2013 januári babák (beszélgetés)
Nálunk Lili még ma is eléggé nyűgös. Vettem panadol babyt, de nem igazán használ. Estére adtam neki egy kúpot, és nyugodtan aludt egész éjszaka. Tegnap megtaláltam a bűnöst, bal oldalt felül jön ha minden igaz egy szemfog. Az kínozza szegénykémet.
Na végre....aludt már végig mostmár megint.:)) jajj, de jó volt nem kelni..:)))
Vettem egy ilyet a gyereknek:
[link]
Annyira jó!!:)))
Na meg a szeparációs szorongás is most van az első csúcson...
Mondjuk, ha belegondolunk mi se viseljük túl jól ezt a 20 fokos ingadozást...egyszer 18, utána 38 fok...múlt hét hűvös, most megint meleg, július végére megint hideget mondanak..
Nálunk ugyanez van. Elég rosszul alszik mostanában. Mi is a fogára gyanakszunk, de egyenlőre nem látni semmit a szájában a már meglévő 2 fogacskán kívül.
Én is a fogának tudom be.:)
Nálunk is a napközbeni alvás nem ugy megy most mint szokott,nem tudom mi a gond pedig mindent ugy csinálok ahogy szoktam.Lehet váltani akar.Van ugy hogy ordít már annnyira fáradt nehéz pár napja megint,vagy a többi foga kínozná?
Nálunk semmi különös. Piszokul rosszul aludt tegnap, nem tudom mi volt vele...
mi ujság? hogy vagytok? kinek hogy tellik a napja?
értettem én :) babaruha ez jó :D tetszik.
De a felfújást egyébként csak úgy értettem, hogy a hasát puffasztotta.:)))
Hát persze..majd ahogy elkezdenek mászni, járni és nyúlni úgy tűnik el róluk a babahurka..:))))
értem akkor mivel mi is így hízunk inkább nem adom neki,igen táis baba ő már nekem 3hónapos kor óta azért hizik ilyen sokat meg ha ugy vesszük apa sem kicsi tehát ,meg azért csak 4kg-val született enni is szeret nagyon ,majd le mozogja,amugy nem duci mert szét oszlik rajta.A dokinő is mondta a korházban hogy mivel ilyen nagy sullyal született mindig egy honappal nagyonbak fog megfelelni,hát igaza lett most olyan mint egy féléves baba.a tejpápről is leállítottam mert azt is türte befele nagyon.szerintem mindegy mit adok amíg nem mozgunk ilyen sokat fog hízni.
Elvileg rizs is mehet 6 hónapos kortól, szóval tápis babának már lehet adni, és abban nincs glutén, a grízben meg van. Ami nem baj, csak sztem ne egy napon kapja a keksszel még. Nehogy besokalljon a szervezete.
Én azért nem adom a grízt egyébként, mert az én fiamat, a nagyobbat felfújta még 2 évesen is, úgyhogy az nálunk ritka, mint a fehér holló.
a gríz nagyon hizlal, és nagyon kiadós.
egyébként a nagyobbik fiamnak én is csináltam gyümölccsel, mert a Sinlac receptre felírt tejpépet drágának találtam.
5.30.-án volt 7,70dkg sokat hízik mindig.Na akkor ti sem kaptok egy darabig szurit.:)te adtál már babádnak grízt vízbe főzve reszelt almával? én most ezen gondolkozok.
Aztaa 8 és fél kiló?:D Mennyit hízott egy hónap alatt?
Megkaptuk tegnap a plusz oltás második adagját is, úgyhogy ez is letudva.:)
igen szereti a hasát nagyon elég most már ölbe tartanom lassan.:)
Nem semmi a súlya. Kis húsgombóc.
A banánt Lili is szereti, de vigyázni kell vele, mert nagyon megfogta a hasát. Szegénykém alig tudott kakilni. Tegnap meggyet evett barackkal és almával.
én nem adtam a nagyobbik fiamnak sem babakekszet. most is a védőnő mondta hogy Marcinak heti 3x adja 1 kiskanál háztartási kekszet a gyümölcsbe az allergia miatt, gondolom a glutén toleranciáról van szó.
képzeljétek Marci tényleg nem szereti az almát, legalább is mindig megrázkódik tőle, úgyhogy most váltottunk őszibarackra, az jobban csúszott neki, viszont a banánt az befalná, ha egybe adnám akkor is, annyira cuppogott amikor a szájához éríntettem kóstolásra.
sziasztok.
Mi 22.én voltunk 5honaposak a sulya 8,55dkg a hossza 66,5cm ma kibujt az egyik fogacska is amivel 3napig szenvedtünk sokat,de mára már nyugisabb volt a helyzet. Szépen eszünk is ma már,mert eddig szerintem a fogamiatt nem evett ugy ahogy kellett volna.
Hát most már nem látom ducinak. Olyan kis lapos a hasa már, de sokat is nyúlt, 71 centi.:)
Még egy hónapja pedig olyan kis duckó volt.:))
Én sütöttem kekszet neki.
Néztem a babakekszeket összetételben, de nem igazán látok különbséget a sima babapiskóta meg az ezer ftos babakeksz között. Úgyhogy én sütöttem. Van neten csomó recept. Ha tápis baba, akkor nyugodtan adhatod neki az olyat, amit a receptek 6 hónapos kortól ajánlanak. Babakeksz recept kifejezésre ha rákeresel, kidobja a sokat. Elsőre jobbnak láttam házit adni. Akkor legalább tudom, hogy pontosan mi van benne, ha valamire úgy reagált volna. De nincs semmi gond.:)
A bébiételbe milyen babakekszet raktok? Hol veszitek?
Jó kis duci. Amikor voltunk a szemészeten ott volt egy 6 hónapos kislány aki 9 kiló volt, viszont volt egy 7 hónapos is az meg 6300 gramm volt. Azt mondta az anyja, hogy 2700 grammal született. Lili meg 2800 és ő még most töltötte az 5 hónapot. Nem tudom, de szerintem 7 hónaposan a 6300 gramm elég kevésnek tűnik.
Cuki lehet. Nekünk Lili szinte teljesen kopasz. Nagyon rövid haja van, csak hátul maradt meg a születéskori hajacskája. Az világosbarna, de a feje tetején inkább szőkés.
De így még mindig jobb, mint anno a nagyobbnak. Annak kihullott vagy háromszor az összes(!) mire kinőtt végre a gyerekhaj. A bátyám volt ilyen..ő még az egy éves kori képén is kopasz volt teljesen.:))
Szóval nyugi.:))
A pici is feketén született, mostmár majdnem szőke.:)
Ilyen ez...:))
További ajánlott fórumok: