Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 1- 2 év közötti babák klubja fórum

1- 2 év közötti babák klubja (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
364. tinacicus (válaszként erre: 338. - D@nu)
2007. okt. 22. 11:36
Az én kisfiamnak 11 hónapos korban javasolta a doktornő először a mézes teát. Örültem is neki, hogy végre ihat valami igazán fincsit, de sajnos nagyon utálta! :)
2007. okt. 22. 11:27
Sziasztok! A 13 hónaps kisfiamnak az a legújabb szórakozása, hogy direkt leveti magát a kiságyból, aztán fölpattan és elfut. Arra lennék kíváncsi, hogy más is tapasztalt-e már ilyet a gyerekénél.
362. d@nu (válaszként erre: 361. - DODICA)
2007. ápr. 18. 11:43
Köszönöm, köszönöm! :)))
361. DODICA (válaszként erre: 358. - D@nu)
2007. ápr. 18. 09:32

Szerintem ennyi idősen már nyugodtan kezdheted újra.


Nekem első gyerek ekcémás, a mai napig, bár már nem foltosan, mint csecsemő korában, hanem átment általános bőrviszketésbe. Néha rosszabb, olyankor kezelem is, ha kell, aztán hónapokig tünetmentes. Állítólag majd kinövi. Az biztos, neki se a tejtől van. Lehet a mosószertől, öblítőtől is (ezek is kikerülhetetlen dolgok, bármennyire is sensitive-et keres az ember), meg úgy alapból, ha hajlama van rá, akkor rengeteg dolog kiválthatja, aminek sose tudod meg az okát. Egy darabig paráztam én is, aztán úgy döntöttem, ez van, nem kell túllihegni, majd lesz valahogy mindig, emiatt nem fogom kiiktatni mindazt a 600 dolgot, ami a vérvétel után a listára került.


Tápszer vitaminnal dúsítva: hát ez is "jól hangzik", pedig szerintem a természetes vitaminforrás sokkal jobb.


Hallgass a megérzéseidre, ösztöneidre! S minél tovább szoptatod, annál jobban segítesz az ekcéma megszüntetésében is! Amúgy meg a tápszertől is keményen lehet ekcémás egy gyerek!! (Ez is tapasztalat.)

360. DODICA (válaszként erre: 357. - D@nu)
2007. ápr. 18. 09:25

:)))))))))

Ez annyira jellemző a mi konyhánkra is! :)

359. d@nu (válaszként erre: 354. - Elviracska)
2007. ápr. 17. 21:59
Köszi, még "gyúrunk" rá egy picit, de hamarosan lesz tejbegríz! :))
358. d@nu (válaszként erre: 356. - DODICA)
2007. ápr. 17. 21:57

Utálok kötekedni, de nem sok kellett hozzá, hogy pontról-pontra elmagyaráztassam velük, hogy mi a fenének adjak tápszert a bébinek? :/ Egyébként ezt a tápszer témát én is reklámfogásnak tartom.


A savanyított termékekből már adtam a lánynak, de miután (eddig) állították az előző dokik, hogy tejekcémája van a gyereknek, így felhagytam vele és csak a nagyon kuncsorgós tekintetek hatására adtam icipicikét. Itt megjegyzem, a gyerkőcnek kb. 3 hónapos kora óta vannak ilyen foltjai, akkor még hónapokig semmit nem ismert az anyatejen kívül.

Akkor tehát szerinted kezdhetem elölről, adhatom a tejtermékeket és ha minden ok, mehet a tej is? Szuper! Kb. így gondoltam én is. :DDD


Azért érdekes, adjunk tápszert, mert az vitaminnal van dúsítva. A gyümölcs miért nem jó? Ha nem enne a gyerekem gyümölcsöt, még megfontolnám, de az anyatejjel együtt így meg aztán végképp semmi értelmét nem látom.


Köszönöm! :))

357. d@nu (válaszként erre: 355. - DODICA)
2007. ápr. 17. 21:43
Komolyan, ma már minden étkezés minimum 30 perces volt... Az alma délelőtt a konyhaszekrényen és a kövön landolt, az ebéd vékonyka rétegben spécin szétkenve az etetőszék tálcáján végezte, stb-stb. Ja, ma lement a leves sűrűje a kezecskékkel, a lé pedig külön kanalazva! Úgy fest, ez nálunk is bejön. :) Ééééééééés: 3 nap után először ismét elfogadta a bébiételt! Hoppá, lehet, hogy néha mégis ki lehet majd cselezni? :)
356. DODICA (válaszként erre: 352. - D@nu)
2007. ápr. 17. 14:48

:)))

Én is mindig szerettem azokat a tanácsadó néniket, akiknek a végén jóformán én adtam a tanácsot. :))

Néha nagyon le vannak maradva a védőnők is.... meg a dokik is. :((


1 éves kor után szerintem már semmi baja nem lehet a tejterméktől egy gyereknek, ha addig nem derült ki, hogy tejérzékeny. Márpedig az a leghiperebb tápszer mellett is kiderül!!! Ugyanis az is tejből készül, s akárhogy is manipulálnak vele, ha tejérzékenység áll fenn, az annál is kiderül.

Ha meg szopik még egy babó (hála istennek!!, gratu!!), akkor miért is jönne a tápszer? Ugyan már! Ez a 3 éves korig adjunk szir-szart szerintem nem más, csak beetetés, reklámfogás a cégek részéről, akik szépen lefizetik dokiékat/védőnőket, hogy propagálják. (Ezt tudom, van a családban vki, aki ezzel foglalatoskodik, mesélt sokat, hogy is működik ez. :((( Számomra gusztustalan a dolog.)

Természetesen a tejtermékek bevezetése is fokozatosan kell, hogy történjen. Először a savanyított termékek (joghurtfélék, tejföl, túró, sajt, stb...), s a tiszta tej a legvégén. Én abból is a házira esküszöm, nálunk attól még senkinek soha semmi baja se lett, pedig nem szokásom felforralni se, viszont ezek az ócska dobozosok hagynak kívánnivalót maguk után.


Az meg már ugye az utolsó szempont, de nem elhanyagolható: mégis mibe kerülne, ha 3 éves korig tápszeren (babatejen, vagy ki tudja, épp milyen néven fut) élne egy gyerek? Hát jóval többe....


Én a magam részéről nagyon ellene vagyok ezeknek. Szoptass csak tovább, s mellette bátran próbálkozz a tehéntejjel! Ha elutasítja, akkor oké, ne erőltesd, amúgy meg látható jele van annak, ha vki nem bírja. Csak manapság szokás paráztatni a jónépet, meg bebeszélni, hogy nem jó a tej. (Hja, manapság mi a jó? Mi a veszélytelen? ...)

355. DODICA (válaszként erre: 350. - D@nu)
2007. ápr. 17. 14:38

:DDD


Na, nekem ezzel a 40 perccel van bajom. Kinek van arra ideje? Legalábbis 3. gyereknél már nem sok. :)))


Leves: :D Ez még a nagyobbaknál is ismerős, de nem azért, mert nem tudják szájukhoz vinni a kanalat, csak úgy izgisebb, ha lekanalazzák a lét, aztán marad a sűreje. :)

354. Elviracska (válaszként erre: 352. - D@nu)
2007. ápr. 16. 18:37
Szerintem nyugodtan fözzél neki grizet ,söt ha szereti attol semmi baja nem lesz ,én rengeteget adtam ,és adok tej pépet ezekböl a dobozos gyümölcsös ,vagy ,épp rizses késziményekböl ,mit tejjel pépezek ,legtöbször ez a reggelije,mert sajna nekünk egy idó ota nem eszi meg a tejet ,igy valami formában probálok tejet is juttatni a szervezetébe.
353. Elviracska (válaszként erre: 351. - D@nu)
2007. ápr. 16. 18:34
Igen ezek a kis emberek nagyon érdekesek ,jó volna belelátni a gondolatukba ,hogy mit is szeretnének az adott pillanatban ,ez az evés ,ez valoban egy külön szertartás nálunk:)),már sokszor azt sem tudom mivel csalogassam ,hogy lássam eszik is valamit normálisan ,nemcsak játszik vele.De rájöttem ,ha érdekes dolgokat mutogatok evés közben mesés könyvet nézegetünk mesélek a képekröl ,mutogatom neki az állatokat ,máris tátja a száját ,igaz ez valoban idő igényes ,és sok türelmet igényel mindenképpen.
352. d@nu
2007. ápr. 16. 15:28

Na és még egy újdonság: voltunk ma tanácsadáson és én naív hülye, feltettem néhány kérdést. :)) A lényeg, hogy az új dokink szerint a gyerekem tejekcémája nem is tejekcéma, és nyugodtan adhatok a bébinek savanyított tejtermékeket. Miután elmúlt a lányom 1 éves, megkérdeztem, adhatok-e már neki tejet? Én magam nem vagyok egy nagy tejivó, nem is gondoltam másra, mint pl. egy jó kis tejbepapira, vagy egy banánturmixra. Erre azt mondta a doki, ne adjak neki tejet, mert 3 éves kor alatt inkább tápszerezni szokták a gyereket, abban is van tej, de még *zzák vitaminokkal. Biztosan tájékozatlan, no meg maradi is vagyok, de nekem ez olyan fura, még szopik is a kicsim, mi a fenének neki tápszer, mert heti egyszer grízt főznék neki?


Kinél mi a helyzet tejügyben?

351. d@nu (válaszként erre: 349. - Elviracska)
2007. ápr. 16. 15:20

:))) Végül is szükség van egy jó navigátorra. :D


Nekem azért néha még elfogadja a kezemből a dirib-darabkákat, de leginkább azokat is a saját kezével tolja be. Nagyon édes, mostanában bármit kínálok neki, máris a fejét rázza, hogy nem kell, és csak fejrázás után nézi meg, hogy mi az és gondolja ki, hogy most végül is kell-e? :)))

350. d@nu (válaszként erre: 348. - DODICA)
2007. ápr. 16. 15:17

Nálunk a tízórainál még működött, ebédnél már az egyik repülősre vette a figurát, a másikkal néha én adagolhattam, de a java így is az ujjacskákkal jutott be. Azt már kiszúrtam, hogy a leves nem megy le egy kanállal lé+tészta formában, a lé meg a tészta külön kell, hogy bejusson. :))


Az étkezésünk egyébként cirka 40 percig tartott,lassan ott leszünk, mint újszülött korában: csak eszik-alszik-eszik-alszik... :DDD

349. Elviracska (válaszként erre: 332. - D@nu)
2007. ápr. 16. 13:15

Szia

Tudod ,ujabban 3 napja ,hogy eszünk?Fogja jobb kezébe a kanalat ,és a ballal nyomja ,és ugy viszi a szájához ,most ez sláger:))nagyon tetszik neki ,de már ha én adom nem is tetszik ,ö ezt most ujra érdekesnek találja ,és még ha valamiböl letörök akkor azt sem engedi hogy beadjam a szájába ö kell befalja ,hogy segit a bal kezével:)

348. DODICA (válaszként erre: 347. - D@nu)
2007. ápr. 16. 13:09

Nyugodj csak meg, persze!!!

Azért elárulom, nálunk a két kanalas nem műxik. :( Vagy ő, vagy vonyítás. Viszont ha ő, akkor sokkal élvezetesebb a "kavajom" játék, mint maga az evés, s nem halad a dolog. Órákon át meg mégse húzható egy étkezés!

Hja, s mi már el is múltunk 2 évesek, de hol vagyunk még az önálló evéstől?....

347. d@nu (válaszként erre: 345. - Tinendo)
2007. ápr. 16. 11:21
Kezdek megnyugodni, köszi! :) Most próbálkozunk a két kanalas módszerrel, remélem, beválik.
346. tinendo (válaszként erre: 344. - Pepe0703)
2007. ápr. 16. 06:48

Lehetséges, bár mi még nem vagyunk 2 évesek, de nálunk is tapasztalhattuk ezt a NEM-es dackorszakot.

Van amikor bemakacsolja a manó magát. :D

345. tinendo (válaszként erre: 341. - D@nu)
2007. ápr. 16. 06:46

Szia.

Nálunk is van ez így.

Van amikor kanállal akar enni, de van olyan eset is, amikor kézzel-lábbal eszik mindent.

Nem kell neki darabos kajákat adni, többx próbálkozz a kanállal. Én is ezt teszem, valahogy meg kell tanulnia előbb- utóbb kanalaznia. :))

Ne add fel!

2007. ápr. 15. 13:47
A kisfiam 07.03-án lesz 2 éves,egy pár napja bármit kérünk tőle mindenre az a válasz,hogy NEM ! Ez lenne a 2 éveseknél a dackorszak?
343. d@nu
2007. ápr. 15. 12:07
Hát nincs itt senki??? :(((
342. d@nu (válaszként erre: 341. - D@nu)
2007. ápr. 13. 22:53
elpre=előre :)))))))))
341. d@nu
2007. ápr. 13. 22:52

Halihó Mindenki!


Tudtok nekem segíteni? A Picim mostanában szinte egyáltalán nem hajlandó "normálisan" enni. Ma az ebédet úgy fejezte be, hogy muszáj volt az ő kezébe (is) adnom a kanalat, anélkül nem volt hajlandó a szájába venni az ételt, az uzsi még csak elment valahogy, de a vacsora volt a hab a tortán, akkor már sehogy nem volt hajlandó kanalazni. Így a vacsorája galuska volt, natúr, minden nélkül, azt örömmel felcsipegette.


Már néhány napja alig akar pépes hamikat enni, mindent a kezével venne magához, ez szerintetek normális? Mostantól amíg meg nem tanul kanalazni, addig csak olyan darabos kaját adhatok neki, amit a kezével meg tud enni? (Hmm, ha nem nagyon akar kanállal enni, akkor hogy' tanítom meg kanalazni?)Vagy ez átmeneti lenne? Ti tapasztaltatok ilyet?


Elpre is köszi!

340. d@nu (válaszként erre: 339. - DODICA)
2007. ápr. 11. 14:05
Köszi! :)
339. DODICA (válaszként erre: 338. - D@nu)
2007. ápr. 11. 13:56
Hú, én úgy emlékszem, 1 éves kor után már mertem mézet adni. Igaz, nem hirtelen sokat. ;)
338. d@nu
2007. ápr. 11. 12:17

Sziasztok Lányok! :) Mikortól lehet mézet adni a gyereknek? Vagy milyen más természetes édesítőt ajánlanátok? Juharszirup? Ki mit használ(t), mit ajánlanátok?

Köszi!

337. nozso13
2007. ápr. 7. 14:19

Köszönöm a válaszokat:)

Nem csak nyálzik,fájlalja is ahogy látom és rosszabbul alszik,ebből gondoltam hogy lesz valami,de akkor megnyugodtam,minden könyv máshogyírja ezeket a fogzás dolgokat és egyébként mindent olyan rosszul írnak le én már nem bízom bennük.

336. win (válaszként erre: 331. - Nozso13)
2007. ápr. 7. 06:52

Előfordulhat. Az ismerőseim között az egyik anyuka kislányának 3 hónaposan bújt ki az első két foga, és most, 10 hónaposan már 11 van neki!

De attól, hogy pl. nyálzik, még nem biztos hogy ki is jön a fogacska. A fiam is elkezdett nyálzani 3 hónapos korában, és csak 7,5 hónaposan jött ki az első 2 foga. A könyvek szerint a fogzás megkezdődése 3-13 hónapos kor között bármikor megtörténhet, és teljesen normális jelenség.

335. tinendo (válaszként erre: 331. - Nozso13)
2007. ápr. 7. 06:22

Nem korai.

Nálunk is 4 hónaposan bújt ki az első fog.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook