2013 nyarára jó pár kilótól megszabadulok (beszélgetés)
Kezd kicsit furcsa lenni a fórum...
A paleo diéta nyilván jó annak, aki kipróbálta, de nem hiszem, hogy mindenkit meg kellene téríteni és csak ez az egyetlen életmód, amivel élhet az ember.
Az a fontos, hogy jól érezd magad a bőrödben...
Az egészség a legfontosabb szerintem.
Ne törődj velük!
Határozd el magad és tartsd is be!
Válassz olyan módszert, ami szerinted megfelelő.
Sok sikert kívánok hozzá!
Igen én is így gondolom,csak a közvetlen környezetemben vannak sokan,akik máshogy látják.
Sokan nem értik,hogy pl. én is minek estem neki újból a fogyinak,hiszen eddig mindig visszajöttek a kilók,amiket legyűrtem,akkor most is visszafog,mondják ők,de én úgy szeretném megtartani majd,ha végre elérem a célom.
Na ja!
Meg szerencsére egyre többen leszünk!
Nekünk magyaroknak is meg kell tanulni, hogy igenis mi vagyunk felelősek a saját egészségünkért!
A fórumokon is látszik már, hogy egyre többen szeretnének egészségesebben élni.
A módszerek pedig nyugodtan lehetnek különbözőek.
A lényeg, hogy megvalósuljon a cél.
Mivel minden ember más, a módszerek sem lehetnek egyformák.
Látod nekünk kettőnknek is más-más módszer vált be.
Mindenkinek meg kell találnia a saját módszerét, amit hosszú távon is el tud fogadni.
Akinek az egészsége fontos, biztosan képes lesz változtatni.
Az én családom nagyjából elfogadja ezt a módszert, de a gyerekeink már külön élnek és általában ketten nem vitatkozunk azon, mi a jó.
Legfeljebb kétfélét főzök. :DD
Remélem sokan szeretnének az életmódjukon változtatni, hiszen az EU országaiban mi vagyunk az utolsó helyen :((
A nálunk lévők se élnének már, ha betartják a doki utasításait.Ami leginkább abban merült ki, hogy "Meg kell tanulni együtt élni a betegséggel!"
Szerencsére ők se ezt választották, és mertek másképp gondolkodni.Örülök, hogy Te is jól választottál.:)
Csak így rakta be a linket...
Úgy kezdődik www .a (pont) helyett!!!
Ehhez nem is írok semmit:
.szorongok(pont)hu/hir/csak-egyetlen-oka-van-a-koversegnek
"A nyugati lakosság azért túlsúlyos, mert túl sokat eszik, nem pedig azért, mert túl keveset mozog. A fizikai aktivitás rendkívül fontos egészségünk szempontjából, de nem biztosíthatja a karcsúságot. Ahhoz, hogy lefogyjunk, kevesebbet kell ennünk" - összegezte Herman Pontzer.
:))
Köszi! :)
Azt hiszem én nem élném túl, ha Nutellából ennyit meg kéne ennem!
Persze azért én is voltam már úgy, hogy úgy ennék valami nagyon, de nagyon édeset...
Mondjuk nekem mindig van egy kicsi üvegben méz dióval, mogyoróval. Az allergia miatt kezdtem eszegetni virágmézet.
Nyalakodásra is hasznos legalább. :DD
Kell a csoki!!!! :))
Friss kutatás: a csoki nemcsak a koncentrációs képességet javítja, hanem a memóriát is.
Hiába dietetikus valaki, teljesen más az én hozzáállásom az étkekhez....
Nem tudom elfogadni a tanácsaik egy részét.
Ugye nem olyan régen arról volt szó, hogy aki nem tartja be az orvos utasításait bla.bla.
Nnnna ha én betartottam volna, akkor már mozdulni sem tudnék és sok betegséggel, rengeteg gyógyszer mellékhatással viaskodhatnék.
Ebből én nem kérek! :((
Voltak családtagjaim és ismerőseim, akik nem hittek abban, hogy „Gyógyszered legyen az ételed, s ételed legyen a gyógyszered!”
Mindenki azt a módszert választja, amiben bizodalma van, amiről több jót hallott, mint rossazt...
Mindegyikről vannak negatív tapasztalatok is (na jó, a paleo után még néztem elég alaposan) :D
De, akárki akármit is mond, nem hiszem, nem akarom elhinni, hogy életetek végéig majd így (az adott diétának megfeleően) fogtok étkezni, és soha nem csábultok majd el!
Ilyen ember nincs a Földön, aki ezt megcsinálja:)
Egy szónak is száz a vége: ne húzzuk le a másik által kedvelt diétát, hanem hagyjuk, hagy csinálja mindenki azt, amit akar. (Aztán, majd az idő eldönti, igazunk volt-e vagy sem:)
Valaki kérdezte hogy mozgok-e majd annyit mint a harcosok: nos, erre kevés esélyem van, de mindent megteszek, hogy a napi 2-3 óra meglegyen, akár csak egy kis gyaloglás is legyen az:)
Ez nem dráma, ez a valóság. Nézz körbe magad körül.Az én kiskoromban 1 kövér gyerek volt az egész oviban.20 év múlva már 5-6.Nézz körül most a strandokon.
És így nő a cukorbetegek száma is.
Nekem sok apróbb betegségem volt,amikkel biztos, hogy nem élnék sokáig.Milyen normálisan evésről írsz? Ami miatt ennyi nyugdíjas ül az SZTK-ban?
régen az emberek rengeteget mozogtak, dolgoztak, és teljesen más volt az élelmiszeripar is.
Egy idős hentes mesélte, hogy az ő inaskorában a párizsi húsból és vízből állt, azt kellett összegyúrniuk. Ma nézd meg, mi van benne, meg a többi felvágottban.
Azért ennyire ne dramatizáljuk el a helyzetet.
Ha valaki normálisan eszik, akkor nem látja felnőni a gyerekét?
Ne haragudj, de ez elég furán hangzik.
Nekem nincs semmi problémám a sztárdiétákkal, én is probálok egészségesen enni, de azért ennyire ne legyünk sarkalatosak!
Régen az emberek kenyéren éltek (Fehér lisztből) nem vettek magukhoz annyi vitamint mint mi manapság, és egészségesen megöregedtek!
A mai világban nem az a cél, hogy az embereket meggyógyitsák!
Mi lenne a gyógyszergyárakkal? csódbe mennének szegények.
Ha nem tudod magadról elképzelni, hogy véglegesen felhagyj a számodra káros dolgokról, eleve kudarc a fogyi is, meg az egészséges életre való lehetőség is.:(
Mindenki maga dönti el, mit választ.
ugy tudom, a paleolit lényege, hogy visszatérsz a kőkori étkezéshez.
Minél több nyers kaja, és kerülni a gabonát és a tejtermékeket.
Nagyon jól hangzik ez is, és a többi diéta elnevezése, de ha belegondoltok, mind egy azon elv alapján müködik, ne egyél sok szénhidrátot és cukrot.
egyél sok zöldséget hussal.
elméletben ez a lényege, most ki hogy tudja ezt betartani, paleoval, vagy norbival tök mindegy.
Sajnos nem úgy tűnik. És a dietetikusok se mondják nekik, hogy egyenek kevés Ch-t.
Képzeljétek, egy barátném a nyáron sokáig volt kórházban, a térde miatt.Nem aludt ott, de 3 hónapig ott volt hétköznap reggeltől délutánig.Mivel gyógyult cukros(paleoval) szólt a diétás nővérnek, hogy nem eszi meg a napi 3-5 zsemlét,se a tésztás levest stb.A diétás nővér nem értette, miért.A kajájáért meg sorban álltak a nagyon komoly cukorbeteg emberek, hogy megkaphassák.(innen tudom a láblevágást, amiatt voltak kórházban)
Szóval úgy érzem, amíg az orvosok nem változtatnak pl. a cukrosok kezelésén, nem lesz javulás.
További ajánlott fórumok:
- Sikersztorik! Akinek 10, vagy több kilótól sikerült megszabadulni, leírhatná a történetét
- Szerintetek szép leszek, ha minden fölösleges kilótól megszabadulok?
- Hétfőtől, Augusztus 31-től fogyi: utolsó pár kilótól való megszabadulás
- Hogyan tudnék augusztusig legalább 10 kilótól megszabadulni?
- Ha már százszor elbuktál...avagy mit tegyünk, hogy megszabaduljunk akár 25 kilótól
- Milyen módszerrel tudnék 2 hét alatt minél több kilótól megszabadulni?