Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

❮❮ ... 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... ❯❯
9954. s700 (válaszként erre: 9947. - Audrey79)
2011. márc. 2. 21:07

A kocsival én is szenvedek néha.

Nekünk mondjuk kettő van. Egyik egy nagyobb kerekes, vizszintesre dönthető babakocsi, azzal itthon járok, gyalog.

A másik sportkocsival járunk az autóval. Ahhoz van csak bébihordó, az az autósülésünk. Olyankor a sportkocsit csukom össze, a baba marad végig a hordozóban.

Közlekedésen én is fel vagyok háborodva. Abszolut nem segítőkész senki. Hagynak simán szenvedni, hogy tartsd az ajtót és valahogy a kocsit is erőltesd be közben. Nekem is egy rémálom, hogy meg kell mindig gondolni mikor hova tudok bejutni a gyerekkel. Én is mindig nézegetem, hogy ide beférek, oda nem. Ahova nem, ott nem vásárolok.

Mondjuk ügyintéznem még nem nagyon kellett, amit meg igen, ahhoz vittem társaságot, aki segített.

Az orvosi vizsgálatokra is anyósommal mentem, még jó is, a fülészetnél nem is tudtam volna egyedül menni. 3 sor lépcsőn kellet felmenni, aztán meg egy olyan szűk ajtón kimenni egy folyosóra, hogy a mi kis sportkocsink épp kifért az ajtón, a nagy már nem fért volna el. Szóval viccesen lehet közlekedni tényleg!

9953. s700 (válaszként erre: 9950. - Krisztina1978)
2011. márc. 2. 20:58
Nagyon szép kislány!
9952. s700
2011. márc. 2. 20:55

Sziasztok!

Már leég a fejem, hogy sosem jövök, de max naplót írok gyors és ennyire telik az időmből hoxázásra...

Képtelenség, hogy visszaolvassak! Remélem mindenki jól van!

Lindi: nekünk azt mondta a doki, hogy ilyen pici babáknál természetes az is, ha nincs 4 napig széklet és az is, ha napi 4x van. Ő is ezt mondta, hogy ha nincs azért van, mert jó a tej én mindent elhasznál belőle, nincs salakanyag.

Mi kicsikénk 1 hete volt 4040 g és 55 cm, ez 630 g növekedés 6 hét alatt és 4 cm.

9951. RLindi
2011. márc. 2. 19:47

Sziasztok!

Jó látni-olvasni milyen szépen gyarapodnak ezek a pici babák:)

Mi is megjártuk ma a tanácsadást, lassan 2 hónapos Kamillánk:) A súlya 5200 g 600-at hízott most, a doki elégedett volt ezzel. A hosszúsága pedig 61 cm! Na ez meglepett, egy hónapja 51 volt, 50-el született:) Kis mazsolám:)

Viszont amit a dokinak megjegyeztem,hogy ez a 3.nap,hogy nem kakilt a pici, eddig minden nap termelt..és azt mondta,hogy azért mert mindent felhasznál amennyit megeszik.

Most akkor..? Már biztos túlzásba viszem a tej-mennyiség-parámat, de most ez a mellgyulladás is rátett.

2011. márc. 2. 13:32

Tettem fel újabb képeket a babámról, ha valakit érdekel, a facebook-on több is van.

[link]

2011. márc. 2. 13:27

Sziasztok, ma voltam méretni a csajszit, 1 hét alatt, ismét 25 dkg-ot gyarapodott, jan 18.-án mikor haza hoztam a kórházból, 2400 gr volt, ma kerek 4000 gr, a védőnő azt mondja nagyon szépen hízik, megéri, h állandóan cicin lóg.

Igen én is gondoltam rá, h félre nyel mert nagyon mohón eszik, de már olyan kis gömbölyű:-DDD

9948. exlappango lepke (válaszként erre: 9947. - Audrey79)
2011. márc. 2. 13:05
Nekünk is széles a babakocsi, de ahová járok vásárolni a biztonsági őr kiemeli azt a forgós bigyót a földből és elhúzza nekünk így könnyen beférünk és nem ott kell át tolni a kocsit ahol a bevásárlókocsikat. Itt gondolom azért van így, mert nagyon sok a babakocsis. Belvárosban kétlem, hogy lenne ilyen meg amúgy én ott még tápszert se kaptam múltkor pedig 3 gyógyszertárban is voltam.
9947. Audrey79
2011. márc. 2. 10:55

Csajok,

nem tudom ti hogyan vagytok a babakocsis közlekedéssel? Én direkt csak a bébihordót tettem rá a vázra, h ne kelljen a gyereket a hidegben kocsiból ki és még mózesbe bepakolni... Egyszóval próbálok bemenni az APEH-hez, de nem fér be az ajtón a babakocsi, próbálkozom a boltba bemenni, de ott meg a bevásárló kocsi betoló részen sem férünk be (alacsonyan van).Megyek a másik üzletbe, de ott meg forgókapu van, amin megint nem lehet átjutni...erre a barom biztonsági őr: hagyja ott nyugodtan! Mire én: az egy hónapos gyereket ?? Esetleg a kocsi vázra gondolt és cipeljem a nem túl könnyű bébihordót a másik kezemben egy kosárral ?????

Tökre kiakadtam, ezentúl csak széles bejáratú boltokba megyek !!

9946. Sziszy74 (válaszként erre: 9941. - Csobesz)
2011. márc. 2. 09:25
Szia!Köszönöm a bátorító szavakat!A kórházban kaptunk egy tápot attól még sárga volt a széklete csak fájt a hasa tőle,váltottunk akkor nem volt problémánk csak ki próbáltuk annak a sima változatát és akkor kezdődtek a problémák pedig csak két napig ettük,visszatértünk a bevált táphoz de a széklet nem változott a doki azt mondta 2nap mire kiürül a sima táp de azóta másfél hét telt el.A gyerekorvossal nem igazán vagyok megelégedve,mert neki kellett volna tudni,hogy ha nem jó a sima táp pár hetes csecsemőnek akkor ne írja fel csak azért,mert olcsóbbat kértem.Nem nagyon tudok dokit váltani,mert akkor a többi gyerkőcöt is át kéne vinnem és a nagyok az apjukkal vannak.A nagy gyerkőcök is tápot kaptak,mert akkor sem volt tejem de nekik nem volt semmi bajuk a táppal,igaz akkor nem volt ilyen drága.Nem adom fel,ennie kell valamit.
9945. Audrey79
2011. márc. 2. 09:19
Tegnap voltunk tanácsadáson, buksija 4 cm-t, teste 1 cm-t nőtt és mi is grammra 600-at híztunk az egy hónap alatt. Viszont mivel nem nagyon szeret a hasán lenni, (kivéve, ha az én hasamon hasal) nem elég erős a nyaka. Egy naposan tudta emelgetni és elfordítani. AZ átfordulással nincs baj, de azt mondta a doki, hogy legyen többet hason, h tudja majd tartani a buksit.
9944. Audrey79 (válaszként erre: 9933. - Trixie)
2011. márc. 2. 09:15
nagyon ügyesek vagytok, szépen gyarapszik a csajszi
9943. Audrey79 (válaszként erre: 9927. - Csobesz)
2011. márc. 2. 09:14
Orrszívóval, elég jól viseli. Semmi hiszti nincs tőle
9942. Eni26 (válaszként erre: 9928. - Sziszy74)
2011. márc. 2. 09:02

Szia,

Nekem is azt mondta a gyerekorvos,hogy attól zöld a kaki,ha keveset eszik a baba. Nekünk helyre állt,ma már csodaszép mustár sárga,és folyós:)Jóval Többet is eszik Fanni.

Egyébként mi 1 hónapos koráig használtunk egy fajta tápszert (amit még a kórházban kaptunk),és 1 hónap után lett rá Fanni allergiás. Teljesen piros lett az egész teste, keményet kakilt,ami olajzöld színű volt,és egyre kevesebbet evett.

Aztán váltottunk,és minden rendbe jött.

9941. Csobesz (válaszként erre: 9928. - Sziszy74)
2011. márc. 2. 08:53

Szia Sziszy74!

Mondjuk mi csak egyfajta HA tápszert használunk a kezdetek óta! Nekünk a kezdetektől zöld volt a széklete ja és hozzá teszem büdi!(eleinte ez engem jobban aggasztott,de azt mondták azért mert tápszeres!)De csak azóta híg és változott mióta ugyan abból a fajtából eggyel "erősebbet" kaptunk! Ugyan nekem az orvos azt mondta, hogy ha már az elején az elsőtől nem volt semmi baja, akkor ettől sem, ez a túl etetéstől van! De ne add fel több ismerősöm is mondta vigasztalásképpen, hogy a kipróbált 4.v 5.tápszert jött be a babájuknak! Ne add fel!

9940. Csobesz (válaszként erre: 9936. - Fóka74)
2011. márc. 2. 08:41

Nagyon nagyon köszönöm a segítséget, a bátorító szavakat!Mindenképp megnézem az oldalakat, hiszen annyira szeretném én "etetni" nem telenyomni tápszerrel!Igen ajánlották a női tejet, de megmondom őszintén a legközelebbi elérhetőség hozzá Bp. és azt pedig nem tudnám megoldani! :( Az én tej mennyiségem: mindkét ciciből maximálisan 70 ml tudok kicsikarni jobb esetben! (jobból pl. 30-nál soha nem volt több, a másik egy kicsit változó) Mindennel(amit mások, védőnő, orvos ajánlott) próbálkoztam: iszom folyamatosan a szoptatós teát, mellette sok vizet, esténként egy kicsi pohár barna sört, fejni fejem amellett is, hogy a pici ki tudja üríteni! Most 3 óránként eszik, természetesen kap egy kis pótlást, mert azért az valljuk be ez neki egy kicsit kevés! Próbálkoztunk a 1 1/2 illetve a 2 órás szoptatással is,úgyhogy nem kapott mellette pótlást,de annak az lett a vége, hogy estére már egyszerűen nem volt tejem! Tudom hülyeség ilyet mondani, de ennyi idő alatt nem termelődött, nem tudtam semmit adni a kicsinek, úgyhogy végig sírta a napokat és aludni nem aludt semmit több napon keresztül! Nem adom fel!! :) még lehet belőle vmi!

Nekünk már az elejétől zöld volt a széklete a tápszertől, de nem ennyire... Lehet azért ebben a túl etetésben vmi, ugyanis már tegnap egész nap kevesebb tápot adtam neki, ugyan volt hiszti,hogy még éhes, adtam neki egy kis sima vizet utána "átverésnek" de már nem volt olyan görcsös hasfájása!!!(széklet még nem volt, arra vagyok még kíváncsi!) :)))))

Még egyszer köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! Nagyon jó ez az oldal!

9939. Audrey79 (válaszként erre: 9925. - Antonka)
2011. márc. 2. 07:53
Igen, esténként szokott szörcsögni, néha nagyon mohó és félrenyeli a tejet
9938. Fóka74 (válaszként erre: 9932. - RLindi)
2011. márc. 2. 06:17
Még valami! Ha esetleg a holnapi tanácsadáson ezt a gyarapodást keveselnék,és tápszert írnának, akkor ne ess kétségbe. Egy baba nem csak azért lassíthat, mert kevés a tej, hanem mert másra koncentrál a szervezete(mozgás,idegrendszer érés, értelmi fejlődés,nátha). De ha kevésnek érzed a tejet, akkor gyakori, két mellből szoptatással pár nap alatt fel lehet tornázni a mennyiséget!
9937. Fóka74 (válaszként erre: 9932. - RLindi)
2011. márc. 2. 06:10

szia Lindi!

A 600g nem kevés :-)! Ha addig és annyiszor szopizik a babád, ahogy szeretné, akár kétmellből is, és pisi-kaki fronton minden rendeben van, akkor szerintem ez jó, lehet, hogy a következő hetekben újra jobban belehúz a gyarapodásba.

9936. Fóka74 (válaszként erre: 9921. - Csobesz)
2011. márc. 2. 06:05

Szia Csobesz!

Igen, a vegetáriánus szoptató mamáknak tényleg figyelni kell a megfelelő B12 bevitelre, nem csak a baba, hanem saját maga miatt is. Háziorvos biztosan tudja mennyit kell szedni belőle.

Tápszereket én nem ismerem, kizárólag szopó babáknál zöld székletet a szénhidrátos első tej szokott okozni, ha túl sokat szopik belőle a baba.

Mit jelent az, hogy csak nagyon kicsit tudsz neki adni anyatejből? Milyen gyakran szoptatod a lányod? Lehet, hogy sikerülhetne feltornázni a tejmennyiséget, ha kapnál ehhez megfelelő segítséget! Ha a tápszer ilyen gondot okoz a babádnak, akkor biztosan sokat javítana a helyzeten, ha csak anyatejet kaphatna...Tápszer helyett nem ajánlottak nektek női tejet? Talán azzal is megpróbálkozhatnátok, és közben a saját tejed mennyiségét is próbálhatod növelni. A lll.hu és a szoptatasert.hu oldalon találsz jó tanácsokat a tejmennyiség növeléséhez, szerintem még lehetne rá esély, hogy sikerüljön! :-) Ha van valami kérdésed az olvasottakkal kapcsolatban, vagy a kivitelezéssel, akkor én is szívesen segítek! Az ibclc.hu oldalon pedig megtalálod a laktációs szaktanácsadók elérhetőségét, ők telefonon vagy személyesen is tudnak segíteni. Szerintem megérne egy próbát! :D

9935. Fóka74 (válaszként erre: 9909. - Krisztina1978)
2011. márc. 2. 05:44

Szia Krisztina!

A mohó, gyorsan szopizó babáknak gyakran megy szopi közben tej az orrukba, főleg akkor, ha a szopás elején erősen megy a tej! Ez nem gond, ha zavarja a babát, egy kis sós orrcsepp fellazítja, és kicsorog(lecsorog a garatra) vagy le is lehet szívni. Ha tényleg erős a tejleadó a szopi elején, akkor pedig lassít a tej ömlésén, ha kicsit hátrábbdőlsz szoptatás közben. :-)

9934. kisfari (válaszként erre: 9932. - RLindi)
2011. márc. 1. 21:47
Nálunk is ez szokott lenni, szerintem ez nem nátha. Nem hiszem hogy kevés a 600g, Maja is kb. ennyit hízott.
9933. trixie (válaszként erre: 9932. - RLindi)
2011. márc. 1. 21:29

Szia!

Elvileg a havonta minimum 500 g-ot kell hízniuk, a 600 g. az jó!!

Nekem is volt, hogy szörcsögött az orra, két hetesen, mi is porszívóztuk! A védőnő mondta, hogy sokszor megy tejcsi az orrukba, azért szörcsögnek, ha fehéres amit kiszívsz, akkor nincs semmi gond! Nekünk mondjuk sárgás volt, kicsit meg volt fázva, de 1 hét, és elmúlt!

9932. RLindi
2011. márc. 1. 20:56

Sziasztok!

Én ma használtam először a porszívós orrszívót, nem sírt Kamilla, nyugisan nézelődött közben és gyorsan ki is hozta a cuccot belőle. Most akkor náthás szerintetek? mert nem folyik a nózija vagy ilyesmi csak hallottam,hogy van benne (és volt is).

Holnap megyünk tanácsadásra, úgyis megnézi a doki, de remélem nem lesz gond.

Ja és ma megmértem, 5200 g, szóval most csak 600 g hízott 4 hét alatt. Szerintetek nem kevés?

9931. kisfari (válaszként erre: 9927. - Csobesz)
2011. márc. 1. 20:27

szia.

én mindkettővel szoktam, ha kevés van benne akkor csak a kézit veszem elő, de az orrporszívó hatásosabb, gyorsabb és azt jobban el is viseli Maja, mert lefoglalja a porszívó hangja. Már újszülött kórtól használható, ne félj tőle sokkal jobb mint a többi, akár az elektromos vagy a kézi)! :)

9930. kisfari
2011. márc. 1. 20:24
Nekem is azt mondták hogy úgy lehet észre venni hogy kevés neki a kajcsi, ha zöld a széklete. és amikor a kórházban voltunk és nem evett gyakorlatilag 12órán keresztül, akkor volt zöld a széklete. de sokak írták hogy a túletetést mondták nekik a zöld székletre.
9929. exlappango lepke (válaszként erre: 9928. - Sziszy74)
2011. márc. 1. 20:18

Nekem erről a zöld székletről azt mondta a védőnő, hogy ha túl van etetve akkor még fehér darabkák is vannak benne, ha keveset eszik akkor nincsenek és persze mindkét esetben zöld.

Nekünk van mikor sárga és van mikor zöld, ugyanannyikat eszik és ugyanazt. Na ezen igazodjon ki valaki.

9928. Sziszy74 (válaszként erre: 9921. - Csobesz)
2011. márc. 1. 20:10
Szia!Mi is tápszeresek vagyunk.6 hetes Boti 5,130kg.A zöld székletre a védőnőm nekem is azt mondta,hogy túl van etetve.Sajna ki próbáltuk a sima tápit nem a HA-t,(anyagi okok miatt) fájt a hasa tőle,sokat sírt,és neki is híg sötétzöld volt a széklete.Múlt hétvégén felhívtam a Heim Pál kórházat,mert nem akart enni Boti,ott azt mondták,hogy keveset eszik attól zöld,a hasmenés meg a sima táptól van,hogy allergiás rá.Azóta megint HA kap de a széklete még mindig zöld.Sajna mindenki mást mond a zöld székletre,szóval így legyen okos az ember.Lehet,hogy másik tápszert kéne kapnia,más fajtát?
9927. Csobesz (válaszként erre: 9922. - Audrey79)
2011. márc. 1. 16:31
És mivel szívjátok ki? Kézivel vagy rendesen az orrszívó-porszívóval? (ezt mennyi idős lehet?)
9926. Csobesz (válaszként erre: 9923. - Antonka)
2011. márc. 1. 16:28
Köszönöm szépen, remélem én is, hogy akad vki! :)
9925. antonka (válaszként erre: 9922. - Audrey79)
2011. márc. 1. 16:23
Ti miért szívjátok az orrát, tele van?
❮❮ ... 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook