3- 7 év közötti gyerkőcök klubja (beszélgetés)
Sziasztok!
Sos segítségre lenne szükségem!
A XX. kerületben a Mákvirág és a "Zöld" óvodáról gyüjtök infót.
Fontos lenne jó is, rossz is!
Szép nagy baba! Édesek lehetnek ketten együtt!
Nálunk 280 Ft a napi kaja. Úgy látom ez még nem is sok, a többiekéhez képest!
Köszönöm szépen:-)
Sima szülés volt,este fél tízkor mentem be egy kis vérzéssel és fél tízen kettőre meglett.4300 grammal és 58cm-el született.Egyenlőre meg van érte halva,állandóan nézi a kiságyba és simogatja,remélem így is marad.Ma hozza neki az ajándékot Levi,egy tűzoltó autó formájába,még nem is tud róla Viki.Tegnap mikor bekakilt Levi rászólt Viki,hogy a wc-be kell kakilni nem a kisnadrágba,olyan jót nevettünk rajta.:-)
A Bikszádiba járunk.
A szülői nálunk jó hosszúra nyúlt, a végét már nem bírtam kivárni:)
Fél ötkor kezdődött, én fél hétig bírtam.
A kajapénz miatt körülnéztem Bp.-en és környékbeli településeken, és ez a napi 470 Ft példátlan. Csak itt, csak most, csak nekünk. (XI. ker.)
Örülök, hogy ti kaptatok támogatást.
Nálatok azt eszi a gyermek, ami az étlapon van?
Elégedettek vagytok az étkeztetéssel?
Szia!
Gratulálok az új jövevényhez!
Minden rendben ment? Mennyivel született a pici?
A nagyfiú mit szól a kistesóhoz?
Sok boldogságot az egész családnak!
Szia.
Megkérdeztem ma az óvónénit, de képzeld, nem is ismeri ezt a könyvet. :(
Végigjártam az összes könyvesboltot, de sajna 1ikben sem kaptam.
Ez az én formám. :(
Amúgy az óvónénink azt mondta, hogy nincs konkrét könyvük, amiből tanítanak.
Ajánlotta Füzesi Zsuzsa mondókáskönyveit, meg is néztem a könyvesboltban 4 kötete van, olyan 2000-2500/db. :O
Asszem inkább maradok az én régi ütött-kopott Zengő ABC-mnél. :)
Melyik oviba jártok?
Mi megkaptuk a támogatást. Így 5 ezer forintra fog kijönni kb. az ebéd. Ennyit fizetünk tavaly is.
Holnap lesz szülői. Kíváncsi vagyok.
Sziasztok!
Túl vagyunk az első szülőin,amin nem voltam ott:D De azért képben vagyok,hogy mi várható az évben.
A csoportpénz fél évre maradt 1000Ft,a gyümi is változatlan,egy hónapban egyszer mi vagyunk a sorosok.
Lesz majd szüreti mulatság,ide kell befizetni 300Ft-ot,meg egy fürt szőlőt kell bevinni.Az egyik anyuka felajánlotta,hogy ő visz az egész csoportnak pogácsát:)
Lesznek még zenés műsorok az oviban,ezekre is majd mindig kell fizetni pár száz ft-ot.
Van zeneovi is,ami egy hónapra 2800Ft,ez egy héten kétszer lesz.Ma volt az első,erről lemaradtunk,majd szerdán megy Kirus.
Tornaóra minden csütörtökön lesz reggelente.
Ez a hét az állatokról szól,szerdán reggel beviszem a kiskutyánkat negyed órára az oviba,megkért az óvónéni:)
Valamint állatos képeket is kértek,fotomontázst csinálnak.
A legújabb most,hogy kupakokat lehet bevinni és ezek bevételéből veszik meg a mikulás,karácsonyi ajándékokat a gyerekeknek.
Szia Adra77, egy csónakban evezünk!
Mi is a XI. kerület óvodásai közé tartozunk.
Az ebédpénz igencsak meglepett szeptemberben:(
Mi nem kértünk támogatást, talán mi voltunk az egyetlenek...Nálunk csak egy gyermek van, és a szülőin magyarázták, hogy hány felé kell osztani azt a kevés támogatást, amit az önkormányzat ad a kajapénzhez.
Én nem vagyok megelégedve a "biokajával".
A Sodexo kinyomtatott egy színes prospektust, fényezve a kaját, meg magukat. Igyekszem napi szinten összehasonlítani az oviban kifüggesztett étrenddel, de sajnos sokszor látom, hogy egyáltalán nem azt eszi a gyerek. Barnakenyér helyett fehér zsömle, stb. Az óvónők is mondják, hogy elég önkényesen kezeli a cég mind a "bio" fogalmát, mid az étlapot. Gyümölcsöt nálunk is vinni kell.
A csoportpénz tavaly 400 Ft volt havonta, idén a szülők 200 Ft-ot szavaztak meg. Szerintem kevés, de ők tudják.
A játszótér őskori, vígaszként megígérték, hogy két év múlva eu konform lesz. Aha. Addigra elsősök leszünk:(
Ettől függetlenül nagyon szerencsések vagyunk, mert nagyon kellemes csoport verődött össze. Délután, hazafelé mindig akad játszótéri pajtás, és a szülők között sem érzek széthúzást.
Hát nálunk ez úgy mond kötelező. Ki van függesztve az ajtóra a naptár és a gyerek neve.
Volt, hogy véletlen elfelejtettük aznap vinni a nagy rohanásban és bizony szóltak, hogy "kedves Anyuka, holnap ne felejtsék el bepótolni".
Nálunk még októberben kell elősször fizetni,bár tavaly az ovi+suli kb 12ezer ft volt,idén nem tudom:(emelték az biztos...
nálunk gyümölcsnap nincs, a gyerekek nagy része nem vinne be semmit soha...
Igen, bár itt helyben főznek külön a gyerekeknek reform konyhát vezetnek a bölcsivel együtt.
A gyümölcsöt még így is nekünk kell vinni. Havonta 1X vagyunk sorosok.