Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » 5 tibeti jógagyakorlat. Aki csinálja, ide! fórum

5 tibeti jógagyakorlat. Aki csinálja, ide! (beszélgetés)

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
5991. Kék Farkas (válaszként erre: 5990. - Csipkerózsika)
2018. szept. 15. 19:02
Köszönöm szépen! Megfigyeltem én is, hogy a vesém beindult. A kilók viszont nem mozdulnak, mert a korábbi egy liter helyett most legalább hármat iszom egy nap :D Ma a reggeli kávémat a bögrémben felejtettem, és délután négykor véletlenül vettem észre hogy nem ittam meg. :D Talán ez is segíti a tisztulást. Érdekes még, hogy a szaglásom érzékenyebb lett. Tegnap az Oktogon környékén jártam, kész szenvedés volt :D Mindenképp hozzáfogok a javasolt szempontok betartásához, remélem át tudok állni.
5990. Csipkerózsika (válaszként erre: 5983. - Kék Farkas)
2018. szept. 14. 21:32

Szia! Nagyon ügyes vagy, csak így tovább. A fogyás nálam olyan 14x ismétlés környékén és afelett jelentkezik. Viszont már a 3-as ismétlésnél könnyebb leszek pár kilóval, mert a vesémet megösztönzi. :)

Megerősíthetem, hogy igen, érzelmi és gondolati szinten is tiszít, bár nálam inkább úgy működik, hogy felhozza a sz@rokat. :D

A későbbi hszedre is válaszolok: a csuklód hozzáerősödik majd, csak akkor emelj, ha már érzed, hogy gond nélkül, könnyedén megy.

Igen, az eredeti könyvben volt egy csomó étkezési ajánlás, és ezek nagyon is hasznosak voltak és szerintem megállták a helyüket. Egy-két mondatban összefoglalom, remélem nem bánjátok, hátha hasznát veszi valaki.

A legfontosabbak voltak, hogy hagyjuk el a kávét, alkoholt és a tejterméket, különösen a tejet.

És ahogy írták, a különböző ételtípusokat időben válasszuk szét, mert az emésztésükhöz eltérő enzimek szükségesek, amik egymás hatásfokát csÖkkentik. Plusz eltérő időtartam szükséges az emésztésükhöz és az európai táplákozási szokások ezek alapján éppen egészségtelenek.

Pl. a fehérjét ne fogyasszuk szénhidráttal és keményítővel együtt. Édességet és tésztákat az étkezés elején együnk, mivel ezek emésztése a leggyorsabb (1-2 óra) és ha előtte belakunk fehérjékkel, amiké a leghosszabb (3-4), akkor a bomló szénhidrát várakozik és ez nem szerencsés. Gyümölcsöt csak magában és éhgyomorra együnk, különben szintén mérgező erjedési folyamatok jönnek létre.

Lehetőleg válasszuk szét a különböző ételtípusokat és tartsuk be az emésztési idejük kivárását. (fehérje 3-4 óra, keményítő 2-3 óra, szénhidrát 1-2 óra)

Ezzel amúgy jól lehet fogyni, ha betartod. Csak ugye nem könnyű...

Jah és még egy dolog. Azt nem tudom, hogy ebben a könyvben olvastam-e vagy máshol, de nagyon sokat lehet javítani az emésztésen, ha mindenhez eszünk egy kis nyers zöldséget vagy salátát. Egy noki-pöri kombó akár 5 napig is vándorolhat a testünkben magában, de ha eszünk hozzá egy kis nyers salátát, paradicsomot, paprikát vagy bármit (ecet nélkül!) akkor ez lecsökken 2-3 napra.

5989. Kék Farkas (válaszként erre: 5988. - Jennyvagyok)
2018. szept. 12. 23:56
Köszönöm a választ :) Elküldtem a címet.
5988. jennyvagyok (válaszként erre: 5986. - Kék Farkas)
2018. szept. 12. 22:20
Emellett tudok segíteni diétában, kérlek küldj egy email címet privátban. Testtípus alapján kell étkezni, mindenki más, így ami az egyiknek beválik, a másiknak nem lesz jó.
5987. jennyvagyok (válaszként erre: 5986. - Kék Farkas)
2018. szept. 12. 22:16
Szia! Peter Kelder könyve kitér az étkezésre is. Azt javasolja, hogy egyszerre minél kevesebb féle élelmiszert együnk együtt. Tehát minél kevesebb összetevőt tartalmazzon egy étel. Pl. csak zöldség és rizs, vagy csak gyümölcs! :) Ennyire én sem tudom betartani, de mint alapelvre próbálok odafigyelni. Azt látom manapság divat az ízorgiáknak hódolni. Mennyei íz-költeményeket készítünk, azzal senki sem foglalkozik, hogy fogja ezt a szervezet megemészteni. Azóta, hogy erre figyelek, azt vettem észre, ha egy nagyon különleges ételt mutatnak be, vagy látok egy terített asztalon, ami túl sok összetevőt tartalmaz, ránézek, és azt gondlom, micsoda kotyvalék! Tehát jól tudjuk az agyunkat programozni, és jobban is esik az egyszerű étel. Pl. egy szimpla főzelék!
2018. szept. 11. 10:49
A 13x ismétlős hétnél tartok.A lelki folyamatok továbbra is intenzívek. A napi három négy kávé helyett elég reggel egy. Nekem nagy eredmény :) Pár napja különös viszketés kezdődött a nyakamon, a torok csakrám-pajzsmirigyem környékén. Tapasztalt valaki hasonlót? Ez az ismétlésszám a negyedik és az ötödik rítusnál már elég nehéz a csuklómnak, lehet hogy ezekkel a gyakorlatokkal kénytelen leszek lassabban haladni. Nagyon szeretnék fogyni is. Szerintetek milyen étrend illeszkedik legjobban a gyakorlatokhoz? Szeretnék hosszútávú megoldást, mert bár a szénhidrátmentes étrend hatékony, nem tudom hosszútávon tartani őket és mindig visszaesek.Ha van tapasztalatotok arról, mivel a legjobb kiegészíteni a gyakorlatokat,írjatok róla, kérlek! Előre is köszönöm
5985. Telrim (válaszként erre: 5983. - Kék Farkas)
2018. aug. 29. 10:16

Igen, erre számíthatsz.

Először a testet érintő hatások tűnnek fel legtöbb esetben. Nálad úgy látszik, a lelki folyamatokat érintő hatások sokkal gyorsabbak, mint pl. nálam voltak. Nekem ehhez évek kellettek. Az hogy nekem megérte, nem igazán fejezi ki a mögötte húzódó tartalmat.

5984. Százas Evelin (válaszként erre: 5983. - Kék Farkas)
2018. aug. 29. 09:14
Nincsenek. Én csak simán vidámnak, energikusnak éreztem magam.
2018. aug. 29. 08:29
Szervusztok! :) A negyedik hétnél tartok, a 9es szériánál.Túl vagyok a méregtelenítésen, legalábis a nehezén.Volt fejfájás, émelygés, herpesz, kiütések, ezek mostanra elmúltak. Magamhoz képest rengeteg vizet iszom, amitől sokkal kevesebbet kívánok enni. Fogyás egyelőre sajnos nem mutatkozik...Minden reggelt ezzel kezdek.Energikusabb vagyok, aktívabb, nagyobb lendülettel csinálom a rutin dolgokat. Amire nem számítottam: érzelmi és gondolati síkon is tisztít a gyakorlatsor. Legalábbis ennek tulajdonítom, hogy sikerült letennem végre az elmúlt egy év sok fájdalmas emlékét. Van ilyesmiről tapasztalata valakinek?
5982. dokantu (válaszként erre: 5980. - Csipkerózsika)
2018. aug. 26. 18:55
Kedves Csipkerózsika! Én is egyetértek a véleményed elejével. De azzal, hogy nem egyszemélyes műfaj már egyáltalán nem! Megtanulni jó közösen, csak nem hétvégi drága tanfolyamokon,úgy lehetetlen. Saját példámat említve, mint egy három év alatt tökéletesítettem a gyakorlatsoromat. Az energia érzése most tíz év után se mindig egyforma. És csak akkor érzem az energiát ha magányosan teljes átéléssel tudom végezni a gyakorlatokat. A jóga is ilyen a mesterek elvonulva végzik. Sajnos nálunk főképp pénzszerzés céljából tanítanak olyanok akik sokszor még az alapokkal sincsenek tisztába, lecsúszott celebek. Láttam olyan két napos 30 ezer forintos csíkung tanfolyamot ahol a nagy égikör gyakorlatot oktatta amihez legalább két év gyakorlásra van szükség.
5981. tárnics (válaszként erre: 5980. - Csipkerózsika)
2018. aug. 25. 08:26
Szintén tíz év tapasztalatával ugyan ez a véleményem ,s hasonló ,mondhatnám ugyan ez a tapasztalatom.A többit szerintem felesleges ragozni.Tapasztaljon más is,akit érdekel,s majd eldönti,mit jelent számára,csinálja,vagy ne csinálja.Számomra néha mankó,amibe jó időnként belekapaszkodni,de valahol belül tudom az igazi kulcs ezen valahol túl van.
2018. aug. 24. 22:06

Sziasztok kedves tiebetizők és nem tibetizők!

Jó rég jártam erre, látom komoly eszmecsere alakult itt közben. :D

Ugye én kezdtem anno ezt a fórumot, rápillantottam most, éppen 10 éve.

Az én véleményem az, hogy baromira mindegy, hogy tibeti vagy madagaszkári vagy kamcsatkai, hogy rítus vagy jóga vagy torna, vagy lópikula... :D

Arra is teszek magasról, hogy létezett-e az ezredes egyáltalán vagy nem, hogy őszinte legyek a könyvet is évekkel ezelőtt elajándékoztam már és nem érdekel ki és miért kezdte terjeszteni ezt a valamit.

Nekem annyi a lényeg belőle, hogy amíg csinálom, addig jó hatással van az egészségemre, az erőnlétemre és a hangulatomra. Amikor abbahagyom, szépen elmúlik az a plusz, amit ad, magyarán visszatérnek a kisebb-nagyobb problémák. Ez a tapasztalatom.

Méghozzá sokszorosan ez, mert a 10 év alatt sokszor leálltam vele rövidebb időkre, pl. most nyáron is két hónapra, és minden ilyen szünet alkalmával nagyon rövid idő alatt mélyrepülésbe kezdett az egészségem meg a testi erőnlétem, ugyanígy most nyáron is.

Amikor újra nekiálltam, gyökeres pozitív változások voltak mindig szintén nagyon rövid idő alatt.

Ezzel nem azt mondom, hogy ez csodaszer, vagy hogy mindenkinek mindenre jó, de hogy nekem kell és jó, az biztos.

Aztán persze mindenki csinál amit akar, vagy nem csinálja amit nem akar. Vagy csinálja amit nem akar és nem csinálja amit akar. Ahogy tetszik. :)

Lehet még csomó mindent mellette, biztos még jobb hatás érhető el akkor. Én is próbálkoztam itthon "igazi" jógával, de szerintem nem egyszemélyes műfaj. Kell a visszajelzés, kell, hogy hozzáértő kívülről lásson,hogy tudjad, jól csinálod-e egyáltalán, nehogy végül árts magadnak. Kell, hogy lásd, más is összevissza bénázik eleinte. Mivel sikerélményt és eredményt nem egyik napról a másikra ad, és a magányos gyakorlás önmagában nem okoz semmilyen örömöt, egyedül nehéz kitartani. De egy csoport összetartó ereje, jó hangulata, egymás biztatása már kellő motivációt és élményt adhat.

5979. dokantu (válaszként erre: 5978. - 55Judit)
2018. aug. 21. 16:18
Ne csak szeretnéd, hanem akard! Mutasd meg, hogy te nem húsz évvel hanem legalább negyvennel túl éled, hidd el nincs lehetetlen. Nekem az orvostudomány szerint a sipolyoknál hat év után daganatnak kellett volna kialakulni. Ehelyett már csak egy hajszál választ el a teljes gyógyulástól.
5978. 55Judit (válaszként erre: 5977. - Dokantu)
2018. aug. 21. 12:35

Köszönöm szépen, igyekszem. 63 éves vagyok. Most nincs komoly bajom.

Annak idején azzal vigasztaltak, hogy a kemoterápiát 20 évvel is túl lehet élni. Ha nekem a maximális 20 év jut, akkor ebből már letelt 15. Szeretném azt az időt meghosszabbítani. :))

5977. dokantu (válaszként erre: 5976. - 55Judit)
2018. aug. 21. 12:25
Örülök, hogy megtaláltad. Ha megtanulod akkor már nem olyan bonyolult, ahol a pont ott lehet érezni fájdalmasabb. Egy idő után pedig már azt is lehet érezni ahogy a meridiánon végig megy. Például a húgyhólyag, vese találkozása után ha a talpad masszirozod akkor vizelési inger lép fel.Sok sikert és jó egészséget kívánok neked.
5976. 55Judit (válaszként erre: 5974. - Dokantu)
2018. aug. 21. 08:03

Megnéztem az energiaáramoltatós videódat. Egyszerű lesz megtanulni. Bár nem vagyok biztos abban hogy ott vannak a pontok ahol én gondolom. :)

Igazad van, ezt minden betegnek gyakorolni kellene, aki tudja mozdítani kezét-lábát. Az egészségeseknek pedig alap lenne.

megtaláltam a könyvet magamnál, már régen letöltöttem, és emlékszem hogy a szemem állapota miatt nem olvastam el. Őrült sok írás.

Köszönöm az eddigieket és jó egészséget kívánok neked!

5975. 55Judit (válaszként erre: 5974. - Dokantu)
2018. aug. 20. 19:37

Köszönöm, megvan.

Az aurafotózást én is szeretném megcsináltatni, mint látom a tied nagyon szép. Sajnos az én lakhelyem közelében nincs ilyen lehetőség.

5974. dokantu (válaszként erre: 5973. - 55Judit)
2018. aug. 20. 19:16
Öngyógyító energia áramoltatás videóval menüpont alatt találod. Akár kórházban fekvő is csinálhatná.
5973. 55Judit (válaszként erre: 5972. - Dokantu)
2018. aug. 20. 18:38
Az energia áramoltatást meditációban csinálod? Hogyan áramoltatod?
5972. dokantu (válaszként erre: 5971. - 55Judit)
2018. aug. 20. 17:51
Amióta már én is dolgozom azóta az egész gyakorlatsort csak 3-5 ször végzem el ami max másfél óra, ha megtanulja az ember már könnyedén megy. Más napokon csak energiát áramoltatok az csak egy fél óra és lehet fekve is csinálni.
5971. 55Judit (válaszként erre: 5970. - Dokantu)
2018. aug. 20. 15:25

Köszönöm. Csak végigolvastam a szöveges részt, de elég sok gyakorlatnak tűnnek a leírtak. Ezeket végig csinálod, és ha jól értem 5x ismétled egymás után. Szerintem rámegy az egész délelőtt. Ennyi időm azért nem lesz, nekem mást is kell csinálni. Minden esetre mire eljön a nyugalmasabb időszakom, novemberig lesz időm az elméleti részt tanulmányozni, könyvet is szeretném letölteni, elolvasni. És majd alkalomadtán gyakorlok.

De nem viccelsz hogy azt a rengeteg gyakorlatot mind elvégzed 5x minden nap?

5970. dokantu (válaszként erre: 5969. - 55Judit)
2018. aug. 20. 15:06
Az aurás fotó és a videós mostani, ahol még képek vannak fekete atlétában az 2015-ös. Való igaz sokan nem ismernek meg, amióta elmúltak az állandó fájdalmaim, egyesek szerint fiatalodok. Most voltam 58-éves. A mezítláb az nagyon fontos, mert úgy lehet igazán érezni az energiát. Úgy tartja a fáma, hogy a 3-4-ik emeletig el ér a föld energiája, afelett már nem is lenne szabad életvitelszerüen élni. Nagyon fontos a beleélés,én csak akkor végzem el a gyakorlatsort ha egyedül vagyok, telefon kikapcsolva meztelenül, teljes átéléssel, a szemem is csak résnyire van nyitva. Az energia áramlásnak iránya van amit sajnos sok természetgyógyász sem tud. A tüdőnél kezdődik és végződik és mind a két oldalt. Ha már érzed, hogy melegszik a tenyered közepe biztos lehetsz a sikerben. Sok sikert a leutánzáshoz.
5969. 55Judit
2018. aug. 20. 13:19

Dokantu drága!

Annyira jól nézel ki az oldaladon, hogy feltenném a kérdést, mikori fotók azok? Hány éves voltál mikor készültek? Feltételezem már akkoriban, mikor gyógyult voltál, mert nagyon jó a színed, és teljesen ki vagy simulva. :) Szóval szuper, és gratulálok! Még nem végeztem a tanulmányozással, de eltökélt szándékom, hogy leutánozlak. Valószínű erre novembertől kerül sor, mikortól nyugtom lesz itthon mert nem kell senkit körbeugrálni már reggeltől. :)

A másik kérdésem amiről megoszlanak mindenfelé a vélemények:

Szerinted az energiát fel tudod venni vasbeton aljzaton és ki tudja hány műanyag rétegen keresztül a földből? Szerintem nem. De ha elég hogy elképzeljük az energiaáramlást, akkor jó. Szerintem a kertben, fűben, mezítláb van ennek igazán hatása.

Szeretettel várom válaszodat és kívánom legyél továbbra is egyre jobban!

5968. 55Judit (válaszként erre: 5967. - Dokantu)
2018. aug. 17. 16:44
Szeretném kérni, mutasd meg azt a gyakorlatsor, amit 5x ismételsz. Valahol leírtad, vagy van egy linked? Köszi.
5967. dokantu (válaszként erre: 5965. - Guruljka)
2018. aug. 17. 16:34
Sajnos ilyen a jógaoktatás szinvonala Magyarországon. A jóga is egyfajta torna úgy mint a csíkung is, az életenergia, vagy csí, vagy** és még sorolhatnám, ahány nyelv annyi elnevezés. Minden ember olyat választ amelyik számára a legszimpatikusabb. A végeredmény a fontos, feltölteni magunkat az univerzum energiájával. Egyébként a jógik is csakráikat töltik fel csak ászanákkal, kitartott pózokkal. A cél a fontos, a hozzá vezető utat pedig mindenki maga választja meg. Érdekes, hogy nemrég olvasgattam a nagy jóga könyvet és minden ászana benne van az én gyakorlatsoromban annyi különbséggel, hogy az ászanát kitartja pár percig, én meg végzek 5 ismétlést. A végeredmény mindkettő esetében ugyan az valamelyik nadimat, vagy meridiánomat, stb. feltöltöttem. Szerintem amíg nem foglalkozol a csakrákkal elég behatóan nem kellene itt okoskodni, mert sokan tanácsokért jönnek ide, gyógyulni szeretnének, vagy boldog egészséges életre vágynak. Teljesen mindegy, hogy honnan származik ez a gyakorlatsor, kezdésnek nagyon jó mivel a forgáson kívül talajon kell végezni. Én is ezzel kezdtem mivel még járni is csak segítséggel tudtam. És most 10 évvel később 58 évesen 10 órás éjszakai műszakban raktárosként dolgozok. Semmilyen gyógyszert sem szedek a prosztatám olyan mint egy 25 évesé, de még sorolhatnám. Ezért légyszíves ha már okosat nem tudsz legalább hagyd békén a tanulni vágyókat.

** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
5966. Guruljka (válaszként erre: 5959. - Százas Evelin)
2018. aug. 16. 14:46
Ez nagyon jó megfogalmazása a dolognak.
5965. Guruljka (válaszként erre: 5964. - Dokantu)
2018. aug. 16. 14:45

A jógaórákon nem volt bemelegítés, illetve izomcsoportokat lazító gyakorlatokkal kezdtünk, messze nem a Szúrja Namaszkárával.

Számolni a légzéssel számol az ember, az pedig főleg a kezdőknél eléggé eltérő.

Én olyan oktatásra jártam, ahol nem degradálták gimnasztikává a jógát. Tudom, hogy vannak ilyen irányzatok is.

Nyilván jól látszik a számodra, hogy sodródom, pedig elmélyülni nem csak a csakrákban lehet, de akár egy tál spenótban is, én általában mással vagyok elfoglalva.

Nem áll szándékomban szabadkozni amiatt, hogy nem foglalkozom a csakrákkal behatóan. És hogy nem töltöm mások számára dicsérendő módon az időmet.

Az alaposságra nagyon is törekszem, erre szükségem is van, mert a büdös életben nem kapnék több munkát, ha nem lennék alapos. A tanulásról nem is szólva.

Hogy nem a testgyakorlási formákban vagyok alapos, kérlek, nézd el nekem. Ugyanis még tökéletlennek sem vagyok elég tökéletes.

5964. dokantu (válaszként erre: 5954. - Guruljka)
2018. aug. 16. 13:41
Kedves Guruljka! Ez nem jóga gyakorlatsor! Ez egy egyszerű bemelegítés! Arra való, hogy jógázás előtt bemelegedjünk. Ez után kellene jógázni, és itt is számolni kell. A nevében is benne van napüdvözlet, beköszönés. A semminél ez is jobb.
5963. dokantu (válaszként erre: 5948. - Guruljka)
2018. aug. 16. 13:29
Próbáltakak megvédeni kedves Guruljka! De úgy látom felesleges volt, mert te a valódi gyakorlásról nagyon keveset tudsz. Az életenergia áramlást, csakrákat, meridiánokat lehet érezni csak sokat kell gyakorolni! A számolás pedig nagyon fontos, mert segíti az összpontosítást és még sorolhatnám az előnyeit . De te úgy látom csak sodródsz az eseményekkel, az alaposság pedig nem az amit te annak hiszel.
5962. 401f36ab4a (válaszként erre: 5958. - 55Judit)
2018. aug. 16. 11:44
Köszi:)
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook