2012 februárjában érkező babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Én jövő héten megyek a 30 hetes uh-ra, már nagyon várom! Én voltam 4D-n, de ott azt mondták, hogy csak megsúgni tudják, hogy fiú vagy lány, nem mondhatják 100%-ra, ez a szabály. Érdekes, mert a fiamnál megmondták már korábban is, most nem. És eddig amúgy is mindig úgy feküdt a babóca, hogy nem láttak be a lábai közé, ezért nem tudták megmondani, hogy biztosan lány-e, de elvileg az. :)
Én is most kezdem majd összerakni a kórházi csomagot, épp jó listát keresgéltem a neten, találtam is egész jót, ami részletes. Aztán szoba átrendezés, ruha mosás, stb, már tényleg ideje elkezdeni, még sehol sem tartok. Ezzel ti hogy álltok?
Drukkolok, hogy "kitárulkozzon" a Pici :)))
Mi a Baba-Mama expon voltunk akciós 4D-n, hát... Bőgtem :) 29+2 volt UM szerint, de annyira "kész baba" volt már, hogy azóta teljesen rágerjedtem, hogy legyen már február és legyen már itt :)
Kíváncsi vagyok, hogy milyen akciók lesznek így karácsony előtt, vagyis inkább után :))
Köszi a tippeket, megyek is zsákot vadászni! :)
Nekem is szokott fájni, főleg a hátam közepe, gondolom húzza a sok plusz súly. A derekam meg már a főzéstől is feszít :/
Ami nekem segíteni szokott, az a meleg fürdő (nem mindennap), és még pár éve kaptam egy ilyen masszázs-lap szerűséget, azt szoktam leteríteni az ágyra, az nagyon jól ellazít, bár ezt se merem sokszor, sokáig használni.
Meg persze a pihenés jó. Bár gondolom Nálad két gyerkőccel azért nem egyszerű!
Igen, az nem árt ha még az overállon kívül még + egy vastagabb pléd, vagy zsák van a babucin a nagy minuszokban.Még ami szerintem fontos. Amikor mentek haza a kórházból, és először kiviszitek a hideg levegőre, egy textilpellenkát teritsetek a kis feje felé, hogy ne közvetlenül mennyen rá a hideg levegő. Persze később is, ha levegőztök. Érdemes még otthol is, legalább 1 hétig még vékony pamut sapit a buksijára húzni, mert onnan engedi el a szervezete a legtöbb hőt, és fázni fog. De lehet hogy már ezeket Te is tudtad. :) Ha még lenne kérdésed, nyugodtan írd meg. Szívesen válaszolok.
Nagyon fáj a derekam, és a hátam. Olyan mintha a gyerek belülről szét akarna fesziteni. Már nem igazán emlékszem, de gondolom az első 2 -nél is voltak ilyen kényelmetlenségeim.
Nekem eddig nagyon pörgött az idő, most, hogy már nagyon várom, mintha kicsit lassulna... De sebaj :) Jönnek az ünnepek, utána januártól már sűrűbben orvos, készülődés, stb. :)
Nekünk alig van még valamink, mivel senkitől nem tudtunk örökölni :/ Úgyhogy ezzel is sok idő fog még elmenni :)
Mint rutinos Anyukát kérdeznélek: télen, nagy hidegben, ha overall van a babán, akkor is kell bundazsák a hordozóba, pl.? :) Mert akkor még azt is venni kell :)
Köszi :)
Gratulálok!
És mindjárt február :)
hivatalosan január 20., de a dokim már szólt, hogy ő december végére készül, addigra legyek én is mindennel kész.
Aztán ki tudja, lehet, hogy túl is hordom, bár nehéz nagyon, és ha tényleg 2,5 kg körül van most, mekkora lesz a végére?!:D
Hát igen, a lényeg, hogy egészségesen megszülessen.
Neked mondták, hogy hamarabb fog megszületni? Mikorra vagy kiírva?
nahát, nem is hallottam még ilyet...:O
már nem érdemes rágódni rajta, végülis a végeredmény a lényeg, hogy tényleg minden rendben legyen.
Én rettegek a sima szüléstől is, úgyhogy fogalmam sincs mit szeretnék.
Már pakolom a kórházi motyóm, mert nagyon sokat feszül-görcsölget a hasam, nagyon olyan érzésem van, hogy hamarabb meglesz a drágám, mint január közepe.
Csak ne pont Szenteste gondolja azt, hogy elég volt odabent.:)
Megkérdeztem tegnap és azt mondta, hogy kórházfüggő a dolog. A MÁV-ban nem engedik másodszorra a császárt állítólag, ez az indok. :(
Ha ezt tudtam volna előre, másik dokit, kórházat választottam volna, de most már nem nagyon tudok mit csinálni.
Egyáltalán nem indokolt, szülhetsz simán is, nem is értem miért ragaszkodik a dokid a császárhoz.
Pont most szült meg a barátnőm, az első császár, a 2. sima (GYORS) szülés, 2,5 év van a gyerekek között.
Persze, ha vlm indok van, nagyon elvékonyodott heg, vagy bármi ami miatt indokolt, akkor nem kockáztatnék,nyilván a doki sem, de ha semmi nincs, akkor ragaszkodnék a sima szüléshez.
Én simán szültem, gátmetszés nélkül, szülés után 3 órával már a folyosón szaladgáltam, és nem fájt semmi, a császáros anyukák viszont nagyon szenvedtek...:(
a szülésem egyébként borzalmas volt, nem akrom senki kedvét elvenni, a lényeg, hogy én mind a 2 verziótól félek...:/
mi jól vagyunk, de mostanában egyre többet fájdogál a hasam, éjjel görcsölget is, remélem, hogy legalább a december végét kivárja, addigra lesz 37 hetes.
Csütörtökön UH, ha igaz a múltkori számolás 2,5 kg körül lehet most a Lili.:)
kiváncsi leszek.
Sziasztok, hogy vagytok, hogy bírjátok a hideget?
Én hétfőn megyek a dokihoz és megpróbálom megbeszélni vele, hogy ne programozott császár legyen, mert ő mindenáron azt akar. Csak azzal indokolja, hogy az előző is császár volt, akkor a 2. is az lesz. De én utánanéztem és nem törvényszerű, hogy így legyen, ha nincs semmi probléma és az előző terhesség óta már több mint 3 év eltelt. Én mindenképpen szeretném megpróbálni a természetes szülést, de legalábbis a fájásokat megvárni és vajúdni, mert az állítólag nagyon fontos a baba szempontjából. Köztetek nincs valaki ilyen helyzetben, aki egy császár után simán fog szülni? Vagy tényleg indokolt ebben az esetben a császár? Bizonytalan vagyok, mert így a 30. hétben keressek másik orvost, aki bevállalja esetleg a természetes szülést?
szia!
Köszönöm a segítséget.
Szia!
Szerintem kb. a 25-30. héten érdemes elmenni, akkor már az arcvonásai is jól látszanak. Szegedet nem ismerem, de Pesten kb. 12 ezer forintba kerül. Ebbe benne van egy 30 perces dvd, képek cd-n és egy kép kinyomtatva.
sziasztok
Bocsi hogy csak így beléptem és írok nektek csak lenne egy pár dolog amiben hátha tudnátok nekem segíteni. most 22 hetes terhes vagyok és szeretnék elmenni 4d-s uh-ra szegedre csak nem tudom h hova érdemes menni és mennyibe kerül. Hány hetesen érdemes elmenni?
Ha valaki tud ebben segítni légyszi írjátok meg.
Előre is köszi
sziasztok
Bocsi h írok ismeretlenül. Ha valakit érdekel kisfiú 56-62es kis ruhák írjon nekem, most nőtte ki a picikém és szeretném eladni őket.
Sziasztok csajok mi újság?
Mi ma voltunk UH-n, ma vagyok 28+5 hetes, és már másfél kiló a csajszikám.
November végére kész akarok lenni a mosással-vasalással, decemberben telerakom a fagyasztót, aztán úgyis az ünnepekre koncentrálunk.
Megvettetek már mindent?
Nekünk még hiányzik pár dolog, de még van azért idő.
Köszi! :)
Ti hogy vagytok?