3- 7 év közötti gyerkőcök klubja (beszélgetés)
Gyermekeitek nem a ti gyermekeitek.
Ők az élet önmaga iránti vágyakozásának
fiai és leányai.
Általatok érkeznek, de nem belőletek.
És bár veletek vannak, nem birtokaitok.
Adhattok nékik szeretetet, de gondolataitokat nem adhatjátok.
Mert nekik saját gondolataik vannak.
Testüknek adhattok otthont, de lelküknek nem.
Mert az ő lelkük a holnap házában lakik,
ahová ti nem látogathattok el, még álmaitokban sem.
Próbálhattok olyanná lenni, mint ők, de ne
próbáljátok őket olyanná tenni, mint ti vagytok.
Mert az élet sem visszafelé nem halad, sem
meg nem reked a tegnapban.
Ti vagytok az íj, melyről gyermekeitek
eleven nyílként röppennek el.
Az íjász látja a célt a végtelenség útján,
és ő feszít meg benneteket minden erejével,
hogy nyilai sebesen és messzire szálljanak.
Legyen az íjász kezének hajlítása a ti örömetek forrása:
Mert ő egyként szereti a repülő nyilat és az íjat, amely mozdulatlan.
Sziasztok!
De igen nálunk is haza lehet vinni az aznapi ebédet. Csak azzal van a gondom, hogy a másnapit csak 10-ig lehet lemondani. Bár nálunk nem valami nagy nyeremény, mert nem főznek túl jól. Eddig kétszer hoztunk haza ebédet, de mindkétszer elég rosszat fogtunk ki. A leves felismerhetetlen volt, másodiknak pedig az egyik alkalommal tökfőzelék volt, a másik alkalommal pedig olyan borsos tokány féleség, de annyira borsos volt, hogy még nekem is sok volt.
Bár az is lehet, hogy csak így sikerült kifognunk.
Egyébként köszi azóta már jobban vagyunk, bár egyszer visszaesett a betegségbe, de már jól van.
Most én vagyok náthás, de nagyon. :(
nálunk pár száz méterrel arráb van a kúltúrház, és ott van a bábszinház. oda átsétálnak.
évvégén viszont mennek kirándulni.nagycsoportosok, és már lehet velük menni.
azt mondták az ovónők, hogy nem nagyon kell szülői kiséret, mert több gond szokott lenni a szülőkkel, mint a gyerekekkel.
nálunk szeritntem nagyon jó az ovi és az ovónők is nagyon lelkiismeretesek.
a kicsi ismegy januárba, bármég csak márciusba lesz 3 éves, de itt nincs bölcsi.
Sziasztok!
Nálunk elég sűrűn mennek nézni valami előadást. Holnap pl. bűvész megy az ovi tornatermébe. Nálunk is inkább az előadás megy az oviba. Tehát nem kell mindenhova ráncigálni a kicsiket. Messzire nem is viszik őket.
Nálunk bábszínház egyszer sincs...
Rá is kérdezek ma az óvónőnél, hogy mi az oka, hogy soha, sehova nem mennek a gyerekekkel.
Nálunk az oviba (nagycsoportos a nagyobbik fiam)évente 5000 Ft a csoport pénz, de ebben benne van a wc papír, zsepi, mikuláscsomag, anyagok, amiből dolgoznak, stb.... sokminden és plussz 4x mennek bábszinházba!28-an vannak a csoportban.
kitta73 te hová valósi vagy? mert nálunk is ma volt hüllő kiállítás, bár inkább egy gagyi kis előadás volt, nem is kiállítás. és ez családos volt nem ovis.
Nálunk ez továbbra sem működik.
Tavaly volt buszos kirándulás Nagykarácsonyba, idén semmi.
Dec. 6-án elviszem Halász Judit koncertre, 7-én pedig a Vasúttörténeti parkban lesz Mikulásvonat, műsorral.
Az ovi idén nemigen tesz semmit. 200 Ft csoportpénzből nem is lehet...
Talán agy Salus szandi (ok, az sem olcsó), az oviban benti cipőnek is javítana valamit.
Nálunk a csoportban többen benti szandinak hordják ezt, és a szülők dícsérik.
Plusz lehet otthon egy kicsit tornáztatni a gyerekek lábát: én is játszom ilyet a lányommal. Pipskedve járunk, azután a sarkunkon, majd a külső lábélünkön.
A bioboltban pedig vettem egy kis szerkezetet, ami egy henger, kis csücskökkel, és azzal lehet masszírozni a talpat, vagy a földre téve húzgálja az embber(ke) a lábát rajta. Néha teniszlabdával csináljuk ugyanezt. Van, hogy olyat játszunk, hogy tárgyakat (apró plüssök) a lábujjakkal kell felemelni a földről.
Az én kicsim is kezdődő bokasüllyedéssel éli a napjait, és a dokink javasolta ezeket a játékokat.
sziasztok!
nekem két kisfiam van, az egyik márciusban lesz 3, a másik 5,5 éves. a nagyobbikkal mi is voltunk ortopédián, nekünk is irt fel gyógycipőt, de csak egy sarokemelő betétet vettünk, a boltban ajánlották.
rohadt drágák a cipők és csak pár hónaig használják.próbáld ki te is a betétet, de érdeklődj elötte a gyógyászati boltba.
Csajszik!
Valamelyikötöknek nincs Noddy meséje?
Hiányzik a gyűjteményből 1-2 rész, vki meg tudja mondani, hogy honnan tudnám letölteni, vagy ha neki megvan, elküldené nekem msn-en.
A hiányzó részek:
Fülenagy biciklije
Noddy vásárol
Noddy 1 napra rendőr lesz.
Előre is köszönöm a segítséget!
Tina.
Sziasztok
Voltunk az ortopéd orvosnál mindkét gyerekem lúdtalpas s cipőt írtak ki neki
Én ma reggel pár körtével bolondítottam meg az almacsomagot:)
Van, hogy viszek pl. mogyorót, mandulát, diót is.