2011 januári babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Kisfari örülök, hogy túl vagytok rajta!!!
Én ma írom, hogy mikor eszik. Azt nem hogy mennyit csak azt hogy mikor.
Eddig 1-kor kelt fel-1:20-ig evett. Aztán 3:20-kor kelt- 4:25-ig szórakoztunk.
Utána 6:05-6:30 ig evett. utána 7:30-8:10 ig közben két kaki. Aztán nem aludt, és így kihúztuk 9:30-ig. És 9:30-9:50 ig evett azóta alszik.
Én azt figyeltem meg, hogy nekem délután alszik nagyon nagyot. Ha kb 4 kor leteszem, akkor akár 9-ig is elalszik. És ahogy jön a reggel egyre többször igényli az evést.
Ti fel szoktátok ébreszteni fürcsi előtt, ha már itt az ideje. 7-8 között este?
Szia. kétoldali lágyéksérv műtétje volt. Már itthon vagyunk, minden ok. :)
puszi
Hát igen, tegnap egész délután ismét ébren volt 30 perc alvás volt a max, viszont este nagyon kajálhatott, mert 10-től reggl 2.45-ig aludt. 2.45-től 3.40-ig buliztunk (átöltözés, mert túl sokat kajáltunk+ anya cicijének csócsálása sokáig), de utána 9.45-ig ismét aludt. Nem is akarom elhinni!!!
Ja, tegnap megmértem: 23 naposan 4 kg és 3dekagramm :-)) szóval szépen hízunk.
Szia Kisfari !
Milyen műtétet csináltak Maján? Remélem, h már otthon vagytok, ugye ?
Puszi nektek !
Sziasztok. Túl vagyunk rajta. Maja nagyon ügyes volt, nagyon jól bírta az éhgyomrot is és a műtétet is, csak az altató nagyon lassan ment ki a szervezetéből. 9:30kor műtötték és este fél9kor lett önmaga újra, úgyhogy este10kor jöttünk haza, de egy sírás sem volt, átaludta a fájdalmas részt, most is olyan mintha semmi sem történt volna. Ezek a picik olyan nagy hősök, ott babák olyan komoly műtétek után gagyaráztak, mosolyogtak, mindenféle fájdalomcsillapító nélkül, amitől egy felnőtt ordítana...
Lányok, nagyon-nagyon szerencsések vagyunk hogy egészségesek a babáink, amiket ott láttam a csecsemő sebészeten.... hát nem is részletezem, de olyan dolgok vannak, amiről eddig nem is gondoltam volna hogy létezik ilyen.... És ezek a gyerekek meg csak mosolyognak.........Csodálatosak!
Szio, ismét kérdés, a kislányom 1350gr-ot hízott 5 hét alatt, azt tudom ez jó, csak tegnap délután pl tiszta lökött volt, egész délután hisztizett, azért ezt írom, m,ert nem sírt igazán, és a lábait sem húzkodta, nagyon, de valamiért végig kézben akart lenni, cici ki, cici be ezt játszottuk, már olyan volt a cicim mint egy kiürült tejes zacsi, de ha megnyomtam spriccelt belőle, majd 11-kor éjjel elaludt, és hajnal 5-ig aludt, addigra bedurrant a cicim, szopizott, vigyorgott és azóta alszik, szerinted, lehet, h azért volt a délutáni műsor, mert nem volt elég laktató a tejem????
Vagy csak a front miatt, vagy lehet, h nagyon fáradt volt.
Sziasztok!
Fantasztikus, a lányok mennyire tankönyv szerint működnek. Késő délután kevesebb az anyatej mennyisége, viszont jóval magasabb a zsírtartalma, így több kicsi szopival tudják telerakni a pocit. Viszont ha ebből a tejből végre fullon van, akkor elvileg hosszabbat fog aludni. Ezzel a tejjel a szervezetünk az éjszakai hosszabb szundira készül. Kb. olyan, mint amikor mi szalonnából bekajálunk: egyszerre kevesebbet eszünk belőle, mint egy tésztaételből, de tovább érezzük magunkat jollakottnak! :-)
Tényleg, éjszakánként ki hányszor etet ?
A tegnap esténk leírhatatlan volt... (sok kicsi szopi és végül csak mellettem volt hajlandó elaludni).
Sziasztok.
Köszi a tippeket.
Ma voltunk 1 hónapos kontrollon. 1,3 kg-t hízott a drága pici Milánom. Minden rendben van vele.
Addig ugyan nem kaksiztunk, de akkor is 4,78 kg- mutatott a mérleg.
ja 56 cm mértek, születési hossza 58 cm volt.
És persze lepisilte a mércés asztalt....
Szia!
Ariel folteltávolító spray-vel szoktam befújni,hagyom állni rajt kb.10 percet és ariellel is mosok.Olyan tisztára kimossa mintha sose lett volna kakis.
Nekem nagyon bevált!
Én pelenkázáskor biztonság kedvéért 2-3 lap erős papírtörlőt teszek a popsi alá és egy kis darabot a vízhatlan lepedőből, azóta nem kell vacakolnom a sárga kaki mosásával :-)))
Azelőtt domestosba áztattam, kb 10x kiöblítettem és kimostam a baba mosószerrel és öblítővel.
Köszönjük Mindenkinek a biztatást és a jókívánságokat!!!!!!!
a gyomrom már most görcsben van, de majd csak lesz valahogy....
Eleinte én se foglalkoztam a védőnő hülyeségeivel, de ő mondja folyamatosan, hogy ne etessem ilyen gyakran meg ne annyit amennyit ő akar. De én ezt ugye nem tartom be, eszem ágában sincs és hát hurkásodik a kislegény, ő meg folyton nyomatja, hogy milyen kövér...
De köszönöm megnyugtattál Kamilla méreteivel (:
Szia! mihez képest sok vagy kevés? Úgy jó ahogy van:)
Kamilla 3600g született
hazajövetelkor 3560 g
egy hónaposan 4600 g.
Ma pedig 5200.
Az első pár hónapban nőnek ám csak ilyen ütemben, aztán amikor mozognak akkor ledolgozzák jobban.
Ja és a hossza nekünk is csak 2 cm nőtt az 1 hónapos mérésig.
sziasztok!másnak is gyarapszik ilyen mértékben a babája?
3600g születéskor
3580g hazajövetelkor
4790g 1 hónaposan...
most 5 hetesek vagyunk, de az 5 kiló tuti megvan. ehhez képest a hossznövekedés 2-3 cm.
ez nagyon sok?
Nem,a baba cuccait külön mosom,én géppel,fél programon,és kímélő módban!
Én minden 2.-3.nap mosom a ruháit,attól függ,hogy gyűlik össze!