2023 babát tervezünk 😊 (beszélgetés)
Szerintem az mindegy, mert LH csúcs után 36 órán belül reped a tüsző. Persze lehet, hogy valakinek már aznap. Én az előző ciklusban így érzékeltem, tünetek alapján tök olyan volt, de később jött meg, úgyhogy valószínűleg nem a pozitív Lh teszt napján repedt nekem. Viszont ha megrepedt, elvileg akkor is még 24 órán keresztül megtermékenyíthető a petesejt. Elméletben 😅
Most lehet butasagot kerdezek, de ha reggel van az LH csúcs akkor erdemes mar delutan együttlenni nem csak este?😃
Persze, erősödik, mert attól még termelődik (elvileg) napközben.
Én régen nem tudtam, hogy nap végén kell nézni, mindig reggeli első pisiből teszteltem és úgy is szépen látszott ahogy erősödik majd halványodik a teszt. Pedig csak napi 1-et használtam.
Jaj, bocsi, most nézem, hogy te is tagja vagy.😊
Azt hozzáteszem, mert most ugrott be, hogy mostanában szerencsésen jött ki az ovu, délutános voltam vagy hétvégén volt pozitív az Lh teszt, így nem munkahelyemen kellett megoldanom a tesztelést.😅 De előfordult, hogy délelőttös voltam, akkor a reggeli első pisiből csináltam az Lh tesztet, és megcáfoltam azt az elméletet, miszerint éjjel nem termelődik. 🙂 Hajnali 4-kor sötétebb volt a teszt csík a kontrollnál még valamikor szept.-ben talán (előző este meg ugyanolyan).
Szia!
Pont volt erről szó a zárt csopiban (nem szeretnél amúgy oda csatlakozni?😊), bemásolom, hogy mit írtam oda:
Nekem hirtelen szokott megugrani, egyik nap még tök halvány a teszt csík, másnap meg egyforma, ez általában este szokott lenni, másnap reggel meg sötétebb a teszt csík a kontrollnál. Ekkor pozitív nekem az ovu teszt. Aznap este már látni, hogy picit halványabb a teszt csík, másnap reggelre meg még halványabb. Ezért ovuhoz közeledve érdemes este (vagy késő du) és délelőtt is csinálni. Azért nem javasolják amúgy a reggeli ovu tesztelést, mert az LH, ellentétben a HCG-vel, nem éjjel termelődik, hanem napközben. De neked lehet délelőtt is LH csúcsod attól még. Nem a reggeli első pisivel szoktam ovuhoz közeledve tesztelni, hanem jóval felkelés után. Nagyjából délelőtt 10 óra környékén. Amikor teszteltem (nem minden ciklusban csináltam LH teszteket), és amióta ovuhoz közeledve napi 2x is tesztelek, azóta rájöttem, hogy nekem a csúcs nem este, hanem délelőtt van.
Sziasztok! Tudna abban segíteni vki, hogy miert jobb napi 2 Lh tesztet csinalni, mint 1-et? Mi a jelentősége?
Ahogy látom sokunknak meg jött.
Remélem mindenkinek sikerül így vagy úgy a következő időszakban, minél előbb 🤞
Igen, tegnap. Vasárnap csak maszatoltam.
ManóBubi, Neked megjött már végül?
Köszi, ez nagyon hasznos, hogy erre is figyeljünk. Remélem ezen kívül minden rendben veletek! 🤗
Istenhegyi géndiagnosztika center.
Segítség mimdenképp! Megfontolom, ha oda jutok. 40 évesen is javaolták, negatív nifty és genesafe mellett, de féltem tőle. Lassan 44 évesen már más lesz. Ha egyáltalán lesz.
Nekem a 12 hetes down szűrés közepesen magas kockázatú letz downra és koromra való tekintettel (37voltam) javasolták a genetikai vizsgálatot.Tanácsadáson nekem azt mondták,hogy egyik drága teszt sem fogja tudni olyan bizonyossággal kiszűrni,ha gond van (mivel nem magzat környezeti anyagból trsztelnek,hanem simán vérből),mint a biopsia,ráadásul elég borsos az ára is.Nem bántuk meg,hogy a corion boholy biopsia mellett döntöttünk.Így teljesen biztos diagnózist kaptunk a babáról és a nemét is megtudtuk.😊Ennek a vizsgálatnak van egy 0.0001%-os kockázata,de a genetikus,aki végezte nálam,még nem találkozott problémás esettel és elég éltes korú volt már.Azért írtam le,hátha a későbbiekben másnak segítség lehet.😊
Hmmm... Ez érdekes. Utána nézek majd a másik kettőnek. Csak jussak már el oda,hogy ilyen kelljen 🙂
Nem ezt írtam.
Prenából bármelyiket választod, és teljesen mindegy, hogy csak down-ra kéred a szűrést, vagy mindenre is, ha sikertelen a vizsgálat elvégzése (ez van írva a papírra, sikertelen, minőség nem megfelelő), akkor nem téríti vissza az árat.
Nifty és Trisomy tesztek hasonlóan sikertelen eredmény után visszatérítenek.
Eredetileg a niftyt akartam.
De mivel minden érték tökéletes volt, és az edwards meg pataunak utánaolvasva már a 12 hetes genetikán mindkettő ki szokott derülni , annyira nagy a deformitás (sok terhesség el sem jut eddig a korig ilyen betegségek esetén, vetélési arány 95-98%), így végül a down szűrés mellett döntöttünk (3egészséges gyermekünk van).
Viszont erről senki nem tesz említést, hogy a vizsgálat sikertelen eredményt is hozhat... ezért is írtam, hogy aki gondolkodik benne, ezt is vegye majd számításba.
Tehát egy drágább csomagnál ami nem a legkisebb, ott ilyen nem fordul elő? De mi az hogy nincs eredmény? Majd ha babás leszek mi is terveztük a prenát és nem a legkisebb csomagot
Kis infó a még baba előtt állóknak, akik gondolkodnak vérvételes teszten.
38 éves vagyok, nem is volt kérdés, hogy csinaltatunk, a 12 hetes genetika eredményétől tettük függővé, melyiket.
Január 2 - 12+5 uh, 1.3 tarkoredo, orrcsont látszik, méretekkel minden rendben.
Január 5 - 13+1 prena alap vérvétel
Január 12 - eredmény, hogy nincs eredmény, ismetelt vérvétel kell
Január 17 - 14+6 második prena vérvétel
Január 23 - másodszorra sincs eredmény... minta minőségileg ezúttal sem megfelelő. Senki nem tudja (vagy csak nem mondja) hogy ez tulajdonképpen mit jelent.
Buktunk 100e.
De nem ez érdekel.
Hanem hogy sosem fogjuk megtudni, mi történt tulajdonképpen az analízis során.
Plusz infó máról, hogy a prena az egyetlen ami ilyen eredmény után nem térít vissza.
Trisomy és nifty is visszaadja a pénzt egy vagy 2 vérvétel után.
Erről senki nem beszélt, meg amúgy meg sem fordult a fejünkben hasonló eredmény, de ha felhivjak a figyelmet, nem kizárt hogy emiatt nagyobb csomag mellett döntünk. Amit eredetileg is akartam...
Tanulopenz.
Hétfőn megyek újra uh, az már 16+5 lesz, remélem a neme kiderul... és ezúttal is minden mérete rendben lesz...
Azért bízom benne, hogy az elmúlt közel 2 hónap már javított rajta 🤞🤞
Nekem májusban nagyon magas volt, de a zárt csopiba pont most írtam, hogy valószínűleg mert nem éhgyomorral mentem (nem tudtam, hogy úgy kell). Több nőgyógyásznál voltam, nincs PCOS-re utaló jel. Most is fogok menni AMH-ra, majd kiderül🙂 de igen, elvileg PCOS-nél magasabb az AMH szint
Szerdán nézetek a szokásos laborvizsgálatom mellé egy AMH szintet is. Legalább ennyit had lássak, bár ha jól sejtem magasabb lesz a PCOS miatt. Ebben van tapasztalata valakinek?
Megértelek, és az a baj ahogy jön egy újabb hónap és megint meg jön sokszor annál rosszabb. Én aránylag elfogadtam az első hónap nem jött össze dolgot. De ez az első hónap....remélem az utolsó ilyen lesz mert magamat ismerve nagyon ki leszek ha megint negatív lesz a tesztem
De be kell vonzani a "most sikerül" gondolatot.
Hát igen...elég szar,hogy így maga alá tudja gyűrni az embert a sikertelenség.😕
Hát h ebben a hónapban se jött össze tuti. És már annyira szeretném. Ilyenkor 1-2 napra mindig megzuhanok... Bár most így a teszt miatt előbb. Hátha mikor tényleg megjön nem fogok újra.
Jaj szegény. Sajnálom 😔
Én meg bedepiztem most. 😏
További ajánlott fórumok: