Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sajt készítése 4 összetevőből recept

Sajt készítése 4 összetevőből recept

A Sajt készítése 4 összetevőből hozzávalói:
1 liter 2,8 %-os tej
3 tojás
150 g 20 %-os tejföl
egy csapott evőkanál só


Sajt készítése 4 összetevőből 1.Sajt készítése 4 összetevőből 2.Sajt készítése 4 összetevőből 3.Még 2 kép


A Sajt készítése 4 összetevőből elkészítési módja:
A tojásokat a tejföllel és a sóval kézi habverővel alaposan összekevertem. A tejet egy főzőedénybe állított sütőzacskóba öntöttem és hozzáadtam a tojásos keveréket. A zacskót lezártam és a kb. 2 liter vízzel megtöltött edényben elkezdtem főzni. Forrástól számítva egy óra múlva tálba tett szűrőbe helyeztem a zacskót, amit hústűvel több helyen megszurkáltam, hogy kijöjjön a savó. Kihűlés után lesúlyozva betettem a hűtőbe. 40 dkg nagyon finom sajt lett + kb. 0,5 l savó

Elegem lett a bolti, pocsékabbnál pocsékabb, ráadásul méregdrága trappistából. (Piacokon lehet nagyon finom sajtokat kapni, de azokat tényleg aranyáron adják.) A savót megittam, de legközelebb főzéshez is fel fogom használni. A hozzávalók 2025. novemberi árakon számolva kb. 700 Ft–ba kerültek, vagyis a sajtom ára 2.800 Ft/kg. Azért van vele egy kis „baj” 😀: pillanatok alatt elfogy (legalábbis nálunk), tehát érdemes dupla mennyiségből készíteni; nem kerül sokkal több időbe.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajt készítése 4 összetevőből elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook