Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 júliusára babát várók fórum

2008 júliusára babát várók (beszélgetés)

458. Mókicaaaa (válaszként erre: 457. - Panna1)
2007. dec. 11. 12:38
általában a dokik a magánrendelőbe rendelnek vissza, mert abból van nekik a pénz...
457. Panna1
2007. dec. 11. 11:53

Sziasztok!

Én elég ritkán tudok mostanság bekukkantani, de azért mindig végigolvaslak benneteket. Örülök, hogy legtöbben kezdtek jobban lenni. Én mostanság kezdem az émelygést. Pénteken voltam UH-n, látszott a petezsák (átl. átmérő 16mm), és látszott a baba dobogó szíve. Azaz a petezsákban három pötty, és a középső villogott. Nagyon jó érzés volt. Az mit jelent a papíron, hogy Grav.s.: 6(+-1hét)???

Szerdán megyek a dokimhoz, akkor állítja ki a kiskönyvet, megamit még kell. Ez azért elég macerás így. Már írtam, hogy a dokim a 2-es nőgyógyin, én a Margitba mentem UH-ra (elvileg ott lesz végig a terhesgondozás), a dokimnak mag e magán rendelőjébe kell mennem szerdán. Lehet, hogy a dokim egyetlen vizsgálatot sem fog csinálni, mindig csak küldözget ide-oda?! Nagyon nem tetszik nekem ez az összevisszaság. Még mindig gondolkodom az orvosváltáson. Ti ahova jártok, a dokinál van UH? Úgyértem a magánrendelőjében, vagy a kórházban?

2007. dec. 11. 11:48
Sziasztok Csajok! Már régebben jártam erre, mert nem mindig van kedvem ide ülni a gép elé...néha még a monitortól is hányingerem van :-)). Úgy látom, mindenki elvan a maga kis bajával, és abban bízik, hogy hamarosan itt lesz a 2. trimeszter...ahogy én is. Az én eddigi eredményem 4 kiló mínusz, hát igen, elég sokszor kergetem rókakomát, a gyomrom is jól összeszűkült, és nem igazán tudok még jóízűen megenni bármit is. De vanak percek, amikor tök jó...de sajna nem sokáig tartanak. A pocim nekem is növekszik már kicsit, és én azt veszem észre, hogy egész kemény. Főleg estére...akkor bizony le kell lassítanom. Ti is így vagytok ezzel? Ja, ma vagyok 9+4, és júli 11-re vagyok kiírva. A doki is ennyit számolt, meg én is, bár nálunk konkrétan ismert a fogantatás napja:-).
455. Alexa77 (válaszként erre: 453. - Mókicaaaa)
2007. dec. 11. 10:44
Ez van nalam is! Fogytam, mert nem maradt meg bennem semmi kaja mostansag, viszont szep latvanyosan nott a pocim!
2007. dec. 11. 10:43
engem elvileg anyukám neve napjára írtak ki!!! júl. 26!!!
453. Mókicaaaa (válaszként erre: 447. - 127f14054c)
2007. dec. 11. 10:43
ez nem felpuffadás, a pocim nőtt egyértelműen, ez tipus kérdés is.... amúgy fogytam, de a pocim elég látványos!
452. Alexa77 (válaszként erre: 447. - 127f14054c)
2007. dec. 11. 10:30
Kb nekem is akkorra mondtak! Es nekem is van pocim, nem felfujodas, egyertelmuen babas pocinak tunik. Hozzateszem, nekem egy deka hasam se volt soha, sot, a sport miatt kockas hasizmokat viseltem vilageletemben, most meg szepen gombolyodok! A kockas hasamra keresztet vethetek!
451. vuck
2007. dec. 11. 10:23

sziasztok: régen írtam. nekem doki még nem mondott időpontot, csak a védőnővel számoltuk július hetedikét.

viszont nekem ma reggel, a 10+2 volt a legdurvább öklendezésem eddig. még serencse, hogy nem volt mit ...:-)

450. szurgo
2007. dec. 11. 10:15
Nekem sem mondták még, júl. 24-et számoltam, de jövő hét kedden már biztosan kiderül.
2007. dec. 11. 10:08
Nekem még nem mondta a doki, holnap megyek uh-ra, és ha minden rendben lesz szerintem akkor mond el mindent, de a kalkulátorok szerint júl.19.
448. szurgo
2007. dec. 11. 10:03

Hát lányok, kellett nekem panaszkodni. Ma reggel rácáfolt az én kis drágám, olyan émelygéssel ébredtem, hogy egy falat nem akar lecsúszni, pedig érzem, hogy éhes vagyok, de nagyon nem esik jól, fél órája majszolok egy kis darab kenyeret.

Egyébként rajtam is látszik már, szép jóllakott formám van már reggel is, nemcsak este. Viccesen szoktam fogdosni a hájacskámat, de úgy látom nem azt nőtt, nem attól dudorodik a pocakom. Egy jó fél kiló azért már rajtam is van, de ez inkább a lelassult emésztés miatt van szerintem. Egy nadrágom kényelmes igazán, az jó rugalmas anyagból van :).

447. 127f14054c (válaszként erre: 446. - Mókicaaaa)
2007. dec. 11. 09:52

SZio..van pocid vagy csak fel vagy puffadva es nagyobbnak erzed magad..mert nem mindegy?...:-)).

Amugy nekem jul 15 korul mondtak..pontosabban majd a kovetkezo uh-nal mondjak meg ami karacsony elott par nappal lessz.

2007. dec. 11. 09:48

Szijjasztok Csajok, én egyenlőre még szerencsés vagyok, még elkerült eddig a róka-móka...

Pocim már most van, így varrattam két nacit, speciális kismamis gumírozással, egy darabig el leszek ezzel...

Ki mikorra van kiírva????

445. Alexa77
2007. dec. 11. 09:34

Sziasztok! En a 9. heten jarok, de nekem mar egyetlen nadragom se lehet begombolni. Kenytelen voltam ujakat beszerezni. Jo kis gumis derekuak, igy most is jok, de kesobb is tudom oket hasznalni.

Az emelyges es a rokazas nalam is csillapodott kicsit, a legrosszabb a 6-7. het volt ebbol a szempontbol, akkor semmi se maradt meg bennem. Most is elofordul, hogy rokat fogok, de mar nem minden nap es nem folyamatosan. Amugy nekem se esik jol a legtobb kaja, egyszeruen nem kivanom, bar ehes is vagyok, de ha elkezdek enni, nem esik olyan jol, mitnt regebben, raadasul gyakran emelygek is. Na mindegy, azert ugy erzem, kifele jovok a dologbol, mert folyamatosan jobb egy kicsit. Kitartast mindenkinek, aki hasonlo cipoben jar!

444. 127f14054c (válaszként erre: 442. - Vanet)
2007. dec. 11. 08:48
huuuuuuuuuu...nekem ez a gumis megoldas nem is jutoptt eszembe eddig..de ugyebar a kismama ruhakig meg van es addig eleg jol lehet alkalmazni a te "stilusodat"...:-)))))En is ugy vagyok...reggel meg eleg jo de ha esetleg tobbet ulok, vagy delutan mar muszaly kigomboljam...
2007. dec. 11. 08:46
Sziasztok..olvasgatlak benneteket.....egyelore en is csak puffadast erzek...s szoritanak a nadragjaim de meg nem veszes.....hanyinger egyre ritkabban(ez a 9 het), igaz, hogy a 7 hettol jelentkeztek de akkor hirtelen es eleg erosen.1 het volt a legdurvabb aztan mintha alabb hagyott volna....most egesz turheto.Mindenkinek kellemes babavarast kivanok:-))
442. Vanet
2007. dec. 11. 08:28
Sziaztok! Én eze na héten töltöm a 10. hetet ( valószínűleg, mivel nálam nem lehet kiszámítani:) Egyszer voltam uh-n, akkor mondták, hogy kb. 5-6 hetes lehet, de holnap megyek az új dokimhoz bemutatkozni, majd gondolom a méretből ő is tippel valamit:) Nekem tegnap mondtam egy barátnőm, hogy Anett, te egyre csak fogysz, ami kilóban nem igen mérhető, mert ugyanannyi vagyok, de az arcom például az állandó hányás-émelygéstől sokkal nyúzottabb, és a combomom látszik, hogy fogytam. Na a nadrágokra én már tettem egy kis gumit, reggelm ég simán jó a gomb, este meg már gumival toldom meg azt a pár centit, ami a kényelemhez hiányzik:) Pár hét és kezdődik a 2.trimeszter, amit már nagyon várok!!! Puszi nektek!!:)
441. time
2007. dec. 11. 07:51

Sziasztok!

Ma megyünk újra uh-ra. Remélem, már több is látszik majd a kicsiből, mint a múltkori "sejthető". Ma vagyunk még csak 6+3.

A nadrágjaim már egy kicsit szorítanak nekem is a puffadás miatt, viszont kilóra eddig fogytam két kilót a két hét alatt. Ennyit számít, hogy kb. fele annyit tudok enni, nincs kávé és az édességet sem kívánom. Mivel elég szép túlsúllyal indulok ennek a fogyásnak inkább csak örülök.

2007. dec. 10. 21:35

Sziasztok!

