Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 júniusi babák fórum

2010 júniusi babák (beszélgetés)

2009. dec. 6. 12:58

Sziasztok!

Én eddig 2 kg-ot fogytam, most vagyok 11 hetes. Nem hánytam csak 3X vagy 4X, de nem kívánok semmit és csak keveseket tudok egyszerre enni. Pedig a 6. hétig nem volt semmi bajom, addig zabáltam. De hátha lassan jobb lesz és akkor utól érlek titeket. Olyan jó lenne már jóízűen enni valamit!

1493. Amina1980 (válaszként erre: 1486. - Ikocsis78)
2009. dec. 6. 12:06

Bár én is 2 kg-al lennék csak nehezebb a 15.hétre!!!!

De jó neked!

Neked már nagyobb a kisfiad.Nem féltékeny a kistesóra?Igaz,hogy még csak a pocidban van...:)

Az én kisfiam még kicsi,nem érti.De félek ettől egy kicsit.

1492. Amina1980 (válaszként erre: 1489. - Andginson)
2009. dec. 6. 12:04

Én 2007-ben a kisfiamat a Bajcsy-ba szültem,Pesten a X.ker.-ben.

Szolnok m.-i vagyok,Szolnoktól 16 km-re.De én sem akartam ott szülni.

Nem volt semmi gond,a főorvos írt nekem szüléskor egy befogadó nyilatkozatot,ennyi.

1491. Pingvin82
2009. dec. 6. 11:18
Sziasztok! Én a 3 hónap alatt 6 kilót hiztam,de azt el kell mondjam és mindig zabáltam,napjában 7-8*.Hálisten mostmár leálltam már nem eszek annyit,de volt olyan hogy vacsorára 2 hamburger is lecsúszott,sőt megvacsoráztam 8 kor aztán még 11 kor kimentem még vacsorázni.
1490. ikocsis78 (válaszként erre: 1488. - Andginson)
2009. dec. 6. 11:02

4,5 éves a fiam, nagyon várja már a kistesót. Időnként bekopog hozzá. :)

Nálunk csak az ide tartozók szülhetnek, más megyéből csak sürgősséggel lehet szülni. Pl. látogatóba voltak és elfolyt a magzatvíz. Ha elfolyt a magzatvíz, akkor fel kell venniük a kismamát szülni, de egyébként ha nincs területeileg (valami rokon vagy barát) illetékes hozzátartozója, akkor átirányítják a lakcíme szerinti kórházba. Remélem nálatok más a helyzet. Szerintem kérdezd meg nyugodtan a Siófoki Kórházat, biztos elmondják a lehetőségeket. Mennyire van messze tőletek a 2 kórház? Mert ha esetleg hirtelenszülő vagy, akkor 1-2 órát nem biztos, hogy ráérsz autókázni. :) A barátnőmet 10 perces fájásokkal Csornáról Győrbe akarták átküldeni szülni, de szerencsére elfolyt a magzatvize, így maradhatott, de nem ért volna oda, pedig az csak 30 percre van. :)

1489. Andginson
2009. dec. 6. 10:40
Ki mit tud arról hogy ha én megyeileg egy korházhoz tartozok (jelen esetben Dombóvár) akkor szülhetek másik megyében (Somogy megye Siofok)?Sok rosszat hallottam a Dombóvári korházról ezért sokkal szivesebben szülnék Siofoki korházba (amiről viszont jokat hallottam)!
1488. Andginson (válaszként erre: 1487. - Ikocsis78)
2009. dec. 6. 10:33
Igen az apuka nagyon ragaszkodik hogy ha fiu lesz az ő nevét kapja! Én ezt az ötletet nem dijazom annyira de beleegyeztem végül!Az az igazság hogy amig nem voltam terhes meg voltam gyözödve hogy nekem az elsö gyerekem fiu lesz mert a családban mindenhol igy van de viszont miota terhes vagyok van egy olyan érzésem hogy kislány lesz!Pár hét mulva majd kiderül hogy végül is melyik jött be a statisztika vagy a megérzésem! De tényleg az a legfontosabb hogy egészséges legyen. Mennyi idős a kisfiad? Várja már a kistesót?
1487. ikocsis78 (válaszként erre: 1484. - Andginson)
2009. dec. 6. 09:56

Szia!

Felvittelek, ha változás van módosítunk. Látom apuka nevét kapja, ha fiú lesz. Te mit szeretnél? Vagy mindegy a neme? Az egészség a legfőbb.

Nekem van már egy fiam, mindenki mondja, hogy most kislány jönne, de én csak fiúként tudok rágondolni a babára. Háááát, majd kiderül.

Mindenkinek mondom, hogy akár kisfiú, akár kislány mindenképp hazahozzuk a kórházból. :)

1486. ikocsis78 (válaszként erre: 1485. - Amina1980)
2009. dec. 6. 09:52

Sziasztok!

Jó, hogy újra köztünk vagy és hogy ficánkád jól van és szépen növekszik.

Én már híztam 2 kilót, illetve az előző terhességhez képest 9 kilóval nehezebben kezdtem. :( Ez most nem a fogyókúra ideje, majd utána talán lemegy. Bár ha az előzőből indulok ki.. Én az a típus vagyok, aki szoptatás közben szedi fel a kilókat, de tényleg. 1,5 éves koráig szopott Dani, a kórházból hazatérve 73 kg voltam, mikor abbahagytam a szoptatást, akkor meg 85 kg. :)

Igaz azt hittem, hogy eddigre (15. hetet kezdte meg a baba)sokkal többet fogok felszedni, mivel most az 5. hét óta itthon vagyok, feküdni is kellett, a másik terhességnél meg a szülés előtt 2 hónappal hagytam abba a munkát. Most 77 kg vagyok, szóval nádszál alkatról nálam szó sincs.

Mikulást nagyon vártuk, úgy tűnik Dani nagyon jó volt, mert sok csokit hozott neki, virgácsot meg egyet sem. :)

1485. Amina1980
2009. dec. 6. 09:18

Sziasztok!

Ezer éve nem voltam,sajnos nem volt gépünk.:(

Olvastam,hogy azért már mindenki jobban van.Ennek örülök!

Üdv az új kismamiknak!

Hú,ez a H1N1 kikészít!Eddig még fájdalomcsillapítót sem lehetett bevenni,se antibiotikum.Most meg,adassuk be az oltást.

A nőgyógyászom azt mondta,ő írásba is adja nekem,hogy Ne oltassam be magam.

Mert hiába "teszi tűzbe a kezét"Czeizel,hogy meri,mikor nem is volt tesztelve kismamákon,mert nem is lehet.

A gyerekorvosom,aki igen nagy koponya,ugyancsak elhatárolódik az oltásomtól.Azt mondta a 20.hétig semmiképp,mert addigra fejeződik be a végtagok fejlődése.

A kisfiamnak is kérdeztem,azt mondta itt az oltás,ingyenes,beadja,ha azt mondom.

Megkérdeztem,hogy Ő beadatná-e a gyerekének.Erre azt mondta,hogy nem válaszolhat.

Ebből csak érteni kell.

A környezetünket viszont javallt beoltatni.

Múlthét kedden voltunk dokinál,11 hetes voltam.Minden oké,tarkóredőt is megnézte,1mm volt.A pici ülőmagassága 42 mm,megvan mind a 4 szívürege,és láttuk a gyomrát is.Ja,és úgy ficánkolt,mind a 4 végtag növekszik.:)

Dec.11-én megyek 12 hetes uh-ra és Down szűrésre a kórházba.Akkor már 12 és fél hetes leszek.:)

Remélem minden rendben lesz.

Ti híztatok már?Ha igen,mennyit?

Én úgy félek,mert az első terhességemnél sem ettem sokat,mégis 25 kg-ot híztam.:(Mondjuk szülés után 3 nappal 13 lement.

sikerült mind leadnom,sőt most 8 kg-al kevesebb vagyok,mint az első terhességem kezdetén.

Nem akarok meghízni megint,amúgy sem vagyok egy vékony alkat.:(

Tanácsok?

Bocs mindenkitől,hogy ilyen hosszúra sikerült!:(

Járt már felétek a Mikulás???:)

Szép napot,vigyázzatok magatokra!

1484. Andginson (válaszként erre: 1464. - Ikocsis78)
2009. dec. 5. 22:25

Elöször is köszi a gratuláciot!

Adatok: 1. baba

2010 junius 15 (kiskönyv szerint)

Dombovár vagy Siofok ( ez még nincs eldöntve)

választott doki még nincs

Nevek: Laura illetve János

1483. Andginson (válaszként erre: 1476. - Estyty)
2009. dec. 5. 22:20
Ez van beirva a kiskonyvembe hogy szülés várható ideje junius 15 ,a védőnő igy számolta de viszont a doki szerint 10 hetes vagyok!Gondolom ott a hiba hogy elég hosszu a ciklusom és ezért nem egyezik a két adat.
1482. Andginson
2009. dec. 5. 22:16
Sziasztok! Köszi az üdvözléseket és a gratuláciokat!
1481. ikocsis78
2009. dec. 5. 21:19
Remélem mindenki jó volt és nem virgácsot hoz a Mikulás! Jó éjszakát mindenkinek.
1480. ikocsis78 (válaszként erre: 1475. - Estyty)
2009. dec. 5. 21:13

Szia! Hát igen, ez az előnye, hogy a 2. babát várom. :) Sokkal egyértelműbb, mint elsőre. De nagyon hamar fogjátok érezni ti is! Mármint apa majd kicsit később, de nagy élmény lesz neki is!

Na meg pocakban is hamarabb fejlődtem most...

1479. zsuzsika83 (válaszként erre: 1472. - Vikoka18)
2009. dec. 5. 20:13
Az 1477-est neked akartam írni.
1478. Pingvin82
2009. dec. 5. 19:10
Jajj elnyomtam,na szóval a jhét laza csak védőnőhöz megyek,igy most rászánom magam egy nagytakarításra. Apukának is segíteni kell, a bútorokat elhúzni,ja meg a sütő sikálás az ő dolga,sok vegyszert nem szeretem szaglászni.Domestost sem használok mert attól meg rosszul vagyok.
1477. Pingvin82
2009. dec. 5. 19:08
ÉN
1476. estyty (válaszként erre: 1459. - Andginson)
2009. dec. 5. 18:12

Szia Andi!

Üdv köztünk!:))

Ha 10 hetes vagy, akkor nem lehetsz kiírva 15-ére, azért mutat rosszat! Én hétfőn leszek 12 hetes, és így 20-a a várható dátum...:)) Szerintem nézd meg még egyszer valami kalkulátorral...Elírhattad...

1475. estyty (válaszként erre: 1464. - Ikocsis78)
2009. dec. 5. 18:02
Már érzed a Babócát???:))))) Húú, de jó Neked!! Én még a pocakomat sem nagyon látom!! Bár ma anyáék meg a tesómék azt mondták, hogy két hete még nem volt ekkora...:))) Hát remélem hogy nem csak hízok!!:)))
1474. zsuzsika83 (válaszként erre: 1461. - Naiv)
2009. dec. 5. 18:01
Lehetséges, hogy azért viszket a pocid, mert nő. Kend be krémmel és ha enyhül a viszketés akkor biztosan... : )
1473. estyty (válaszként erre: 1460. - Zsuzsika83)
2009. dec. 5. 17:59

Sziasztok!

Én sem nézek híradót meg ilyesmiket, az tény!! MErt rosszul vagyok tőle hogy mindenből ez folyik!! De én akkor is egyetértek a körzeti orvosom véleményével, hogy minden évben van valamilyen influenza járvány, eddig is mindig ugyanilyen veszélyes volt a kismamákra, mivel szinte 0, az immunrendszerünk... Mindegyiknek tüdőgyulladás lehet a szövődménye.. Csak eddig nem túlozták így el!! Én azt sem hiszem el, hogy minden nap csak kismamák kerülnek szinte csak kórházba.... mégis mindig azt mutatják!! Annak van a legnagyobb ereje!! Meg hogy 100 éve vannak gyártva különböző fájdalamcsillapítók, lázcsillapítók, stb. és még azokat sem merik ajánlani, nem tudják milyen hatása lehet... Ezt meg kitalálták pár hónapja????? Hát nem tudom !! Én vigyázok!!! Inkább....

De más inkább!!

Ti készültök már a karácsonyra?? Lakást kidíszítettétek már, meg ilyesmi??? Jajj, én már úgy várom!!! olyan jó lesz, hogy már a kis Picurex is velünk lesz!!:)))

1472. Vikoka18
2009. dec. 5. 17:30
Na én kérdezhetek bármit......
2009. dec. 5. 16:43
Aranyosak vagytok! De most látom eltévedtem, én elvileg júliusra vagyok kiírva, így ti már túl vagytok a 12 . héten. Megyek érdeklődök tovább :-) Sziasztok!
1470. Pingvin82
2009. dec. 5. 16:39
Üdv az újaknak!
1469. kicsiviragszam (válaszként erre: 1461. - Naiv)
2009. dec. 5. 16:38
az a baj, hogy én pl. nem a híradóban látom, hanem a környezetemben, és szt hiszem joggal "félünk", van mitől:(
1468. kicsiviragszam (válaszként erre: 1467. - 2010zsombi)
2009. dec. 5. 16:34

én most hétfőn oltattam magam, mert a dokik azt mondták, hogy az első trimeszterben nem lehet!

Szerencsére semmi bajom nincs, kopp-kopp-kopp:)

Egyébként szia, és üdv köreinkben:)

2009. dec. 5. 16:32

Sziasztok!

8 hetes kismama vagyok. Van köztetek olyan aki már az első trimeszterben oltatott? Bevallom őszintén én tartok tőle. Eddig mindenki azt mondta a terhesség 12. hetéig ne. És napok alatt homlok egyenes mást kezdtek el mondani az orvosok. A háziorvosom oltatna, a nőgyógyászom nem. Szerintetek?

1466. myster (válaszként erre: 1460. - Zsuzsika83)
2009. dec. 5. 16:29
Jaj, de jó, most megnyugtattak a szavaid. :D Kicsit visszanyertem az egyensúlyt. Ahogy egy tanárnőm mondta régen: Mindig az első gondolat a jó! :)
1465. naiv
2009. dec. 5. 16:24
voltam a szomszédba a dokimnál és azt mondta, h minden a legnagyobb rendben legközelebb 16hetessen kell mennem,mostmár nyugodt vagyok

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook