2009 szeptemberére várt babák (beszélgetés)
Ok,Judy! Várjuk az élménybeszámolót!:o)
Na ha nincs több kérdés akkor jóéjt mindenkinek és vigyázzatok magatokra mamák!
puszi nektek
Szia!
Vannak tüneteim, hányinger, meg érzékeny a mellem, végül is eddig ennyi az összes tünetem, persze majd leírom, hogy mi volt az orvosnál....
Remelem, minden rendben lesz. :-)
Én rh+ vagyok és ellenanyagot termel a szervezetem de én nem kaptam semmit se!!De úgyanúgy bibi van nálunk is ha ellenanyagosok vagyunk!Sajnos!!!
Koszonom mindkettotoknek.
Elméletileg a védőnővel összeresen 4szer kell találkozni. 3szor van teljes vérkép és vizeletkép, mindegyik trimeszterben egy, tehát lassan aktuális neked az első. Szintén a kezdeti hetekben van ekg, kb. 8 héten már mindenképpen látszania kell a szívhangnak tehát akkor uh, majd 12. héten genetikai uh. 16. héten AFP, tovább nem sorolom mertb azok még messze vannak. A negatívosoknak kell ellenanyagot kapniuk, ennyi a macera a véred miatt. Első körben menj el nőgyógyászhoz, szedj vitamint, amúgy mindig mondják mit csinálj, lehet ott teljesen más is a rendszer mint itt M.o.-on.
én rh + vagyok a páromét nem tudjuk!Akkor van vagy lehet bibi ha Rh - a párod is meg te is!De az első vérvételből azt megtudjátok!!Nyugi!Ha van még valamki kérdés ird meg háta tudok segiteni!!Ezek az én tapasztalataim!:D
A vizsgálat után kapol egy papirt amin rajta áll hogy mekkor a magzat stb stb és rajta áll hogy védőnői tanácsadásra járhat (vagy valami ilyesmi)!A védőnő küld belgyógyira, vérvételre ....... na most nem jutt eszembe a többi!Nekem az elején egy hoban egyszer kellett menni védőnőhoz majd 3hetente a végén 2hetente!!A nődokihoz 12-18-26-30-36héttől mindenhéten kell már menni de mindenhol másképp rendelik el!Erre felé igy kell járni vagyis nekem igy kellett!Lesz egy vérvétel még a 16.hét környékén cukorterhelés se maradhat ki!
:-)
Tudod, kicsit felek is, hogy minden rendben menjen itt, mert itt csak a parom van, akira szamithatok, senki mas.
Es hallotta, hogy akinek rh- vere van, azoknak lehet problemajuk a varandossaggal, es nekem rh- van. De nem vagyok meg ebben sem kelloen jartas, hogy mi a veszelye....
Judy, az erő legyen veled ;)
Es mit lehetett latni mar? Milyen gyakran kell menni? milyen vizsgalatok kellenek az elejen?
Mit lehet látni?8 Hetesen egy kis pacát láttam (bocsánat a kifejezésért) akinek dobogott a szivecskéje és készül embrió formát venni!Ott volt a szemecskéje is!Kis kiflicske volt!De vannak direkt ilyen oldalak amik leírják az első héttől hogy hogy néz ki a magzat!
Nem teszel fel hülye kérdéseket egyáltalán!Először én nődokihoz mentem aki mondta rögtön hogy gratulál és úgy mentem hüvelyi UH ra!
Es mit lehet egyaltalan mar latni kb 6 hetesen...?
Es mit csinalnak az elso alkalommal? Hasi ultrahang, vagy huvelyivel nezik? tudom, hogy hulye kerdeseknek hangzanak, de nekem ez az elso.
Jó tudom a fogantatástól számolunk de amúgy orvosilag szerintem annyi lehetel!Én annak idején 6hetesre számitottam és már 8hetes voltam mikor az első UH voltam!
En csak 4-re saccolom :-D
Akkor már szerintem 5-6hetes lehetel:DD
Egyebkent semmi kulonos tuneteim nincsenek, bar egy kisse neha feszit a hasam alul a mehemnel, ha ez tunet, de nem tudom. A melleim is fajnak, de egyebkent is szoktak menstruacio elott, igy ez sem volt kulonleges. Kicsit talan erzekenyebb vagyok mostanaban, ennyi.
Az utolso menszim dec 8-an volt. a tesztet pedig tegnap reggel csinaltam. Utana nem voltam netkozelben, mert osszeszedtem valami jo kis gyomorrontast, es egesz delutantol keso ejjelig hanytam. Ma meg gyenge vagyok, de mar megmaradt bennem az etel... Holnap pedig mar dolgozni is megyek...
Gratulálok!Tüneteid vannak?Akármi ami eddig nem volt.Hány nap után csináltad meg a tesztet?De mégegyszer gratulálok!!!
Biztos minden rendben lesz!:o)Ne gondolj rosszra!(...kiszólt a lyuk a gödörből...én is azok közé tartozom és már kétszer is,így még nyugtalanabb vk.)
Írjál majd mi volt a dokinál!
Egyébként vannak tüneteid?
Hú,hát akkor nem vagy könnyű helyzetben...
Szia!
Igen, elvileg és hivatalosan (utolsó mensitől) számolva 7. hetes és 3 napos vagyok, de szerintem korántsem van ez így, mert szerintem dec. végén sikerülhetett. Már voltam amúgy orvosnál, de egy hete még csak petezsákot láttunk - korai volt még ugyan - de el kellett mennem, én is azok közé tartozom, akinek már volt már egy vetélése..ezért nagyon-nagyon izgulok a holnapi nap miatt...
Erre meg nem gondoltam, meg csak probalom elhinni, hogy tenyleg mar ott lakik valaki bennem... Ezen a kerdesen is gondolkoznom kell... Nem szivesen szulnek itt, idegen helyen es idegen nyelvu emberek kozott, de a paromat sem akarom itthagyni semmikeppen sem, sem rovidebb, sem hosszabb idore....
Holnap mész dokihoz?De izgi...Hanyadik héten tartasz?
2008 julius eleje ota vagyok itt, gondoltuk, amig a parom befejezi a sulijat, biztos maradunk, 2 ev, de mostmar semmiben sem vagyok biztos... meg nem dontottunk, most majd ujragondoljuk, hogy lenne a legjobb...
Szia!
Igaz nem ismerlek, de voltál eszemben, mesélj mit láttál pontosan az ultrahangon??????
Én holnap megyek....
Mekkora a petezsák, vagy amit láttál?
További ajánlott fórumok: