Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 júliusára babát várók fórum

2008 júliusára babát várók (beszélgetés)

518. timihugi (válaszként erre: 517. - R_Kata76)
2007. dec. 14. 11:44

Egyébként Kata nekünk tök mindegy, kislány lesz. vagy kisfiú...hisz első baba. Ezek csak megérzések, de olyan jó lenne, ha beigazolódna.

Nálunk már a név a fogantatás előtt megvolt, hosz már nagyon vártuk a kis jövevényt. Gréta, Bertold. Nekem még a Míra is kedvenc:-)

2007. dec. 14. 11:29
Ez annyira érdekes, én is valahogy ugyanígy érzek. Sokszor figyelmeztetnem kell magamat, hogy ne azt mondjam neki reggelente, hogy "szia kicsi lányom", mert mi van ha mégis kisfiú?... :-s De valahogy nekünk is annyira az az érzésünk, hogy kislány!!!! Még neveken nem is gondolkodunk, de ha nekem napközben néha eszembe jut a téma mindig csak lányneveket próbálgatok a vezetéknevünkkel. :-)
516. timihugi (válaszként erre: 515. - Lili13)
2007. dec. 14. 11:14

Szia Lili! Jó korán keltél ma :-). Persze, hogy nagyon vigyázok, mert tudom, inkább a hízás lenne most a normális. De mit tegyek? Ki kell várnom, mígy jobb lesz. Egyébként az elmúlt - most már mondhatom 4 napban - tényleg jobban érzem magam. Lehet, hogy mert közeleg az a bűvös 12. hét? :-) Már nagyon várom...

Még fogalmam sincs, ki mocorog odabent,de érdekes módon, akárhányszor elképzelem, mindig kislány lesz a szemem előtt. A férjem is ugyanezt mondja :).

515. Lili13 (válaszként erre: 512. - Timihugi)
2007. dec. 14. 04:52
Timihugi, vigyazz azert magadra, remelem hamarosan jobban erzed majd magad. Lehet, hogy egy kislany mocorog odabenn? En a kezdetektol azt gondolom, hogy fiam lesz, par hetet meg varhatunk, hogy megtudjuk!
514. Lili13 (válaszként erre: 504. - 09e7548a84)
2007. dec. 14. 04:50
Julimami es Kanadaban vagyok, 6 oraval korabban van, szoval meg csak este 10. En is eleg rendes vagyok, 11 vagy legkesobb ejfeltol alszom reggel 7-fel nyolcig. Kell is a minimum 8 ora. Abban is szerencses vagyok, hogy hosszu az ebedidom, haza tudok jonni es neha egy 15 perces szundi, vagy ledoles is belefer (kell is, utana meg asitgatok egy orat a munkahelyen is..) Itt a MagneB-rol nem is hallottak, azt irjak Europaban elterjedt. Az igaz, hogy az en vitaminomban elev vankb egy MagneB6-nak megfelelo tartalom. De ha majd gorcsolok, lehet, hogy en is raszorulok tobb magneziumra.
513. timihugi (válaszként erre: 499. - R_Kata76)
2007. dec. 13. 18:00
Szia Kata, köszi szépen az infókat, vigyázok persze, nagyon vigyázok! Egyébként mást nem is tudok tenni, mert babóca úgyis pihenésre kényszerít, ha akarom, ha nem. A doki nekem is javasolta, hogy szedjek MagneB6ot, de csak max. 3X1et. De a keményedés azt mondta, azért van, mert most rendeződik odabent minden, nő a méh, nyúlnak a méhszalagok...szóval nem kóros. Meg is nyugodtam teljes mértékben. Te is vigyázz magatokra:-)!
512. timihugi (válaszként erre: 505. - Vanet)
2007. dec. 13. 17:55
Vanet, aggodalomra semmi ok:-). Én mostanra 4 kiló mínuszban vagyok, mert nagyon kevés mindent vett be a pocim. De nem akarom elkiabálni, kb. 3 napja nem jelentkezik olyan intenzíven a hányinger és émelygés, a dokim azt mondta (és a belgyógyász is, mert ma tt is voltam), hogy ez még simán belefér. És tényleg, most a saját szememmel is megbizonyosodtam, hogy a babóca észre sem veszi ezt. Hízásról még álmodni sem merek, egyenlőre örülök, hogy stagnál a súlyom :-). Pedig "odafigyelős" alkat vagyok, mert ha nem, akkor hamar jönnek a kilók. Féltem is kicsit a tervezéskor, hogy majd mennyit fogok hízni, de a kis tökmagunk rácáfolt :-). Szóval ne aggódj!
2007. dec. 13. 17:25

Olyan jó beleolvasni ebbe a fórumba, mindig eszembe jutnak ezek az élmények :)

Nekem már kint van a pici lányom. Mi 2x is voltunk 4d-s ultrahangon, nagyon nagy élmény és sokkal jobban látszik mindene a babának! Már 15 hetesen meg tudták mondani, hogy kislány!

2007. dec. 13. 17:16
Sziasztok! Úgy tűnik, sokan voltunk a napokban uh-n, én is ma délelőtt voltam:-). Megint csodás élmény volt! Kicsit aggódtam, hogy a babót mennyire érintette az én "összevisszahányós" állapotom, de hál' istennek semennyire, az elmúlt két hétben megduplázta a méretét. Huhh...nagy kő esett le a szívemről! Holnap töltjük a 10. hetet, és 2.6 cm a kis babocskánk. 2 hete még csak 1.1 cm volt. És ma láttuk, hogy már mindene megvan, és hogy mocorog odabent...még integetett is a mamának+a papának, akik persze mad' sírva fakadtak a boldogságtól:-). A kicsi szivecskéje meg csak zakatolt, hogy klatty-klatty-klatty-klatty...
2007. dec. 13. 15:53
Ja és még a szoptatásra visszatérve, azért egy éves koráig tudtam szoptatni. Utána nem, mert kopogtatott a kistestvér, és elapadt a tejem.
2007. dec. 13. 15:51
Amúgy ma a kisfiamat vérvételre kellett vinni, hogy megnézzék vérszegény-e? És nagyon sírtam. Tutira a hormonok is hatnak, de szegénynek csak 3. helyről tudtak vért venni. Az oltásoknál sose sírok, de ez most megviselt.
507. Hurvinyek (válaszként erre: 505. - Vanet)
2007. dec. 13. 15:49
Szia Vanet! Akkor kb. egyidős terhesek vagyunk. Én is a 12. hétben vagyok. Egyszer azt olvastam, hogy 12. hét végéig hízzák a kismamik az összsúly 1/10-t. Ez nálam a múltkor bejött, mert 80 dkg- t híztam 12 hétig, és összesen 8, 5 kg-t. Most picit többet próbálok, mert a múltkor a szoptatás nagyon igénybevett, a babóm 2 hetes volt, mikor 48 kg voltam, a gyerekorvos is mindig azt mondta, lassan lehagy a gyerek súlyban. :)
506. 09e7548a84 (válaszként erre: 505. - Vanet)
2007. dec. 13. 11:17

Az első babával én négy hónapig semmit se híztam. Ennek csak örülhetsz. De azért nehogy túl utánapótold:)

A baba szívét hallva én is elsírtam magam.

505. Vanet
2007. dec. 13. 11:11

Sziasztok lányok! :)

Húú alig bírtam végigolvasni a tegnapi termést. Képzeljétek tegnap voltam uh-n, arra voltunk kíváncsiak, hogy 9 vagy 10 hetes lehetek-e, erre kiderült, hogy 11 vagy 12 hetes vagyok!!! Vagyis a júliusi szülés helyett június végi szülés lesz. Láttam a kicsi lábikóját, meg a kis fejét, és iszonyú sokat fickándozott, mondta az ultrahangos néni is, hogy hát ez nem egy nyugodt gyerek, meg azt is mondta, hogy nagyon kis formás:) Aztán meghallgattuk a szívecskéjét, és én elsírtam magam. (biztos a hormonok:) Olyan boldog vagyok!!! Mindenkinek nagyon szép napot!!! Puszi!! :)

Ui.: szerintetek az normális, hogy még semmit sem híztam? Eddig nem aggódtam, mert gondoltam még csak 9-10 hetesen ez ok, de így???

504. 09e7548a84 (válaszként erre: 502. - Lili13)
2007. dec. 13. 11:06

Te mikor alszol Lili13? :)

Amikro az első babaával voltam állapotos, akkor az orvos azt mondta, hogy időben feküdjek és sokat aludjak, mert a baba bioritmusa már a pocakban kezd alakulni. ÉS képzeljétek, a kislányom tényleg kb akkor feküdt, amikor én a terhesség alatt. ÉS kezdettől fogva jó alvó volt. Na ne tessék most ezt készpénznek venni, se dorgálásnak.

:)

503. 09e7548a84 (válaszként erre: 498. - Time)
2007. dec. 13. 10:57
De jó a memóriád, igazán meghatottál. Visszahíztam a lement két kilót, most a kezdeti 53-on vagyok. Jobban vagyok, még elég gyakran fáj a hasam, progeszteron terápián vagyok. Nem valami. folyton émelygek, meg idegesebb vagyok, mint korábban. Nem tudom, ez a gyógyszertől van-e, vagy csak úgy. Alig várom a 12.heti ultrahangot. Nektek mely nevek tetszenek? Nálunk most ez a kérdés aktuális.
502. Lili13
2007. dec. 13. 04:23

Remelem mindenki jol van, en vagyok az ugyeletes ejjeli bagoly az otthoni ido szerint:)

En mostanaban neveken gondolkodtam, de aztan elhessegetem azzal, hogy meg korai. De jo tervezgetni. Volt jo 10 napom, ma egy kicsit emelygek megint, de nem banom, jobb erezni, mint nem erezni semmit. Karacsonyi nagytakaritashoz nincs kedvem...

minden jot, remelem par het mulva arrol beszelgetunk milyen jol vagyunk es hogyan gombolyodunk:)) Nalam poci meg nincs...

501. time
2007. dec. 12. 20:56

Kata! Láttam az uh-képedet! Nagyon édes!

Ti hogy vagytok az émelygéssel? Én szinte egész nap, s mellette valami olyan álomkór, hogy állva el tudnék szinte bárhol aludni.

500. csillu77 (válaszként erre: 493. - Hurvinyek)
2007. dec. 12. 20:25

Hurvinyek, mielőbi jobbulást kívánok én is! Tényleg zűrös az Ospamox, de melyik gyógyszer nem az az első trimeszterben? Ilyenkor a dokinak mérlegelnie kell, melyik hasznosabb/kevésbé kockázatos neked és a babának.

Nálunk is így volt egyébként, a nagy 2 éves volt, amikor babás lettem, a nagyszülők 120km-re, különben is dolgoznak még, szóval a gyereket imádták mindenhol, cserfes, mosolygós volt, stb.:-)))

499. R_Kata76 (válaszként erre: 479. - Timihugi)
2007. dec. 12. 18:43

Szia Timi,

haskeményedés: nekem szerencsére nem, de van egy barátnőm, akinek mind a 2 terhességénél ez problémát jelentett, nagyon kellett vigyáznia magára, napi 3x2 MagneB6-ot kellett szednie. Az első baba mégis egy hónappal korábban jött. Most amásodikkal várandós, és sokkal jobban odafigyel, 20 hetesen abbahagyta a munkát, és sokat pihen. Vigyázz Te is nagyon magatokra!

498. time (válaszként erre: 497. - 09e7548a84)
2007. dec. 12. 18:27

Szia Julimami!

Persze, hogy emlékszünk! Hogy állsz az evéssel, fogyással? Ha jól emlékszem legutóbb ezzel voltál nagy gondban.

2007. dec. 12. 16:21
Sziasztok lányok, én már olyan régen írtam, hogy már biztosan el is felejtettetek. Július 8-ra vagyok kiírva. És nekem is esténként bekeményedik a hasam. Nektek már nől a pocakotok?
496. timihugi (válaszként erre: 481. - Ibi75)
2007. dec. 12. 12:47
Hát egy ilyen kis "tündérség" :). Gyönyörű baba!
495. Mókicaaaa (válaszként erre: 494. - Hurvinyek)
2007. dec. 12. 10:39
és ezt lehet babósan???
494. Hurvinyek (válaszként erre: 492. - Mókicaaaa)
2007. dec. 12. 10:32
ospamox 750mg
2007. dec. 12. 10:29
Én soproni vagyok, Szegedről kerültem ide, a kórházzal meg vagyok elégedve, viszont ha minden vizsgálatot, védőnőt, labort stb-t összeadsz vagy 30szor kell jönni- menni, plusz most gyerkőccel együtt, mert napközben ugye dolgozik apu meg a nagyszülők. Jövő pénteken is délre kell mennem, és készüljetek csajok, ha majd második lesz! Vinni kell játékot, inni, ennivalót (mert pont ebédidőben hívtak), esetleg pelenkát. Szerencsére még nincs itt a hiszti korszak, elég jól tűri a várakozást.
2007. dec. 12. 10:24
Szijjasztok Csajok, látom mindig akkor van pörgés, amikor nem vagyok, Hurvinyek milyen antibiotikumot írtak fel????
491. Hurvinyek (válaszként erre: 468. - Timihugi)
2007. dec. 12. 10:16
Tuti, hogy felfázás, mert nem óránként kell pisilnem, hanem pisi után rögtön úgy érzem, hogy kell. Kaptam antibiotikumot, meg iszom kamilla meg cickafark teát. Pár nap és elmúlik, csakhát most alakulnak ezerrel a szervek, amiatt aggódom picit, de jövő héten megyek 12 hetes ultrahangra, és remélem minden rendben van vele.
490. Panna1
2007. dec. 11. 22:14
Úgy néz ki, le is költözünk. Illetve olyan itt is-ott is állapot lesz. Munka miatt nekem néha mindenképpen Bp-re kell jönnöm, meg sztem a férjemnekis lesz itt néha dolga. Meg még folytatjuk az építkezést Bp. mellett (bár most már nem valószínű, hogy a jövő karácsonyi költözést hajtjuk). Szóval nem lesz egyszerű. Lehet, hogy Pécsen is érdemes dokit néznem, ha vmi gond van, ne kelljen majd felrohanni.
2007. dec. 11. 22:00

Nem ismerem ennyire a viszonyokat, de szerintem is csak akkor lehet elkerülni a búcsújárást, ha egy ilyen Telki kórházhoz hasonlót választunk. Az nagy szerencse, ha a kórházban minden egy helyen van, de akkor is kell háziorvoshoz, védőnőhöz, fogorvoshoz és még ki tudja kihez menni többször is.

A jövő héten én is megyek vérvételre, dokihoz, viszont uh-ra majd csak valamikor a jövő év elején.

Panna, egyébként le is költöztök vagy csak a párod fog ingázni?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook