Zavarna-e téged, ha a kolleganőd, mindig úgy beszél, mikor hárman vagyunk, hogy "tudod..." de nem néz rád, csak a másik kolleganőre? (beszélgetés)
Ember legyen a talpán, aki ebből a mondatból megmondja neked idegesítő, netán sértő...lenéző.
A témában az is fontos lenne, ha kettesben vagytok csak, akkor beszél-e veled?
Miről szoktatok beszélgetni, magán, vagy munkával kapcsolatos?
Foglalkozz a munkáddal addig is, amíg ezek csevegnek.
Ha azt mondja "tudod" fel se emeld a fejed...hiszen, te már tudod. Kész. Munkatárs, nem haver.
Kérdés az, mi a téma.
Lehet, hogy amiről ők beszélgetnek, az téged valójában nem érint, csak ott vagy, mert szeretnél a társaság tagja lenni.
Vedd észre magad és lépj ki, ha ők csak egymással akarnak beszélgetni és ne akaszkodj rájuk.
Az új assistant manager nem tud kinyitni egy üveg bort, mert dugohuzot kellett használni. Én nem tudom, honnan szalajtottak.
Tegnap meg nyitva hagyott egy ajtót, de nem poktem be. Amúgy a pultnál nagyon tud beszélgetni a így a fagyi szetolvad.
Én is tudok lyukat beszélni, de azt meló után kell, amikor verjük a blatttot.
Kérdés, hogy te mennyire veszel részt ebben a beszélgetésben, mennyire képviseled a személyes véleményed? Ha nincs külön véleményed, mondanivalód, akkor sem beszélhet mindkettőtök nevében a harmadik féllel. Ez egyfajta "leuralás".
Ha érvényesíteni akarod a véleményed, a mondanivalód, akkor nyisd ki a szád és beszélj!
További ajánlott fórumok:
- Miért ad egy férfi csokit ajándékba egy kolléganőnek?
- A férjemre hajt vajon a kolléganője vagy csak barátok?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Kérlek segítsetek, van egy kolléganőnk aki nagyon kövér és nagyon büdös a szaga annyira kellemetlen nekünk. Hogyan tudnám közölni vele?
- Férjemnek szerelmet vallott az egyik kolléganője. Mit tegyek?
- Hétvégén lesz kolléganőm esküvője. Nagyon várom, már ezer...