2009 szeptemberére várt babák (beszélgetés)
Ezek vannak a babával kapcsolatban:
LMP: utolsó menstruáció időpontja
GA (LMP): LMP szerint számolt hetek száma
EDD (LMP): LMP szerinti szülési időpont
EFW Hadlock: a bébi becsült súlya
Average US GA: az ultrahangos mérések szerint a hetek száma átlagolva
EDD (Average US GA): a mérések által meghatározott szülési időpont
CRL: ülőmagasság
BPD: fej átmérője keresztben
OFD: fej átmérője hosszában
HC: fej kerülete
APD: a gerinctől a hasfalig mért távolság
TAD: mellkas átmérője
AC: haskörfogat
FL: combcsont hossza
APAD: has hosszirányú átmérője
APTD: has keresztirányú átmérője
FL: combcsont
TIB: sípcsont
FIB: szárkapocscsont
HUM: felkarcsont
RAD: alkarcsont
YS: szikhólyag
én is úgy láttam
de nekem a kép bal oldalán van
G: 89, N: -08, F: 28, F° 23, B *1.5, C 6.0M,
FR: 6.0M, LC: 25%, FC: 50%, IP:2, F
Köszönöm szépen, imááááádoooom a legénykét :)
üdv a dec.2 klubban, többen vagyunk így :)
szerinted mit jelentenek az ultrahang-képen a következő rövidítések?
G, N, F, B, C, FR, LC, FC, IP?
Láttam a rövidítésekről egy cikket a hoxá-n, de ezek nincsenek benne.
Hahó Leányka :)
Örülök a jó híreknek, no meg irigykedek is, jó lehetett látni a babaházikót!
A pajzsmirigyeddel kapcsolatos dolgot sikerült már intézned? Rakj fel lécci képet az ominózus előszobafalról, vagy küld e-mailben... léccci! :)
Én tartom a napi egy hányást, ha eszem akkor rossza agyomrom, mert oylan mintha kenyérrel kitömtem volna, ha nem eszem, akkor meg ég. Jájj de túl lennék már ezen a mizérián. Gináról tudsz valamit?
Szia Pozümi,
8 hét 2 napot írtak rá a papírra, de valójában még nem valószínű, hogy ilyen korú, mert dec 2-án volt az utolsó mensim, és utánna kezdünk ráállni a baba dologra. :) Még nem mondták meg, mikorra várható a szülés/születés. Majd biztos legközelebb meghatározzák. A kalkulátorok szerint szept. 8-a a várható időpont.
Köszi a felvilágosítást a Wa-t tekintve, mostmár legalább ezt is tudom :)
Látom a képeid között, hogy van egy kicsi fiad, gratulálok hozzá :)
Imo: szívfacsaró történet, nagyon nagyon sajnálom, és végtelenül feldühít, hogy LÉTEZIK ILYEN!!!!
Meli, üdv! Szuper hírek, hány hetes vagy, mikorra írtak ki? A Wa= wassermann, azaz szifilisz :) a véredből nézik a laborban. Hülyeség, ma már senkinek sincs ilyen, de benne van a protokollban :S
Sziasztok lányok,
ma voltam nőgyógyásznál, hüvelyi ultrahangot csinált. Láttam a kis embriót a monitoron :)
A CLR-je 17mm :) Kértem róla képet is :) Azt mondta a doki, hogy a 12. héten még jobban fog látszani :)
Majd mennem kell védőnőhöz, meg belgyógyászatra, EKG-ra, laborvizsgálatra és valamilyen Wa. vizsgálatra, ami nem tudom, hogy micsoda, ez is a laborban lesz, és 12. héten ultrahangra.
Anyu 40 évesen szült én 4800g-osan születtem és azt mondta az a barom, hogy simán is meg tud szülni
A vállam elakadt a szülőcsatornában és a bal kezemnél fogva húztak ki. Erre elszakadt a gerincemben egy idegköteg azóta nem tudom v. csak minimálisan használni a kezem ja és sokkal kisebb mint a jobb
de legalább élek