Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

❮❮ ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 ... ❯❯
9804. ENIE
2011. febr. 22. 21:29

Hol vagytok ma délután és este Anyukák????

Babáztok???

Nekünk a mai evésünk így alakult eddig:

6.00->100(bal)+30(jobb)=130

10.30->140(jobb)+30(bal)=170

14.30->80(bal)+40(jobb)+30(üveg)=150

18.00->110(jobb)+40( üveg)=150

És most alszik 19.00 óta...majd nem tudom mikor ébred(kb.22-23 óra fele)

Sajnos kellett enni az üvegből is kicsit,mert nem volt több a mellemben... :( Bimbóvédőt ma már nem kapta be...DE,egészen tűrhetően elvolt a melleimen,nem dobta el 5 perc után sírva,hanem kb.20 percig kitartóan szívta.Nem jó ez,hogy egyszerre mind a 2-ből etetem,mert nem termelődik a következőre annyi tejecske,amennyi kellene.Hiába,csak éjjel van sok,akkor pedig mindig fejek,mert neki,meg nincs nagy étvágya éjszaka...

Pedig iszom a Laktoherbet,eszem az Urtica Urenset.....

ÓÓÓÓÓÓ,tejet akarok,mint régebben...akkor 200 is volt 1 mellemben...most meg megcsappant!

9803. +Acyre+
2011. febr. 22. 16:58
Jelenleg még próbálkozunk a tejtermelésem fokozni, szedek homeós bogyókat is, pihizek amikor tudok, iszom folyton, teázom. . . stb. De kell a pótlás a gyarapodás miatt. . . sajnos.
9802. +Acyre+
Sokszor cicin aludtunk be és már majdnem megszoktuk ezt, amikor most más rendszer lép életbe. 2 cici után pótlás, büfike, de még sokat rágódna a cicin, ezért mától cumit kap, amikor nincs evés. Szegénykémet le kell szoktatni a cici áztatásáról, de egész jól veszi az akadályokat!:-)
9801. +Acyre+
Sziasztok. Nagyon rég jelentkeztem már, de zajlik az élet Márkommal!:-))Sajnos a kezdeti tejci belövellés után nagyon nehezen gyarapszik a tejecském. A védőnéni szerint is kevéske ez már, nem is értük el még a születési súkyunkat. . . ezért vasárnap óta pótlás van. Pedig sokat próbálkoztunk. . . 5-6 cici váltás is volt egy-egy étkezés alatt. Volt hogy óránlént rátettem, az sem volt jó- csak nem tudott a tejci újra termelődni.
9800. ENIE (válaszként erre: 9799. - Audrey79)
2011. febr. 22. 15:29

Iszol vmi tejserkentő teát?(Laktoherb tea)

Vagy vmi homeopátiás bogyót nem szedsz?(Urtica Urens)

Igyál sok-sok folyadékot,egyél tejes leveseket,madártejet......és pihenj sokat!

9799. Audrey79
2011. febr. 22. 14:43

Sziasztok !

Hát én nem tudnám kipiszkálni az orrából, de nem is merném. Annyira jól tűri az orrszívást, hogy az csoda. Most tudtam felkelni, mert 11 óta alszik rajtam (na persze volt egy szopi és pelus csere, de visszaájult anyára).

Hát a tejem még mindig nem sok, ezért sokszor kel fel éjjel (3-4 alk). NAGYON SZERETNÉM, hogy több legyen a tejem. Mit csináljak ???

9798. ENIE
2011. febr. 22. 14:13
Na sehol senki????????????
9797. ENIE
2011. febr. 22. 12:30

Sziasztok!

Orrszívásról:mi sem szívjuk,mert a dokinő szerint nem kell...én néha látok benne(épp a lyuknál)ilyen üsszegyűlt kis taknyot(már bocs lányok,de hogy így írom,de az),és baba fültisztítóval kipiszkálom,de 1 mozdulat az egész(a dokinő mondta,hogy így csináljam)!

Na a mai evésünk eddig egész jó!!!

6.00->100(bal)+30(jobb)=130

10.30->140(jobb)+30(bal)=170

Persze reggel a balból még a 100 után le tudtam fejni 70-et,de nem akart tovább abból enni.....még jó,hogy a másikból elfogadta azt a kicsit!

ÉS bimbóvédő nélkül ettünk ma,remélem hamar visszatér a régi Énjéhez,és jókat eszik....mert van itt cucc,csak neki kéne összekapnia magát,mert régen 1 mellből is kiszívott 150-160-at!

Viszont hogy így váltott mellből adok,mindig félek,hogy nem lesz elegendő tejem a következő etetésre.....most majd 2 óra fele kellene ennie,de olyan puha mind a 2.... :(((

És pihenni nem tudok,örülök,hogy Ő alszik,épp most főztem meg,elmosogattam...délelőtt mostam,vasaltam,port törölgettem.

Már meg mindjárt megyünk levegőzni,olyan szépen süt a nap!

Úgy várom már a tavaszt!!!!!!!!!!!!!!!!!!És persze a nyarat! :P

9796. RLindi (válaszként erre: 9789. - Fóka74)
2011. febr. 22. 11:51

Kipróbálom,hogy más pózban jobb e Neki,mert éjszaka szépen evett és visszaaludt, délelőtt megint gondja támadt ugyanazzal a cicivel.

Elég elkeserítő amikor néhány szívás után nagyon sír és elfordul és feszíti magát.

Pedig akkor már biztosan éhes lehetett. Mert gondoltam én is,hogy ha túlságosan tele van és ömlik a szájába szinte akkor az nem lehet túl kellemes. Remélem visszaállunk hamarosan a megszokott kerékvágásba...

Az orrszíváshoz:mi nem szívjuk, Kamilla is néha szörcsög, de a doki szerint nem kell szívni és igaz lehet 1x próbáltam semmi nem jött, de nyilván ha jönne akkor én is leszívnám..

9795. lina816 (válaszként erre: 9793. - Audrey79)
2011. febr. 22. 11:46
nekem azt mondta a védőnő, hogy először sima langyos vizes vattapamaccsal töröljem kívülről befele (könnycsatorna fele), ha az nem működik akkor kamillatea. Lényeg, hogy egy szem egy vattapamacs, és ne a könnycsatorna felől kezdjem a törlést.
2011. febr. 22. 11:46
Köszi a válaszokat! Biztos vagyok benne, hogy az én feszültségem miatt volt ilyen rossz ez a két nap! Tegnap este végre kaptam egy megnyugtató telefonhívást, a megkönnyebbüléstől bőgtem vagy egy órát :D Utána Botond hirtelen kisanygal lett és visszatértünk a régi kerékvágásba. Ma már délelőtt is aludt (:
9793. Audrey79
2011. febr. 22. 11:25
Hozzánk várhatóan holnap végre kijön a doki és a védőnő. A másik bajom a csipa, nem használ a kamilla tea.
9792. kisfari (válaszként erre: 9790. - Audrey79)
2011. febr. 22. 10:39
De jó hogy írjátok, én is ezen gondolkodtam, mert nekünk is naponta ki kell tisztítani, de nem folyik, csak éjszaka mindig összeáll neki az orrában, szerintem ez nem megfázás.
9791. lina816 (válaszként erre: 9790. - Audrey79)
2011. febr. 22. 10:06

Szia!

Mi is minden nap orrszívózunk. Én kérdeztem a dokit, de csak ezen pörög, hogy orrszívó, orrszívó, orrszívó

9790. Audrey79
2011. febr. 22. 10:01

Csajok !

Nektek kell használni orrszívót ? Nekünk 2-3 naponta le kell szívni a Melike orrát, de nem folyékony a cucc... (már bocs), alig jön ki. Szerencsére a gyerek jól tűri. Ez megfázás lehet ?? (23-24 fok van a lakásban, néha 21- 22 amikor az előző kazán vacakolt. Aludni mindig pólyában és bodyban alszik. Szóval ez normális, vagy megfázott??

9789. Fóka74 (válaszként erre: 9783. - RLindi)
2011. febr. 22. 06:24
Szia! Igen, amit kisfari ír igaz lehet...Néha az is előfordul, hogy a babák átmenetileg az egyik cicit joban kedvelik. Szerencsére be lehet csapni őket, ha olyan helyzetben teszed a cicire, mintha a kedvenc cicire készülődnétek pl. ha bölcsőtartásban szoptatsz, akkor a kevésbé kedvelt cicire hónaljtartásban rakhatod. Persze lehet, hogy ez a kis közjáték csak egyszeri eset volt...
9788. Fóka74 (válaszként erre: 9782. - ENIE)
2011. febr. 22. 06:18

Szia!

Igen, a bimbóvédő hasonlít a cumira, így azzal általában könnyebben boldogulnak a cumizavaros babák. Szokták is javasolni akkor, ha már régóta nem cicizik egy baba és vissza szeretnék csalogatni a cicire. De csak átmeneti megoldás, és végül attól is meg kell válni,mert nem éri közvetlen szopásingeringer a mellet, ezért előfordulhat, hogy csökken a tejmennyiség. Szóval lehet, hogy most segít, de nem ez az igazi megoldás. Főleg, hogy Zsolti eddig jól szopott. Talán ha most vennél egy nagy levegőt, néhány kemény nap alatt visszatérhetnétek a cicihez azokkal a módszerekkel, amiről már beszéltünk. :-) Tudom, hogy ez egy nagyon kellemetlen és kimerítő helyzet, együtérzek veled,és szurkolok, hogy Zsola baba újra ráérezzen a cicizés szépségére!

9787. antonka
2011. febr. 21. 22:33

[link]

gondoltam belinkelem, hátha segít annak akinek hasfájós a babája.

9786. kisfari (válaszként erre: 9784. - Kicsim17)
2011. febr. 21. 21:45

köszönjük!

Ha rákattintasz a nevekre, ott meg tudod nézni az adatlapon a képeknél ha van feltöltve kép a babáról, vagy az interaktivitás cím alatt találod meg a naplóját ha van annak akinek meg szeretnéd nézni a babáját, ott is szoktak képek fent lenni.

Na ezt jól megmondtam....

9785. kisfari (válaszként erre: 9783. - RLindi)
2011. febr. 21. 21:42
Nekem egyszer azt mondta valaki, hogy sokszor azért sír egy baba szoptatás közben, mert már jóllakott, de nem tudja abbahagyni, csak a cumizás miatt szopizik, de nem fér már több a pocakba. Hogy mennyire igaz, nem tudom, de lehet ezért tetszett Kamillának az amelyikben kevesebb volt.
9784. kicsim17
2011. febr. 21. 21:31
Most olvastam vissza. Kisfari sok erőt, kitartást kívánok neked és kislányodnak! Minden rendben lesz! Szorítok értetek!
9783. RLindi
2011. febr. 21. 21:24

A ma esti szopi elég gáz volt nálunk.

Én váltottan szoktam szoptatni, azaz egyik szopinál egyik mellből stb.

Most a soron következőnél szó szerint üvöltött Kamilla, feszítette be magát és elfordította a fejét.

Hogy miért? Ötletem sincs.

A másikat elfogadta de abba meg alig volt még.

9782. ENIE (válaszként erre: 9755. - Fóka74)
2011. febr. 21. 21:19

Kedves Fóka!

A ma esti vacsinál kipróbáltam a bimbóvédőt!!!!!

Amúgy egész nyugodtan evett egyik mellemből fürcsi után 120-at,nem is hisztizett most.Itt volt Anyu is,Zsolti is,és együtt néztük,hogy viselkedik Zsola baba.

De mivel még éhes volt,és nem volt már benne sok(éreztem),így rátettem a másik ciccre...na ezt elutasította,sírt,tekergőzött,kezdődött a műsor!!!

DE becsaptuk!

Rátettem a ciccre a bimbóvédőt,és csak úgy nyeste befele a tejet,még 60-at!(azt hitte cumisüveg az)

Így össz.180-at vacsizott!

Biztos nehéz volt kiszívnia,mert leizzadt teljesen!

Szerinted jó ötlet ez,vagy meddig bírjuk így????

9781. kicsim17
2011. febr. 21. 20:49
Köszi a válaszokat a légzésfigyelős témára, bocs hogy csak most írok, a hétvégén nem voltam gép közelben. Ti hol nézitek meg egymás babáit, én is szívesen megnézném őket, de nem tudom hol.
9780. kisfari (válaszként erre: 9779. - Fóka74)
2011. febr. 21. 18:44
köszi, majd megnézem. Az I-es gyerekklinikán.
9779. Fóka74 (válaszként erre: 9778. - Kisfari)
2011. febr. 21. 18:41
Gondolom valamilyen babateát, vagy gyümölcsteát. De szerintem az anyatej sem ürül lassabban, mint a tea. Melyik kórházban lesz a műtét? a www. ibclc.hu oldalon találod a laktációs szaktanácsadók elérhetőségeit, szerintem ők tudnak segíteni ezekben a kérdésekben is!
9778. kisfari (válaszként erre: 9759. - Fóka74)
2011. febr. 21. 18:17

Azt mondták hogy éjjel 3kor ehet utoljára, utána csak teát ihat, hogy a műtét után mikor azt nem tudom, de mindenképp le fogom fejni addig, csak reggel a kórházban nem tudom, mert hiába fejem le, nem tudom lehűteni...

egyáltalán milyen teát lehet adni egy ilyen picinek, csak ilyen édesköményes babateát?

9777. Fóka74 (válaszként erre: 9775. - Exlappango lepke)
2011. febr. 21. 17:59
egyetértek antonkával! Próbálj kicsit lazítani, nagyon érzékeny radarjai vannak, biztosan érzi, hogy anya most nem oké, és átveszi a nyugtalanságodat! tudom, hogy nem szopcsizik, de azért amikor nem nagyon éhes (te pedig nyugis vagy) lehet, hogy szivesen cumizna a melleden... Lehet, hogy szívesen bújna össze veled egy hordozókendőben, miközben te is tudsz pakolászni
9776. antonka (válaszként erre: 9775. - Exlappango lepke)
2011. febr. 21. 17:22
Nekem akkor csinálta ezt Milán, mikor növelni akarta a tej adagját. De jól tennéd, ha amit ajánlani szoktak. Nyugodj meg, és zárkózz be vele valahova, tedd a mellkasodra, és pihenj vele. Lehet már annyira fáradt hogy nem bír elaludni...
2011. febr. 21. 17:18

Boti nagyon nyűgös, nem tudom letenni mert úgy ordít h levegőt se vesz. ilyenkor mi a teendő?mert semmit nem tudok csinálni egész nap, alig alszik ez a 2. napunk így. mondjuk most mindenki feszült körülötte mert nagy a felfordulás a családban, lehet h ez az oka? El is költöztünk, most tök más helye van mint eddig.

Válaszoljon valaki légyszi!

❮❮ ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook