2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Sziasztok Lányok!
Tegnap nagyon elgyötört voltam, iszonyatos éjszaka volt mögöttem. Egész végig az én "kis"húgom (32 éves) járt a fejemben, és valahogy ez összekapcsolódott gondolataimban az én másnapi UH vizsgálatommal, nagyon féltem. Fáradt voltam tegnap, ezért nem jelentkeztem, egyébként pedig úgy tűnik, hogy MINDEN RENDBEN, 9,2 mm-es a kismaszat és úgy dobogott a kis szíve, hogy öröm volt nézni. Le se tudtam venni a monitorról a szemem és azt sem bántam volna, ha a doki még vagy fél órát turkál azzal a vacakkal, csak láthassam. Mit mondjak, hihetetlen, felemelő és varázslatos pillanatok voltak ezek, hogy ez velem megtörténhet. Kontroll két hét múlva, aztán kereshetek én is orvost/kórházat akinél/ahol szülhetek.
Január elején kobminált szűrésre tervezek menni, hogy kiszűrjük a genetikai problémákat. Ti mentek erre? Nekem megéri azt a pár ezer forintot, hogy tudjam a babámnak nincs baja.
A húgom ma túllesz a beavatkozáson, a nehezén már túlvan, már fizikai értelemben, mostmár lelkileg is könyebb lesz, mert mindig azt mondogatom neki, hogy innen szabad az út egy egészséges kisbabához.
Mindenkinek szép napot!
Köszönjük! Nagyon szép, az meg különösen, hogy vannak még ilyen anyukák, akik adventi meglepetéseket is készítenek!
Épp tegnap gondoltam rá, hogy mi most 7-8 hónapig ilyen adventi állapotban, a várakozásban leszünk, s hogy ez milyen ünnepi dolog. :)
Sziasztok Lányok! Asszonyok! :) Adnék nektek egy idézetet ajándékba, ma reggel húztam ki az adventi naptárból. ( mert hogy nekem, meg a hugaimnak még mindig olyan jó dolgunk van, hogy a mi drága anyukánk készít nekünk adventi csomagot és mindennap van meglepi:) Jó gyereknek lenni így felnőtten is:) Szóval ma egy idézetet kaptam, íme:
" Ha elölről kezdhetném a gyermeknevelést, fenyegetés helyett festegetésre használnám a kezemet. Példálózás helyett példát mutatnék. Nem siettetném a gyereket, hanem hozzá sietnék. Nem a nagyokost játszanám, hanem okosan játszanék. Komolykodás helyett komolyan venném a vidámságot. Kirándulnék, sárkányt eregetnék, réten kószálnék, bámulnám a csillagokat. A civakodás helyett babusgatásra összpontosítanék. Nem erőszakoskodnék a gyermekemmel, hanem a lelkét erősíteném. Előbb az önbizalmát építeném, azután a házamat. Kevesebbet beszélnék a hatalom szeretetéről és többet a szeretet hatalmáról. "
Megkönnyeztem, főleg mert a mi anyukánk mindent úgy csinált, ahogy a második variációkban van. :)
Hát igen, meg irtó nagy rosszcsont is. Elég gáz, a lányom ekkora korában nagyon rendes volt, a fiam meg egy kis ördög... :-)
Aranyos, eddig nem mondtuk el senkinek, de a szüleim kitalálták és így most elmondtuk a gyerekeknek is. A lányom rögtön megrendelte a kislányt.:-D
Szia Csillu!
Megnéztem a képeidet. Gyönyörű gyerekeitek vannak, a kicsi egy igazi szívrabló már most! :)
Lányok! Ahogy olvasgatom a hsz-okat, nagyon így tűnik, hogy minden történet, minden fejlődő pici egy újabb csoda!!! Nekem is az, nem is reménykedtem, hogy ilyen hamar összejön, ráadásul pont a két gyerekem szülinapja közé esik, még jól is vagyok, szóval túl szép, hogy igaz legyen!
Szurgo, biztos, hogy rendben lesz minden, drukkolunk! A húgodnak meg sok lelkierőt kívánok, nagyon nehéz lehet, főleg ha potyognak a babák a környéken. :-( Hamar túl lesz rajta, ha van most mibe kapszkodnia és nem sokára megint próbálkozhatnak.
Szia Szurgo...bekukkantottam a napolodban igy megtudtam mit is jelent szamodra a rossz hir...:-(((((..hat nagyon sajnallak teged is meg a tesod is..teged, hogy nem tehetsz semmit erte(azonkivul, hogy tamogatod)es a hugodat is:-(((
Ne szomorkodj..bizti rendben lessz minden az uh-n...es ne feledd, hogy egyik terhesseg sem egyforma...ugyhogy ne gondolj rosszra..ami volt az elmult es most jo lessz...
En nagyon szoritok neked, hugodnak..kitartast es bizz.
Sziasztok! Én holnap megyek UH-ra, reggel vérvételre hormonokat nézni. Nagyon izgulok, bár tudom, hogy most minden rendben. Egy rossz hír miatt most össze vagyok törve, nagyon bízom benne, hogy holnap minden rendben lesz.
Bízom benne, hogy nem kell tovább semmilyen gyógyszert szednem, szeretném minél természetesebben. Persze vitaminiok meg folsav az oké.
Szurkoljatok!
Szóval az tuti, hogy már vagyunk 8 hetesek, de lehet, hogy 9 is. :-)
Mindegy, a genetikai uh így is, úgy is az ünnepekre esik.
sziasztok!
Próbáltam feldolgozni, amit 24 óra alatt írtatok, hát nem semmi. :-)
Én Elevitet szedek, nagy nehezen lenyelem minden délelőtt. A két gyerekkel egyébként este elég gáz, a nagy napközben oviban van és csak a kicsi foglalkoztat, de estefelé már fáradt vagyok és nehezen bírom a strapát. Szerencsére tudom, hogy kb. 1 hónap és sokkal jobb lesz.
Szia Lányok! Felvetném a hajfestés témát. Nekem muszály lenne, mert nagyo lenőtt és alatta tiszta ősz a hajam. Mit tegyek, így nagyon gázosan nézek ki, és lesz pár olyan esemény amin meg kell jelennem. Gondoltam azért jövő hét végefelé elmegyek fodrászhoz, addigra 11. hétben leszek.
Mit gondoltok?
Sziasztok,
tegnap voltunk doktor bácsinál, és láttuk/hallottuk a kicsi szívét dobogni. Fantasztikus érzés volt. Most 1,2 cm a babánk. :-) (7+3). Visszerendelt a doki jövő hétre a kórházba, és ha ott is rendben lesz minden, akkor elmondja a teendőket. Kérdeztem az émelygésről... azt mondta sajnos ki kell várni míg elmúlik, lehet próbálkozni 3x1 B6 vitaminnal, de nem sokat segít. Ja és azt mondta MÁR CSAK (!) kb. 4 hét...
Könnyen mondja nem ő émelyeg a nap 24 órájában. :-)
Hú, volt ám termelés tegnap, győzöm olvasni! ;)
Nekem tegnap csak vacsora után volt némi rosszullétem, gyorsan le is feküdtem. Kíváncsian várom a hetedik hetet.
Szia.....hat infot sokat nem igazan tudnek adni neked a nogyogyasszal kapcsolatosan annal inkabb a rosszulletekrol....;-)
Ami kesik nem mulik...nekem se volt semmi bajom a 6 het elejen, sot meg a vegen sem...mintha nem is lettem volna terhes..aztan jott a buvos 7-es...:-)).Seta kozben, a kutyaval voltam a parkban legeloszor..ne felj mert ugy olelgettem a fatovet, hogy az csuda....:-)Aztan majdnem napirenden..de a rosszullet erosodott..ha nem is hanytam de rosszul az vagyok, voltam....ugyhogy kitartast...:-))
Sziasztok!
Sajna én mostanság ritkán tudok belátogatni ide, (de látom, pörögtök ezerrel) úgyhogy jó hosszú leszek. Nektek mikor kezdődött az émelygés-hányinger? Én azt hiszem most kezdtem a 6. hetet (legalábbis az utolsó mensi kezdetétől, "hivatalosan" számolva), és igazából nincs semmi bajom. Mondjuk nincs is "időm" semmi rosszullétre, asszem mostanság életem egyik leghajrázósabb időszaka van. Örülök, hogy a babó is együttműködik, és nem "zargat holmi rosszuullétekkel. :-) Néha picit érzem a hasamat, hogy valami nem teljesen szokványos bent, desemmi egyéb. Titeket olvasva már kezdek aggódni, hogy biztos minden oké-e nálam. Pedig eléggé gyomor-érzékeny vagyok... Mondjuk este 10-kor én is bealszok, de ez, mióta házépítésben vagyunk nem-terhesen is előfordult. Annyi, hogy mostmár rendszeres :-) Holnap megpróbálok bejelentkezni az első UH-ra.
A dokim a Margitban volt, a reformok után átment a 2-es nőgyógyászatira. UH-ra mégis a Margitba kell bejelentkeznem. Nem tudom, hogy működik ez mostanság... Kicsit gondolkodok is rajta, hogy nem kellene-e átjelentkezni a barátnőm nőgyógyijához,akinél ő szült, a János kórházba (+persze a magánrendelésére). Csak azt hallottam, hogy ott nem olyan jók a körülmények, és eléggé zsúfolt. Szerintetek? Van valami infótok ez ügyben?
Pusz mindenkinek! És hányás-émelygésmentes időszakot mindenkinek!!! :-)
Latom sokan fogyoznak itt...:-)
Az az igazsag, hogy en kevesszer hanytam...de az jobban idegesit, hogy csak ugy ramtor a hanyinger es nem tom mikor mulik el..csak jon s megy maganak...