2013 január 1-től fogyókúra. Ki tart velem? (beszélgetés)
Sziasztok!
Én is szívesen csatlakoznék hozzátok ha még lehet :)
Én az Update program, kcal + ch számolás és torna kombinációját szeretném alkalmazni.
Jó reggelt!:)
Én a 90 napos diéta mellett döntöttem, de azt csak január elején kezdem,mivel most 97 kg vagyok,s le szeretnék menni 92-93-ra,mert úgy gondolom,hogy kalóriaszámolgatással nagyobb súlyból könnyebben lehet súlyt veszíteni,mint kisebb súlyból.
Addig itthon tornázok,kcal számolok (1200 kcal),s most kaptam karácsonyra egy zsírégetőt,azt is kipróbálom, de nem várok tőle nagy csodát!:) Csak,hogy segítse a fogyást!:)
Sziasztok!
Nagyon régen jártam itt a Hoxan, de örülök, hogy találtam egy kezdő csapatot.
Remélem csatlakozhatok én is hozzátok, bár én csak 4-kén akarom kezdeni.
Sziasztok!
Csatlakozhatok még? :)
Nem szeretem halogatni a diétát, eddig úgy voltam vele, hogy ha elhatároztam, akkor jobb belekezdeni már másnap, mielőtt még elszáll a késztetés :D de mivel még nem tudom mi lesz szilveszterkor, és az alkohol túlteng a kalóriától, így célszerűnek láttam , ha elsején kezdek, és akkor nem lesz bűntudatom :D
Szóval nem tudom, mennyi vagyok, de olyan 94 kg körül, és ez jó ideje nem mozdul sehová sajnos..
Viszont nyáron lagziba megyek (ez a fő motiváció), no meg sokkal jobban éreztem magam még 5 hónapos terhesen is 67 kilóval, szóval olyan 70 környékével már kibékülnék :)
Azon még nem agyaltam, hogy milyen diéta lenne jó, de épp ma beszéltem a menyasszonnyal, aki úgy lefogyott néhány hónap alatt mióta nem láttam, hogy elkértem a "receptet" :)
Reggel és délelőtt bármit megeszik, délután kettőig (mert így még az ebéd is belefér). Aztán 2 után csak kevés gyümölcsöt és mentes vizet fogyaszt. Az elején biztos szörnyű, de a cél és az eszköz...
Ja, és már beszereztem egy szobabiciklit, meg van zumba dvd-m pluszban..
Sziasztok! Nagyon örülök, hogy megtaláltalak titeket, remélem még csatlakozhatom hozzátok! :)
Már többször fogyóztam, de a kilók szép lassan mindig visszacsúsztak, gondolom tudjátok hogy van ez... De még soha nem próbálkoztam így közösen egy csapattal a fogyást. :)
Tegnap előtt jutottam a végső elhatározásra, amikor a mérleg 64 kilógrammot mutatott (még soha nem voltam ennyi), hogy akkor tényleg komolyan veszem az étkezéseket. A célom, hogy maximum 1500 kcal-t egyek egy nap, és mellette persze mozgás, mozgás, mozgás! :)
És, ha már az elhatározásig eljutottam, rögvest neki is láttam a fogyókúrának, nehogy az ihletem elillanjon :) Szóval már tegnap is és a mai nap is mozogtam és próbáltam odafigyelni a kajákra (persze ez így karácsony idején nem túl könnyű, szóval tegnap pl. ettem töltött káposztát de csak féladagot, és az egész napomat próbáltamúgy igazítani, hogy ne lépjem át az 1500 kilokalóriát). Hosszútávon a célom kb. 55 kg, de ha sikerülni 60 kiló alá mennem már annak is mérhetetlenül örülnék.
Hű, bocsi ez - így visszaolvasva - egy kicsit sok lett! Legközelebb megpróbálok rövidebb, tömörebb lenni! :) Jó fogyást és további szép estét kivánok mindenkinek!
sziasztok
Én most 2 hétre előre meg fogom tervezni az étrendemet, U1 szerint. Gondolkodtam rajta, h 11200 Ft egy hétre Norbiék kajája, van is pénz a Szép kártyámon, napi 5X-iétkezés és levenné a vállamról a vásárlást és a főzést.
Nem tudom, hogy ennél olcsóbban jövök-e ki, ha magamnak csinálom, jelenleg a szüleimmel élek, így csak magamnak kellene főznöm, mert ők nem esznek csakazért sem ilyesmit, anyukám meg sajnos a nagyo n hagyományos, liszt, zsír, cukor - magyar konyha híve... Kenyér, hús, szalonna.... Én meg dagadok ha elkezdem enni...
Mozgás: én hetente 2x járok tornázni, hot ironra vagy alakformáló edzésre. Ehhez akarok beiktatni heti 2 futást, illetve a konditerem nélküli napokra 20 perc itthoni tornát hasra, karra vagy fenékre, mindennap mást terveznék.
Most a régebbi diéták már nem elérhetőek, de az új honlapon vannak kalóriaszámolgatós étrendek, de az egész programmal érdemes megismerkedni: [link] vagy a régebbi blog címe: [link]
A Lifetilt néhány éve indult, kemény edzésprogram (kardio és súlyzós is) és adott kalóriamennyiségen belüli ideális tápanyagelosztásra épülő életmódprogram a lényege. Én azért szeretem, mert egészen biztosan működik, ha az ember szigorúan betartja a leírtakat, viszont az is igaz, hogy nem ígér két hét alatt -15 kilót, inkább életmódprogramnak mondanám (nem kell folyton az ember normális energiaigénye alatt étkezni, de az alapvető szabályokat be kell tartani, ha nem akarsz visszahízni), és kitartás meg elszántság mindenképpen kell hozzá. Cserébe tényleg egészségesen lehet vele fogyni és formálódni.
Nekem sajnos a kardioedzések nem férnek bele az életembe, de igyekszem őket kiváltani kevésbé intenzív mozgásformákkal.
Ha ismerkednél a programmal, akkor érdemes leszögezni, hogy az írójának tényleg túl őszinte, itt-ott hímsoviniszta és nehezen emészthető stílusa van, de a program működik, tehát ne hagyd, hogy a magadra vett bántó megjegyzések eltántorítsanak :)
nem tán szegedi vagy?
"Tisza part, termál" :)
Sziasztok!
Én is szeretném elkezdeni a fogyókúrát január elsejétől, mert ráálltam a mérlegre pár napja, és nem tetszett, amit láttam.
A Lifetilt mezomorf diétáját fogom követni, sokat fogytam vele, 2-3 kg híján elértem a kívánt súlyt, aztán 5 hónap semmittevés után visszajött rám 4 kg, most vagyok 65.6 kg. A célom az lenne, hogy 60 kg alá, 58-ig lemenjen a súlyom, de általában 62-nél szokott megtorpanni a fogyásom.
Sajnos sportolni hormonális- illetve szívproblémák miatt csak nagyon erősen kontrollált formában tudok, tehát ami emeli a pulzusomat, az sajnos nem játszik. Pilatesezni kezdtem tavaly (aztán sajnos viszonylag hamar abbahagytam), nagyon szerettem, szeretném újra elkezdeni. Közületek aki szintén csinálja: otthon gyakoroltok, vagy órára jártok? Éreztetek valamilyen alakformáló hatást?
Klassz lenne, ha itt összeverődne egy egymást motiváló társaság, mert az elhatározással nincs gond, de a motivációmat néha nagyon nehéz akkor is fenntartani, ha nem megy lejjebb a súlyom, meg a jó példa is nagyon motivál, ha más meg tudja csinálni, akkor én is :)
Én heti 3x20-25 km biciklizést, 2x1 óra úszást és 2x1 Pilates-t fogok beiktatni. Ez mellett az otthoni Leg Magic-et is igyekszem majd gyűrni. :)
Ami az étkezést illeti, mindenből kistányérra pakolok, a "rossz" szénhidrátokat bojkottálom, csak teljes kiörlésű, házilag készített magvas kenyeret fogok fogyasztani, vagy ha mégis fehérkenyeret kívánok, csökkentett szénhidrát tartalmú lisztből készítem. A síma cukor helyett nyírfacukorral és mézzel édesítek. Fehérje és zöldség/gyümölcs lesz a meghatározó az új étrendemben. Folyadékként igyekszem napi 3 litert bevinni. Ez vízből és ízesítetlen gyógyteából jön össze. Jó fajta olajokkal már betankoltam. Nagyon fontos a jó zsíranyagcseréhez, hogy jó olajokat fogyasszunk. Van otthon extra szűz olívaolaj, hidegen sajtolt lenmagolaj, szőlőmagolaj, tökmagolaj. A salátakreációkat ezekkel, valamint natúr joghurttal dobom fel. A feldolgozott élelmiszereket igyekszem kerülni, ami nem lesz nehéz, mert már most is nagyjából mellőzi az étrendem azokat.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, majd még írok! :)