Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » 5 tibeti jógagyakorlat. Aki csinálja, ide! fórum

5 tibeti jógagyakorlat. Aki csinálja, ide! (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
jan. 6. 21:06

Egy kis inspiráció! :)

[link]

jan. 1. 21:16
Ja! És BÚÉK mindenkinek!
6055. jennyvagyok (válaszként erre: 6052. - Brigi_)
jan. 1. 21:15
Szia Brigi! Itt vagyok, mint régi tibetiző! Nem véletlen hallgatok mostanában, mert olyan élethelyzetek voltak, hogy abbamaradt a szokásos reggelei gyakorlat, és ahogy rendeződtek a dolgok, mégsem sikerült újrakezdeni! Ma január elseje van, az újévi fogadalmak ideje. Én mindig le szoktam írni ilyenkor a terveimet és céljaimat, átgondolom az előző évet és a következőt! Most a terveim között szerepel, hogy tibeti és testmozgás!!! Nagyon hiányzik! Lehet, hogy nem tudtam extra tapasztalatot írni, amíg csináltam, (4-5 év) de azt tudom, milyen állapotba kerültem, mióta nem csinálom. Nehézkes lett a mozgásom, mintha be lennék rozsdásodva, még a 3 ismétlés is nehezemre esik, holott vígan lazán megcsináltam a 21-et! Szóval, igazán fitten tartott, jól éreztem magam, jól indult a nap, stb. Még egy pozitív tapasztalat. Talán már leírtam régebben, amikor aktívan tibetiztem. :) Egy alkalommal a barátnőmmel csere-kezeléseket csináltunk, ő csakra tisztítást csinált nekem! Hamar végzett! :) Azt mondta annyira rendben vannak a csakráim, alig kellett valamit csinálnia, ő ilyennel eddig még nem találkozott! :) Én a tibeti gyakorlatoknak tudtam be.
6054. dokantu (válaszként erre: 6050. - Telrim)
jan. 1. 10:47
Teljes mértékben egyetértek veled! Az az életenergia amit saját erőnkből hívunk le az univerzumból, csak segíthet. Az egy másik dolog amikor bizonyos szektavezérek, gyenge energiaszíntel rendelkező embereket befolyásolnak.
6053. dokantu (válaszként erre: 6049. - Brigi_)
jan. 1. 10:38
Szerintem nem muszáj mindennek tudni az eredetét! Ki kell próbálni, hogy számomra jó-e és csinálni. Például biztosan ismered a Buteykó légzést, ám ha elovasod a doktor történetét akkor megtudod, hogy sokáig tanulmányozta a több ezer éves keleti légzőgyakorlatokat és ezekből állított össze egy gyakorlatsort, ami a köztudatban már Buteykó légzésként lett ismert.
6052. Brigi_ (válaszként erre: 6051. - Telrim)
dec. 31. 22:44

Köszönöm szépen, Neked és a Többieknek kívánok én is nagyon boldog Új Évet!

Velem kapcsolatban nagyon ráéreztél, a félelem az én legnagyobb problémám. Az életem sok területén belefutok abba, hogy amint harmóniába kerülök azon a téren, tuti, hogy jön valami olyan információ, ami miatt félni kezdek. Pl.most a Tibeti. Mióta csinálom, jobban érzem magam, örültem, hogy rátaláltam. Amit eddig olvastam róla, csak azt erősítették, hogy ez egy jó dolog, csak jót tehetek vele magamnak. Aztán jött ez a Kundalínis vonal, ami nekem félelmetes.

Gyűjtöm az információkat, de nyilván nincs még annyi ismeretem, mint egy olyan embernek, aki mondjuk már tizen több éve ismerkedik ezekkel a dolgokkal. Örülök, hogy Te is, Dokantu is írtok, hisz mindketten hosszú évek óta Tibetiztek is. Jó lenne még más régi, hosszan Tibetizőt is újra látni itt a fórumon (Csipkerózsika, Júlia és voltak még páran, akik számomra igen bölcs dolgokat írtak, jó volt őket olvasni, de eltűntek).

6051. Telrim (válaszként erre: 6050. - Telrim)
dec. 31. 18:12

Korábban már írtam róla, hogy én találkoztam olyan emberrel, aki tibetben ismerkedett meg vele. Ő ajánlotta nekem, úgy hogy ne tudta, hogy én is tibetizem.

Még egy dolog. Tibetben sem ismeri mindenki a gyakorlatokat. Van, ahol egészen másfajta módszerek elterjedtek. Ez egy módszer a sok egyenlő közül. Nincs rangsor.

6050. Telrim (válaszként erre: 6047. - Brigi_)
dec. 31. 18:03

Szia Brigi!

Legelőszőr is BUÉK Neked, és mindenkinek!

Nagyon sajnálom, hogy félelem lakozik benned.

Nem szándékom, hogy védőbeszédet konstruáljak bármivel kapcsolatban. Meggyőzni, vagy ráeröltetni az én gondolataimat másra, végképp nem áll szándékomban. Mint ahogyan az „okosat” sem szeretném játszani. Csak azt írom, amit tudok ezekről a dolgokról tapasztalatból.

A tudás hiánya (ez nem értékítélet részemről) mossa össze a kundalinit a bibliai kígyóval. Semmi közük egymáshoz.

Ezek a gyakorlatok nem képesek felébreszteni semmiféle energiát. Én ezt tudom. Aki mást mond, állítom, hogy nem ért hozzá. Gondolom sohasem csinálta. Vagy nem hosszabb ideig, amikor is jelentkeznek bizonyos eredmények, amiből leszűrhető a hasznossága, vagy az ártalma. Vannak itt néhányan, akiknek igen nagy tapasztalatuk van. Érdemes az ő véleményüket meghallgatni, és úgy véleményt formálni.

Persze, mindenki azt csinál, amit akar.

Az én meglátásom szerint csak emberek vannak. Van, akin reverenda van, van, akin rongyok. Nem a ruházat és a pozíció dönti el, hogy kiben mennyi jóság, bölcsesség és tudás van.

6049. Brigi_ (válaszként erre: 6046. - Dokantu)
dec. 31. 17:58
Jó lenne tudni a valós eredetét ennek a gyakorlatsornak. Mert több helyen is írják, hogy az állításokkal ellentétben Tibetben nem is ismerikneztba gyakorlatsort. Abban biztos vagyok, hogy van pozitív hatása, én magam is éreztem, hogy feltölt energiával. De vajon nem fordul-e át idővel negatívba vagy nem éled-e fel a testünkben az az energia (akár 10-15 év után) , aminek nem szabadna.
6048. Brigi_ (válaszként erre: 6046. - Dokantu)
dec. 31. 17:46
Abban a pillanatban a pap tekintete elborult és közölte, hogy az agykontroll a sátán műve. Onnantól kezdve hideg és távolságtartó lett. A gyászbeszédet is közönyösen mondta el és hozzám csak annyi időre jött oda, hogy elköszönjön. Ezek után forgott velem a világ,hogy mi van, ha én a spirituális nyitottságommal pont rossz erőket engedek magamba?
6047. Brigi_ (válaszként erre: 6042. - Telrim)
dec. 31. 16:58
Azért csak utánanéztem, hogy van-e köze a Tibetinek a Kundalínihez és bizony van. Ez a gyakorlatsor is a Kundalínit ébreszti fel. A tudásom nagyon kevés a Kundalínit illetően. A jelenlegi ismereteim alapján számomra ez egy olyan erő, amit jobb, ha nem ébresztünk fel. Pár hónapja azért kezdtem Tibetizni, hogy segítsek a testemnek az öngyógyító mechanizmus beindításában. És persze nagyon kecsegtetően hangzott a fiatalos külső megtartása is. De nekem a Kundalíni félelmetes. Valahogy beugrott az Angyalszív c.film Mickey Rourke-kal (ahol a zenész eladta a lelkét az ördögnek az örök fiatalságért és hírnévért). Mi van, ha a Kundalíni a Bibliai kígyó metaforája (nem vagyok bigott hívő, de hiszek a Teremtőben), és ha ezzelnaz erővel él valaki, akkor azzal árt magának, a lelkének? Mikor Édesanyámat elvesztettem, a temetésén a gyászbeszédre egy református papot kértem fel. A pap nagyon szimpatikus és együttérző volt mindaddig, míg ki nem ejtettem a számon, hogy mindent megtettünk Anyukám gyógyulásáért, még agykontrolloztunkbis, de hiába. Abban apill
6046. dokantu (válaszként erre: 6044. - Zsókica21)
dec. 31. 13:12
Ez egy nagyon jó csakra feltöltő gyakorlatsor, se több se kevesebb!A könyvet egyszer megírták a huszadik század elején is, csak akkor a süllyesztőbe került, majd a huszadik század végén bestsellert csináltak belőle. De a könyvben is benne van, hogy az eredete ismeretlen. Én beépítettem a gyakorlatsoromba és már több mint 10 éve rendszeresen 5 ismétléssel elvégzem. Viszont magában csak ez nem elég, mivel nem minden betegséget gyógyít. Szerintem nem is jóga jobban hasonlít a csíkungra.
6045. Telrim (válaszként erre: 6043. - Zsókica21)
dec. 30. 17:05
Magam részéről kétségesnek tartom, hogy valaha is vizsgálták volna "tudósok" a hatásmechanizmusát. Jó marketing szöveg.
dec. 30. 15:56

Mindig vannak és lesznek is ellen drukerek.

Minden témában ,mert ilyen a mi kis világunk.

dec. 30. 15:54
6042. Telrim (válaszként erre: 6039. - Brigi_)
dec. 26. 21:47

Nagy a homály ebben a témában. Nem baj, mert óvatosságra készteti az embert.

Az energia, amit a jóga kundalininek, más kultúra meg másnak nevez,akkor is van, ha nincs róla tudomásunk.

Az ősi jóga iratok, amelyek ezen energia légzőgyakorlatok által történő "felébresztéséről" tesznek említést, azt is elmagyarázzák, hogy kik, milyen módon, milyen felügyelet mellett és mi célból végezhetik egyáltalán, különben kinyírja magát.. Azok az iratok nem a tudásféltés okán voltak titkosak. Szívgyógyszert sem szedünk vödörszámra, főleg nem, aki nem szívbeteg.

A hatos gyakorlat nem tudja mozgósítani a kundalinit, attól ne félj. Viszont az egyik leghasznosabb dolog, amivel megajándékozhatod magad.

6041. Asinel 75 (válaszként erre: 6039. - Brigi_)
dec. 26. 21:13
Én csak ajánlani tudom. Egy kis testmozgástól senkinek semmi baja nem lesz. Én évek óta csinálom kisebb nagyobb megszakításokkal és mindig jó hatással van rám. Nem kell mindig mindent elhinni. Ha jól esik csináld, ha nem nem. Ártani biztosan nem árt.
6040. Telrim (válaszként erre: 6039. - Brigi_)
dec. 26. 20:44
Nem veszélyes!
6039. Brigi_ (válaszként erre: 6038. - Sugi123)
dec. 26. 18:33

Kedves Sugi123!

Köszönöm, hogy belinkelted ezt a blogot. El is olvastam az összes bejegyzést. Kíváncsi leszek, mi lesz a történet vége. Én egyszer voltam csak Anamé órán, akkor is egyéni foglalkozáson, mert az egyik oktató ismerősöm és gondoltam, ha csak velem foglalkozik, hatásosabb lesz a dolog. A megkapott egyéni gyakorlatsort kb 10 napig csináltam, de nem éreztem jobbam magam tőle. A késztetést sem éreztem, hogy csinálni kell, így abbamaradt. Azért ajánlottam itt a másik fórumtársnak, mert habár én nem csináltam végig, van ismerősöm, aki rendszeresen jár csoportos és egyéni órákra is és nagyon dicséri (hozzáteszem, egészséges hölgyről van szó, semmilyen betegsége nincs, nem amiatt kezdte az Anamét el).

A Kudalínit kapcsán viszont most elbizonytalanodtam az 5 Tibetit illetően is. Mert az ugye egyértelmű, hogy a 6-os rítus a Kundalínit mozgosítja. De vajon a másik 5 nem csak kisebb mértékben? Mert akkor lehet, hogy ezek a gyakorlatok is árthatnak. Van itt olyan fórumos, aki írta, hogy abba kellett hagynia a gyakorlatokat, mert olyan rosszul érezte magát tőle pszichésen, hogy jobb, hogy leáltllt. Ez is lehet Kundalíni tünet.

És ezek szerint bizonyos légzőgyakorlatok betegségeket is okozhatanak (szívmegnagyobbodás, daganat), akkor lehet, hogy a tibetis légzőgyakorlatok is okozhatnak ilyet?

Én október elején kezdtem a Tibetit. Betartottam a fokozatosságot (lehet, hogy ez is a Kundalíni erő miatt fontos, hogy apránként nőjön a mennyiség?) Decemberig 1 nap maradt csak ki, most viszont a Karácsony miatt 3 napja nem tudok tornázni. Holnap kezdtem volna újra, de most elbizonytalanodtam. Van itt olyan, aki érdemben hozzá tud ehhez szólni, hogy vajon a Tibeti is veszélyes lehet-e?

6038. sugi123
dec. 10. 20:58

Sziasztok! Aki Anamé jógázna,azoknak nem árt ha ezekkel is tisztában vannak.

[link]

6037. dokantu (válaszként erre: 6035. - Brigi_)
nov. 4. 09:05
Kedves Brigi az ilyen fizetős tanfolyamokon nem szabadulnak fel semmilyen energiák! Lehet, hogy az oktató azt mondta de az nem igaz. Ilyen helyen sok beteg energia hiányos ember gyűlik össze, azt se tudják, hogy kell az energiát lehívni, jó esetben talán az oktató tudja de még az se biztos. Két három nap semmire sem elég! Az elméleti rész megtanulásához hónapok évek kellenek. Csakrák, meridiánok, neve az energia haladásának iránya, szerepe, stb. Nagy energiák pl. templomokban ahol sok hívő ember imádkozik egyszerre, vagy ahol gyakorlott mesterek mantráznak lehetséges. A diszharmónikus működést, ma Magyarországon szerintem egy keleti orvos tudja megállapítani, megfelelő diagnosztikai műszerrel.
6036. dokantu (válaszként erre: 6030. - 55Judit)
nov. 4. 08:46
Kedves Judit minden szerzett betegség visszaforditható, gyógyítható! Nekem is 5-6 év alatt elkellett volna rákosodni a sipolyoknak aztán, bélszindróma egy darabig infúziós etetés,és halál volt az ajánlás. Először magadban kell eldönteni, hogy meg akarok gyógyulni! Majd megkeresni a múltban az okokat. Valamiért valamikor egyre kevesebb levegőt vettél, de az is lehet, hogy már gyerekként se lélegeztél helyesen. A tüdő kapacitás növelhető, az elkötőszövesedés azért van mert nem használod azt a részt és kitölti az űrt. Van olyan gyakorlat ahol a nagy mesterek 5 percig sem vesznek levegőt, vagy a gyöngyhalászok tíz percig is víz alatt tudnak lenni. Már én is bírok két percet. Legyenek ők a példaképeid. Minél mélyebben szívd be a levegőt orron keresztül tartsd bent minnél tovább és próbáld lassan orron keresztül kiengedni, így lehet tágítani a tüdőt. Csak nyugalmi állapotban csináld, előbb tanulj meg lélegezni és csak utána végezz terhelő gyakorlatokat. Remélem tudtam segíteni, szép napot.
6035. Brigi_ (válaszként erre: 6034. - 55Judit)
nov. 2. 14:50
Szerintem az ingyenes is ugyanolyan jó, mint a fizetős. Utóbbinak annyi az előnye, hogy ha csoportos foglalkozásra mész, ott nagyobb energiák szabadulhatnak fel. Az egyéninél pedig személyre szabott feladokat adnak, miután megnézik, hogy energetikailag hol észlelnek diszharmonikus működést a csakrákban.
6034. 55Judit (válaszként erre: 6033. - Brigi_)
nov. 2. 09:00
Köszönöm, megnézem. Vajon a fizetős változat mennyivel lehet hatékonyabb?
6033. Brigi_ (válaszként erre: 6032. - 55Judit)
nov. 1. 23:47

Bocsánat, nem okoskodni akartam, csak segíteni. Biztosan rengeteg dolgot teszel, hogy jobban legyél.

Az Anamé programnak van ingyenes, otthon végezhető gyakorlatsorozata is instrukciókkal, azt lenne érdemes megnézned. A youtubon Anamé otthoni gyakorlatai / 21 napos kihívás címen keress rá, ha van kedved.

6032. 55Judit (válaszként erre: 6031. - Brigi_)
nov. 1. 10:28

Ha tudnád mi mindent teszek az életben maradásomért. Egy szuszra felsorolni sem tudnám. :)

Tegnap csak egy pillantást vetettem a szöveges Anamé jógára mert csak perceket ülhetek itt, de ahhoz oktató is kellene. Nem tudok már többet költeni, a számláimat is a fiam kénytelen fizetni. Vannak ingyenes dolgok, egy csomó praktika,amit használok. Akár mozgás, akár étkezés terén.:)

Azért köszönöm. :)


Most meg elkezd bedögölni a billentyűzetem, ebből is a legolcsóbb már 4.000 ft. Csak kínlódok vele.

6031. Brigi_ (válaszként erre: 6030. - 55Judit)
okt. 31. 16:38

Azért keresgélj folyamatosan. Naponta vannak új felfedezések, hogy valamiről kiderül, hogy gyógyít valamit. Érdemes lenne a táplálkozásnálmis megnézni, mik azok az élelmek, amik segítik a tüdőt. Télen és Szent Bazsalikom teát ittam, arról mindenhol azt írták, hogy nagyon támogatja a tüdőt. Vagy épp az előző percekben a sütőtökről is olvastam, hogy jót tesz a tüdőnek. A szervezetünk egy csoda, egyáltalán nem kizárt, hogy a tüdőd képes lehet a regeneráslódásra. 🙂

Esetleg nézd meg a youtube-on az Anamé jógát. Nagyon jók azok a légzésgyakorlatok is, én is elkezdtem, de abba is hagytam, mert nagyon zűrösek voltak akkor a mindennapjaim. De, ha még majd belefér a tibeti mellett az időmbe, tervezem, hogy újrakezdem.

6030. 55Judit (válaszként erre: 6029. - Brigi_)
okt. 31. 16:13

Köszönöm, már kerestem. Erre nincs más ajánlás csak várni kell, aztán ha már olyan előrehaladott lesz hogy nyugalmi állapotban sem elég az oxigén, akkor van oxigénpalack. :)

Na ez az, amiben már nem fogok résztvenni. Még mindent csinálok, ások is szép komótosan, hamar elfáradok, de mindig mindent újra tudok kezdeni. :)


Nem tudom megállapítani segítene-e valamit a tibeti, bár nem hiszem hogy a tüdőmön keletkezett elkötőszövetesedést visszafordítaná tüdőszövetté. Sosem csinálom sokáig egy huzamba, mert gyakran ér valami kis baleset vagy derékfájás, ami szünetre kényszerít. :) Ha birom csinálgatom, mert jólesik. :)

6029. Brigi_ (válaszként erre: 6028. - 55Judit)
okt. 30. 21:13
A tibeti nem javított valamennyit az állapotodon? Szerintem nagyon jó ötlet, hogy még plusz légzésgyakorlatokat csinálj, esetleg utána kéne nézned, hogy van-e erre a betegségre kifejezetten ajánlott légzésterápia.
6028. 55Judit
okt. 30. 14:55
Ideje lesz elkezdenem valamilyen légzési technikát, mert a tüdőfibrózis miatt mindig van váladék a tüdőmben. Nem sok, de napközben sokat köhécselek. feljön könnyen, de percek alatt újratermelődik. Nagyon zavaró.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook