2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Szia Lili!
Akkor Neked még nem volt ultrahangod? De dokinál voltál, azt írtad. Mit csinált? Tényleg Kanadában fogsz szülni?
Pihenj sokat, mindenütt azt írják! Bár ez egy elég furcsa élethelyzet, pénteken vendégségben voltunk és bizony már hétkor olyan álmos lettem, hogy alig tudtam nyitvatartani a szemem... :)
Én abból a 3 mg-os folsavból kétszer veszek be egy nap, most úgy érzem kellhet ennyi. A hasfájásra állítólag jó a MagneB6 vitamin, de valamennyi nyugtató hatása is van.
En eddig csak emelyegtem, de ket napja kijott a vacsoram, masfel ora mulva jottem csak rendbe... nekem a hideg viz kortyolgatasa hasznal, meg a gyomberes muzli reggelire. Igy a hetedik het vegen is meg mindig alszom 9 orakat, orulet!:) Eleg ledolgozni a 37.5 oramat olyan faradt vagyok, a parom vette at a fozes nagyreszet...
Nem tudom szamit-e a korunk abban, hogy hogyan viseljuk ezt, de a huszonevesek is panaszkodnak faradtsagra ebben az idoszakban.
Nalunk csak a 16.het kornyeken van egy ultrahang, de az AFP teszt miatt a dokim elkuld a 12 het kornyeken, ami eppen ujev utan lesz, alig varom!
Az egyik weblapon amit nezegetek azt irjak, hogy 1 ev mulva mar X hetes lesz a babad... en csak elkepzelem, hogy jovo karacsonyra eza kis babom nezi a fa fenyeit:) ( ja persze a hromonok miatt lettem ilyen erzelgos)
bocsi a hosszu bejegyzesert
Sziasztok!
Bocs, h. csak ritkán írok, de a kis 13 hónaposom mellett hál' Istennek nem unatkozom. :)
Meg egyenlőre alig fogtam föl, hogy babát várok, de a szerencsések közé tartozom, mert korábban is már 14 hetesen éreztem a magzatmozgásokat, és onnantól tök jó. Addig meg már csak 1 hónap van.:)
Drukkolok az émelygősöknek, hogy hamar múljanak el a rosszullétek!
Egész jól vagyok, van néha émelygés, de komolyabb nem volt még. Néha pici hasfájás, olyankor mindig berezelek, de gyorsan elmúlik. A legmarkánsabb tünetem a mellfájás és az aluszékonyság. Ez utóbbi egészen megdöbbentő méreteket ölt. Tegnap 11-kor feküdtem le, s ma reggel 9-kor úgy keltem fel, mint aki mondjuk 7 órát aludt. Kihasználom a hétvégét, úgyhogy lesz alvás délután is. :)
Többiek, ki hogy van?
Mi ma töltjük be az ötödik hetet, s hétfőn megyek dokihoz, ultrahangra.
En is azt mondtam ma anyunak, amikor kerdezte, hogy vagyok, hogy kibirom meg par hetig, aztan majd elmulik. Jot mosolygott, azt mondta, ugy legyen, de amikor a tesomat varta, o vegig rosszul volt. Azert remenykedem!
Vigyazz magatokra!:-))
Koszi szepen! A C-vitamint kiprobalom, hatha nekem is bejon. A tea viszont nem megy, ugyanugy rosszul vagyok tole, mint a kavetol. De vegulis mindentol igy vagyok mostansag. Nem baj, a manocska ennyit boven meger!
Minden jot neked is!:-))
Mi Telkiben. Kicsit drága, de megéri a hely.
A férjem már volt ott, és úgy döntöttünk, ennyit nekünk megér. Sokkal több szűrővizsgálatot csinálnak, sohasem kell várni 5 percnél többet, ha befekszem esetleg szülés előtt, egy nővér csak velem lesz "elfoglalva"...szóval jobbat nem is kívánhatnék.
Szióka!!!
Hát a történet a következő: egy év próbálkozás után, márciusban babás lettem, de sajna a 11. héten feslszívódott.. azóta próbálkoztunk! most meg tegnap voltam doktorbácsinál és minden rendben eddig, ma vagyok 6 hetes!!!
Nekem segített, a barátnő ajánlotta aki 2 hónapja szült. A kávét én sem tudom már meginni, helyette teázom az jó.Sok C vitamin, ha fáj a fejed nekem 4000 mg jött be. (4 db Lenkei ezres)
Az Algopyrint a doki mondta, de kérdezd meg a tiédet is.
Kitartást!
Mi az Uzsokiban fogunk szülni.
Többi pesti kismama?
bp-i kismamák! Ti hol fogtok szülni? Ki a dokitok?
Én kicsit kétségbe vagyok esve. Tegnap kiderült, hogy valószínűleg a férjem kb 2-3 évig Pécsen és környékén fog dolgozni. Nem tudom hogy fog tudni hazaszabadulni. Az is lehet, hogy leköltözök/zünk vele. De dokihoz járni meg szülni inkább itt Bp-en szeretnék. Jajj nem tudom, hogy is lesz ez.Na mindegy.
Nektek hogy fogadta a párotok a jó hírt?
Még nem. Az első orvosi vizsgálatot mindenképpen megvárjuk vele, aztán ahogy adódik. Vagy karácsonykor, vagy hamarabb. Bár lehet, hogy karácsony előtt haza se jutunk mindkét szülőhöz. Nekem a férjem szegedi:-) És sok barátunk is Szegeden van.
Nálatok tudják már a leendő nagyszülők?