Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

❮❮ ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 ... ❯❯
9894. RLindi (válaszként erre: 9891. - Pe80)
2011. febr. 28. 08:21

Köszi szépen a linket, elolvastam és tényleg sok hasznos dolog volt benne. Remélem hamar elmúlik nekem is.

Már lázam nincs, csak fáj, de Kamilla partner volt mindenben,mert jó sokat és sokáig szopizott tegnap.

Ilyen este balhéz mint Majánál és Zorkánál nálunk is szokott lenni,igaz nem minden eset. Rettentő rossz tényleg és fogalmam sincs nekem sem mi oka.

9893. pe80 (válaszként erre: 9890. - Kisfari)
2011. febr. 27. 21:11
Zorka is balhézik az esti szopikor, ami nagyon rosszul esik, mert az tudna a legösszebújósabb lenni... Ő meg úgy ordít, amint szopi pózba teszem, h ha a cicit odateszem, akkor meg sem érzi, h ott van, max eltömöm a száját vele, de nem kap rá. Ma már azt csináltam, h betettem a cumit neki (odaérintettem a szájpadlásához, h észre is vegye), aztán kivettem és ahogy tátotta érte a száját odanyomtam a cicit. Ezzel meg félek, h baromira nem teszek jót, főleg, h próbálom a cumit amennyire lehet hanyagolni.. De muszáj volt, mert hiába nyugtatom meg, akkor is ordít, amikor elfektetetem szopihoz. Nekem most úgy tűnt, h nem volt éhes és amint jött a tej, nem tetszett neki. Mintha csak cumizni akart volna. Tiszta tornamutatvány pár napja ez az esti szopi: felveszem, leteszem, beszélek hozzá, nyugtatom, leteszem, cicit adok.... Aztán befáradt ebbe a cécóba, cicin maradt, de kb 5perc után be is aludt, úgyh sztem ő sem evett érdemben.:( Én is arra gyanakszom, h fáradt már estére és az sem tudja, h mit akar. Főleg, h ő szopizik fürcsi előtt is vmennyit, mert úgy nyugis a fürcsi, szóval gondolom nem is olyan baromi éhes.
9892. kisfari (válaszként erre: 9889. - Kisfari)
2011. febr. 27. 21:09

Már megvan.....

Kitartás! bár nincs tapasztalatom szerencsére, de úgy tudom hogy pár nap alatt elmúlik. Nekem azt mondták hogy bármilyen rossz is a lényeg hogy ki kell üríteni a mellet. De tényleg nem értek hozzá...

9891. pe80 (válaszként erre: 9887. - RLindi)
2011. febr. 27. 21:02

Nekem volt Zalánnal, 40fokos lázam volt és azt hittem, h ez a vég, olyan sz@rul voltam...

[link]

Ez a cikk sokat segített, próbáld ki a benne leírtakat. A 4kézláb szoptatás nekem nagyon sokat segített. Zalán egész nap cicin volt, pedig fájt a szoptatás. De ki kellett üríteni, ez a legfontosabb! És ne félj, helyrejössz hamar és a tejcsivel minden rendben lesz!

9890. kisfari
2011. febr. 27. 20:54

Rám is rámférne pár jótanács, ha van valakinek ötlete esetleg:

Pár napja Maja nem akarja az esti szopit, eddig kb 45percet szopizott esténként, most meg pár perc után elkezd sírni és ha fejen állok sem akar szopizni és abbahagyni sem amíg el nem alszik. Először azt gondoltam fáradt, mert újabban már nem nagyon alszik fürdi előtt, de ma aludt is egy kicsit és előbb is fürdettem pont ezért, de kb 5 percet evett, utána sírás kb 15-20perc és bealudt, tegnap hagytam aludni, de ma olyan keveset szopizott, hogy félálomban becsempésztem a szájába a cicit, így szopizott még kb fél órát, de az is inkább cumizás volt.

Ha van valakinek valami tippje azt szívesen venném!

9889. kisfari (válaszként erre: 9887. - RLindi)
2011. febr. 27. 20:49
Az mi pontosan Lindi?
9888. cimoka (válaszként erre: 9884. - Exlappango lepke)
2011. febr. 27. 20:37
Én vettem, de nem volt sok értelme... Felbontás után 14 napig lehet tárolni, de csak 3-4 napig lehet adni a babának, ha nem múlnak a tünetek, akkor orvoshoz kell fordulni a betegtájékoztató szerint. Emma az ízét se szerette, egyszer félre is nyelte, na akkor adtam neki utoljára... Én a helyedben nem próbálkoznék ezzel...
9887. RLindi
2011. febr. 27. 19:42

Sziasztok!

Hozzám ma reggelre megérkezett a tejláz:(

Valakinek van ezzel tapasztalata? Persze remélem,hogy nincs..de ha esetleg..

Amúgy ne is legyen, tényleg fájdalmas, na meg újra előjött az örökös aggodalmam, lesz e így elég hamija Kamillának:( Ma olyan sokat sírt, meg én is Vele, nem volt jó napunk:(

9886. exlappango lepke (válaszként erre: 9885. - Fóka74)
2011. febr. 27. 19:33

Köszönöm a gyors választ! Mindig olyan megnyugtatóakat írsz és jó, hogy te is így látod, mert amit csinálok azt érzem helyesnek. Nem csak ő igényli ezt hanem én is.

Ahogy írtad ezt a kötődés alakul ki dolgot gondolkodtam az anyu-én kapcsolaton, elképzelhetőnek tartom, hogy innen fakadnak a problémáink. Bátyámat sokszor altatta a hasán, de engem nem, mindig ezt mondja. Bátyámmal sokkal szorosabb is a kapcsolatuk. Én nem akarom elkövetni ezt a hibát amit anyu velem.

9885. Fóka74 (válaszként erre: 9884. - Exlappango lepke)
2011. febr. 27. 19:03

Szia!

Szerintem nagyon jó,hogy Boti sokat lehet testközelben! Természetes, hogy ez az igénye, hisz nemrég még eggyek voltatok. Jól fogalmaztál:csak így tud elaludni. Igen, a babák egyedül nem tudnak elaludni!Szerintem ez egy elég kényelmes és pihentető módja az altatásnak (ennyi pihi neked is jár)! De ahogy nyílik körülötte a világ, ez úgy fog változni. Egy ekkora babát egyébként sem lehet elkényeztetni, hisz még nem képes tudatosan manipulálni minket. Amit ti csináltok, az nem elkényeztetés, hanem a baba szeretet és biztonságigényének kielégítése, és ezért később egy magabiztos,biztosan kötődő, kedves, mély érzésű gyerek válik majd belőle. Szerintem soha ne hagyd befolyásolni magad olyan helyzetek miatt, amiben mindketten jól érzitek magatokat! :-)

2011. febr. 27. 17:51

Sziasztok!

Jól kihalt a fórum.

Nem olvastam vissza még, de van valakinek tapasztalata a gripe water-ral? Holnap meg akarom venni bár nagyon ritkán fáj Boti pocakja, de akkor pokoli.

Másik kérdés. Botond imád testközelben lenni ( gondolom mint minden baba) ezért sokat van a mellkasunkon és szinte csak így tud elaludni. Szülők szerint már most elkapattam, mi lehet erre a megoldás? Hogy kéne csinálni?

9883. Audrey79 (válaszként erre: 9881. - Krisztina1978)
2011. febr. 27. 13:06
Hát gondolom ezentúl egyre többet lesz nappal fent és éjjel alszizik :-))
9882. Audrey79 (válaszként erre: 9879. - +Acyre+)
2011. febr. 27. 10:44

Nem tudom mennyit eszik, mert nem mérem (felidegesített a mérleg). Naponta 7-8x eszik Melike, éjjel már csak egy szopira kelt fel...bár az eltart egy órán át. Ebbe a 7-8 szopizásba nem számolom bele azt amikor csak úgy iszik, vagy cicin akar lógni.

Tegnap 2 órán keresztül evett és cicizett, majd 10 perccel büfizés után éktelen bőgés. Jesszus mi a baja ..?? Széklete van, nem kemény a pocija, az első lázmérőzésen is átestünk, kicsomagoltuk, becsomagoltuk, kitakartuk, betakartuk...a hiszti a cicizésért ment. Cuccogott picit és bealudt. Mi meg majdnem vittük az ügyeletre, hogy mi a baja !!

2011. febr. 27. 09:52

Sziasztok, de el tünt mindenki.

Szerintetek miért van az, h éjjel tök sokat alszik a babám, de nappal, alig tudom levakarni magamról?

Mármost el van kényeztetve???

9880. +Acyre+
2011. febr. 26. 19:10
Amúgy puszi Mindenkinek!:-)
9879. +Acyre+ (válaszként erre: 9851. - Audrey79)
2011. febr. 26. 19:10
Igen, volt olyan nap, hogy csak 5x ettünk. Ma is 6-7 lesz max, de már 100-akat evett. 30-40 szopi, többi pótlás...remélem még lehet a szopit fokoznunk.Egyfolytában azon vagyunk!!!És Ti, hogy alakul a napirend?
9878. Audrey79 (válaszként erre: 9880. - Kisfari)
2011. febr. 26. 16:55
Örülök, hogy jól ment !! Puszi és gyógyuljatok !!
9877. Fóka74 (válaszként erre: 9876. - Audrey79)
2011. febr. 25. 16:29
szívesen! Örülök, ha segíthetek!
9876. Audrey79 (válaszként erre: 9869. - Fóka74)
2011. febr. 25. 16:19
Igen, végre nem idegesítem magam.Köszönöm a sok megnyugtató szót ! Valószínűleg a tej mennyiség is nőt, mert érzem nem szopizza ki teljesen az egyiket és közben ömlik a másikból is. (éjjel garantáltan át kell öltözni és törölközőt cserélni alattam)
9875. Audrey79 (válaszként erre: 9866. - Freny)
2011. febr. 25. 16:17
gratulálok a szép gyarapodáshoz és kitartást a vizsgálatokhoz !
9874. Audrey79 (válaszként erre: 9864. - Kisfari)
2011. febr. 25. 16:15
és hogy vetted észre?
9873. Fóka74 (válaszként erre: 9868. - Fóka74)
2011. febr. 25. 15:17
Bocsi Krisztina, úgy látom egy mondatom elszállt:A tejed biztos, hogy elég laktató, minden anyatej jó minőségű, sőt a koraesti tej.....
9872. Freny (válaszként erre: 9870. - Kisfari)
2011. febr. 25. 15:14
Szia. Elvileg kivágják azt a részt a vese kijáratánál, ami el van szűkülve, és összetoldják a húgycsővel újra. Vagy sikerül, vagy nem, 15 nap kórház :( 8 napig becsövezve... és lehet, hogy nem is sikerül. De azért vágnak rajta 6 centit. :(((
9871. Fóka74 (válaszként erre: 9857. - Kisfari)
2011. febr. 25. 15:14
Szia! Örülök, hogy minden rendben ment! Sokat gondoltam Majára! Sajna én is láttam már sok borzalmat és azóta nagyon értékelem az egészséget, és hálás vagyok, hogy velünk minden rendben van! Egy ilyen élmény után nem érdekli az ember lányát, hogy hányszor kell ébrednie éjszaka a babához, a hétköznapi "nyavajgásaink" eltörpülnek!
9870. kisfari (válaszként erre: 9865. - Freny)
2011. febr. 25. 15:09
Szegény Dominik baba... ez sem hangzik túl jól, de mit tudnak ezzel tulajdonképpen csinálni???
9869. Fóka74 (válaszként erre: 9860. - Audrey79)
2011. febr. 25. 15:06
Gratula! Vannak nehéz pillanatok, de a korlátlan cicizés végül mégis bejön! Biztos nagyon jó érzés, hogy a te tejedtől gyarapszik ilyen gyönyörűen...
9868. Fóka74 (válaszként erre: 9856. - Krisztina1978)
2011. febr. 25. 15:02

Szia!

Szerintem egyszerüen csak testközelben érezte jól magát.De igazad lehet a frontot illetően is, sok kisbabát megzavar az ilyesmi, és egyetlen gyógymód rá az anyához bújás és a cicizés. Ha nem éhes, csak vigaszra vágyik, akkor sokszor szopik rövideket. Ebben a korban az is előfordul, hogy a babák túlfáradnak, és ilyenkor nehezen tudják kizárni az őket érő ingereket, és nehezen tudnak elaludni. Persze ilyenkor is a te segítségedre van szüksége. A tejed biztos, hogy, koraesti tej kevesebb mennyiségű, de nagyon kalóriadús, több apró szopival tud belőle jóllakni. Ha esetleg jön még hozzá egy növkedési ugrás is , akkor le sem szál a ciciről :D Lényeg, hogy nagyon jól csináltad: cicizhetett amennyit akart és végül megjutalmazott egy nagy alvással!

9867. kicsim17
2011. febr. 25. 14:45

Kisfari!

Örülök, hogy túl vagytok rajta, nagyon drukkoltam! Jó egészséget kívánok a kis Majának! Puszi Neki!

9866. Freny
2011. febr. 25. 14:01
Amire viszont nagyon büszke vagyok, hogy két hónaposan már 5 kiló, és 58cm volt. Óriásbaba lett, pedig csak 2700gramm, és 51cm volt, mikor született. Ha lesz egy kis időm, teszek fel új képeket. A napirendünk is szépen beállt már, nagyon jó baba. Éjjel is szépen alszik :)
9865. Freny
2011. febr. 25. 13:58

Sziasztok. Bocsi, hogy csak ritkán írok, kicsit zűrösek a napjaink. Azért mindig olvaslak titeket.

Gratulálok az új babócákhoz, sok tejcsit és jó egészséget mindenkinek. :)

Kisfari: remélem, már jól vagytok, sokat gondoltam rátok.

Én sajna nem tudok sok jót írni. Már a pocakban kiderült, hogy a bal veséje nagyobb a picurnak, hát az 5 hetes kontrollon elkeserítettek nagyon. Elég nagyfokú vesemedence tágulatunk van. Azóta voltunk hólyagfeltöltésen, az jó lett szerencsére. Tegnap volt az első izotópos vizsgálatunk, nagyon megkínozták szegényt, mind a két kezén szétdurrantották a vénákat, a kicsi fejét is 6 helyen szúrták meg, mire 1 vénát eltaláltak. :((

Az eredményt majd jövő hét végén tudom meg. 9.-én még egy ilyen vizsgálat lesz, utána mondják meg, mikor műtik meg szegénykémet.

Nagyon ki vagyunk készülve. :((

Tud esetleg valaki más (természetgyógyász) módszert ennek a kezelésére? Mindenre hajlandó lennék, csak ne tegyék kés alá ilyen picin.

❮❮ ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook