A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
ühüm. köszi. most már rémlik, h nyáron is megkérdeztem ezeket, ugyanazokat a köröket futom. de ismétlés a tudás anyja, hátha egyszer megjegyzem:) (anno a dokit is megkérdeztem, ez is most ugrott be...és azt mondta, h a cseppek a meglévő fertőzést nem mulasztják el, ki kell mosni a löttyel előbb, tehát ott vagyok, ahonnan elindultam.
köszi a segítséget, lassan felépül az emlékezetem:ppp
szép napot az összes macseknak és gazdinak...
Az enyémek szerencsére nem fülrühösek, de szerintem ezt otthon is ki tudod kezelni.
Azt olvastam, hogy az Otimectin gél a leghatásosabb, amiből 1 borsó nagyságú gél kell a fülbe, majd 1 hét múlva meg kell ismételni. Hogy teljesen hatásos legyen, mellé Advocate spot-on-t kell használni, és ezt is meg kell ismételni 3 hét múlva.
Állítólag ezzel teljesen el lehet tüntetni a fülrühöt.
melyik spot-on hatásos erre?
tíz macskám van.
majdnem mindent lekezeltük a nyáron Otimax/Otimectin kombóval. de volt, akit nem sikerült, ezért visszafertőződtek. most egyedül vagyok, pénzem nincs, viszont a macskáim fülrühessége visszatért, hiszen egy is át tudta adni a többinek:/
a füles kezelést itthon nem tudom megcsinálni.
ha van olyan csepegtetős cucc, ami jó erre, akkor kérlek írd meg a nevét, priviben is akár.
sziasztok,
a ti macskáitoknál előjött a fülrühesség?
ha igen, és orvoshoz vittétek őket, mennyibe került egy kezelés?
Gyógyszert nem szed, szerencsére odáig még nem jutottunk el. Béres Minera immunerősítő cseppeket szokott kapni.
Úgy derült ki a betegsége, hogy sokat ivott, sokat pisilt, és a szokásostól eltérően elég apatikus volt. Elvittük dokihoz, vért vettek tőle, amiből megállapították, hogy vesebeteg. Szerencsére időben elkaptuk, gyógyszerezni nem kell, de élete végéig gyógytápot kell ennie.
Hááát, gondolom jótékony hatású, mert már jó pár éve ezt eszi, és nem romlott az állapota. Ki tudja, mi lenne vele, ha nem ezt enné. Egyébként ő 16 éves.
Száraztápból csak ezt eszi, szaftosból bele szokott nyalni Haramiák kajájába.
A fene se tud már kiigazodni - mindenki mást mond.
Maradok a doktornénink tanácsánál. :)
oezt most találtam a nyers étel fontosságáról
3. Tévhit: Túl sok fehérje egészségtelen a macskának és terheli a vesét.
Ez csak egy másik állítás a gyártóktól az alacsony minőségű fehérje tartalmú ételeikért. A macska, ellentétben velünk, nagy mennyiségű és kiváló minőségű fehérje feldolgozására és megemésztésére alkalmas. Egér, egyéb kisállatok és hús majdnem mindig több proteint tartalmaznak, mint a kész ételek, de a macska teste arra van beállítva, hogy magas értékű proteinokat dolgozzon fel és ez jót tesz a veséjének és az anyagcseréjének. Ami a vesét nagyon erősen terheli, alacsony értékű proteinok és gabonafélék, mert a macskák ezeknek csak egy részét tudják használni és így nagy mennyiségű emészthetetlen anyagokat kell átcsempésznie a szervezetén.
A vesére semmi fehérjét nem ehet! Semmi hús, semmi táp, semmi száraztáp!
Lehet kapni az állatgyógyszertárban külön erre a betegségre konzervet és szárazat is. Kb. 3-5-szöröse az eddigi ennivalójának. :(
Az én Pamacsom is vesebeteg, ő Royal Canin Renal száraztápot eszik, plusz kap Béres Minera cseppeket.
Az RC táp elég drága, próbálj meg Trovetet venni neki, az kb. 5.000 Ft 3 kiló. Abból is a Renalt. És elég sokáig elég, ha csak 1 cica eszi.
Ebben benne van a FIV, FeLV és a FIP.
Ha esetleg megkérnéd, hogy FIP tesztet ne csináljanak? Akkor lehet, hogy olcsóbb lenne.
FIV meg FeLV teszt szerintem nektek nagyon kéne.
Akkor azt nem tudom..
Ezt is csak tippeltem, mert azért durva lenne, ha egy vérvétel többe kerülne, mint 8.000 Ft.
Jó ötletnek tartom, hogy megcsináltatod a vértesztet, mert bármi baja van a cicádnak, kezelni kéne.
Pontosan nem tudom, mennyibe kerülhet, de kb. 8.000 Ft körül lehet szerintem.
Sajnos lehet... :(
Akár leukózis, akár macska aids..
De lehet bármi más is.
Bízzunk benne, hogy inkább egy gyógyítható baja van a szájának.
Ne haragudj, de nem tudom. Az én cicám is leukózisos, de ő kap minden évben injekciót, így nem tudom a tüneteket.
Lehet a fogkőtől is, mert amiatt a nyelve állandóan ott van, nyalogatja... szóval lehet a fogkőtől is.