Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2017 októberi babák fórum

2017 októberi babák (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1098. főnix01 (válaszként erre: 1097. - Fniki88)
2019. aug. 19. 07:43

Nagyon ügyes nagylàny màr 🤩

Hogy vezetted rà a bilizèsre? Nàlunk semmit nem jelez Domi. Nagyon jòl elvan a meleg kakiban 😅

A beszèd nàlunk kifùj a bababeszèdben. Semmit nem mond. Imàdom hallgatni a kis gagyogàsàt ❤ Most kezdett el mutogatni 1-2 hete. Megindult neki a bal alsò nagyörlő. Màr nem tudom, hogy mit pròbàljak, hogy, segìtsek neki. Mèg a repeertoàrbòl a fogolaj hiànyzik. Nurofen, Mexalen semmit nem segìt.

Majd a bölcsit meglàtjuk, hogy viseli. Kìvàncsi leszek.

Mikor szeretnètek kistesòt? 😁 biztos nagyon fog neki örülni.

1097. Fniki88 (válaszként erre: 1096. - Főnix01)
2019. aug. 8. 14:29
Sziasztok! Grèti 19-èn lesz 22 hónapos. Repül vele az idő. Pedig még most született. 😊 Màr kint van mind a 20 fogunk. 🤗 Mossuk minden nap szorgalmasan őket. Az evèssel sincs baj mostmàr. Amikor fogzott nagyon vàlogatott. Ùgy voltam vele mindegy csak egyen valamit. Olyankor jobban kìvànta a tejes dolgokat. Volt nàlunk is dackorszak. Meg biztos lesz is mèg. Most egyenlőre nyugi van. Mi nem megyünk bölcsibe. Szeretnènk kistesòt neki meg egyèbkènt sem akarom beadni. 😊 Jó vele itthon. Màr majdnem szobatisztàk vagyunk. Kb egy hete màr csak alvàshoz adok rà pelust. Mindig szòl ha pisilni vagy kakálnia kell. Ügyes nagyon. Az èjszakàkat vègigalussza mostmàr hogy nem piszkàlja a foga. Mìg bàntotta felkelt egyszer kètszer inni aztàn aludt is vissza. Amikor meg nagyon fàjt neki ès szinte sikìtva sìrt szegènykèm adtam neki nurofent ès megnyugodott. Az nàlunk mindig segìtett. Beszèddel ki hogy áll?
1096. főnix01
2019. júl. 31. 07:36

Sziasztok!

Hàtha valaki majd olvas :)

Szóval Domi most lesz 10-èn 21 hònapos. 16 foga van kint. Màjus elejèn fejeződött be az egy èves fogzàs. Nekünk ez pokol volt.

Cserèbe bejött a dackorszak😂 annyira nem is vèszes. Nagyon bùjòs, sokat van ölben, igènyli a puszilgatàst, szeretgetèst.

Vannak napok, amikor minden kis dologèrt sikìt.

Van hogy lefekszik a földre, mert nem arra megyünk, amerre szeretne. 😂 de nem sìr, meg ilyenek, csak fekszik.

Az evèszete, nos, jobb, mint volt. Reggel-este tàpszer ès napközben az alvàs előtt. Főttètelkènz bèbiètelt kap, a miènkből nem eszik, csak nagyon ritkàn. Kalàcsot szereti, de azt sem mindig eszi meg. Szokott mellè sonkàt ès vajat kapni. A jolly joker a tejpèp. Az àfonyàt, banànt, dinnyèt relatìv szereti.

Kinek milyenek az èjszakàk?

Nàlunk pokol😭😭😭 februàr òta ennyire rossz. Kb 15x fent vagyok èjszaka. Ő nem. Csak forgolòdik óràkon keresztül. Mellettem is ès a kisàgyban is. Most pl 3x is felsìrt, kivettem, de folytatta ezt a forgolòdàst. Nèha àtalussza az èjszakàt.

Most kipròbàlom, hogy nagyon kevès tèvèt nèzhet ès csak 1x fogom letenni aludni napközben.

Ti hogy vagytok? Mikor mennek a babàk bölcsibe, ha mennek?☺ Domi majd januàrtòl megy.

1095. dpetrus90
2019. ápr. 25. 22:54

Sziasztok!

Nálunk is nagyban megy a fogzás, 14 foga van eddig. Elég jól eszik, sokáig nem akart húst enni, de pár hete már azt is elfogadja. Sok mindent mond, a legtöbbet viszont németül. Apa németül beszél vele, én meg magyarul. Az alvàs még mindig nehézkes, de azért van, hogy àtalussza az éjszakàt. A dackorszak is kezdetét vette nálunk...

Ovis novembertől lesz, két kisgyereket már ismer a csoportból ahova kerülni fog. Kicsit tartok azért a dologtól, itt 2-4 évesek vannak egy csoportban,de majd meglátjuk.

1094. Fniki88 (válaszként erre: 1093. - Főnix01)
2019. ápr. 23. 17:15
Sziasztok! Mi most töltöttük a 18. hónapot. Jelenleg 16 fogunk van ès azt hittem itt lesz majd szünet.... hàt tèvedtem. Most làzasak vagyunk mert az utolsò fogak is megindultak. Ha jòl èrzem 3 jön egyszerre. Hiába mondják hogy nem làzasodik be fogról amikor 3 szemfogunk jött ki 3 napig volt làzas. Utána semmi. Ùgyhogy most is ez a helyzet. Na de majdcsak túlleszünk ezen is. Utána már csak 1 fog lesz hàtra. 😁 A babakocsit még mi is használjuk. Nagyon szereti a kicsikèm. De sètálni is nagyon szeret meg bicajon utazni is. Beszéddel ti hogy álltok? Mi szavakat mondunk de mindent megértet így nincs ràkènyszerülve a beszédre. Egyébkènt szépen fejlődik napról napra. Rengeteg dolgot megtanult már. Imád pakolászni játszani öltözködni. Egy igazi kis szeretetgombóc.
1093. főnix01
2019. ápr. 19. 08:51

Sziasztok!

Sajnàlom, hogy ennyire beàllt a fòrum 😞

Kisfiam 17,5 hòs. Elindult januär vègèn, de meg most is nèha ingatag a kis Tücsök 😊

Darabosat màr eszik, de az ètvàgya legtöbbször katasztròfa. 1 ève fogzik, ami annyit jelent, hogy 90%-ban nyűgös, az èjszakàk az utòbbi hetekben sem jòk. Azelőtt se aludta àt, de mostanàbab sokszor felsìr. 14 foggal rendelkezik, mèg vàrunk kettőt ès utàna hàtha lesz egy kis szünet.

Babakocsit mèg sokszor hasznàljuk, szerencsère szeret benne lenni. Kapott kismotort, azhal mèg folyamatban van az ismerkedès 😊

Kis bùjòs maradt. Jövőhèten megyünk haza egy hètre, remèlem jòl fogja magàt èrezni, habàr a kocsiùttòl elèggè tartok 😅

Mesèljetek! Ki hogy van? Valakinek ment a babàja bölcsibe? Ha igen, hogy ment a beszoktatàs?

1092. Amisu88
2019. jan. 23. 18:27

Sziasztok!

Hogy vagytok?

Ti mennyire használjátok még a babakocsit? Mi még néha igen, meg mondig tök jólat tud aludni benne. Viki szeret sétálni is, csak pár lépés után nem akarja már fogni a kezem. Ami ugye azért elég veszélyes is tzd lenni, mert szalad, néha alig érem utol. Ha meg áruházban stb. vagyunk ,akkor meg pakol le a polcolról amit ő gondol... elég nehéz így.

Van valaki benne köztetek a 2017-es októberi babák csoportban a facebookon? Abban amelyik nem titkos.

1091. dpetrus90
2019. jan. 4. 19:56

BÚÈK nektek! Nálunk mozgalmasak voltak az ünnepek, sok látogatónk volt és sokat voltunk úton mi is. A kedvenc játéka a kisfiamnak a lábbal hajtható autó, imád száguldozni vele. 😀 Karácsonyra egy kisszéket kapott asztalkával, ott is sokat játszik.

Mi kb 2-3 év múlva szeretnénk majd kistesót, most még nem.

1090. Pera0322 (válaszként erre: 1089. - Főnix01)
2019. jan. 3. 23:40

Neked is búék! ☺️

Nálunk jól teltek az ünnepek, mert a családi összejövetelek után elutaztunk pár napra pihenni, így ki tudtunk kapcsolódni teljesen.

Mi szeretnénk tesót, rajta is vagyunk 2 hónapja, egyelőre várat magára ☺️ bár gondolom a pajzsmirigy alulműködés nem könnyíti meg a dolgot 😬 Én úgy vagyok vele, hogy nagyon fárasztó időszak ez, de inkább legyen egyszerre fárasztó. Ha egyszer kialszom magam, lehet nem vágok bele újra 😂

1089. főnix01
2019. jan. 2. 07:23

Sziasztok!

Mindenkinek Boldog Ùj Èvet Kívànok!

Hogy teltek az ünnepek? A gyerekek jàtszanak a jàtèkokkal? Nàlunk szenteste sìrt tőle 😅 de tegnap màr maga gurította le rajta a kisautòt. Egy mini autòpàlyàt kapott, màs jàtekot nem. Imàd pakolni, felfedezte a fiòkokat is. Csavargatja a mosògèp ès a tűzhely kapcsolòit. Sokszor megàll kapaszkodàs nèlkül. Nèha lèpked ùgy, hogy megfogom a kezecskèit. A bùtorok mellett bejàrja az egèsz lakàst😁 elkezdett enni darabos ètelt, de mèg dominàns a pürè.

Meglepő mòdon ùjra alszik a babakocsiban. Utoljàrà tavaly tèlen aludt benne ilyen jòkat :) elnyomja a friss, hideg levegő.

Imàdom, hogy lehet vele kommunikàlni. Hatalmas csibèsz 😍 sokat ölelget, magyon fontos neki a testi kontaktus.



Valaki közületek szeretne kistesòt? A fejemnek jött napok òta, de nem most mèg. Olyan 3-4 èv mùlva gondoltam. Szerintem könnyebb lesz ùgy, hogy Domi nem 3 èves lesz akkor, hanem 4-5 körülbelül. Meg helyrehozom addig is a testemet 😎 van mit renovàlni.

1088. Fniki88 (válaszként erre: 1087. - Pera0322)
2018. dec. 13. 22:22
Èjszaka még nem ültetem bilire hanem cserèlünk vagy 2szer pelust. :) Mindig olyankor szoktam ha felkel inni. Persze nèha előfordul hogy kifolyik. Egyèbkènt most rossmanos babydream pelust hasznàlunk meg dm-es babyloveot is szoktunk venni. Ez a kettő bevàlt. A pampers nàlunk egyàltalàn nem jött be. Csak amíg kicsi volt ès nem ivott annyit. Nem tudom ti hogy vagytok vele de az èn babàmból fogzàskor literszàmra jön a nyàl. Nem csoda ha sokat iszik. Még jò hogy azèrt van egy kis szünet is nèha. :) Ti mit vesztek Karàcsonyra a babàknak?
1087. Pera0322 (válaszként erre: 1086. - Fniki88)
2018. dec. 13. 14:34

Niki! Most elgondolkoztam azon, amit írtál, mert az én kislányom is rengeteg iszik éjjel, és egyik pelus sem bírja. De éjszaka hogy ülteted bilire? 🤔 Vagy végül bevált vmelyik pelenka?

A kislányom most lesz 14 hónapos, még nem jár, egyelőre álldogál 😆 4 foga van, tuti jön máshol is, csak nem engedi megnézni. Az éjszakák változóak. Néha szinte óránként megébred, máskor szépen végigalussza az egészet.

1086. Fniki88 (válaszként erre: 1084. - Főnix01)
2018. dec. 12. 21:36

Sziasztok!


Mi most leszünk 14 hónaposak. Nemrèg kezdtünk el jàrni. Màr egyre profibb. Hurcol mindent a lakàsban. Pakol egèsz nap. Most fog kibújni a 12. fogunk. Ilyenkor rengeteg folyadèkot iszik èjszaka. De aztàn alszik is vissza. Kb 11 hónapos kora òta bilizünk. :) Nagyon ügyes. Az első alkalommal pisilt meg kakilt is bele. Azért is szokatom mert a sok folyadèk miatt annyit pisilt hogy nem bìrta a pelus ìgy többször àtàztunk. Ezèrt megpròbàltuk a bilit ès bevált. :) Mindent megèrt amit mondunk neki. Pàr szòt màr nagyon szèpen kimond. Màr nagyon vàrjuk a karàcsonyt. Tavaly mèg picik voltak most biztos minden gyerkőc èlvezi majd. Csak a fa maradjon èpsègben. :))

1085. dpetrus90 (válaszként erre: 1084. - Főnix01)
2018. dec. 9. 22:25

Sziasztok!

Nekünk volt pár szuper hetünk, amikor az éjszakát teljesen átaludta a saját szobájában a kisfiam. Most újra rosszabban alszik, biztosan a fogak. Alul 2 felül pedig már 6 kijött, elég viccesen néz ki. A szülinapja előtt egy héttel indult el magától, most már szalad. Eleinte sokat esett, most már alig. Nagyon szereti a könyveket, van, amit már meg is mutat bennük. Jó pár szót mond, de teljesen keveri még a két nyelvet. Rengeteget nevet, sikitozik örömében.😀

1084. főnix01
2018. dec. 8. 21:09

Sziasztok!

Nagyon sajnàlom, hogy leült a fòrum. :(

Kisfiam kedden lesz 13 hònapos. Màr lèpeget a bùtorok mellett, ritkàn egy-egy pillanatra elengedi ès megàll. Sokat dumàl 😍 imàdom hallgatni. Mondja, hogy gaga,baba. Rövidtàvon màszik, hosszùtävon kùszik. Kùszòbajnokom 😍 most is nagyon igènyli a testközelsèget. 8 foga van, egy ideje nem jött ki ùj. A darabos ètellel ès a vízivàssal hadilàbon àll. Sok mindent megeszik, csak pèpes legyen. Èjszaka egyszer kel 1 ès 3 között. Nappal 2x alszik 1-1,5 òràt. Minden èrdekli, amit csinàlunk. A kedvence a mosògèp 😄 imàd ki- ès bepakolni. A babakocsiban ùjra el tudom altatni. Szigorùan csendes, ingerszegèny környezetben szerenderül el 😁

Egyre többször akar velem aludni este.

Ezen a hèten szuper kedve volt egèszen màig. Èjszaka borzalmas volt, ès kihatott az egèsz napjàra.

Nagyon huncut. Tudja, hogy mit nem szabad ès nevetve csinàlja 😄 nehèz megàllnom, hogy ne nevessek èn is, valamikor nem is sikerül.

Annyira aranyos, cukorfalat. Minden nap különleges vele .

Ti hogy vagytok ès a babàitok?

1083. dpetrus90
2018. dec. 1. 13:09
Mi egy kisautòt és egy tejszeletet rakunk bele. 🙂
1082. tobia3
2018. nov. 28. 22:32
Köszi az ötleteket! 😊 Szerintem is amúgy a zacskó lesz a legjobb játék.
1081. főnix01
2018. nov. 28. 18:31

Szia!

Nàlunk kap egy plüssfòkàt meg mandarint. Csokit nem preferàlom. Talàn mèg teszek bele neki egy krèmtùròt. Majd jövőre több lehetősèg lesz :)

1080. Fniki88 (válaszként erre: 1078. - Tobia3)
2018. nov. 28. 16:06
Sziasztok! Én vettem bele Kinder mikulàst, Kinder tojás, Kinder csokit, Nesquik csokit, dörmi maci, szívószàlas üdítő, meg teszünk bele mandarint. Ezeket nagyon szereti. Én sem adok neki sok csokit de a mikulàs az csak mikulàs. :) Az biztos hogy a csomag lesz a legizgalmasabb nekik.
1079. Pera0322
2018. nov. 28. 10:52
Szia! Nálunk csak apróságokat kap. Mandarin, banán, esetleg valami babarágcsa. Virgácsot próbálok vadászni neki, nem azért mert rossz volt, hanem mert minden ilyen kis bigyóval eljátszik ☺️ Szerintem amúgy a zacskó lesz neki a legjobb játék.
1078. tobia3
2018. nov. 28. 10:17
Sziasztok! Kérhetnék pár ötletet, ki mit tesz a Mikulás csomagba a gyerkőcnek? Az en lányom még édességet nem kapott, eddig gondoltam babakekszre, azt szereti, de még jól jönne pár ötlet...
1077. tobia3
2018. okt. 21. 15:59

Sziasztok!

