2013 októberi babák (beszélgetés)
Nálam is van ételundor, illetve a szagokra is ki vagyok nagyon! Fémes ízt nem éreztem még... :) Inkább az orrvérzés, ami még nálam előjött, de szerencsére csak fújáskor, úgy spontán nem ered el, de olvastam már ilyet is! :s
Nálam csak az étvágytalanság van, bár én még csak 5+3 napnál tartok.
Sziasztok! Én febr.4.-én teszteltem pozitívat. Másnap a HCG vérvizsgálat is megerősítette a baba bent létét. :-)Pénteken voltunk az 1. UH-n de még csak a petezsák volt látható, és az h jó helyen tapadt meg a picur. Most rá 6 napra-holnap megyünk ismét. Nagyon izgulok, remélem most már láthatjuk a babánkat és hallhatjuk a kicsi szívét dobogni. :-) Most vagyok a 6. hét végén és kb. 5 napja el is kezdődött az émelygés és hatalmas ételundor. Alig tudom kitalálni mit ennék meg. Rengeteg pisilés és fémes szájíz s kísérője mindezeknek. Valaki szintén tapasztalja a fémes szájízt? Kíváncsi vagyok ki hogy van??! :-) Szép álmokat!!! :-)
Épp kedden jön hozzánk kozmetikus levágni a kutyusom körmét. Mivel lakáskutya, gondolom te is tudod, ilyenre sort kell keríteni időnként.
Hát nem tudom, anyukám mit szólna, ha a kezébe nyomnám a kakis pelust, hogy vigye haza a kutyának. :D :D :D A ruhadarab jobb lesz, hisz a kicsi bőrén még simán ott lesznek az én hormonjaim, ezáltal a baba szagát be tudja azonosítani majd az enyémmel, de mégis tudni fogja, hogy nem én vagyok :D Azt már előre tudom, hogy imádni fogja a bébit.
nekem is van 2 kutyusom.1boxer és 1 beagle .ők kint laknak a kertben:-) amúgy másodállásban kutyakozmetikus vagyok. szóval énis imádom a kutyákat!!
Flóra imádom a kutyukat a Tied meg egyenesen egy tündérnek tűnik. :) Nekem 4 fekete törpe schnauzerem van. :) Én kakis pelust küldenék haza, úgyis egymás fenekét szagolgatva azonosítják be egymást. ;DDD
Az biztos :) Imádom is. Ha minden jól megy, majd a baba első szennyes ruciját hazaküldöm neki szagolgatni. :) Ha pedig hazajövünk, természetesen megismerkedhetnek majd. Tagja vagyok egy tacskó klubnak, ahol van egy srác, aki mindig telerakja az üzenőfalat tacsi-bab képekkel, a kislánya 5 hónapos és a földön van egy vastag puha plédre fektetve játékokkal, a tacsi meg ott őrzié ha a baba elalszik, a kutyus a lábikójára hajtja a fejét :) Az én kutyusom pedig messziről híres arról, hogy imád anyáskodni, legyen az kisbaba, kiskutya vagy kiscica.
Na akkor, nem csak én tapasztalom az izomlázat!:)
De cuki kutyád van!:) Tuti, érzi, hogy valami megváltozott! :)
Valamelyik nap nekem is fájt a bal fenekem, de simán elhittem, hogy biztos csak rosszul hajoltam le vagy valami :D Hát nagyon remélem én is. Én elalszom este rendesen, viszont hajnalban felkelek. És nem tudom, miért. SZóval nem is csodálkozhatok, ha fáradékony vagyok, még nem a babának tudom be, hanem a rövid éjszakai alvásnak. No meg arra szoktam felriadni, hogy a kutyám ugat, ha zajt hall. Már érzi rajtam, egyedül akkor nem ugat, ha én jövök haza, ha én itthon vagyok, és megmozdul az ajtó, tiszta hülye lesz. Este a pocakomnál gömbölyödik össze vagy a lában közé furakodik és sétánál nem állhatok le beszélgetni, mert elém pattan. (tacskó) :D
Szia Flora!
Nekem a fenekemben szokott izomláz lenni, fekvés, alvás után! Illetve, ha az oldalaomon fekszem és egymáson vannak a lábaim és erre ébredek, nagyon zsibbadnak, fájnak...Szerinntem ez a véreringés miatt lehet! Amúgy én sajnos, nem is alszom jól ezek miatt, illetve a haspuffadás miatt! :s
Csak vége lesz ennek is egyszer!:)
Sziasztok! Negyed 6kor felébredtem pisilni, nem volt semmi gáz. Majd visszafeküdtem és aludtam még 3 órát. Na de úgy ébredtem, hogy minden egyes mozdulatnál és lépésnél fáj odalent. Az ágyékomban, ott a combtövemnél és egészen lent középen, mintha iszonyú izomlázam lenne. Elrohantam a dokihoz beutaló meg minden nélkül egyenesen a kórházba. Hasi meg hüvelyi uh után mondták, hogy semmi kórosat nem látnak, egy 2,5mm-es petezsák van, jó helyen. Méhem normális, petefészkeimben érésben lévő tüszők. A nyh 12mm. A vizsgálat abszolút nem fájt, sak az általános kellemetlen állapot volt rajtam. Nem adtak infót, mitől és mit érezhetek az elmondottak alapján, de itthon fogtam magam és böngésztem kicsit. A méhemet tartó szalagok megkezdték a ''gyúrást'', nagyjából ennyit sikerült megtudnom. Most ébredtem a délutáni pihenésből, már jobb, de azért érzem. Nem tudom eldönteni, hogy most örüljek, hogy láttam végre a saját szememmel, vagy aggódjak, hisz ebből még bármi lehet 5+2 naposan.Akinek van már gyereke, tapasztalat????
Ohh, én is szede MgB6-ot, napi 3 szemet + C vitamint + Femibion800-at, de nekem nem segít a puffadáson a mg! :(
A puffadásra lenne egy ajánlatom mivel nekem is volt de a doki ajánlott magnéziumot az jó amikor szurkál a hasad és puffadásra is mióta rendszeresen szedem napi 3db én jól érzem magam..:)
Én még nem beszéltem a szülésről de én is kiváncsi lennék egy két dologra azért én nem hiszem hogy megyek magándokihoz akit kinéztem elég drága..:( ugyhogy maradok a körzetisnél jól kijövök vele és megadta a számát is ha bármi baj van hívjam nyugodtan..Ide Budapest 3 kerbe jár valaki?
Lányok! Ti már beszéltetek a dokitokkal a szülésről, legalább nagy vonalakban, hogy mit enged mit nem, milyen a szemlélete, támogatja-e a háborítatlan természetes szülést stb. Tudom, hogy még korai, de én mostanság szeretnék orvost választani és ez fontos dolog lenne. Időközben már nem szívesen váltogatnék. Szóval Ti vallattátok vagy vallatnátok? Nem tudom olyan bátortalan vagyok pedig igazából nincs rá okom, eddig is csak pozitív tapasztalatom volt vele, de még csak kétszer voltam nála, szóval sokat nem tudok, még a neten sincs sok infó róla.
Hát akkor nekem szerencsém van az Utroval. Én két napig puffadtam, pont amikor meg kellett volna jönnie és másnap...igen, igen, akkor az én hasam is hatalmas volt.
Én is puffadok pedig nem szedek semmit. Mondjuk azért 6 hónaposnak sem nézek ki, de már bővebb takargató felsőket kell felvennem és a nadrág gombját is ki kell gombolnom. Nekem is nagyon fáj főleg délutánra lesz rosszabb, úgyhogy eltudom képzelni, hogy nálatok még rosszabb a helyezet.
Pont ma írtam én is az egyik barátnőmnek, hogy kb akkora a hasam, mint az Ővé(26 hetes)!:D
Nevetek rajta, de baromi rossz érzés!
Oksi az jó lesz mert már most kb 6 hónaposnak nézek ki úgy puffadok :-))))
Na ugye-ugye! Akkor ettől van! Holnap találkozom a védőnővel, rá is kérdezek erre! Megírom ,majd mit javasolt!
Énis puffadok az Utrogestantól nagyon!
Egyébként, mi ma vagyunk 7 hetesek!:)
Szia!
Lehet kettő babátok is van? De jó! Gratula!
Hát nem tudom! Olvastam, hogy a progeszteron lelassítja az étel feldolgozását...Terhesség alatt, amúgy is megnő ugye és még plussz kell szedni a gyógyszert... Remélem, hogy enyhül ez a dolog, mert most pl. a harmadik napja, hogy semmi, csak a puffadás!:(
Remélem, nem fog végigkísérni...Csak az első pár hét tünete ez...
Sziasztok! Hazaértem az orvostól. Ma vagyunk 5+2 naposak. Látott egy 8 mm-es petezsákot, és lehet hogy lapul még egy valaki ott bent, de abban nem volt biztos a doktornő. Egy hét múlva megyünk megint, akkor már kell lennie szívhangnak is!
Rencike24! Én is használok utrot, 3*2-őt naponta. Nekem nincs tőle székrekedésem...lehet, hogy nálad ez is egy terhességi tünet!
Gratulálok, szuper hír!:)
Az orvosodat kérdezd meg és rá hallgass, én is ezt tenném. Olvastam olyat régen, hogy van amikor érdemesebb beszedni a gyógyszert, mert kevesebbet árt, mint maga a betegség.
Sziasztok!
Csatlakozom hozzátok én is!
Janár 29-én teszteltem egy pozítivat, 5 hónapi próbálkozás után!:)
31-én voltam nőgyógyásznál, 7-8 mm-es petezsákot látott, szikhólyagot! Jól rám is ijesztett, mert azt mondta, hogy vérezgetek (pedig ki nem jött semmi)! Kaptam rá utrogestant, a baba megtartása végett! Mondanom se kell, ahogy haza értem, elkapott a kétségbeesés, sírás...Egy hét múlva kellett vissza mennem, addig egy örökkévalóság volt minden! Febr. 7-én voltam, de szerencsére, már volt szívhang is! A vérzésre Én kérdeztem rá, mert magától nem mondta!:s Egy kis bevérzést még látott, szóval segített a gyógyszer, de még mindig szednem kell! Majd a 9. héten megyek vissza hozzá, február 28-án! Nagyon lassan telnek addig a napok! Nagyon remélem, hogy minden rendben lesz az én kicsikémmel!
Amúgy rosszúlléteim nekem is vannak! Néha szédülés, hányinger (de hányni még nem sikerült), hasfájás, székrekedés( ez valami eszméletlen rossz érzés, nem tudom, hogy a gyógyszer miatt van e, vagy ez vele jár, de szendvedek tőle, máskor is volt már, de közel se ilyen)!:s
Holnap találkozom a védőnővel! Már várom, hogy Ő mit tanácsol erre a székrekedésre!
sziasztok lányok! Én hétfőn voltam egy dokinál, úgy gondolom Ő lesz az orvosom. Február 26.-án megyek utlrahangra, azt mondta, akkor már sok mindent fogunk látni! :) Elvileg akkor már 8+1 leszek. Remélem addig nem lesz semmi baj.
Most itthon maradtam, mert elég durván, hurutosan köhögök, fáj a fejem, és a torkom. Nem merek semmit bevenni, bár a háziorvosom azt mondta, lehet algopirint is, meg kanalas orvosságot. Még nem vettem be semmit, inkább maradok itthon, amíg tudok, kipihenem magam, majd megyek, ha jól leszek.
Ti mit tudtok, mit lehet ilyenkor bevenni?
15 órázás? "atyaég"... remélem nem kell nehezet emelned.
További ajánlott fórumok: