2011 januári babák (beszélgetés)
Nem akarom elkiabálni,de nagyon jók vagyunk ma szopi terén!
Az utóbbi 3 evésünk(hajnalba,és ma eddig 2x) 1 mellből történt és jól is lakott vele...150,170,160. :)
Remélem visszaállunk a régi kerékvágásba!
Igen Fóka biztos jelezni akart Zsola Baba,és ha csak tehetem a c.üveget elteszem jó mélyre...de pl.amikor a múltkor a fogorvosnál voltam vagy vissza a 6 hetesre,akkor kellett neki kajcsi,így anyu c.üvegből adott neki!De odafigyelek,hogy ha csak lehet mellből egyen!!!!!!!!!!!!Hisz azt szeretném,ha sokáig szopizna és sok tejcsim lenne!!!
Ez mind szép és jó,hogy leírjátok,hogy hogy kéne csinálni...de mindenkit az anyai ösztön vezényel úgyis!
Ja,és pl.a védőnőm,a gyerekdokim azt mondta,hogy 2 etetés között teljen el min.2 óra,mert akkor nem tudja megemészteni a tejcsit,és fájni fog a hasa....akkor hogy is van ez??? Hogy szopizzon naponta 8-12 alkalommal???
Eleve éjjel többet alszanak 1 huzamban...
Nálunk eleinte(amikor hazajöttünk a kórházból) napi 7 étkezés volt,aztán 6,és most lecsökken 5-re....mert így kívánja Zsola Baba.És nem órarend szerint etetem,hanem amikor Ő kéri,de 5-nél akkor sem eszik többet 1 nap....
Sőt!Az este is elaludt 7 fele,és már tűkön ültem éjjel 1-től ,hogy mikor kel fel-cici tele volt:))-és végül 2.30-kor kelt fel magától,majd evett 150-et 1 mellből!
Úgyhogy remélem visszaáll minden a régi kerékvágásba!
Az alkoholmentes sör tényleg tejszaporító????
Kinek mi a tapasztalata?Érdemes hát lefejni szopi után a mellett vagy hagyni kell úgy???(Én a dokinő tanácsára fejem...)
Nekem különben a pihenéstől termelődik a legjobban,(lásd.éjjel),de most is mert ma egész nap pihizek,semmit sem csinálok:van kaja,ki van mosva,vasalva....
Szép napot nektek!
Hurrá! épp erről beszéltem!
Ugye milyen jó érzés?
Na lenyugodtam, kb egy hete nem méregetem a lányomat (csak a heti fürci előtti netto súly érdekel már). Van úgy, h 4 óra, de néha csak 1-2 óra telik el a 2 szopi között. Úgy vagyok vele, hogy bánja a fene... csak gyarapodjon. Egyszer még visszasírom ezt az anyát akarom időszakot. Olyan cuki, tegnap a férjem fürdette, de engem keresett a kis szeme. Ahogy cirógatni kezdtem, megnyugodott és öntudatlan vigyorgásba ment át.
Most hívtak a MÁK-tól a védőnő elfelejtette lepecsételni az igazolást az anyaságihoz. Most várom a dokit és a védőnőt. Remélem délelőtt jönnek, mert délután menni akarok babamasszázsra a csajszimmal.
Szia!
Szerintem lehetséges, hogy nálatok is az a gond, hogy a baba nem jó technikával szopik, ezért is lehet kevés a tej! Talán megmutathatnád szakembernek, hogy szopik a babád...www.ibclc.hu
Vagy van a neten szakirodalom, ahol képeket is találsz a jó szopási technikáról: szoptatasert.hu , lll.hu Ti még nagyon az elején vagytok, biztos van megoldás. Viszont a cumi ronthat a helyzeten....
Szia!
Nagyon örülök, hogy te iserősíted a lányokat abban, hogy higgyenek magukban és a babájukban! Én is ezt próbálom néhány hete, de nagyon nehéz, főleg, hogy a Suttogó világában élünk, ahhol a babáknak óramű pontossággal kall működniük!Persze én is elkövettem a magam hibáit, és nekem is épp ilyen nehéz volt zsebretenni az agyamat és előkapni a z ösztöneimet. Nem is sikerült, csak a második gyerkőcnél. Lányok! annyira jól indultatok, és annyira klasz anyák vagytok! Higgyétek el, hogy meg tudjátok csinálni! Anyáinknak nem ment, mert dolgozniuk kellett és csak időre tudtak szoptatni, és hamar pótoltak, mert így nem volt elég a tej. Jó ha a mi korosztályunk 3-4 hónapig szopott. És ezekkel szemben ott vannak a régi parasztaszonyok,akik magukra kötötték a babát, együtt aludtak, akkor és addig és annyi mellből szopott ahogy akart. És működött! A kemény fizikai munka mellett még szoptatta,a nagytesót, vagy az uraság gyermekét is. És Afrikában, ahová nem jut el a tápszermarketing semmi gond nincd a szoptatással. Ha az anya beteg, vagy meghal, a nagymama pár nap szoptatás után táplálni tudja az unokáját! És nem szed gyógyszert, csak szoptat, szoptat, szoptat, és beindul a teje! Mert a babának élnie kell! Hát erre képes a női szervezet, ha nem senki nem zavarja össze!!! Sikeresen szoptatni csak így lehet: óra, cumi, cumisüveg,mérleg nélkül. Persze van kb 5% akinek az any vagy a baba betegsége miatt nem megy, de nekik is lehetsegíteni. És sokszor nem a tejtermeléssel van baj, hanem a baba technikájával. Ezért vannak a laktációs szaktanácsadók, akik szívvel-lélekkel segítenek, sokszor egy telefon, vagy egy látogatás segít jó irányba terelni a dolgokat! Lányok! Sokkal többre vagyunk képesek, mint ahogy azt velünk elhitetik, lazítsatok és menni fog, és ha mégsem, bátran kérjetek segítséget! Bocsi, hogy kirohantam, de fáj a szívem amikor látom, hogy aggódva keresitek a legjobbat a babáknak, fáradtak, kimerültek vagytok, pedig sokkal könnyebb lehetne....
sziasztok, már rég nem voltam, mert rossz volt a gépem.
KIsfari: Kitartás, túl lesztek rajta, és minden rendben lesz, a pöttömök nagyon gyorsan gyógyulnak.
Lappangó lepke: Gratulálok a babádhoz, igazán gyönyörű.
Nekem most szombaton lesz 6hetes a csajszi és múlt péntek óta ismét egyfolytában cicin lóg, viszont valóban rengeteg tejem lett ismét.
Ma viszem mázsálásra a hölgyet 9-re.
Én most az angol vizet itatom vele, de csak egy nap egyszer 5 ml és hála azóta egyedül kaksizik, nem kell szél csöveznem, pedig elvileg 6x kaphatna 5ml, de nem kell.gy néz ki a pocakfájás így kezd a múlté lenni.
Szia!bocsi bele szolok csak láttam a képeket nagyon szép babád van!szeretnék segiteni neked!mikor 4éve meg lett a 2dik fiam el határoztam ha törik ha szakad én ugyan szoptatni fogok..nem vettem se üveget se cumit mert a nagyfiam ezzel toltuk el hamar meg szokta és nem kelett neki cici..na szoval a kicsinél meg fogtam magam és rá biztam magunkat hogy ugy csináljam ahogy jo..volt mikor 1-1,5oránként cicizet és most mondom én 2ciciböl szoptatam elejétöl fogva!mindig azon féltem nem lesz elég a következö szopira mértem folyton a gyereket fejtem még éjjel is potoltam mert be voltam rezelve nem elég neki!egyszer azt mond
tam elég ebböl!!!!a mérleget el tettem fogtam és ugyanugy szoptatam 2ciciböl volt mikor oránként rá tettem ha sirt!én is szedtem az urtica urenst de ezt is kuraszerüen kell szedni mert rá szokik a szervezeted!!szedd 1hétig az urticát aztán pihi!van a naplomba egy sütigolyo recept ha gondolod csináld meg én ki probáltam és már 2dik 3dik nap annyi tejem volt csak lestem mi történt!3oklevelet kaptam szoptatásbol!3évig szoptatam a fiam mikor oviba ment akkor szoktatam le..remélem neked is sikerül és sok tejcsit kivánok!!még ha tudod kostold meg az alkoholmentes barna sört én 1-2szer azt is ki probáltam de csak 1-2poháral tudtam meg inni..ezen kivül öszibarackot és körtét ittam.laktoherbtöl fájt Alex hasa..
Szerintem még tuti mindig jobb a lefagyasztott tejcsi mint ha tápit kéne adni!
Nekem is egyik nap ilyen-másik nap olyan. Van amikor majd szétdurran a cicim, máskor meg üresnek érzem.
Pedig én is iszom sokat, eszem a leveseket meg a moremilket is szedem.
Enie, szerintem jól eszik Zsola baby s olyan tündér a 24 órás kis összeállításon:)
Sajnálom,hogy kevés a tejed...nekem is,azt veszem észre.... :(((
És mit adsz pótlásnak??? Nekem van még a fagyóba jó néhány zacsival....de annak az íze sem olyan ám.