Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 novemberi babát várók fórum

2010 novemberi babát várók (beszélgetés)

1554. vvicus (válaszként erre: 1552. - 6f7563ce7e)
2010. ápr. 19. 14:15
Úgy gondolom most, hogy ez engem nem zavar, aztán lehet, kényesebb leszek.
2010. ápr. 19. 14:14

ja, nálunk még van az is, h a doki nem szereti, ha van sz nő, mert neki akkor kevesebb jut

bár most már gyakoribb, h CSAK sznőt választanak, de profit

a doki meg úgyis ráhagyatkozik gát-ügyben

2010. ápr. 19. 14:11

néha úgy történik, ahogy írtad, sztem nem szerencsés, ha vkire ráhangolódsz és annak menni kell

olyan idegen a másik, persze van aki erre nem kényes

nekem konkrétan ez volt fontos, h ne legyenek körülöttem idegenek, csak akit én akarok

1551. 6f7563ce7e (válaszként erre: 1549. - Vvicus)
2010. ápr. 19. 14:09

ja, pont így működik

+ ha van fogadott, nálunk az csinálja a végén a ctg-ket, nincs sorban állás, ilyesmi

2010. ápr. 19. 14:08

sztem azért ismerkedj meg többel

nálunk vannak dúlatalik, oda lehet menni, akkor jó sokkal tudsz beszélni

1549. vvicus
2010. ápr. 19. 14:07
De különben hogy működik az ügyeletes szülésznőnél szülés? Ha lejár a műszakja, lelép, és jön a másik? Mert ha igen, akkor mire fel adnék én bárkinek is pénzt, ha jönnek-mennek körülöttem. Lehet, hogy az oroszlánrészét végigcsinálom valakivel, aztán leváltják, és csak kevés időre jut nekem a másik. Akkor adni illene mindkettőnek? Ez kicsit túlzás.
2010. ápr. 19. 14:07
van vmi egyesületük MODULE, vmi azok drágábbak
1547. vvicus (válaszként erre: 1546. - 6f7563ce7e)
2010. ápr. 19. 14:06
Majd meglátom, mit mond, mennyi a tarifája. Sajnos a tartalékaik végesek. :-)
2010. ápr. 19. 14:04

akkor marad az ügyeletes, jobb híján,

mondjuk ilyenkor jó a dúla, őt nem fogják leváltani

1545. vvicus (válaszként erre: 1544. - 6f7563ce7e)
2010. ápr. 19. 13:50
Ott nem lehet, de sok más bp-iben sem.
2010. ápr. 19. 13:49
a kórházba ahol szülni akarsz biztos megmondják,
2010. ápr. 19. 13:48

Pécsen lehet, s élnek is a lehetőséggel

sztem jó, mert nem mindenki dolgozik egyformán, legalább tudsz választani az igényeidnek megfelelően

1542. vvicus (válaszként erre: 1541. - 6f7563ce7e)
2010. ápr. 19. 13:35
Én még mindig úgy tudom, hogy a bp-i kórházak többségében, de lehet, hogy akár mindenhol, de szülésznőt már nem lehet fogadni.
1541. 6f7563ce7e (válaszként erre: 1538. - Hnora)
2010. ápr. 19. 12:53

én éppen 8 hetes voltam, mikor előszőr beszéltem a dúlával

tudtam, hogy természetesen akarok szülni, de nem ismertem a lehetőségeket

így végigkísérte az egész várandósságot, bármilyen kérdésem volt, hozzá fordultam először

ha ő nem tudott segíteni, akkor is tudta kit keressek

sztem érdemes "lekötni2hogy képbe legyen veled kapcs-ban minden téren

a sznő.-t is talán, mert ha nagyon jó akkor hamar megtelik az előjegyzése, s nem vállalnak túl sokat 1-1 hóra

1540. vvicus (válaszként erre: 1536. - 6f7563ce7e)
2010. ápr. 19. 11:23

Szia! Mindezek fent vannak a honlapján, nem titkos. :-D lenardorsi.hu

De jó ötletek amúgy ezek is. Tényleg összeszedem magam, aztán írok neki.

1539. vvicus
2010. ápr. 19. 11:20
Sziasztok! Sikerült kikecmeregjek az ágyból, és meg is reggeliztem, valami hihetetlen módon megkívántam a hideg tejet, aztán egy kis Nesquik müzlivel ettem még. :-D
1538. hnora (válaszként erre: 1536. - 6f7563ce7e)
2010. ápr. 19. 10:41

ezek nagyon jó kérdések ám... Egyébként érdemes már ilyenkor "lekötni" a szülésznőt (vagy a dúlát), vagy csak később állnak szóba az emberrel?

a légzés meg tényleg pofonegyszerű, mondjuk én olyan általánosba jártam, ahol eleve tanítottak hasi légzést, tehát azzal már nem volt gondom :) A többi meg csak "játék": először mélyeket lélegzel, utána számolod a légzésidőt, majd összehangolod :) Az egyetlen nagyon durva, hogy amikor elkezdtem csinálni, meg amikor kihagyás után újrakezdtem, az első pár légzőgyakorlatnál szinte megszédültem annyi oxigént juttattam be az ettől elszokott szervezetemnek...

A hipnoponda fogorvosom szerint a hányingeren is segít a légzőgyakorlat, de eddig még nem próbáltam ki...

1537. 6f7563ce7e (válaszként erre: 1533. - Marineva77)
2010. ápr. 19. 10:17

szabad tudni anyukád hol szülésznő? de csak ha nem gond

és ott mindig vágnak első szülésnél?

azért biztos jó volt, ha ő ott volt veled

1536. 6f7563ce7e (válaszként erre: 1488. - Vvicus)
2010. ápr. 19. 10:14

bocsi hogy megint ez a téma, de eszembe jutott vmi

mindenképp kérdezd meg sztem, hol képezték ki

a DONA képzés nekem kicsit száraz, de van persze sok jó minden, csak talán a lélektani oldal nem jön olyan jól át mint máshol, túl sok az elmélet

azt is kérdezheted, hány szülést kísért eddig és hol

mik a tapasztalatai

van e saját gyereke

1535. 6f7563ce7e (válaszként erre: 1532. - Marineva77)
2010. ápr. 19. 10:09

sztem van köze

mert a vákuum miatt már eleve nagyot vágnak, és sokszor az reped tovább kitoláskor, pláne ha még könyökölnek is

sajna nemegyszer láttam

persze h nem a gátvédelem miatt volt a vákuum, én se így értettem

a könyv nagyon jó én is olvastam

van egy új könyve is, nem rég jelent meg

útmutató szoptatáshoz, nagyon szuper ajánlom mindenkinek aki szeretne szoptatni

Ina May egyébként nagyon híres bába az USA-ban, sőt volt mo-n is és mikor Pécsett járt személyesen is találkoztunk vele

1534. 6f7563ce7e (válaszként erre: 1528. - Hnora)
2010. ápr. 19. 10:04

akkor neked tuti jól megy a jógalégzés

azt nagyon jól tudtam alkalmazni mind3 szülésnél, tényleg segített

ez a gondolatmegfigyelést én is csináltam, de az elengedés nem nagyon ment

2010. ápr. 18. 23:43

és most senkit nem akartam megbántani vagy rábeszélni a gátvédelemre vagy a gátmetszésre, de az nem jó, ha rémhíreket keltünk, mert az egyesekben félelmet idéz elő a szüléssel kapcsolatban. Az pedig már baj.

nem olvastam szakkönyveket, ezt a könyvet amit ajánlottam én is most olvasom. Mindent amit tudok, anyutól (szülésznő), innen és személyes tapasztalatból tudok. nyilván én se vagyok tévedhetetlen és nem is tudok mindent. Csak ami alapvető és számomra fontos, abból tájékozódtam.

2010. ápr. 18. 23:37

Ajánlanék nektek egy könyvet. Ina May Gaskin: Útmutató a szüléshez.

Annyi baromság lett írva a gátmetszésről, hogy inkább nem is kommentálom.

Én így éltem át: szülési fájások olyan hevesek voltak, hogy amikor a dokim mondta, hogy akkor most feküdjek fel az ágyra, mert megvizsgál, akkor már nem igazán voltam teljes tudatomnál.Átadtam magam teljesen a fájásoknak, ez adott erőt. A szünetekben még talán aludtam is. Hihetetlen, én se nagyon akartam elhinni, de tényleg így volt. Aztán egyszer csak egy pici metszést éreztem. Ha a doki normális, akkor a gátmetszést pont a fájás alatt csinálja, így az "nem fáj". Nekem legalábbis nem fájt. Éreztem, de a fájások sokkal erősebbek voltak.Hogy ollóval vagy szikével? gőzöm nincs, nem is érdekelt és most sem érdekel.Nem ez volt a gondom akkor, hanem az, hogy a lányomat lehetőleg épségben és egészségben hozzam a világra.

A vacuumnak és a gátvédelemnek semmi köze nincs egymáshoz. A baba lehet nem fordult még egy kicsit, vagy nyakán volt a köldökzsinór és az nem engedte, vagy túl rövid volt, ezért akadt el, de ki tudja.De az tuti fix, hogy nem a gátvédelem miatt.És nem azért repedt, mert gátvédelemmel szült, hanem nyilván siettették, nem a saját tempójában tágultak a szövetek. Gátvédelem esetén a normális doki tudja, hogy mikor nem kerülheti el gátmetszést, pont ezért, hogy ne repedjen meg a gát. Nyilván kifogott egy szar dokit.

ne féljetek a szüléstől. nem mondom, hogy nem fáj. baromira fáj. De ha felkészültök rá lelkileg, akkor elviselhető és lehet még a végén ti is azt mondjátok majd a dokinak, mint én már a szülőágyon: 2 év múlva találkozunk.

nem mondom azt sem, hogy minden szülés olyan könnyű mint az enyém. de abban is biztos vagyok, ha elfogadjátok, hogy ez egy természetes dolog és hagyjátok, hagy történjen minden a maga módján, akkor életetek legszebb pillanatai között fog szerepelni.

Olvassátok el a könyvet.Az elején sok szüléstörténet van, a második részében, pedig mindent elmagyaráz a szüléssel kapcsolatban.

nem az otthonszülésre akar rábeszélni, hanem a szülést, mint természetes folyamatot mutatja be

1531. vvicus (válaszként erre: 1530. - 6f7563ce7e)
2010. ápr. 18. 23:07

Persze-persze, de tévét lehet ágyból nézni, nemde? :-D

Én is megyek, mondjuk nem tudom, hogy fog menni, egész nap aludtam...:-/

2010. ápr. 18. 23:03

én meg azt hittem nem lehet, csak bizonyos testhelyzetben csinálni, felhúzott térdek laza has ilyenek

most akkor hogy van ez?

most mék alukálni,biztos mindjárt kelnem kell

1529. vvicus (válaszként erre: 1526. - 6f7563ce7e)
2010. ápr. 18. 22:54
Én nagyon rendes vagyok, max. heti egy napot, ha kihagytam. Nem egy nagy cucc, este tévénézés közben is megejtető az az 5-6 perc.
1528. hnora (válaszként erre: 1522. - 6f7563ce7e)
2010. ápr. 18. 22:53
Ez teljesen természetes és teljesen fejleszthető, és szerintem teljesen lelkiállapottól és fáradtságtól függ. Ha én fáradt vagyok, kimerült, stb, akkor mindig elterelődnek a gondolataim. Azt szokta mondani a tanár, hogy figyeld meg, milyen gondolatok szüremkednek be, majd ereszd el őket :) Jaj, nagyon hiányzik ám a jóga...
2010. ápr. 18. 22:49

holnap megyünk az oviba beíratni a 2-es számút

pedig most született

2010. ápr. 18. 22:48
az a gond vele, h folyamatosan kéne csinálni, rendszeresen, de mindig abba hagyom, aztán elkezdem újra
2010. ápr. 18. 22:48
én nem csináltam várandósan, csak szülés után, addig lusta volta, de aztán összekaptam magam

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook