi....
Hát igen én 3000-ért vettem, de mondom máskor is lehet még beteg (ne adj Isten!) és jól fog jönni.
de már az előbb magától odaállt enni a kis tálkájától, lehetséges, hogy már egy adag segített. :)
Meg kis vidám ugribugri! :)
Mindenképpen megírom majd! Már én is nagyon szeretném tudni mi a baj.
Azt mondta a doki 2500 Ft egy vizsgálat, nálatok mennyibe kerül?
Szia!
A Calo-pet paszta nagyon jó ötlet!
Jó lenne, ha már kiderülne, hogy mi a baja valójában, mert szegénykét kezelni kéne, hogy ne legyenek fájdalmai és tudjon enni.
Szorítok! Majd írd meg kedden, hogy mit mondott a doki.
Sziasztok,
Mi még mindig nem vagyunk jobban. Ma voltam itt a szomszéd városban, ahol bementem az ottani állatorvosi rendelőbe, ill. gyógyszertárba. Mondtam ,hogy mi a problémánk. Na persze azt mondta a doki így látatlanban nem tud segíteni de ha beviszem egy enyhe kábításban megtudja rendesen vizsgálni a száját. Azt is mondta h sok minden okozhat ilyen tüneteket, mint fogzás, torokgyulladás, sérülés, letört fog, fogkő. Mondtam h volt itt a helyi orvos, de nem sok sz*rt csinált. Legközelebb csak kedden tudom bevinni.
Ajánlotta a Calo-Pet pasztát, amit meg is vettem és már nyaltunk is egy kiskanállal. Sőt utána még hamikáztunk is egy kicsit.
Már rámegy az összes zsebpénzem, de ha visszakapom az én igazi cicámat nagyon boldog leszek! :)
Ok, megtaláltam, neked akartam írni, hogy veszélyes a húgykövesség! Belehalhat a cica! Minél előbb vidd orvoshoz, mert ezzel otthon nem tudsz már sokat tenni, mert ki kellene hajtani a követ!
Utána viszont ennivalóval lehet segíteni, hogy ne alakuljon ki újabb.
Bocs, valamit félrenyomtam biztos.
Mindegy, tudja akinek szól! :)