Én is jól vagyok, már csak néha-néha tör rám az émelygés, inkább azzal küzdök, hogy gyenge vagyok, sokszor kell leülnöm, ledőlnöm, gondolom a vérnyomásom is a padló alatt van. Mi most pont 9 hetesek vagyunk, de én már 2-3 hete alig bírok valamit felvenni. Nem is azért, mert annyit híztam volna, hanem fel vagyok puffadva és zavar, ha szoros a nadrág. Igaz, már egy jó kilót is sikerült felszednem.:-(

Ez egyébként teljesen alkati kérdés, meglátjátok, kinél hogy alakul. Pl. amikor a fiammal voltam 18 hetes uh-on, volt ott két kismama, akik szinte napra annyi idősek voltak, mint én,róluk azt se lehetett volna megmondani, hogy terhesek. Pedig magas, vékony alkatú lányok voltak, mint én. Nekem meg már akkor is jókora pocakom volt.

Tapasztalatom szerint kevésbé függ sportosságtól, az evés mennyiségétől, persze ha nem koplal valaki szó szerint, vagy diétáznia kell, sokkal inkább egyéni az, hogy ki mennyit hízik, mikor kezd el látszani, stb..

439. R_Kata76 (válaszként erre: 438. - Szurgo)
2007. dec. 10. 18:42

Nekem most kezd kicsit visszábbvenni a lendületből az émelygés (8+2). Kopp-kopp-kopp... még így is egész nap érzem, de azt mondom így már kibírható. Még nem kívánok semmilyen ételt, de legalább amit megszem, az már úgy-ahogy jól esik. Remélem pár nap és végleg megszabadulok tőle... Nem bánnám! :-)

Ki hogy áll viszont a pocaknövéssel? Én bár egy dekát sem híztam még a fentiek miatt, derékban már kezdenek nagyon szorítani a nadrágjaim. De még túl korainak érzem, hogy kismamanadrágokat vegyek.

438. szurgo (válaszként erre: 437. - Hurvinyek)
2007. dec. 10. 14:29

Szerintem az, akivel történt már valami baj korábban, az eleve óvatosabb. Én az vagyok, mert áprilisban elvesztettem egy babót, ami csak az UH-on derült ki. Az orvos vizsgált vagy 7-8 percig, mire kiderült, hogy se babó se szívhang, nem kívánom senkinek.

Ez alkalommal számomra áldás volt látni a kis maszatka szívének kalapálását, hihetetlen örömet érzetem. Nekem fontos, hogy időről időre lássam, hogy minden oké, akkor is, ha tudom, hogy ez alkalommal minden rendben lesz.

Émelygéssel/hányással hogy álltok? Nekem most (7+4) egész jó, szinte csak annyit érzek, hogy a torkomban van a gyomrom, semmi extra.

2007. dec. 9. 20:28

Szia Vanet!

Sajnos a vizsgálatok, nem tökéletesen megbízhatóak, a második terhességemnél, ezért is nem jártam annyit dokihoz, csak a kötelező uh-kra, mert úgy tapasztaltam, hogy tök mindegy, hogy járok- e vizsgálatra a magándokihoz vagy sem. Hiszek Istenben, és hogy ő gondját viseli a bébinek a pocimban, és az álmodra visszatérve én Dávidnak megfogtam a sarkát harmincvalahány hetesen. :) Tavasszal már ki fog rajzolodni a babád sarka, könyöke nyoma, mégha a lábnyoma nem is. :)

436. Alexa77 (válaszként erre: 435. - Vanet)
2007. dec. 9. 12:35

Szia! Kicsit en is ugy vagyok a dolgokkal, mint te, de termeszetesen megertem, ha masok nem igy gondolkodnak. Egyelore en sem stresszelem tul a dolgokat - a vedonohoz anyu ment (ismeros) a papirjaimert, mert en dolgoztam, nem tudtam menni. A doki akkor latott, mikor a pozitiv teszt utan elmentem hozza es uh-al megerositette, hogy valoban babat varok! Egyelore nem rohangalok sehova, persze az alapveto dolgokat megnezetem en is amikor itt lesz az ideje, de egyelore azt gondolom igy 8 hetes terhesen, hogy jol vagyunk, mindig egeszsegesen eltem, a picikenk is elsore megfogant, mi baj lehetne? Remelem, nem kapok ezert a sorstol egy nagy pofont!

Mindenkinek nyugodt es szep varandossagot kivanok!:-)))

435. Vanet
2007. dec. 9. 11:50

Jó reggelt mindenkinek! :) Olyan jót aludtam, hogy csuda:) És azt álmodtam, hogy a kicsi baba odatolta a talpikóját a pocakomhoz és kirajzolódott a lábnyoma, én meg őrülten kiabáltam a páromnak, hogy hozzon egy fényképezőgépet hihi:) nagyon jó kis álom volt:)

A vizsgálatokkal kapcsolatban: tényleg nem akartam megbántani senkit, csak érdekelt, hogy ez, hogy is van, mert néha meg nekem azért van lelkiismeretfurdalásom, mert mindent olyan lazán veszek lelkileg. Mondjuk erre azt mondja az én drága jó uram, hogy hallgassak a szívemre, és nem lesz gond. Mit csináljak, örök optimista vagyok :)mindenkinek kívánok a lehető legstresszmentesebb, nyugodt várandósságot! Puszi nektek!!! :)

434. Betty Blue (válaszként erre: 432. - Vanet)
2007. dec. 9. 08:52
Szia Vanet, igazad van nem kéne ennyit aggódni, de sajnos 3 éve volt egy rossz tapasztalatom, 10 hetesen felszívódott a baba és nem tudták miért, (most épp 10 hetes vagyok,)utána műtét, rengeteg vér, mentő stb, mint a filmekben, olyan élmény volt, amit nem kívánok senkinek.Még egyszer nem szeretném átélni, de hiszek benne, hogy most nem lesz semmi baj és a vizsálat után, Karácsonykor boldogan adhatjuk át a családnak az uh-os képet.
433. Lili13
2007. dec. 9. 00:23

Nagyon lassan telnek a napok! igy 8+5 kornyeken kezdek egy kis energiat erezni, meg azt, hogy nem vagyok annyira idiota:)) Nem tudom nektek volt-e nehezsegetek a koncentracioval.. az elmult par hetben nem vagyok tul buszke, arra, amit alakitottam, de most par napja jobb egy kicsit.

Vanet: en azt hiszem mindenki maskepp eli meg, attol is fugg elso terhesseg-e es milyen tapasztalatok voltak elotte, miket hall/olvas az ember lanya. Azt hiszem mindannyian tudjuk, hogy nem jo idegeskedni, de megis idegeskedunk, ki tobbet, ki kevesebbet. En pl, ha most pici babakat latok, mar az jar a fejemben, mi mindentol fogom felteni az enyemt. Ez van.

Jo hetveget mindenkinek!

432. Vanet (válaszként erre: 431. - Betty Blue)
2007. dec. 8. 15:38
Szia Betty Blue! Mi az, hogy AKKOR, KICSIT? megnyugszik az ember? Amúgy mindig aggódsz? Ez most tényleg nem kötekedés akar lenni, hanem komolyan kíváncsi vagyok! Mert lehet, hogy az a fura, ahogy én állok a dolgokhoz, (jaj lányok ,velem van a gond? ) de bennem fel sem merül, hogy valami baj lehet. Nekem halt meg kistestvérem mert szívbetegen született, de mi annyi jót kaptunk attól a kis lélektől. fájdalmas persze, de az ember a fájdalmon keresztül sokat tanulhat. és a szenvedés mindig szépet szül. Ezt csak azért írtam le, mert (Isten ne adja!) ha esetleg beteg lenne a kicsikénk nekem az fájdalmas lenne, de elfogadnám... de mondom! ezelőtt a topik olvasása előtt eszembe sem jutott, hogy nekem erről meg kéne győződnöm. és mi van ha tévesen rossz eredmény születik? akkor meg kezdődik az őrült átalvatlan éjszakák ideje, újabb vizsgálatok stb... miért kell feleslegesen stresszelni magunkat?????
2007. dec. 8. 08:48

Sziasztok, mi dec.18-án megyünk kombinált tesztre, már nagyon várom, hogy uh-on lássam ki van odabent.

Szerintem fontosan a vizsgálatok, mert, ha nincs semmi baj akkor megnyugszik egy kicsit az ember.

430. Vanet (válaszként erre: 428. - Szurgo)
2007. dec. 7. 11:51
Szia! Nagyon örülök, hogy minden rendben van veletek! A kérdésedre a válasz: én semmilyen plusz vizsgálatot nem csináltatok, a babát mindenképpen megtartanám, szóval nem stresszelem magam, hogy kiderítsem, hogy van-e valami baja, meg úgy vagyok evvel, hogy eleve eszembe sem jut ennek a lehetősége. Édesanyám szülésznő, és mindig azt mondja, hogy bár az orvostudomány hihetetlen dolgokra képes, de bizony még mindig téved, nem is kevésszer. Nem egy konkrét esetet tudok, ahol ilyen vizsgáltokkor kiszűrtek valami bibit, az anya teljes letargiában és szorongásban töltötte a 9 hónapot és aztán szült egy makkegészséges gyermeket. ( az más kérdés, hogy ezek a szorongások a kicsit hogy viselték meg)Szóval én semmilyen vizsgálatot nem csináltatok, várom őt nagyon nagyon szeretettel és örülni fogok neki mindenképpen.De ez most nem azt jelenti, hogyha valaki elmegy az nem jól teszi, ez csak az én véleményem, én ezt érzem belülről és megosztom veletek. Szép napot mindenkinek! :)
2007. dec. 7. 11:36
Szijjasztok!!! Nncs véletlen bajai köztetek???

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook