2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Áááááááááááááááááááááááá.. ma azt készítettem a vendégeknek a sok "maradék" aprósüti mellé..;)))
És tárkonyos pulykaragulevest, az már Tmiéknél is bejött, és gyorsan el is készül, azt hiszem ezt pedig Alexa írta ma??
A vesémbe láttok Csajok!!;D
SZÉNHIDRÁTFÜGGŐ BARÁTNŐIM FIGYELEM!
HA SOK VOLT MÁR A TÖMÉNY ÉDESSÉGBŐL ÉS UNJÁTOK A CSOKIT, VAN EGY JÓ ÖTLETEM ÉDES ÉS KÖNNYŰ:
MADÁRTEJ
ÉN IMÁDOM!
2 NAPJA EZT ESZEM CSOKI HELYETT!
mára sajna elfogyott... lehet holnap megint csinálok egy "kissebb" adagot!
Ja, és a szoptatós kismamik figyelmébe ajánlom, mert a barátnőmnek annó rengeteg teje volt tőle!
Puszi mindenkinek és jó éjt!
Sziasztok! Kicsit visszaolvastam...
Úgy látom azért mindenkinél gyarapodnak a picúrok a maguk módján... az a lényeg hogy egészségesek!
na, végre ideértem, sziasztok! megint voltunk nézelődni, szörnyű, hogy a bpi bevásárlóközpontok még mindig zsúfoltságig telítettek, de legalább végre sikerült kicseréltetni a telcsimen a gombokat!:)
Cash, együttérzek, Laura sem alsik el este 11 előtt, inkább éjfél körül... reggel viszont nem kel 10 előtt, szóval meg van zavarodva kicsit...
a kúszás nálunk úgy megy, hogy kinyomja magát, nekilendül, de nem előre, hanem hátra kúszik.:) hiába, no: Rák:)
Úgy látom jól szórakoztatok mindnyájan, mi is nagyon jól éreztük magunkat az elmúlt napokban. Itt voltak a húgomék Szlovéniából, megvolt tehát a nagy öröm. Anyum is eljött hozzánk, szóval Anitám körül forgott a világ. (Meg is van most a böjtje. haha.) A mi kis Majánk még alig hat és fél kilós, és hatvanöt centi. De hozzá képest ez jó, mert három kilósan született, tehát meg is duplázta a születési sulyát. Anitám ilyenkor már nyolc kg körül járt. ÉS citrusfélét sdzerintem se kell adni egy éves kor alatt. Meg vigyázni kell a meggyel, áfonyával, málnával is. Anitám egyszer nyolc-kilenc hónapos kora körül ivott gyümölcslevet, amiben volt egy pici narancslé is. Hát az nekünk olyan mókát csapot, hogy csak na. A popsiját sebesre marta. Bazsáról olvasva csak álmélkodom, hisz az én gyerekeim ilyenkor még nagyon-nagyon messze álltak az állástól. Maja még nem is ül rendesen. Volt egyismerősünk, akiknek ugyanolyan idős lányuk volt, mint Anita. Kilenc hónapos korában már rendesen járt, míg Anita még tizenegy hónapos korában is csak egy kicsit állt és máris tottyant a popsijára. Elég komikus volt, kis pufók kislány és csak ül és vigyorog, a másik meg nagy komolyan járkál körülötte.
Mi még szopizunk ám nagyon de azért eszünk is. EGyszer-kétszer adok neki naponta szilárdat: banánt, almát, sárgarépát, kelbimbót, krumplit, gabonapelyheket. Szereti a kisasszony mind.
Itt vagyok, megszöktem fórumozni. Megpróbálom ismételni magam.:-P
Ági még csak 7 kg volt december elején, szóval ő nem fogja megduplázni a születési súlyát, hacsak nem hízik 60 dekát jövő csütörtökig.:-) Mi még nem próbáltunk kóstolgani, szerencsére nem volt rá szükség. Eddig sikerült Annának és Lacinak is főzögetnem, csak időhiányban és utazáskor ettünk üvegeset, szerencsére mindkettőt elfogadták. Én tejpépet nem adtam, egy éves korig szopi volt kiegészítőnek, kevés tejmentes tápszerrel, utána babatej. Remélem most is így lesz, már nagyon kíváncsi vagyok!
Én is nyomom az édességet ezerrel, bár már szinte csömöröm van a sütiktől. Ezért is készült az utóbbi napokban egy csomó sósság, sajtos pogácsa, magos buci, diós kenyér... Mindegy, csak szénhidrát legyen. Nekem szerencsére egy légtér a konyha a nappalival, ráadásul van két kis kuktám is.:-) Én az itthoni mérlegünkön most 51kg vagyok, de a napokban hirtelen anyuéknál is ráálltam és 59!-et mutatott. Mondjuk ez utóbbi áll közelebb a valósághoz, na meg a normál súlyomhoz úgy 56 környékén.
Szofi, persze hogy a szüléstől számítva. :-) A dokim szerint ezért is olyan gyakori a két évre született kisteső, nem csak a gyes-szabályok miatt. Nálam először már ő is parázott, de mire vizsgálatokra küldött volna, megjött.
Én már próbálgatom egy ideje a folttisztítókat, nekem az azonnali szappanos kimosás, na meg az ariel pumpás folttisztítója jön be az utóbbi időben.
Anka, nagyon jó lehetett a szilveszteretek! És sok szerencsét kívánok a kistesóhoz! Nekem is repes a szívem, amikor a nagy srácaim olyan nagy szeretettel vannak a kicsi iránt! Persze ha nagyobb lesz, ő is vetélytárssá válik és veszekszenek majd eleget, de most olyan édesen el tudnak vele játszani.:-)
Sziasztok!
Nagy napunk van, túl vagyunk az utolsó vendégfogadáson..:))) Én kettő hete a konyhában lakom effektíve... Még tegnap éjjel 1-kor is ment a sütő.. de vééégeeee:))))
A tesómék jönnek még, de annyi kaja van, hogy egy hatalmas morzsapartit csapunk.:)
És két hétig tuti nem főzök és nem is sütök.
Elfáradtam, és a gyerkőcök is hiányoltak már. Bazsa is elfáradt a nagy fennforgásban, ma aludt majdnem 4 órát egyhuzamban... Így szuperül készen is lettünk mire ideértek a keresztszülei.:)
Mi még csak tejecske, és kiváltani még nagyon sokáig nem szeretnék egyetlen étkezést sem, főleg ha ilyen iramban gyarapodik továbbra is.
A kitámasztós mászást mi is nyomjuk, és stabilan ül Kisbobó, és gyönyörűen áll is.
Viszont egyszerűen nem tudjuk elaltatni emberi időben, rendszerint kidőlünk mellőle..;))
Néha nagyon gáz.
Nelly! Én is olyan szinten vagyok függő, hogy hihetetlen..már szinte unom az édességet, de akkor is eszem és eszem és eszem..:))
Az igazán makacs foltok engem kiröhögnek, a gyengébbek Tydeba áztatva, és a fehér vödrös Vanish is segített már..
sziasztok. boldog új évet mindenkinek!
mi 6700 gr voltunk egy hete, mostanában kicsit lassult a fejlődése Boldinak. valószínűleg nem fogja megduplázni tizedikéig a súlyát, de nem aggódom, mert pocakja is van, izmos a lába és láthatóan jól érzi magát (tettem fel új képet). próbál kúszni, ha kicsit megtámasztjuk a talpát, simán eljut oda, ahová akar, egyedül azért még nem megy. karácsony óta kap kis almalevet 1x naponta, nagyon imádja :-)ügyesen eszik a kanálból, nem megy mellé egy csepp sem, nem is hadonászik, csak tátog. lassan majd megpróbáljuk a poharat is. barackot még nem kapott, mert venni még nem vettünk, az üvegesekben meg van cukor (!). tejem még van szerencsére.
legyetek jók!
Boldogságos új évet drágaságok :) annnnyit irtatok hogy huuuu.... gyönyörü óév búcsúztatónk volt, 4 család 8 gyerek, 4 nap kint az erdő szélén cserépkályhás házban, nagy csocso és pingpongpartik, kirándulás, dumálások, főzések, éneklések... ilyen szépet kivánok mindenkinek :) nekünk meg is született az újévi fogadalmunk: kistesó Lorkának :) mindenki meggyőzőtt minket, főleg a látottak :)
Néhány hsz, amikről beszéltetek: Lorka 7,5 kiló, mostanában kevesebbet hizik, de tuti azért van, mert rengeteget mozog, Bumbu szerintem ne aggódj, mert ha beindul a kis Csucsukád akkor jó ha van miből leteperni :) pár napja kezdtük a hozzátáplálást, alma, sütőtök napi 1x, szereti nagyon, de tejci is van bőven és szeretném még min. ennyit szoptatni, szóval csak csinján etetem, amúgy a társaságban 2 gyerek is volt, akik 8 hónaposan kezdtek el mást enni és szépek, egészségesek.... szerintem ez totál egyéni.
Citrusfélét NE adjatok 1 éves korig korai allergiát válthat ki, és akik 6 hónapig szoptattak, azoknak nem ajánlott tejalapú tápszert adni... tejkészitmények amúgy sem ajánlottak 1 éves korig.
Én fogyok... ez se jobb, már nincs nadrágom, ami ne lötyögne rajtam, Lorka előtt 60 volt a versenysúlyom, ami nekem totál megfelelt, most meg 57 vagyok, a párom szerint ciciből állok csak... szóval ez se jobb... a fogyókúrásoknak kitartás...
Lorka 2 foggal büszkélkedik, rengeteget kúszik, és továbbra is kisérletezik a 4kézlábas akcióval, 2 lépés már sikerült igy is de utána mindig inkább visszahuppan pocira és teper tovább.
Mindenkit ölelünk pusszik :)
Szijjasztok!
Móki, én vödrös wanisht használok (por állagú), ilyen oxi-maxi:) egy napig ázik benne, néha felkavarom, hogy dolgozzanak a bubik., és havonta egyszer szoktam olyat csinálni, hogy kiválogatom a ruhái meg a textilpelusok közül azokat, amelyek avéttosak, és kifőzöm nagymama receptje alapján:)
Mi most vagyunk 6 és fél kilósok, a kicsi súly senkit ne tévesszen meg 4 hónaposan és egy hetesen megduplázta a születési súlyát. Ha azt veszzük, hogy ezt mostanra kellen, akkor valahol érthető is az a reakciója, hogy nem elég a tejcsi... jó nektek, hogy még beérik vele. A naplómban leírtam részletesen a problémánkat, egyszerűen nem tudok lépést tartani a lánnyal. Úgyhogy már 3x eszünk szilárdat, érthető, hogy nekünk nem is nagyon van időnk egy-két kanalazni...ha nem adok neki rendesd adagot üvölt. Fél üveg bébiételt vagy annak megfleelő mennyiséget kap, és utánna rohanás a szobába cicizni, 120 mililitert bevág még. Épp hogy menetközben megtörlöm a szakállkával az arcát, mosakodni csak cickó után. Múltkor volt bekészítve egy alma még...rohadt volt...ünnepnap-szóval maradt a tejcsi, megevett kb 180-at, kiköpte és ordított, belespricceltem a szájába, akkor bekapta evett két koreszt és kiköpte, ordított, kénytelen voltam megint főzit adni, no abból egy kicsit kevesebbet evett így, de hamarabb megéhezett.
Rjatam is van 12 kiló felesleg, szeretnék neki búcsút inteni, de én nem tudok és nem is akarok diétázni...odafigyelni se! Lefekvés előtt is eszem, hogy hajnalban se legyen vizes a tejcsi. És tegnap is csülköt vacsiztam 9-kor...mert megérdemlem... viszont úgy tervezem ha jön a jóidő megyünk túrázni. ja és még mindig csokifüggő vagyok. Megtizedeltem a szaloncukor állományt a napokban...
Sziasztok!
Rékám még mindig olyan fáradt, hogy ismét elaludt, pedig a délelőtti alvásról egy ideje már leszokott...:-))
Lehet, hogy kihasználom az időt és sütök egy tepsi sajtos pogit. Lehet, hogy hülyén hangzik, hogy megint sütök így ünnep után, de arra gondoltam, hogy van egy kis maradék tárkonyos raguleves, azzal majdnem jóllakunk és utána másodiféle helyett egy kis frissen sült sajtos pogi biztosan jólesne... Megyek is, amíg Réka alszik, ki is sül.
Szijjasztok!
Bumbu úgy tudod csökenteni a súlyát, hogy adsz neki vizet, nekünk is kellett az elején a amikor túl sokat hízott, így tele lesz egy kis időre a pocija és nem eszik annyit.. nekünk bejött..
Csajok valahol olvastam, hogy a citrusféléket nem lehet 1 éves kor előtt adni, ez igaz? mert látom többen írtátok a narancsot...
Ja Bumbu nekem is iszonyatos görcseim vannak mindig és a mennyisége is elképesztő... :-(((
Ne ijedj meg, hogy csökkent a tejed, nekem is mindig, amikor megjön csökken, aztán kicsit ráfejek olyankor és visszaáll, szerintem próbáld meg, ne add fel!
Kinguskám meggyógyultál?
Ezeket a menüket te kotyvasztod? Nagyon kreatív vagy!
Tegnap óta Gergőke forog, mint a ringlispil, nekünk ez öröm, mert kicsit későn érő, már elterveztük, ha nem fordul meg, vissza kell vinnünk Pécsre kontrollra, mert 14.-ére van időpontunk, de így nem visszük...
Cash!
Köszönöm a dícséretet! El is pirultam olyan jól esett...
Sziasztok! Szélcsendes és kevésbé fagyos, lehetőleg napsütéses szép jó reggelt mindenkinek!
Én már rég fent vagyok, Apa elment dolgozni, Csenge alszik még a reggeli félálomban megivott tápszer után, Bendi meg anyóséknál aludt, majd megyek érte délelőtt. addig gyorsan összerakom az ebédet, meg visszaolvastalak benneteket!
Sziasztok! Alig győztem visszaolvasni...:-))
Először is boldogságos gyönyörűséges új évet mindenkinek!:-))
Nálunk a szilveszter elég jó volt, csak Rékám nem tudott aludni szegény. Úgy vettem észre, hogy nem a hely zavarta, mert a szokott időben elaludt szépen, de hát mi is hangosabbak voltunk (anyuéknál, baráti társasággal, éneklés, röhögés és minden), na meg a petárdák-tűzijátékok is durrogtak a környéken... Szóval csak jóval éjfél után aludt be a kiscsaj, reggel mégis a szokott időben ébredt, napközben pedig nem akart aludni. Elmentem két órára lovagolni, előtte megszopiztattam, elaltattam, de anyu szerint kb. fél órát se aludt, aztán fölébredt. Nem sír, csak játszani akart meg beszélgetett... Déután újabb 20 perc alvás, estére persze hulla fáradt volt. 5-kor értünk haza, azonnal fürdettem, szopi, még nem volt 6 óra, amikor elaludt. Alszik azóta is, persze szopizni azért rendszeresen kér, csak félálomban, a szemét se nyitja ki. Az előbb át is pelusoztam, erre se ébredt fel. De már nem akartam tovább rajta hagyni a pisis pelust, bár nekünk a Huggies annyira bevált, egy csepp sem folyik ki belőle, akár 12 órán át sem. Most se volt gond, pedig legalább egykilós pelust dobtam ki.:-)))
Hozzátáplálás: mi is kóstolgatunk, mint Timiék, hála Istennek tejcsi van még mindig rendesen, nem is akarom, hogy mást kapjon kajára. Viszont napi egyszer-kétszer kap néhány kiskanál gyümit, csak hogy szokja az ízeket, ebből ne legyen később baj. Az almát mondjuk leginkább úgy szereti, ahogy a naplómban az eyik képen is látszik: leharapom neki a héját, ő megfogja a kis kezével, rácuppan és szívja ki belőle a levét. Ha "kifogyott", akkor szól, hogy harapjak újat.:-) Persze adtam már neki reszelve is, úgy is szereti. A napokban pedig a banán lett a menő. Icipici kis banán sok anyatejjel. Kóstoltuk a sütőtököt is már, de azt nem szereti. Tanulunk pohárból inni lefejt tejcsit. Mivel semmilyen körülmények között nem fogad el sem cumisüveget, sem szopis poharat, semmit, így rendes pohárból kortyolunk. Csak azért, mert bár nem áll szándékomban a gyerkőc nélkül bárhová is menni, de ha valamiért egy-egy órára otthon hagyom (vagy mint pl. tegnap, hogy túl hideg volt ahhoz, hogy amíg én lovazok, addig ő is végig levegőn legyen) akkor anya ott marad vele benn a házan és ha véletlenül szomjas vagy elkezd csuklani, akkor tud neki pár kortyot adni. Éhes tuti nem lesz, mert nem hagyom ott csak etetés után és csak max. 1-2 órára. Először kis butácska volt a pohárral, de már egész ügyes. Megértette, hogy a pohárból is ugyanolyan tejcsi jön.
A lefagyasztott anyatejcsit viszont odaadogatom a tejtesónak, ugyanis Réka nem hajlandó azt meginni. Persze annak kicsit más az íze... De betárolni se tudom, mert ugye azt mondják, hogy nem lehet csak max. 6 hónapig fagyasztva tartani a tejet. Az meg nemsokára letelik, legalábbis ami az elejét illeti. De nem aggódom, még mindig tutok eltenni, ha kell.
Fogalmam sincs, mit akartam még... Na mindegy.
Legyen szép napotok, hétvégétek, hónapotok, évetek...:-)) De nem is lehet másmilyen, hiszen itt vannak a kismanóink.:-))
Pusszantás mindenkinek!
Kanadaban kicsit mas a sorrendje, hogyan vezetik be a kajat, itt tejpeppel inditanak a vashiany potlasa miatt. Mivel azonban kiderult, hogy nem sok szivodik fel a babakban belole itt a hust ajanljak eloszor (foleg csirke es marhahust), utana zoldseget es utana gyumolcsot. Gyumolcslevet meg ha 100%-os is nem javasolnak 9-10 honapos korig...
En nem egeszen kovetem ezt sem...
Mi 5 es fel honaposan kostoltunk banant, karacsony ota pedig tejpepet mar minden nap (fele anyatej, fele viz a higitas). Most az 5-6. alkalommal vettem eszre, hogy rajott Adrian, hogy ez kaja, nem csak nyalogatas es kanalszopgatas. A mennyiseg egyelore olyan 10-20ml a delutani orakban, szopi elott.
Nalam sincs meg piri, orulok is neki.
En is irtam a naplomban, hogy mar ket hete mintha nem lenne eleg a tej, azaz van tej, de a kaloria nem eleg, ezert is kezdtem kicsit hamarabb a kajat adni. Azt hiszem Nelly irta, mi is mar 10-12 szopinal tartottunk, es meg mindig napi 8-10. Jovo heten kezdjuk az almat, aztan barackot es sutotokot. En ugy veszem eszre szilardabb kajanal szomjasak is, fogok adni egy kis vizet (erre is itt az ajanlott, hogy eleinte ne legyen tobb napi fel decinel, hogy ne csokkentse a szopit...)
Volt -e mar valamelyikotok a 6 honapos oltason? En felek, mert a 4 honapos utan 1 het nyugi volt:((
Sziasztok Lanyok!
Tudom,hogy megkesve,de tiszta szivbol kivanunk Mindenkinek es a Csaladjanak Bekes,boldog,aldott uj esztendöt!
Pici,Marcus es Berci