Boldog szülinapot minden babának! Mi kezdtük a sort szeptember végével. Az en kislányom kb 11 hónapos kora óta megy stabilan egyedül. 10,2 kg és 80-86- os ruhákat hord. Nagyon szeret enni, többnyire mindent megeszik amivel megkínálom.

Saját babanyelvén gagyog, sokat mosolyog. 5 foga van és a haja göndör eddig, amin nagyon meglepődtünk mert egyikünké sem volt az.

Nagyon szeret kint lenni épp ezért sajnálom hogy jön a tél és a rossz idő mert így nem tudunk olyan sok időt a szabadban tölteni mint eddig.

1076. Amisu88 (válaszként erre: 1074. - Főnix01)
2018. okt. 20. 20:35

Köszönöm szépen! 🙂

Ha jól emlélszem ti már átcsúsztatok novemberre, ugye?

Nálunk a ht-val nem lenne gond, ha a foga nem jönne... szeret enni, de mostanában gyakran van, hogy 1-2 falat vagy még annyi se és nem eszik többet. Van olyan is, hogy a tápszer sem kell neki. De azért annyira nincs nagy gond. Jelenleg 9 kg és 74 cm.

Ti hogy vagytok ezzel a szeparációs szorongással? Viki mint egy matrica tapad rám,ő is követ mindenhova, ha meg nem engedem, mert mondjuk becsukom a fürdőszoba ajtót, hogy legalább addig egyedül lehessek, akkor irtózatos ordításba kezd. Ugyanakkor, ha pl ott hagyon néha-néha tesóméknál 1-1 órára, ott meg észre se veszi kb. hogy elmentem. Imádom őt és minden percet vele, de néha annyira jó lenne egyedül lenni kicsit. Remélem ezt nem értitek félre. 🙂😁

1075. dpetrus90
2018. okt. 20. 14:19

Sziasztok!

Boldog szülinapot a babòknak!

Kisfiam is stabilan megy, màr nem nagyon màszik. Nagyon kívàncsi, eleven, minden érdekli. Egyszerüen imádom. 5 fogacskàja van, de velünk eszik, amit mi. A püréket sosem szerette igazàn, így hamar àtàllt.

Az éjszakàt még nem alussza àt, 1-2x legalàbb kel. Volt 2 hét a szülinapja körül amikor àtaludta, remélem hamarosan ùjra így lesz.

1074. főnix01 (válaszként erre: 1073. - Amisu88)
2018. okt. 19. 12:31

Örülök, hogy írtál!

Boldog szülinapot a kislányodnak utólag! :)

A kicsi fiam még mindig nem alussza végig az éjszakát, söt... 1x mindig kel, de van, hogy 2x-3x.

Ht-val még mindig hadilábon állunk. Tegnap is csak tápszert fogadott el. Biztos megint mocorognak a fogacskái. Pár napja nagyon elkezdett gagyogni. Hát megzabáljuk! Rengeteget fejlödött értelmileg az elmúlt egy hónapban. Lehet vele játszani, mindenhova követ :) minden érdekli. 8 fogacskája van jelenleg.

1073. Amisu88
2018. okt. 18. 20:19

Sziasztok!

Hogy vagytok?

Boldog Szülinapot a babáinknak!

Vikim már betöltötte az 1. életévét. Szeptember 16.-án tette meg az első önalló lépéseit egyedül és 7.-én a szülinapjan már stabilan járt. Nagyon gyorsan belejött, mára teljesen elhagyta a mászást is. A fogzást 11 hónaposan kezdte, azóta már a 4. jön neki.

Nagyon kis cserfes, eleven kislány. Igazi bohóc. ❤

Az éjszakákat 2 hónapos kora óta átalussza, szerencsére eddig a fogzás sem zavarta be őt. Remélem ez így is marad! 🙂

1072. főnix01
2018. szept. 21. 07:31
Nem tudom mièrt, de ezen a hèten olyan nyugtalanul alszik a fiam :( többször felsìr, de alszik tovàbb, hozzà se kell èrjek. Akkor van ùgy, hogy megèbred èjszaka, ès dumàl, beszèlget. Most nem tudom, ilyenkor vegyem ki? Màsnak is csinàlja ezt a babàa?
1071. főnix01
2018. szept. 10. 08:46

Sziasztok!

Ki hogy van ès a babàja?

Hogyab telnek napjaitok?

Ma lett a kicsi hercegem 10 hònapos. 10 kilò ès 76,5 cm. Az utolsò hònapban nem hìzott.

A hozzàtàplàlàs nagyon visszaesett. 1 hèt alatt 3 foga is kibùjt, ìgy jelenleg 7 fogacskàja van. Nagyon megszenvedi őket :( van, hogy egèsz nap sirdogàl. Nèha àtalussza az èjszakàt, nèha nagyon rosszul alszik (felsìr, forgolòdik, mellettem sem nyugszik meg), de legtöbbször 1x kel èjjel.

Kis vidàm babòca :) nagyon anyàs lett. Augusztus vègèn otthon voltunk kèt hetet, ès akkor erősödött fel ennyire. Valamikor mèg az apja sem jò neki. A csalàdtagokkal egèsz jòl kijött. Azt hittem, hogy rosszabbul fogja viselni :) kis büszkesègem :)

Sokat van bèka- ès kutyapòzban, valamikor feltèrdel. Pròbàlkozik nègykèzlàbbòl leülni. Eddig kètszer sikerült neki :) szerintem elkènyelmesedett a kùszàdban 😂 azt màr mesterfokon tudja :) szeret fürdeni, egyfajta ellazulàs neki :)

1070. dpetrus90 (válaszként erre: 1068. - Főnix01)
2018. aug. 1. 20:59
Sziasztok! Kisfiam nemsokára 10 hónapos lesz, szinte mindig jó a kedve, kis örökmozgó. Mászik, lépeget, néha már el is engedi magát és áll. 😀 még csak 2 foga van, a felsők már látszanak, de még nem törtek át. Este mèg egyszer szopizik, lassan szerintem már sikerül ezt is elhagynunk, nap közben meg velünk eszik, azt amit főzök, a püréket nem szereti. A babakocsit sajnos egy ideje nem szereti, remélem ez változni fog. Voltunk idő közben Magyarországon is, a 11 órás utat szinte végig átaludta. (éjszaka mentünk) És még mindig szinte teljesen kopasz.😊
1069. Fniki88
2018. aug. 1. 11:40
Sziasztok! Kislànyom 19.èn volt 9 hónapos. Igazi cserfes kiscsaj. Màr 8 fogacskànk van. Nagyon hirtelen kibújtak neki. Hála az ègnek semmi gond nem volt velük. Könnyen àtvészelte. Már màszik feláll. Folyamatosan beszèlget. Nagyon ügyes. Kis büszkeség. Enni màr eszik szinte mindent. Meg mèg szopizik is. Viszont most beteg szegènykèm. Mûlt héten csütörtökön éjszaka belàzasodott. Majdnem 4 napig volt nagyon magas láza. Bevittük a gyermekkórházba. Ott màr majdnem 40 fokos làzat mértek neki. Vettek vèrt ès mindent rendben talàltak. Azt mondtàk vírus és majd legyőzi a szervezete. Làzcsillapítàst meg pihenést javasoltak meg sok folyadékot. Teljesen kikészültünk. Aztán tegnap óta megszűnt a làz. Viszont csak nem stimmelt nála valami így átvittem gyerekorvoshoz. Kiderült hogy kezdődő szájfertőzése van. A vírus miatt legyengült és azért kapta el. 😓 Mostmàr kezelem meg legalább tudom mi a baj. Borzasztó egy ilyet àtèlni. Ezt a meleget nehezen lehet bìrni. Meg ezt a folyamatos időváltozàst. Nálam eddig még nem hozott változàst a szülés. Legalábbis nem vettem észre. Főnix01: Akkor hamarosan elkezd mászni a kisfiad. Ha màr kúszik nem kell sok idő. ☺ Olyan cukik mikor màsznak.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook