Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2013 októberi babák fórum

2013 októberi babák (beszélgetős fórum)


172. Zuzóka
2013. febr. 11. 16:07
Persze, pénteken megyek és megkérdezem, kíváncsi vagyok, hogy mekkora adagot fog javasolni. Bár nekem egyébként is vannak érdekes tapasztalataim a C-vitaminnal, szóval nem biztos, hogy szedni fogom. Kicsit félve írom, le, mert olyan hihetetlen, de hátha más is volt már így én eddig még csak egy ilyen emberrel találkoztam. Szóval az elmúlt két évben nem szedek c-vitamint és egyszer voltam beteg 4 napig és nagyon enyhe megfázás volt. De előtte évekig szedtem már kora ősztől-tavaszig az 500-as vagy 1000-es vitamint és évek alatt jöttem rá, hogy ahogy elkezdtem szedni, rá 1-2 hétre mindig lebetegedtem és elég keményen. Általában január környékén kicsit mindig elveszítettem a lendületem és abbahagytam, majd mikor újra szedni kezdtem február környékén ismét beteg lettem. De, hogy kiderüljön ez az összefüggés azért ahhoz évek kellettek. Nemrég mondta egyik kollégám, hogy ő is így van ezzel, ezért nem szedi. Tudom, hogy fura, nekem is az:) Csak érdekességképpen írtam le.
2013. febr. 11. 16:00

Sziasztok! Én szerdán megyek UH-ra, már nagyon várom, hogy mit látunk és, hogy hányan vannak...:)


A vitaminokról: Femibiont szedek, a lombik előtt elkezdtem két hónappal. D vitamin, ezt is már pár hónapja orvos tanácsára és E vitamint. C vitamint (1000-es) kétnaponta.


A beültetéstől javasolták a magnéziumot, de ezt csak akkor veszem be, ha kicsit fáj a hasam.


A klinikán nekem azt mondták, hogy ha szedem a terhes vitamint, akkor nem kell hozzá külön folsav.


Tudom, hogy soknak tűnik, néha már én is egy patikának érzem/éreztem magam, főleg akkor amikor még tartott a stimuláció, mert az a sok szuri még rátett egy lapáttal!


DE az eredmény a lényeg!

170. bbunny (válaszként erre: 169. - Zuzóka)
2013. febr. 11. 15:52
zuzóka kérdezd meg majd a védőnőt, vagy a háziorvost. A cvitamin nagyon gyorsan ürül a szervezetből, ha nem vagy biztos benne, vagy tartasz tőle, szedj kevesebbet, de az a 50-100-200 mg kevés ami a mama vitaminokban van. Mondjuk azt is megteheted, hogy megeszel naponta több darab cvitamin dús gyümölcsöt. Vagy ha bírod egy egész citromot :) De én úgy tudom az 1000mg még nem árt a babának.
169. Zuzóka
2013. febr. 11. 15:40
Én olvastam már párszor, hogy nagy mennyiségű C-vitamint nem szabad szedni a kismamáknak, mert magzatkárosító hatása lehet. De a mennyiségről nem tudok pontos infót. Máshol meg azt olvasni, hogy szedj C-vitamint sokat. így elég nehéz eldönteni, hogy mi is a jó. Ráadásul a kismama vitaminokban is viszonylag kevés van, legalább is az 500 mg és 1000mg-hoz képest. Szóval én tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban…..
168. Zuzóka
2013. febr. 11. 15:11

Vfanni!Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a 3. lombik sem. Azért gondolom próbálkoztok még ugye? Ilyenkor kell időt kihagyni vagy a következő hónapban már lehet is próbálkozni a következő lombikkal?

Én is elkezdtem már méricskélni magam és feljegyzem az értékeket:) Hízni még nem híztam bár kívánós vagyok, viszont az IR-em miatt diétáznom kell, valószínűleg ezért nem híztam még. Hiába kívánok meg bármit, ha nem ehetem, akkor nem eszem meg. Ameddig tudok kitartok:)

Vitaminok terén szerintem annyi féle mondás van, ahány doki. Nekem is a femibiont ajánlotta viszont külön folsavat nem. A lényeg, hogy valamennyire azért érdemes odafigyelni a megfelelő vitamin pótlására.

167. bbunny
2013. febr. 11. 15:06
A terhes vitamin szedéséhez egy kis segítség, hogy melyiket érdemes venni: [link] . A lányomnál az elevitet szedtem, még szoptatás alatt is , persze ott plusz kalciummal kiegészítve, így a fogaim megúszták :). Most a gravidát szedem, és igen valóban hányingerem van tőle. Jónak tűnik, de szerintem majd válltani fogok. A magneb6 is fontos napi 3x1, és érzem is a hasznát, mert a kislányom 11 kg és sokat emelgetem. Egyéb kiegészítésnek 1000mg c vitamin mert ebből min ennyit kéne, főleg most ,hogy influenza van. A hízás még nem köszönt be, sőt fogytam is. De csak azért, mert most tértem át egy új zöldséggel-hallal-csirkével teli étrendet, és szénhidrátot szinte nem is eszem, csak annyit ami min. kell. Vigyázzatok magatokra, pihenjetek sokat! :)
166. bbunny (válaszként erre: 162. - Bugs02)
2013. febr. 11. 14:59
Bugs a mai zöldságek nem tartalmaznak annyi vitamint mint régen, a kiegészítés mindenképpen kell. Én sem vagyok híve a túl sok kemikáliának, így amit tudok minél természetesebb módon viszek be. De azt tarsd szem előtt, hogy vannak olyan vitaminok amiket nem tudsz pótolni. Pl jód, ami szinntén kell a babának és neked. Ha nem akarsz terhes vitamit szedni, javaslom nézz utána az egyéb vitamin komplexeknek. Hidd el megéri, illetve ezen ne múljon se a te se a babád egészsége. Én pl nem érvédő vitamit szedtem,hanem szőlőmag olajat, és nem lettek csúnya visszerek a lábamon. Szóval a te döntésed , de a pótlás akkor is kell, nem elég a táplálkozás. Az oscilo meg csak tünetek enyhítésére van, nem megelőzésre.
165. FVikk
2013. febr. 11. 12:43
Az ovuláció alapján ma vagyok 6+1 .mert nekem az a pontos nem az utolsó mensi...
164. FVikk
2013. febr. 11. 12:42

Énis híztam már 1 kilót:-) meg a wc sem nagyon megy:-(

ha émelygek akkor eszem és eszem :-))

163. Elena86
2013. febr. 11. 12:35

Sziasztok!

Én Femibiont és Magnerot-ot szedek.Előtte az Elevitet szedtem,de a doki inkább ezt javasolta mert a Femibionban több a folsav.

Ma vagyok 6+3 és már 1 kilót felszedtem.

Ti híztatok?

Szép Napot Mindenkinek!

162. Bugs02
2013. febr. 11. 11:29

Én májusban kérdeztem a dokitól, hogy baba előtt mit tegyek?

mondta semmi egyedül a folsavat javasolta...mást nem.

Mondta ha a táplálkozásom normális, akkor nem kell semmi..naponta fogyasztok zöldségeket, normálisan eszek...úgy nem hiszem, hogy bármit szednék...most folsavat szedek vassal c vitaminnal ez pezsgő tabletta.

Immunrendszeremet echinaceával erősítem, és heti egyszer OSCILLOCOCCINUM-ot,persze ezt minden évben így csinálom ősztől tavaszig:)

Én azt mondom feleslgesen nem kell szedni semmit,csak amit jvasolnak.

nem tartom fontosnak a terhes vitaminokat, elég drágák és sztem semmi értelmük.

persze sok orvos javasolja, mert ez jó üzlet!

161. Bugs02
2013. febr. 11. 11:24

nekem csak akkor kell menni ha a labor pozitív, ha nem akkor már nem.

csináltattam rákszűrést, annak az eredménye 03.06.-án lesz kész.

nektek mik a tüneteitek?

nekem a mellem érzékeny és sok vizelet ürités, de egyéb semmi, na meg az alvás...de persze tudom, ez mind a menses előjele is lehet.

de a mellem 1 hónapja folyamatosan csak nő...holnap kell megjönnie....néha úgy érzem megjön, néha meg semmi...

vagy legyen ma pozitív, vagy jöjjön meg holnap, de ez a bizonytalanság...zavaró.

160. FVikk
2013. febr. 11. 11:16

Sziasztok!Hogy vagytok mostanában?nekem már kicsit elegem van a hóból

Sajnálom akinek nem sikerült:-(

lehetne már péntek.akkor megyek a dokihoz.

ki mikor megy dokihoz?

159. lolli
2013. febr. 11. 10:48

Sziasztok!

Én már csak potyázok itt, negatív maradtam, bár csak tesztileg:) Majd novemberre...:)

Fanni, nagyon sajnálom:(.

158. OpiZsu
2013. febr. 11. 10:29

Sziasztok!

Ahogy látom kezdünk egyre többen lenni :)

Tegnap voltam nőgyógyásznál, elvileg most léptem a 6.hétbe, sajna nem sokat látott, de az már biztos, hogy van a méhemben egy nagyon picike petezsáknak látszó dolog. 2 hét múlva megyek vissza, addig elküldött vérvételre, vizeletre, EKG-ra.

Ti szedtek vmi vitamint?

Az orvosom javasolta a MgB6-ot, az Elevit mellett most azt is szedem.

Kicsit izgulok, hogy minden rendben legyen..

Vigyázzatok magatokra!

157. Bugs02
2013. febr. 11. 10:25

Sziasztok!

Gratulálok akiknek sikerült, akiknek meg nem azok sem csüggedjenek!

Én ma megyek az eredményért, persze csináltam egy tesztet csütörtökön este, de pénteken mikor mondtam az aszisztensnek, annyit mondott, hogy laboros az igazi.

Szerinte este nem is érdemes tesztelni, szóval ma kiderül.

Változatlan sokat pisilek a mellem növöget....kiderül ma remélem, hogy mi a szitu...

Igazából nem terveztük...de persze ha úgy adódna babánk érkezik nagyon örülnénk.

Én amúgy nem élem bele magam..értelmetlen itt agyalni, úgy lesz minden ahogy annak lennie kell!

Vigyázzatok magatokra, elne csússzatok!

2013. febr. 11. 07:59
Fanni, nagyon sajnálom, szurkolok, hogy a jövőben sikerüljön. Erőt és kitartást kívánok!
2013. febr. 11. 07:17

Sziasztok!

Mégsem tudok csatlakozni hozzátok, a 3. lombik sem sikerült. Nektek egészséges, nyugodt, boldog babavárást kívánok!

2013. febr. 10. 20:55
Köszi pozitívan gondolkodom és rendben lesz minden. Várjuk a híreket.
153. lexy26
2013. febr. 10. 18:23
Sziasztok! Remélem mindenkinek jól telt a hétvége nálam hányingerrel fejfájásal meg persze izgulással teli.. Kedden megyek uhra. Amariann szorítok neked de biztos minden rendben lesz:-) nyugodj meg ilyenkor ez a legfontosabb.. Gratula a kisfiadhoz:-)
2013. febr. 10. 17:39
Ja és remélem nem lesz üres a petezsák!!!
2013. febr. 10. 17:37

Sziasztok csatlakoznék. Én 2-án teszteltem egy halvány pozítívot délutáni vizeletből meg utána 7én egy erősebbet is. Én kicsit félek mert 6án még nem látott semmit az orvos pedig a szegedi klinikán nagyon jó az uh gép. Mivel nem jött meg csak barnáztam ezért lett gyanús. Mivel a harmadik napon mikor barnáztam csináltam a tesztet nem tudom hogy idejében keztem-e el szedni a duphastont. Tudni kell hogy nekem volt két missed abom egy a 8. a másik meg a 12. héten. Azóta van egy 22 hónapos egészséges szép fiam. Most kistesót szeretnénk neki és ha minden ok akkor októberre érkezik. Csak parázok hogy minden rendben legyen. Én nem igen érzem a szurkákat inkább csak görcsöl a hasam indőnként de még elviselhetően. Fáradt vagyok sokszor álmos. A fájdalmakat meg tüneteket tekintve még nem vészes a fiamnál sokkal intenzívebb volt ezért is félek hogy a babó egészséges legyen és megmaradjon.

A jövő hét csütörökön megyek uh-ra és remélem jó helyen egy petezsákot már látunk. Szorítsatok én is veletek vagyok. Majd jövök még!

150. PradaAngel (válaszként erre: 135. - Angel100)
2013. febr. 9. 21:22

Köszi :-)

Igen, ugyanazok, amikről Ti is írtok. Sokszor benyilall az alhasam (néha kifejezetten erősen görcsöl, ami már megijeszt), fáj a fejem, a derekam és baromi fáradékony vagyok. Pici émelygés meg szédülés, de nem vészes. :-)

149. Zuzóka
2013. febr. 9. 20:43
Nekem a doki kifejezetten mondta, hogy ilyenkor a fájdalom természetes dolog. Amikor nyafogtam a férjemnek, rögtön mondta vigyorogva, hogy tudod ez ilyenkor természetes:)Èn meg mondtam neki, hogy legközelebb nem fog bejönni velem, nem kell neki ennyi sok mindent tudnia.Persze csak vicceltem naná, hogy befog jönni:)
148. Elena86
2013. febr. 9. 14:37

Hétfőn voltam,csak sajnos nem volt időm írni.

Ahogy én számoltam mensitől,úgy most 6+1:)

Reggelente elég furán vagyok,kicsit émelygek,de inkább ájulós érzés.Még nem dőltem el:)

Gondolom a vércukrom....

OpiZsu! Nekem is fájdogál a pocakom és azt mondta a doki,hogy tágul a méhem,úgyhogy szerintem normális.

147. Elena86
2013. febr. 9. 14:25

Sziasztok!

Gratulálok mindenkinek!

Voltam orvosnál és láttuk a petezsákot,7mm-es és benne a szikhólyag.Mondta,hogy 5hetesek lehetünk,úgyhogy 18.-án megyek szívhangot nézni:)

146. bbunny
2013. febr. 8. 22:55
Érdekesek ezek a tünetek, az első terhességem alatt 7 hónapot végig rókáztam. Alig volt étvágyam, most meg tök mindegy csak sós legyen és legszívesebben egésznap ennék. A derekam és a fejem nekem is fáj, meg a szokásos nevetésnél, és köhögésnél benyilal a méhem :) korábbról tudom,hogy ez nem baj,normális Jó éjt mamik!
145. lexy26 (válaszként erre: 144. - OpiZsu)
2013. febr. 8. 20:57
Vigyázz magadra nagyon!!!! Inkább hagyd a munkát nehogy baj legyen belőle!! Én most egy hétig itthon vagyok elvileg jövőhét szerdán kellene a mennem meloba de nem hiszem hogy fogok napi 12 órát dolgozok plusz esténként takarítanom kellene, de nem hiszem hogy visszamegyek inkább elmegyek táppénzre.... Jó pihit!! pihend ki magad!! :)
144. OpiZsu
2013. febr. 8. 20:40

Sziasztok!

Hazaértem végre a melóból.

Egyre jobban kezdem észrevenni magamon, hogy nem bírok annyi mindent csinálni, mint a baba előtt.

Elég sokszor nyilal a hasam, remélem ez normális, és nem lesz gond.

Már csak 2 nap és megyek dokihoz. :)

Most megyek pihenni, puszi csajok

143. angel100 (válaszként erre: 142. - Flora05)
2013. febr. 8. 19:25
Uhhh hát az elég sok idő.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook