Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2012 februárjában érkező babák fórum

2012 februárjában érkező babák (beszélgetés)

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
2011. dec. 1. 15:09

Sziasztok!

Én jövő héten megyek a 30 hetes uh-ra, már nagyon várom! Én voltam 4D-n, de ott azt mondták, hogy csak megsúgni tudják, hogy fiú vagy lány, nem mondhatják 100%-ra, ez a szabály. Érdekes, mert a fiamnál megmondták már korábban is, most nem. És eddig amúgy is mindig úgy feküdt a babóca, hogy nem láttak be a lábai közé, ezért nem tudták megmondani, hogy biztosan lány-e, de elvileg az. :)

Én is most kezdem majd összerakni a kórházi csomagot, épp jó listát keresgéltem a neten, találtam is egész jót, ami részletes. Aztán szoba átrendezés, ruha mosás, stb, már tényleg ideje elkezdeni, még sehol sem tartok. Ezzel ti hogy álltok?

599. Babeck (válaszként erre: 598. - RÁCZNÉ77)
2011. dec. 1. 15:04

Drukkolok, hogy "kitárulkozzon" a Pici :)))

Mi a Baba-Mama expon voltunk akciós 4D-n, hát... Bőgtem :) 29+2 volt UM szerint, de annyira "kész baba" volt már, hogy azóta teljesen rágerjedtem, hogy legyen már február és legyen már itt :)

Kíváncsi vagyok, hogy milyen akciók lesznek így karácsony előtt, vagyis inkább után :))

598. RÁCZNÉ77 (válaszként erre: 597. - Babeck)
2011. dec. 1. 14:41
Hát azért nem panaszkodom. Napközben egyedül vagyok itthol. A lányok iskolában,ovodában vannak.Így jut elég idő a pihire. Sokszor sem ülni sem feküni nem birok, mert mindenhogy kényelmetlen. Az ágyból való felkelés, meg nagyon fájdalmas. De hát ennek most van itt az ideje. :)Nem panaszkodni akartam, de azért jó valakinek leírni a kis "dolgaimat". Ha nem kapsz véletlenül zsákot olyat amilyet szeretnél, akkor helyetesítheted olyan pléddel ami többrétegű, vatelinnel bélelt. Én most olyanra vadászom. Tudod, szépet, jót, jó áron. :) De először megvárom ,hogy mit mondanak az UH-on, amire 12-én kell majd mennem. Mármint hogy kisfiú, vagy kislány. Remélem biztosra megmutatja majd magát.Ha most a 2D-en nem is ,de a 4D -en úgy is minden kiderül. :) Az utóbbira majd csak a 30-dik hét után megyünk.
597. Babeck (válaszként erre: 596. - RÁCZNÉ77)
2011. dec. 1. 14:20

Köszi a tippeket, megyek is zsákot vadászni! :)

Nekem is szokott fájni, főleg a hátam közepe, gondolom húzza a sok plusz súly. A derekam meg már a főzéstől is feszít :/

Ami nekem segíteni szokott, az a meleg fürdő (nem mindennap), és még pár éve kaptam egy ilyen masszázs-lap szerűséget, azt szoktam leteríteni az ágyra, az nagyon jól ellazít, bár ezt se merem sokszor, sokáig használni.

Meg persze a pihenés jó. Bár gondolom Nálad két gyerkőccel azért nem egyszerű!

596. RÁCZNÉ77 (válaszként erre: 595. - Babeck)
2011. dec. 1. 14:09

Igen, az nem árt ha még az overállon kívül még + egy vastagabb pléd, vagy zsák van a babucin a nagy minuszokban.Még ami szerintem fontos. Amikor mentek haza a kórházból, és először kiviszitek a hideg levegőre, egy textilpellenkát teritsetek a kis feje felé, hogy ne közvetlenül mennyen rá a hideg levegő. Persze később is, ha levegőztök. Érdemes még otthol is, legalább 1 hétig még vékony pamut sapit a buksijára húzni, mert onnan engedi el a szervezete a legtöbb hőt, és fázni fog. De lehet hogy már ezeket Te is tudtad. :) Ha még lenne kérdésed, nyugodtan írd meg. Szívesen válaszolok.

Nagyon fáj a derekam, és a hátam. Olyan mintha a gyerek belülről szét akarna fesziteni. Már nem igazán emlékszem, de gondolom az első 2 -nél is voltak ilyen kényelmetlenségeim.

595. Babeck (válaszként erre: 594. - RÁCZNÉ77)
2011. dec. 1. 12:22

Nekem eddig nagyon pörgött az idő, most, hogy már nagyon várom, mintha kicsit lassulna... De sebaj :) Jönnek az ünnepek, utána januártól már sűrűbben orvos, készülődés, stb. :)

Nekünk alig van még valamink, mivel senkitől nem tudtunk örökölni :/ Úgyhogy ezzel is sok idő fog még elmenni :)

Mint rutinos Anyukát kérdeznélek: télen, nagy hidegben, ha overall van a babán, akkor is kell bundazsák a hordozóba, pl.? :) Mert akkor még azt is venni kell :)

Köszi :)

594. RÁCZNÉ77 (válaszként erre: 593. - Babeck)
2011. dec. 1. 12:13
Szia!! Köszi!! Én is neked!! :)Nekem elég jól,és gyorsan telnek a napok, hetek. Igen és már nincs olyan soká a február. :)
593. Babeck (válaszként erre: 592. - RÁCZNÉ77)
2011. dec. 1. 11:14

Gratulálok!

És mindjárt február :)

2011. dec. 1. 10:49
Sziasztok!Még új vagyok.Most várom a 3-dik babámat, és 27. hét + 4 napos az UH szerint. Még nem tudjuk biztosra hogy fütyis , vagy nuncis. A 18 hetes UH szerint lehet, hogy kisfiú. Két csodaszép kislány után jó lenne ha kisfütyis a pocaklakóm. Perzse a fontossági sorrenben legelől az egészséges babuci áll, csak utánna jön az hogy milye is legyen neki. A szülés várható időp.:2012.02.26. Már nagyon várom, várjuk, hogy eljöjjön az idő amikor megpillanthatjuk a mi kis babucinkat.Szerintem a világ legcsodálatosabb dolga/ érzése amikor közvetlenül a babát születése után ráteszik az anyára és akkor ott először mélyen a szemedbe néz.Mintha azt mondaná a tekintetével:" Nézd itt vagyok, SZERETLEK!!!" Ez az, amit már nagyon várok. :)
591. Amagdika (válaszként erre: 590. - Wanita77)
2011. nov. 29. 18:46

hivatalosan január 20., de a dokim már szólt, hogy ő december végére készül, addigra legyek én is mindennel kész.

Aztán ki tudja, lehet, hogy túl is hordom, bár nehéz nagyon, és ha tényleg 2,5 kg körül van most, mekkora lesz a végére?!:D

590. wanita77 (válaszként erre: 589. - Amagdika)
2011. nov. 29. 17:02

Hát igen, a lényeg, hogy egészségesen megszülessen.

Neked mondták, hogy hamarabb fog megszületni? Mikorra vagy kiírva?

589. Amagdika (válaszként erre: 588. - Wanita77)
2011. nov. 29. 12:00

nahát, nem is hallottam még ilyet...:O

már nem érdemes rágódni rajta, végülis a végeredmény a lényeg, hogy tényleg minden rendben legyen.

Én rettegek a sima szüléstől is, úgyhogy fogalmam sincs mit szeretnék.

Már pakolom a kórházi motyóm, mert nagyon sokat feszül-görcsölget a hasam, nagyon olyan érzésem van, hogy hamarabb meglesz a drágám, mint január közepe.

Csak ne pont Szenteste gondolja azt, hogy elég volt odabent.:)

588. wanita77 (válaszként erre: 587. - Amagdika)
2011. nov. 29. 08:32

Megkérdeztem tegnap és azt mondta, hogy kórházfüggő a dolog. A MÁV-ban nem engedik másodszorra a császárt állítólag, ez az indok. :(

Ha ezt tudtam volna előre, másik dokit, kórházat választottam volna, de most már nem nagyon tudok mit csinálni.

587. Amagdika (válaszként erre: 586. - Wanita77)
2011. nov. 28. 22:04

Egyáltalán nem indokolt, szülhetsz simán is, nem is értem miért ragaszkodik a dokid a császárhoz.

Pont most szült meg a barátnőm, az első császár, a 2. sima (GYORS) szülés, 2,5 év van a gyerekek között.

Persze, ha vlm indok van, nagyon elvékonyodott heg, vagy bármi ami miatt indokolt, akkor nem kockáztatnék,nyilván a doki sem, de ha semmi nincs, akkor ragaszkodnék a sima szüléshez.

Én simán szültem, gátmetszés nélkül, szülés után 3 órával már a folyosón szaladgáltam, és nem fájt semmi, a császáros anyukák viszont nagyon szenvedtek...:(

a szülésem egyébként borzalmas volt, nem akrom senki kedvét elvenni, a lényeg, hogy én mind a 2 verziótól félek...:/

mi jól vagyunk, de mostanában egyre többet fájdogál a hasam, éjjel görcsölget is, remélem, hogy legalább a december végét kivárja, addigra lesz 37 hetes.

Csütörtökön UH, ha igaz a múltkori számolás 2,5 kg körül lehet most a Lili.:)

kiváncsi leszek.

2011. nov. 24. 14:37

Sziasztok, hogy vagytok, hogy bírjátok a hideget?

Én hétfőn megyek a dokihoz és megpróbálom megbeszélni vele, hogy ne programozott császár legyen, mert ő mindenáron azt akar. Csak azzal indokolja, hogy az előző is császár volt, akkor a 2. is az lesz. De én utánanéztem és nem törvényszerű, hogy így legyen, ha nincs semmi probléma és az előző terhesség óta már több mint 3 év eltelt. Én mindenképpen szeretném megpróbálni a természetes szülést, de legalábbis a fájásokat megvárni és vajúdni, mert az állítólag nagyon fontos a baba szempontjából. Köztetek nincs valaki ilyen helyzetben, aki egy császár után simán fog szülni? Vagy tényleg indokolt ebben az esetben a császár? Bizonytalan vagyok, mert így a 30. hétben keressek másik orvost, aki bevállalja esetleg a természetes szülést?

585. abarta (válaszként erre: 583. - Wanita77)
2011. nov. 14. 15:06
Lehet hogy kalcium hianyod van, az is okozhat gorcsoket. Probald meg legalabb a napi 1x 500mgot. Nekem bevalt.
584. mandarin_x (válaszként erre: 582. - Sznilla)
2011. nov. 13. 19:17
mennyi magneziumot szedsz? nekem a doki 3x2-t irt elo a magneB6bol... Az valamivel tobb, mint 250. Nem lehet, hogy novelned kellene az adagod?
583. wanita77 (válaszként erre: 582. - Sznilla)
2011. nov. 13. 18:54
Nekem is mostanában kezdődött, hogy este és reggel is begörcsöl a lábam, pedig én is szedem a magne b6-ot, én sem értem. Pedig én sétálok minden nap kétszer a parkban a fiammal, szóval nem tudom. Úgy látszik, ez előjön ilyenkor.
582. sznilla
2011. nov. 13. 18:34
Sziasztok! Én is februárra várom a második bébimet, és mostanában éjszaka elmondhatatlan fájdalommal járó izomgörcsöm van a vádlimban. Hónapok óta szedek magnéziumot (250mg), így nem is értem, miért lehet. Tény, hogy már nem járok gyalog dolgozni, mint régen (ez napi 4 km-t jelentett), és az is tény, hogy 25 hetes koromra már 10 kg-t sikerült felszedni, de nem hiszem, hogy ezek miatt van.... Szerintetek?
2011. nov. 8. 08:54

szia!

Köszönöm a segítséget.

580. wanita77 (válaszként erre: 579. - Jazi baba)
2011. nov. 7. 12:40

Szia!

Szerintem kb. a 25-30. héten érdemes elmenni, akkor már az arcvonásai is jól látszanak. Szegedet nem ismerem, de Pesten kb. 12 ezer forintba kerül. Ebbe benne van egy 30 perces dvd, képek cd-n és egy kép kinyomtatva.

2011. nov. 7. 09:42

sziasztok

Bocsi hogy csak így beléptem és írok nektek csak lenne egy pár dolog amiben hátha tudnátok nekem segíteni. most 22 hetes terhes vagyok és szeretnék elmenni 4d-s uh-ra szegedre csak nem tudom h hova érdemes menni és mennyibe kerül. Hány hetesen érdemes elmenni?

Ha valaki tud ebben segítni légyszi írjátok meg.

Előre is köszi

578. Csibe22
2011. nov. 5. 21:54

sziasztok

Bocsi h írok ismeretlenül. Ha valakit érdekel kisfiú 56-62es kis ruhák írjon nekem, most nőtte ki a picikém és szeretném eladni őket.

577. wanita77 (válaszként erre: 576. - Amagdika)
2011. nov. 3. 17:52
Szia, örülök, hogy jól vagytok. Én még csak a 27. hétben vagyok és csak a 30. héten megyek legközelebb uh-ra. Én majd csak januárban fogok mosni, vasalni, decemberben még vásárolgatok pár dolgot. A lényeg már megvan, még kell ágynemű, pelenkázólap, de az még ráér. Vettem pár nagyon édes rózsaszín kis ruhát, nagyon cukik. :)
2011. nov. 3. 14:50

Sziasztok csajok mi újság?

Mi ma voltunk UH-n, ma vagyok 28+5 hetes, és már másfél kiló a csajszikám.

November végére kész akarok lenni a mosással-vasalással, decemberben telerakom a fagyasztót, aztán úgyis az ünnepekre koncentrálunk.

Megvettetek már mindent?

Nekünk még hiányzik pár dolog, de még van azért idő.

575. wanita77 (válaszként erre: 574. - Amagdika)
2011. okt. 17. 16:37
Köszi! :)
574. Amagdika (válaszként erre: 569. - Wanita77)
2011. okt. 17. 16:04
Gratulálok, nagyon-nagyon cukiiiii!!!!!:)
573. Manoló (válaszként erre: 572. - Wanita77)
2011. okt. 17. 06:46
Köszi, nálunk minden rendben, a múlt hét nagyon jól telt. Esténként alszom mint a bunda, fiúk rugdosnak egész nap! :) a héten megyek én is a dokimhoz, már várom nagyon. mindig a méretük érdekel a legjobban!
572. wanita77 (válaszként erre: 571. - Manoló)
2011. okt. 16. 08:39

Köszi! :)

Ti hogy vagytok?

571. Manoló
2011. okt. 16. 08:17
Gratulálok! :)
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook