2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
En meg fankot ettem, ugy hivjak boston cream, kivul csokiba martva, belul vanilipuding... en hiztam 3 kilot decemberben, pedig Adikam kiszivja minden porcikamat, de igy van ez jol:DD
Nalunk valahogy visszaallt a 10:30 koruli elalvas, miutan 3 hetig ejfel korul aludt csak el. A nappali alvasok is valtoznak, az eddigi negyszer felora helyett most mar csak haromszor alszik, a del korul felorat, 4 korul 1-2 orat, este 8-kor is egy 20-40 percet. Reggel 8-9 kozott kell, igaz hajnalban 6-7 korul neha fent vagyunk egy felorat, jatszik a kezemmel, csak csendesen.
Ma voltunk a 6 honapos oltason (ami nektek a 4 honapos), pnemot is kaptunk. Ez ket szuri, az egyik combjaban megint csomos a szuri helye... mutkor volt hoemelkedes, eddig csak a cici kellett minden oraban, egeszen jol vagyunk.Madartejet en anyumtol kertem mire hazamegyunj (mar csak ket het:)), en nem tudok jot csinalni.
Julimami, remelem Anita meggyogyul.. amugy jo tippet adtal az ejszakazasra:))D
Pici, ugye ti is mentek/voltatok oltasra, majd meselj:)
Suttogo: en elakadtam az elejen, nem ertettem hogyan lehet 3-4 orankent szoptatni, ugy hogy napirend??? Egy dolog tunt erdekesnek, az 5 fajta szemelyisege a babaknak, de elolvastam ez az enyemben mind az 5 megvan, na most akkor mi van?
Emlitettem mar a Natural Baby cimu konyvet, amit csak kolcsonoztem, meg kene neznem van-e magyarul, mert szerintem sokan hasonloan csinaljuk... igaz eppen az a lenyege, hogy nem kell hozza konyv:) En is megkaptam mar, hogy sokat van kezben/ nincs egyedul hagyva. Most itt vagyok mellette, jol elvan, igaz, ha kimennek biztosan panaszkodna egy ido utan.
Par dologban sajnos engem is szorit az ido, es talan maskepp kell majd csinalni, mint ahogy szivem szerint tennem, mivel 1 ev utan vissza kell mennem dolgozni es pl. ha meg lesz tejcsi, nem tudunk akarmikor szopizni napkozben, mert nincs garancia, hogy ebedidoben mindig hazajutok:(
Elég sok időbe tellett, mire visszaolvastalak benneteket. Köszönöm, Anita nevében is a sok jókívánságot. Én ismét éjjelibagoly vagyok, és ez igazán nehezemre esik, bár örülök, hogy van ki mellett ébren maradnom. Apával váltjuk egymást. Szegénykém mára már nagyon belefáradt a lázba, nyűgös volt, sírós. Apa igazán kitett magáért és nagyon sokat foglalkozott vele, terelte el a figyelmét a lázról, a rosszullétről. Remélem, hogy holnap már jobban lesz, mert tegnap este óta issza az antibiotikumot, csak elkezd hatni már.
Látom, sokat írtatok a nevelés kérdéséről. KÍvánom, hogy maradjatok következetesek és ne veszítsétek el a türelmeteket két-három év múlva se, amikor az akaratotok beleütközik a gyerek akaratába. Hát akkor légy okos Domonkos. (Ja, most nehogy sértve érezzétek magatokat, remélem nem úgy sült el a mondanivalóm:))A második - harmadik gyerekre természetesen kevesebb idő jut, mint az elsőre, de ez nem jelent kevesebb szeretetet is. engem elejében bántott a lelkiismeret az idő miatt, de rájöttem, hogy megszakadni csak nem birok és ez így van rendjén. A Maját is annyira szeretem, mint Anitát, csak kevesebbet hordozom, kevesebbet vagyok egyedül vele. Arra azért törekszem, hogy mindig ott legyen velünk ezt élvezi is. Mi is arra törekszünk ,mint Csilluék, hogy elmagyarázzuk a gyerekeknek, mi miért történik. Szóval, ha büntetést kap valamiért, mindig rákérdezek, most miért kell a sarokban állnod? Ha orvoshoz megyünk, vagy vérvételre (huh, jaj...)akkor is elmagyarázom, mi fog történni.
Mellek: Anita kilenc hónapig szopott és utána kb három hónap elteltével állt vissza a mellem régi formája. Méretek: szörnyű...már alig várom, hogy ismét a régi legyek. Alig, illetve egyáltalán nem férek bele a régi blúzaimba. :(
MEgkönnyebbülve olvasom a hsz-ban, hogy ti is nassolgattok, mert én éppen azzal mentegettem magamat, hgoyha már úgyis ébren kell maradnom, akkor legalább megérdemlek egy-két szelet kalácsot. MAdártej? Hmmmmm. LEhet, hogy még az éjjel megcsinálom. A múltkor azt csináltam, hogy amikro már nagyon álmos voltam a többnapos virrasztás után, akkor takarítottam, dolgoztam éjjel, nehogy elaludjak. Az egyik éjjel a párom nem is tudta, hogy fönt fogok maradni, én pedig áloműzőként tipptopp kitakarítottam a házat, sőt a gyerekszobában megváltoztattam a berendezés elhelyezését is. Elég komikus volt, amikor reggel a férjem fölébredt és átment a szobába... csak nézett, nem tudta, mi történt.
Kinga, hány kilót akarsz fogyni, hogy fogyózol? Elég nehéz lehet, ilyenkor az ünnepek táján... MEg olvasva a fórumot...csupa finomságokat emlegetünk.
Sziasztok Anyocak!
Irigykedve olvasom ki milyen finomsagot eszik.Csorog a nyalam.Emberem is itt eszi mellettem a fehercsokis-epres muffint.Es egyfolytaban kinalgat.Ugyanmar egy nem a vilag.MOndom sajnos nekem az.Kereken egy hete csinalom a dietamat.Nem baj eljon meg az en idom.Akkor majd engedelyezek magamnak egy-ket finomsagot.
Sajnos a Suttogo temahoz nem tudok hozzaszolni nem olvastam.De nem hiszek a "konyvbolneveles modszereben".Szoval gyanitom nem nekem irtak.David szuletese elott probaltama neten ezt azt elolvasni gyermekneveles temaban.A feleig sem jutottam es mar elenkezett az elvemmel.Ami nincs is.Viszont en a szemelyisegben hiszek.Eppen ezert ha lesz meg egy gyermekem ahhoz is ugy fogok hozzaalni mintha az elso lenne.
Szoval akkor lassan mindenki elkezdi a hozzatapit?Davidem holnap lesz 5 honapos.Most negy napja megint aktivan almazgatunk ebedre.Imadja.Sikongat es olyan ugyesen nyitja a szajat.Egy almat mostmar siman megeszik.JOov heten a barackot probalom vele.
Nem nagyon voltam délután, Áron rosszel ébredt, egész du. vele játszottam, amikor meg újra elaludt, próbáltam valamit lefaragni az elmaradásaimból. A laptopot megszándékosan olyan helyre tettem, hogy állni kelljen mellette, hogy ne legyem kedvünk sok időt itt tölteni, bevált, így viszont a félkezes megoldás extra kényelmetlen.
Madártejet én is csinálok, mostmár annyit emlegettétek, hog muszáj.
Nálunk 1-1,5 óra, most meg eddig másfél órája nyomja, de egyszer már visszaaltattam.. délelőtt is...
Nem jó ha felébred idő előtt, mert akkor nyűgösebb, mintha nem is aludt volna...:(
Jaj, madártej! Már a karácsonyi ajándékokhoz mellékelt csokikákat is megettem. Nem tudom, mi lesz velem.
Kingus, Neked meg miért is kell fogyóznod? A fotók alapján nem értem!
Nálunk az tegnap fogyott el...;)
de komolyan.. én szinte már unom, de mégis eszem mert "ennem kell"...
Tiszta gáz.:))
hüm-hüm, köszi (pirulósszmájli)
jaj, az édeséhség, most faltam be majdnem 20 deka fornettipogit(barackos), mert ugyebár nekem sütésre nem nagyon van időm:(. viszont egy madártejgyártás még a napokban várható, mert megkívántam, mikor mindannyian ezt emlegettétek... hmmmmm
Nna mostaztánaztánsenkisenem onleány???
Mindet aláhúzta.. vajon miért..;)))
Szofi, nagyon-nagyon bírom az őszinteségedet magaddal kapcsolatban.. most nem konkrétan ezzel kapcsolatba.. sőt!
Úgy egyáltalán...
:))
Ha "elfelejtem", hogy mitől vagyok ennyire édeséhes, akkor én irigylem azt aki diétázhat.. komolyan mondom már nagyon hiányzik..
de persze milliószor inkább ez.
Ami késik nem múlik, csak addigra Te már bomba nő leszel....:))
sziasztok!
én még várandósságom alatt olvastam a Suttogót, mindenki ajánlotta, persze, akkor még érdekesnek tűnt, ugyanis nem tudtam, hogyan működik egygyerkőc.:) mondanom sem kell szülés után már bele sem néztem, vagyis belenéztem, de rájöttem, hogy ez a könyv olyan anyák számára készült, akik nem egyéniséget, hanem gépet szeretnének a gyermekükből faragni. én is úgy gondolom, ahogy Cash írta, ez a nyugati, "2hónaputánvisszaamunkahelyre" anyáknak készült.
szóval mostanában én is inkább az ösztöneimre hallgatok...
Hello....
Na koszonom lanyok..fogyozom....de latom titeket nem erdekel...:-)))