2021 októberi- novemberi babák (beszélgetős fórum)
Szívesen, remélem találtál benne neked való hasznosat 😊😊
Én most lehet megszivtam, mert a toxoplazmat ugy nez ki maganba veszik le es majus végéig nincs időpont maganba😅
Mondjuk igy lehet pontosabban tudta lemerni.🙂 Nekem hasin 3,3cm volt, de aztan folyton összegömbölyödött, nem tetszett neki a dolog😁
Nah, akkor legalább megvan a magan orvosod😊😊
Hát... Én nem vagyok visszaszolos, legalábbis először nem. Viszont a hormonok hatására, kevésbé tudom tolerálni a dolgokat, így még simán benne van, hogy ez is kijön belőlem, ha valaki bunkó 🙈
Fogászat és kardiológia is kell.
Fogászatnak van helye a kiskönyvben!
12.hétig hüvelyi van...
Nálunk sztk-ban a 22.héten hülyelyi van, mert nézi a hüvelyt is.
Aha. Hát, eskü kívülről szimpatikusabb lehetőség,mint a sírás 🤣 na mindegy is.
És a te babód is mocorgott az UHn? 😁
Baszki 😆😆😆 még jó, hogy nem.
Na igen, a másik akkor te a visszavágós fajta vagy hála istennek, én sajnos ilyenkor inkább elbőgöm magam 🤣
Hát még jó hogy visszafogtam magam, mert amúgy ha velem bunkó valaki, akkor ugyan azt kapja vissza. Majd mikor mentem már ki, megkérdezte hogy beirhat-e terhesgondozásra?
Mondtam hogy dehogy! Megyek magánba.🤷🏻♀️
Jaj bakker, és akkor kérdezik sokan, hogy miért kell magánba menni... Most gondoljunk bele, ha esetleg olyan hormonális állapotban van éppen a kismama simán (legalábbis magamat ismerve) előírhatja magát egy ilyen miatt. Borzasztó, hogy milyen embertelenek. Nem is értem, hogy miért ment orvosnak az ilyen.
Az a jó, hogy a magán dokid legalább jó! 😁😁😁
Na, mekkora akkor a picuri? 😊😊 Hasi Uh-val nézték már neked is?
Nalam csak 1 nappal mondtak idősebbnek, igy ma lehet 10+2🙂
Hova mész genetikaira? Mikorra van időpontod? 🙂
Sajnálom, hogy ilyen bunkó orvost fogtál ki😔😔
Remélem rendben van a picurka és legalább a papirra felirta a lényeges dolgokat.
Neked is a következő már a 12 hetes lesz?
Mindent nagyon részletesen elmondott😁 45 percet ott voltam😅😁
A szemészetre azt mondta, hogy Veszprémi nőgyógyászat-szülészet főorvosa kéri. Elvileg legtöbb helyen nem , de neki pont kell😅😅
Egyel több helyre kell mennem, annyi baj legyen 😁
Szemészetet vajon miért? Azt ne mondjátok, hogy tovább romolhat, mert falnak megyek 🤣 így is elég rossz a szemem. Szülés közben hallottam, hogy problémát tud okozni a rossz szem, de terhesség alatti szemvizsgálatot eddig nem hallottam.
Örülök, hogy jó védőnőt kaptál és hogy jól telt a vizsgálat! 😁
Bocsi ha zavaros lett🙈
A végén pedig körzetet akartam írni, nem köretet 😂
Most értem haza, nagyon kedves védőnőt kaptam, ismeri az egész családunkat😁 tesom is hozza jart🙂
Azt mondta, hogy minden megyében a főorvos határozza meg, hogy milyen vérképet kell csinaltatni, erről ők kapnak egy papírt és abbol kapunk masolatot. Elottem van az egész, hogy a terhesseg soran, mikor hova es miért kell mennem.
Most a vérképből ezekez kérik:
Haemoglobin, haematokrin, fvs, vvt indexek, verlemezkeszam
Éhgyomori vércukor, TSH, máj és vesefunkcio, HBsAg, VDRL, vizelet
Vércsoport, vörösvértest ea.
Illetve macska miatt toxoplazma.
Aztán elmondta hogy a 20 hétig azert menjek el fogaszatra, illetve itt kerik a szemészetet is.
Szo esett az oltásrol, azt mondta, majd az orvommal beszéljem meg. Én mondtam, hogy annyira nem szeretném és mondta is, hogy egyetért, mert nem született még olyan baba, akinek az anyja 12.het utan be lett oltva.
Szóval nagyon jofej védőnőt kaptam, bármit és mindent kérdezhetek, telefonon is bármikor munkaidoben😊😊 (2 köretet csinál helyettesites miatt)
Én pont ma megyek majd 1re védőnőhöz. Nőgyógyász nekem se mondott semmit, csak hogy a kapott papírral menjek a védőnőhöz, majd a háziorvoshoz.
Hozzá majd csak hétfőn tudok legkorabbab menni. Igy iszonyú sűrű napjaim lesznek, mert majus 10ig meg kell lennie a vizsgalatoknak.
Ha megtudok valami pontosat, akkor majd megirom 😊
Nalam mar semmilyen virág sincsen, mind kihalt😅😅
Macska es kutya mellett meg nem is erzem szükségét, elvagyok nélkülük 😁😁
Ti megcsináltattátok már az első trimeszteri labort?
Miket kértek benne?
A védőnővel ma beszéltem, és ő azt mondta, hogy a háziorvos tudni fogja, mi kell, tőle kérjem a beutalót. A háziorvos viszont múltkor azt mondta, hogy majd a nőgyógyász elmondja miket kér, aki viszont a védőnőre hárította ezt a feladatot. 🤷♀️
Szóval most majd a háziorvosnak akarok mondani pár támpontot, hogy mégis miket kér a védőnő. Szerintem el van havazva az oltások miatt, aztán magától nem nagyon akar ilyenekkel foglalkozni.
Mindenképp! 😁
Most egy kicsit kimentem, növényeket ápolgattam a napsütésben, annyira jól esett 🥰
Bár ez most félrevezető lehet, mert amúgy nálam általában döglődnek a növények. De ezek különösen kitartóak 😆 Inkább kutyás vagyok, na!
Az tök jó, hogy ilyen korán mehetsz. Talán nem is ártana még egy kis pihenés 😊😊
Majd irj, hogy mit mondtak, kíváncsi vagyok👣👣
Látod, csak kérned kellett és már ott is van😁😁
Mikor mész uh-ra? 😊