2008.03.08 KEZDJÜK EGYÜTT! (beszélgetés)
ja meg annyi hogy feherjeporoktol nem lesztek nagyok es izmosak mert sokan felnek toluk
itt a fourmon is van aki turmixokkal fogy, van egy ceg aki gyartja jo draga, az is ilyen csak mas a neve, msot nem jut eszembe
na kozben kuldom a tornat :D
barmelyik jo, mind ugyanabbol van csak egyik dragabb a masik olcsobb
ahogy irtam a scietec a legolocsobb, en a westendben vettem amikor legutobb otthon voltam de netrol szoktam itt rendelni
jelenleg optimum wheyt iszok bekopizok egy linket
van sokfele, van ami szojabol van es puffaszt sok embert, van ami tojabol, van ami kazeines, a kazein lassan felszivodo feherje
a tejsavo, protein vagy izolatum gyorsan szivopdik fel, keves kcal van benne es keves szenhidrat sok feherje
itt vannak pl
en naponta 3 turmixot megiszok viszon egesz nap ezen sem lehet elni mert mas is kell azert
en szedk sok sok c vitmaint es multivitamint is ami nagyon fontos
ezt masnak irtam a napokban de bekopizom nektek
kaja:
legtontosabb etelek amibol tapanyagot nyerhetsz a legkevesebb rossz szenhidratok es rossz zsirok nelkul (mindent nyersen kell merni, az az iranyado)
szenhidratok
osszetett szenhidratok nagyon fontosak, az egyszeru szenhidratok felejtosek,
amik jok:
- zabpehely
- rizs, barna rizs
- teljes kiorlesu teszta, esetleg teljes kiorlesu kenyer max napi ket szelet
- krupmli
- esetleg huvelyesek, pl lencse, vesebab
husok:, feherje
- csirkemell, pulykamell
- sovany halak, pl tonhal, konzerv is jo,
lazac,feher hal, tengeri halak, rak, vagy masfele tengeri herkentyu, kiveve kagylo
- sovany marhahus, esetleg sovany husbol keszul daralt hus
- tofu, szoja, ezek nem husok de jok
- protein shake: whey isolatum edzes utan jo mert azonnal szivodik (taplalekkieg boltokban lehet kapni, ahogy irtam mo a legolcsobb a scitec whey protein)
-turo es tojas estere mert kazein jelleguek lassan szivodnak fel
tojabol 6 tojabol keszult omlett vagy rantotta,
ebbol csak ketto sargajat hasznaljunk fel, esa mind a 6 feherjet)
- jo meg a lecso is akar, de nagyon keves olajat hasznaljunk ala
zoldsegek:
alacsony GI indexu novenyek
hagyma, brokkoli (az egyik legjobb), zoldbab, zeller, zellerszar, spenot, uborka, petrezselyem, esetleg keves paradicsom, salata, karfiol, retek, karalabe
Magok, olaj
elsodleges es legjobb a lenmag olaj, de nagyon draga
a masodik legjobb az olivaolaj ez sem olcso de nagyon jo!
nagyon fontos az omega3-6-9 zsirsavak bevitele, mert segitik az emesztest, es a szervezetnek szuksege van ra
csokkentik a betegsegek kialakulasat is
javasolt meg mandula, diobel, persze sotlan
ezek a fo kajak
kajak ezekbol barmi, pl rantott hus is jo, de liszt helyett zabkorpaba forgassatok meg, egy kanal lsiztben van kb 24 gram szenhdirat, szval a liszt nagyon kerulendo, a zabkorpa a rostok miatt is segiti az emesztest
tesztabol sokfelet lehet kesziteni, pl csirke+hagyma+zoldsegek piritva tesztaval keves tejszin ra, sutoben megsutni nagyon finom
a tesztabol mertekkel erdemes kimerni es naponta nem enni tobbet mint 150 gram
100 gramban van ugyanis 78 gram szenhidrat kb
en mindig ebedre teszem a fo etkezest, akkor eszek szenhidratot, mert napkozben meg felhasznalja a szervezet, de este mar nem csak akkor ha elotte ko kemeny sulyzos edzest vegeztel:(
nagyon fontos a kardio vagy aerob edze, ami edzoteremben lehet barmi pl futopadon gyaloglas, szobabicaj stb, ezeknel fontos hogy zsiregeto zonaban leygenek vegezve,
220- eletkor mindenkinek a max pulzusa, ennek a 65-75 % a zsiregeto zona, nalunk van pulzusmero a gepek tobbsegen, vagy tobb teremben lehet kolcsonozni, lemertem hgoy nekem kb 130 pulzus a jo, es kiprobaltam melyik gepen milyen fokon kell dolgoznom ehhez es igy min 35-40 percet erdemes heti 3 szor ha van ra mod persze
az elejen nehezen ment aztan megindult es utana nagyon sok cm jott le rolam eleg hamar magam is igen meglepodtem!
en amikor terhes voltam cukorbeteg lettem, ami csak a terhesseg idejen allt fent, es igy konnyebb a dolgom mert mara mar tudom a kajak 80 % ban mennyi szenhidrat feherje es zsir van kb
tehat mostmar konnyu mert ha ranezek es elolvasom mi van benne belegondolok hogy ha ezt mgeszem akkor ez egy orat jelentene a futopadon, szval ez nem jo nekem megsem :D
tartopk csalonapokat, amikor azt eszem amit megkivanok, es a szervezetemnek ez jo, ujabb loketet ad
ugyelek arra hogy nagyon sok feherjet egyek es kevesebb szenhidratot, amikor elkezdtem napi 250 szenhidratot ettem majd ezt kethetente csokkentettem es ez heti fel egy kilo fogyaszt hozott ugy hogy nem szenvedtem es naponta 6-7 szer ettem,
sok embernek nehez a rendszeresseg, igy nekem is harom gyerek mellet, ezert elozo nap mar elore gondolkodom
es ha pl meloba megyek mar elozo nap elokeszitem es vegig gongolom a napot, nekem a rendszeresseg a legnehezebb,
ha nem tudom megoldani hogy egyek, akkor mindenkeppen van nalam feherje turmix, ami egy etkees helyett jo es ezzel megakadajozom hogy ehezzek
van tixerem,egy muanyag edeny ami ket merokanal feherjet teszek meg vizet es jol felrazom,mint a mixerek es iszom, nem iszom tejjel mert az feles zsir es amugy is allergias vagyok ra:(
nagyon jo otletek, hmmm lehet kiprobalom a ceklas turot, amugy a korozottben sincs semmi rossz pufi rizszel pl
vagy reggelire egy szelet teljes kiorlesuvel
bolerobol nagyon sokfele van, sokan tamadjak mert edesito van benne de en ugfy vagyok hogy ha megnezem masban is mi van akkor ongyilkossag akar levegot is venni, bolero por kb 56 ft a tescoban lehet venni, es egy kaveskanallal teszek bele, mert az egesz 1.5 liter vizhez van merve, tehat ha sokat teszel nem jo :D 250 gram sovany turohoz szoktam kavarni estere eszem lefekves elott
nyam:D
Még gondolkodom rajta, de asszem mindenképp kipróbálom. A következő fizumból :D mert most a kocsiszerelés elvitte az összes lóvét.... :DDD
Voltam egy bioboltban vettem zabkorpát ott néztem egy két dolgot jó drágák. De a nő szerint is hatásos (nyilván mondjuk nem mondhatta, hogy semmit se ér... :D)
Sziasztok!Megint benéztem kicsit mig csinálják a lányok a lenyot!Megvolt az ebédem is!Most fözöm a pipipöit a családnak!Nem is kivánom igy!:)
Caravell!Köszi,aranyos vagy!
az a csajszi nagyon a reggeli normális kaja pártján állt,merthogy alvás után akkorra már régen éhezik a szervezet,délután pedig már nem kell nagy kajcsi,az elalváshoz ép csak annyi kell hogy ne legyünk farkaséhesek,de már nem kell telepakolni a pocit:)Ő ezt vallotta,persze tornázott,de nagyon csinos lett,és többekböl csinit varázsolt akik hajlandóak voltak némi áldozatra.
biotech termék ami néha azt hiszem itt is szokott oldalt villogni....azthiszem ez a neve...egy éve 2500 ft volt egy dobozzal,ha valaki csak esténként eszi,esetleg uzsit,vagy tízórait pótol vele,akkor kb 3-4 hétig elég,attol függően ha nem repetázol belőlle sokat:))
Biztos mondanak majd még más terméket az okosabbak,tapasztaltabbak,ha valamit nem pontosan írok le,bocsi,senkit nem akarok félrevezetni,memóriám pedig szelektív,egy éves dolgok ezek:))
Ma eddig:
Reggel tejeskávé
Tízórai egy banán
Ebéd egy banán
Délutánra valami sósat kellene... valami husit v. salátát... nem tudom.
Edzőteremben ajánlották,hogy délután 3 után már csak azt szabad enni,állítólag hatásos volt sok embernél.tehát normális reggeli,kevesebb de egészséges ebéd,3-4körülig esetleg valami ha nagyon muszáj,aztán pedig a turmix.
Valameddig ittam,szuperfini volt az íze,később lehet beiktatom majd tervezetten is.
Sziasztok Lányok!
Igen ismerem ,nekem is mgvan még kazin!2 évig tornáztam a norbi ducitrénineire!De sajna most még kicsit se megy!Ugy képzeld el hogy most annyira kivan a lábam,hogy csak mankoval tudok járni!Volt hogy azzal se tudtam!És ez a nagy fájdalo nehezen viselem,mert már sok ideje tart!Pedig birom a fájdalmat!
Hát ha jobban leszek,majd megint ugrizok!Addig meg marad a földön valo torna!Tegnap este is mozogtam kicsit a földön!A lányok meg röhögtek rajtam!:)
Én is irígykedek rá:)
viszont a januári-augusztusi képek közötti szembetünő különbség adhat valamiféle reményt...de hogyan is kell pontosan elkezdeni?olyan szájbarágósan....tehát mit kell pontosan csinálni a nehéz kezdetektöl kezdve a végeredményig.....ha szabad kérnem...szabad?
Kedves Fish! Melyik fajta bolero porral jó a túró és pontosan mennyit teszel bele?
Hogy csinálod pontosan (egész pontosan, "szájbarágósan")a mikroban a zabpelyhet?
Megnéztem a kicsiket: tündériek! te pedig nagyon csinos vagy (szabad kicsit irigykedni?)!
Jó,hogy beírtad, erről eszembe jutott, hogy régebben ettem ilyet: van tonhal(reszelék) sós lében - és nem olajban! - konzerv, azt mustárral jól kikeverve finom halkrémet lehet csinálni, puffasztott "hungarocellel" sok zöldséggel igazi lakoma. Fogok is venni gyorsan.
A túró céklával sztem nagyon finom. És javaslom a fokhagymás sárgarépát, aki szereti a fokhagymát. Reszelt sárgarépát kicsit megsózni és zúzott fokhagymával meg kicsi sóval összegyúrni. Fél órát áll, akkor rá egy kis joghurt. Eredetileg majonéz, a lényeg,h salátaszerű legyen. Párolt husikkal nagyon finom!
Sziasztok!
Húúú, alig győztem végig olvasni, annyit írtatok!
Én leginkább a kinézetem miatt akarok fogyni,de az egészség is szempont, meg utálom,h egy kis lépcsőzéstől is lihegek :(
Én is úgy gondolom,h az a 6-8 kiló nagyon nehezen megy le, szülések óta ragaszkodik hozzám.
sziasztok csajok, irok kesobbahogy igertem most elugrok dokihoz mert ez a hulye virus mindig ramegy a hangszalaimra:(
szisz25 ha bp i vagy vannak boltok pl a westendben a lang sport,a hol tudsz venni rengeteg fele feherjeport
a legolcsobb mo on a scitec whey protein, van sokfele izben en ittam mar csokisat meg vanilias fahejasat, mindketto finom
amugy 5-6 kilot is nehez leadni, nekem mindig az volt a legnehezebb, a vegen az 5-6 kilo
pimpi
sajnalom, nagyon fajdalmas lehet:(
lnaoyk megyek gyerekjatekokat pakolni, es holnap jelentkezem
jo ejt nektek !! :D
Hányszor akarok tornázni? Nem tudom a Te edzésterveid minden napra, vagy 2 naponta tervezett edzésekre íródtak...de egyébként mindegy, ha látom hogy hatásos.
Tudom, a kajálás sajna nagyon befolyásoló, ezért már most felkészülök :)
További ajánlott fórumok:
- 100 kg felettiek, mit tegyünk? Kezdjük együtt és segítsünk egymásnak!
- Kezdjük együtt az életmódváltást június 27-től
- Valaki lenne a lelki társam egy fogyókúrában? Kezdjük együtt, így talán könnyebb lesz!
- Megújulás éve: kezdjük együtt
- Április 27: Kezdjük együtt a fogyit!
- Kezdjük együtt Húsvét után-KEDDEN!!!!!