Ha az itteni iskolákban is lenne egyenruha (beszélgetés)
Kisiskolás koromban kötelező volt a köpeny. Nekem nem tetszett az enyém, de nem zavart ,hordtam mert az volt.
A póló-farmer azért más, mint egy ing-öltönygatya.
Itt ez másképp lenne. Az amerikaiak ebből a szempontból elfogadóbbak, szerintem néha kicsit túlságosan is.
Teoretikus a kérdés, nyilván nem lesz bevezetve ilyen körülmények közt, mint ami nálunk van.
Igen, ez tipik hozzáállás lenne, hogy nem alkalmazkodunk, hanem rögtön ezerrel ellene megyünk, még megfontolni sem fogjuk van-e előnye...
Ez tök jó, hogy van elegáns és sportos nap is. Az elegánshoz nem kell ing a fiúknak?
Biztos volna hiszti. Gyűjtenék az aláírásokat. Vagy a gyerek beteget jelentene csak ne kelljen felvennie.
Időbe telne amíg megszoknánk, de én helyeselném. Kevesebb lenne a megszólás.
Nyilván zsigeri az ellenállás mindennel kapcsolatban, ami kötelező és pénzbe kerül. Nem is kevésbe, mert legalább 3 váltás kellene.
Másrészt elég röhejes is lenne egy állami iskolában elvárni, ahol még a krétát is a tanárok és a szülők finanszírozzák egyes iskolákban.
Én sem hiszek benne. Nálunk bármi, bármilyen téren, céllal, időre stb.bevezetése zsigeri ellenállást szül.
A spanyolországit nem ismerem, én az angliaira látok rá, természetesen ott is iskolánként, városonként változhat.
Tuti nem vennék fel. A mai gyerekek biztos, hogy nem.
De legjobban a szülők lennének felháborodva.
Iskolája válogatja, ki mit engedélyez. Minden város, minden iskoláját nem ismerem.
Ó dehogynem. Bár szerencsére itt kevesebb a túlsúlyos gyerek, de azért akad és igen ugyanúgy a fodros miniben van, bár itt ez senkit nem zavar. A nem egyenruhás is pics@ nadrágban vagy épp legingsben vagy testre simuló ruhában jár, tehát ugyanúgy látszik a testalkat. De senkit nem feszélyez ez itt szemmel láthatóan 🤷♀️
Sajnos pont hogy extran drága minden iskolában az egyenruha. Kb 3* annyiba kerül mint egy sima nem márkás ruha. Pólók majdnem 20€ nadrágok 30 körül/fölött. Pulóver 30€ körül. Nálunk mivel állami de alapítványi lehet azt mondani vegyük úgy mint, tandij de azokban az iskolákban is ilyen drága ahol havi 700-1000€ tandíj is van.🤷♀️
Az én fiam most kezdte az elsőt Dél-Spanyolországban, állami de egyházi alapítványi suliban, a simán államiban itt sincs egyenruha. Heti 3 nap mennek elegánsban és kétszer a sportosban amikor a torna óra van. Amúgy 3 nap lenne a sportos de valamiért az órarendjüket úgy rakták össze hogy két nap van de az óraszám meg van. Én vettem 2 elegáns pólót egy rövid nadrágot (itt még simán abban járnak ilyenkor) egy hosszú nadrág, egy sport rövid és hosszú nadrág és egy rövid ujjú sport póló. Van pluszban vékony hosszú ujjú póló sportos is és elegáns is. Egy sportos és egy elegáns pulóver hidegebb időre. Kicsit számolgatni kell még a mosást de egyelőre nem annyira macera. Nekünk a reggeli öltözködés sosem volt macera, de most kicsit lázad az elegáns szett ellen, minden nap elmondja hogy de ő holnap akkor is a sportosban megy. Vagy épp megkérdezi mikor lesz már a sportos nap. De szerintem főleg azért akarja mert a torna a kedvence. Akkor több a játék.
"néha agyam eldobom, hogy tudnak egész nap abban lenni a gyerekek."
Ahogy pl. egy pólóban, farmerben egész héten , mert csak egy "menőre" jut.
A hosszát megválaszthatják, ez inkább a filmkedvéért van.
Ahogy, az is, hogy mind csinos, nem igazán látsz 80-120 kg-os lányt a filmekben, mert az nem illik a képbe.
Szerintem jó dolog, pártolom.
Az egyik barátom Walesben él a családjával, két kislányuk van. Nekik volt egyenruha az első pár osztályban, a nagyobbnak a felsőbb suliban már nincs. Megszokták, mivel az volt általános. Itt már szerintem nem lehetne bevezetni.
Igen, van benne pozitívum. Praktikus, valahová tartozást sugall, elveszi a divatolás és a pénzügyi különbségek élét a mindennapokból.
De... Bár én nem láttam ilyet élőben, de a filmekben elég sz-xista módon oldják meg ezt, a lányok általában miniszoknyában vannak télen-nyáron. Nekem ez furcsa.
Az inkább védelemként szolgált, nem egységesítésként. Hogy ne koszolódjon el alatta a ruha. Az egyenruhának más a célja. Egyáltalán nem koszfogó a funkciója, sőőőt... néha agyam eldobom, hogy tudnak egész nap abban lenni a gyerekek.
Külföldön, minimum kettő van.
Én már írtam erről, hogy sokkal jobb lenne. Az iskolák adhatnák előállítási áron.
Egy összetartozást mutat. Nincs rivalizálás, kinek van drágább szerkója, táskája, cipője.
Akkor, elutasító volt a többség a Hoxán.
Valamikor volt,az én időmben még igen. Iskola köpeny. Volt három belőle váltásnak. Szerettem. Kár volt eltörölni. Ha kötelező lenne legalább nem néznék le azt aki nem a legújabb divat szerint tud öltözködni.
Szerintetek milyen lenne? Én mondjuk biztos utálnám az állandó mosás-vasalás körforgást, nagyon meg lenne kötve így a ruházkodás. Ugyanakkor nincs a reggeli mélázás meg esetleg vita, hogy mi mit vesz fel. Egyáltalán külföldön hány garnitúra egyenruhája van egy gyereknek?
További ajánlott fórumok: