Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 júniusi babák fórum

2010 júniusi babák (beszélgetés)

1464. ikocsis78
2009. dec. 5. 15:13

Sziasztok!

Üdvözlet a 2 új kismamának és nagy-nagy gratula a babákhoz! Kívánok problémamentes terhességet és sok-sok boldogságot! Ja és kérem az adataitokat, ha szeretnétek már bekerülni a táblázatunkba. (hányadik baba, mikorra várható, Kórház ahol szülni fogtok, Doki neve ha van, illetve ha már van esetleg név, akkor azt is felviszem, de minden adat módosítható a későbbiekben is)

Rég jártam felétek. Nálunk minden oké, múlt hét óta érzem a kis pocaklakót, így legalább tudom követni talán, hogy jól van-e. :) Még olyan messze van a következő uh (január 4.) Na szóval megnyugtató a tornaórája. Dani meggyógyult, láztalan, de még szedi az antibiotikumot. Szerencsére úgy tűnik, hogy mi nem kaptunk el tőle semmit sem.

Egyre inkább pocakosodok, a férjem szerint már egyértelmű, hogy nem torkosság áll a dolog mögött. :)

cirmesitompika Nagyon ügyes a lányod, teljes joggal vagy rá büszke! Gratulálok, jól sikerült gyermek. :)

A H1N1-es oltáson még mi is vacilálunk, oltatnék is meg nem is... A fene enné meg. Egyenlőre viszont Danit itthon fogom erre az évre, nem megy már oviba, nehogy benyaljon addig valamit. De agyrém, hogy a 4,5 éves fiam miatt levélben kell kérnem, hogy fügesszék fel az óvodai ellátását Jan. 4-ig. Hiszen még nem is óvodaköteles!

Hű, ez jó hosszú lett, bocsi.

1463. Vikoka18 (válaszként erre: 1461. - Naiv)
2009. dec. 5. 13:29

Fel van fújva,ez tény,az is igaz,hogy az elején egy kismamának sem ajánlották,sőt!Kíváncsí leszek mi lesz a világméretű járványból....szerintem semmi!

Úgylátszik felétek még nem ért oda ez a hullám!

Addig örülj,amíg nem hallod mindenkitől!

1462. Vikoka18
2009. dec. 5. 13:26

Na ma is ügyes vagyok,kitakarítottam az egész lakást :)

Bár azt nem tudom nagy pocival hogyan fogok lehajolni a Domestosért! :D

Nagyon viszket a hasam,érzem,hogy nő,lehet,hogy attól?Nagyon rossz...

1461. naiv (válaszként erre: 1459. - Andginson)
2009. dec. 5. 13:06

Szia!!Üdv itt!!Nekem igen jót mutatnak!!

Jaj lányok már az agyamra megy ez a h1n1 kezd unalmas lenni!!Érdekes nállunk itt Vajdaságba abszolutt nincs felfujva ez az egész én már megőrülnék ha minden nap ezt hallanám!!Ritkán nézek hiradót!!

1460. zsuzsika83 (válaszként erre: 1447. - Myster)
2009. dec. 5. 12:49

Szia!

Én ugyanígy eldöntöttem, hogy nem oltatunk, aztán elbizonytalanítottam. De körbe kérdeztem az orvos ismerősöket (a családban is van). Vagy az oltás ellen voltak, vagy mellette. De aki mellette volt, az is azt mondta, hogy ő 20 hét alatti kismamát semmiképpen nem olt be. Mondja ezt azok után, hogy nagyon mélyen beleásta magát a témába és magát és a családját beoltotta. Mégis azt mondja, kismamát semmiképp!!!Szóval így visszanyertem a bizonyosságom abban, hogy semmiképp nem oltatok! Ha meg elkapom, majd túl leszek rajta! Más, sokkal komolyabb betegséggel hordott ki egészséges babát, mint 1 influenza. A barátnőmnek például nagyon súlyos betegsége volt szinte az egész terhessége alatt, rengeteg gyógyszert szedett, vért kapott és intenzíven volt többször. Mégis meglett az egészséges babája (természetes szüléssel), ma már 3 éves nagyfiú.Én vágtam el a köldök zsinórt. Persze vigyázni kell és azonnal orvoshoz menni, én is menni fogok, már akkor is, ha krttőt köhintek. : )

1459. Andginson
2009. dec. 5. 12:44

Sziasztok!Én is szivesen csatlakoznék hozzátok! A héten vagyok 10 hetes!

Nektek a babás tickerek jó hetet mutatnak ? Mert nekem sokkal elörébb jár!

1458. cirmesitompika (válaszként erre: 1456. - Myster)
2009. dec. 5. 12:38

Köszi.

Amúgy jár most valaki uszodába?

Én az elsővel jártam, de Timivel már nem, mert megijesztettek a fertőzések miatt.

1457. myster (válaszként erre: 1449. - Pingvin82)
2009. dec. 5. 12:20
De kérdeztem, szerinte ha már a Czeizel Endre is azt mondja, hogy oké, akkor oké. Én továbbra sem vagyok meggyőzve, pontosan emiatt, hogy még ennyi idő alatt sem alakult ki, egész egyszerűen nincs egységes álláspont. Ez nem tetszik egyáltalán. Ráadásul eddig, azaz h1n1-es időszámításunk előtt elvileg az volt az álláspont, hogy kismamákat nem oltogatunk, amikor terhesek. Másik gondom a témával, hogyha ez ilyen veszélyes vírus és ennyire veszélytelen oltás és mindenkinek be kellene magát oltatnia, akkor miért kell érte fizetni 2.500,-Ft-ot? Mi van az idősekkel, vagy bárkivel, aki nem tudná kigazdálkodni? ... Anomália anomália hátán.
1456. myster (válaszként erre: 1454. - Cirmesitompika)
2009. dec. 5. 12:14
De ügyik vagytok!!! Gratulálunk! :D Én is imádok úszni.
1455. ramóna26
2009. dec. 5. 11:58
Sziasztok! Köszi mindenkinek,aranyosak vagytok!
1454. cirmesitompika (válaszként erre: 1448. - Myster)
2009. dec. 5. 11:56
Egy összefoglalásnak én is örülnék. Most értem haza, a lányom úszóversenyén voltunk. Nem ide tartozik, de olyan büszke vagyok, ezüstöt nyert!!!!!
1453. cirmesitompika (válaszként erre: 1436. - 000Évi000)
2009. dec. 5. 11:55

Én busszal mentem, amelyikkel a nagylány szokott isibe döcögni, és volt nagy öröm, hogy együtt mentünk. Amúgy egyedül jár. Nem mintha éjjel én is jól aludtam volna.

Örülök, hogy minden rendben.

1452. cirmesitompika (válaszként erre: 1433. - Ramóna26)
2009. dec. 5. 11:53

Szia!

Üdv!

Jó, hogy könnyen viseled. Szerencsés vagy.

Kellemes babavárást!

1451. Vikoka18
2009. dec. 5. 11:21

Én is gondolkodtam az őssejt dolgon...de sem anyagilag nincs rá fedezet,meg nem is tudom...

Elvileg 20 évig tartják meg,nem?

Nem hiszem,hogy 20 év alatt derül ki,hogy valaki halálos beteg e....bár kitudja...a lényeg a lényeg az én babómnak nem lesznek őssejtjei,nekem sem volt,mégis itt vagyok....még :)

1450. estyty (válaszként erre: 1433. - Ramóna26)
2009. dec. 5. 11:05

Szia!:))

Gratula a babához!!!

Szép hétvégét Mindenkinek!:)

1449. Pingvin82
2009. dec. 5. 09:46
Én biztos megnézem majd leirom mit mondanak. Nem kérdezted az orvost honnan tudja hogy nem árt a babának? 1hónapja még azt mondták a 3 év alattiakat sem szabad beoltatni mert nincs tesztelve,vicc az egész.
1448. myster (válaszként erre: 1446. - Pingvin82)
2009. dec. 5. 09:41

Szijasztok!

Ha valamelyőtök megnézi az adást, össze tudná nekem foglalni, ha ráér és nem gond? Nem hiszitek el, de kb. egy hónapja nincs tévénk, mert elment az Örök Tévémezőkre. :D Sokat dolgozott már, ráfért a pihenés. Egyelőre, nagy meglepetésemre, elvagyunk tv nélkül. ;)

1447. myster
2009. dec. 5. 09:38

Sziasztok!!!

Már elég rég köszöntem be hozzátok, kajaszünetben elolvastam a hozzászólásokat, hogy ne maradjak le semmiről, de mire hazaértem, már annyira lusta voltam, hogy enni sem volt kedvem. :) De azért mindig sikerült, kajaügyileg mindig is lehetett bennem bízni. :D Főleg ezt a védőoltás-ügyet kísérem figyelemmel, mert csütörtökön voltam a körzeti orvosnál, aki majdnem leszedte a fejem, hogy én még nem oltattam be magam??????? Egérkehangon jeleztem, hogy nem is szeretném, inkább alternatív módszerekkel vigyáznánk. No, erre elmennydörögte, hogy hát rá nem beszélhet, de ha elkapom, akkor ugye látom, hogy meg is halhatok? Az oltás meg nem árt a babának. A vírus ellen meg csak oltással lehet védekezni. Stb. stb. Hogy őszinte legyek, ezek után sem szeretném beoltatni magam. Mert honnan tudjam, mi lesz? Nem vagyok ott, amikor a vakcinát legyártják, nem tudom, mi van benne és az hogy hat rám. Annyit azért elért, hogy irtóra felhúztam magam és elbizonytalanított, hogy akkor most én felelőtlen vagyok? Eddig úgy éltem, hogyha nem tudok eleget valamiről, akkor inkább nem megyek bele, utánanézek, aztán meglátjuk. A neten és ismerősöktől pro és kontra egyaránt kaptam választ. Hét elején megyek tanácsadásra és a nőgyógyászomhoz - úgyhogy addigra valszeg lesz adatom a táblázatba :D -, őket is megkérdezem. És remélem, hogy a nőgyógyászom a megnyugtató "nem kell oltás" választ adja majd...Mert a végén - úgy érzem - úgyis maradunk annál a döntésnél, amit meghoztunk a párommal eredetileg.

Más: ti hogy álltok az őssejt témával? Én csak most kezdtem el nézegetni, találtam is egy jó oldalt, ahol egy kismama összehasonlította a Mo-n lévő őssejttel foglalkozó cégeket: www.ossejt.net. Én alapvetően ki akarnám használni a lehetőséget, az anyagi vonzata az, ami húzós, úgyhogy ezt még átrágjuk párszor a párommal. Azt olvastam egy magazinban, egy gyermek őssejtje a testvér életét is megmentheti, ez fogta meg a figyelmemet (a cikk arról szólt, hogy vannak gyerekek, akik azért születnek meg, hogy a súlyos beteg testvérük felépülhessen, akiktől nem lett őssejt levéve, mert teszem azt még nem is tudtak az emberek a lehetőségről, és hogy ez etikus-e, szülők meséltek, hogyan élték meg, a kicsik és nagytesók is megnyilvánultak néhányuknál :), stb stb).Van esetleg közöttetek olyan, aki már döntött vagy akár már van is őssejtje tárolva egyik/összes gyermekének?

1446. Pingvin82
2009. dec. 5. 08:43
Jó reggelt! Vasárnap este 9 kor a h1n1-ről lesz szó a national geographikon!
1445. naiv (válaszként erre: 1433. - Ramóna26)
2009. dec. 5. 08:13
szia üdv köztünk!!
1444. ramóna26 (válaszként erre: 1440. - 000Évi000)
2009. dec. 4. 22:07
Szerdán múltam 10 elvileg. Szorulásom az nekem is van,de nem vészes.
1443. f-kszilvi
2009. dec. 4. 21:58
Na,mindenkinek jó éjszakát.Holnap dolgozom,kelek 4-kor.Pusz mindenkinek.
1442. 000Évi000 (válaszként erre: 1438. - Ramóna26)
2009. dec. 4. 21:53
ja,nem hétfőn töltöm be a 11-et, és a 12-ben leszek...sietnék már na:)
1441. f-kszilvi (válaszként erre: 1438. - Ramóna26)
2009. dec. 4. 21:51
A kislányomat,aki már nem is olyan kicsi,mert 7 éves múlt,június 26-án szültem.A világ egyik legszebb napja.Biztosan neked is az lesz.
1440. 000Évi000 (válaszként erre: 1438. - Ramóna26)
2009. dec. 4. 21:49
akkor már elmúltál 10 hetes nem? én 27-re vagyok kiírva, bár a táblázat szerint 28, mert rosszul adtam meg, de jövő héten már a 12 hetes UH-ra megyek. Én is csak egy hétig voltam rosszul, bár akkor oltattam is magam, a H1N1, meg a szezonális miatt. Nekem sincs semmi bajom, bár némi szorulás néha akadt, már az sincs.
1439. 000Évi000 (válaszként erre: 1431. - F-kszilvi)
2009. dec. 4. 21:45
Jaj, imádok erre gondolni, mikor majd megfoghatom. Szoktunk este erről beszélgetni az ágyban, hogy mi lesz más, meg milyen jó lesz.
1438. ramóna26
2009. dec. 4. 21:45
Szia!Jól vagyok. Én a szerencsések közé tartozom se hányinger,se szédülés semmi.Még az elején sem. Június 26-ra vagyok kiírva. Jövő szerdán megyek a dokihoz,remélem minden ok lesz.
1437. 000Évi000 (válaszként erre: 1433. - Ramóna26)
2009. dec. 4. 21:40
szia, és hogy vagy? mikorra vagy kiírva?
1436. 000Évi000 (válaszként erre: 1424. - Cirmesitompika)
2009. dec. 4. 21:40
szia, én akkor már a forrócsokimat ittam az áruház aljában, az automatánál:) annyira tartottam a közelharctól a labor előtt, hogy nem aludtam fél éjjel, és inkább elindultam hajnalok hajnalán, ha már úgysem alszom. Utána ma az eredménytől, de megnéztem amit mondtál, minden ott volt, ahol lennie kellett, és nem volt csillag. Most izgulok a 12. hetes UH miatt....
1435. ramóna26
2009. dec. 4. 21:37
Köszi!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook