Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 júliusára babát várók fórum

2008 júliusára babát várók (beszélgetés)

14438. Vanet
2009. jan. 3. 14:58
kaja ötlet: sütőtökkrém leves hmmmm isteni egy kis piritóssal... lehet édesen is, de én nem teszek bele cukrot csak gyömbért, fehér borsot, szerencsendiót hmmm... megyek is enni egy keveset
14437. Vanet
2009. jan. 3. 14:53
AQFGV SD05T4FC Lorka is ir nektekn 8hj
14436. Vanet
2009. jan. 3. 14:52
N iukmhjm0nh
14435. Vanet
2009. jan. 3. 14:51
ja még nem itatok külön, az is tejci, de az angyalok hoztak szipispoharat - szipokás- én nem szeretném semmilyen cumival megismertetni, viszont dm-s tanulófogkefe már van lévén a 2 fogunk örömére :)
14434. Vanet
2009. jan. 3. 14:49

kistesó projekt már beindult :) (pirulós szmájli hihi ) bennem is volt néhány ilyen gondolat, h lehet szeretni egyszerre 2öt ugyanúgy stb... de a barátaink gyerekeit látva nem aggódom, és annyira drágák voltak ahogy a tesók egymást szeretgették... mindenképp szerettünk volna gyorsan kistesót, én eddig próbáltam húzni a dolgot, de rájöttem nem akarom, jöjjön aminek ill. akinek jönnie kell :)

Arielt használunk mi is, eddig nem volt gond.

Timikém pont most mesélték a gyakorlómamik nekem, h ők semmilyen pépet nem használtak, csak tejci meg zöldség, gyümik stb... aztán mindenkinek addigra fogyott el a tejci, mire a gyerkőcök már mindent ettek, bár azt tudni kell, h elég alter :) a csapat, (kendőzök, sokáig szoptatók, - akár 2 évig is - kötődés elven alapuló nevelés stb... )

14433. Vanet
2009. jan. 3. 14:44
itt vagytok még????
14432. timihugi
2009. jan. 3. 14:40

Madártej....jajjj....a gyengém!!!:-DDD

Mondjuk ma reggelire mákod és diós gubát csináltam, volt némi száradt kifli, amit direkt e célra gyűjtögettem. Háát...nyami-nyami...nagyon fincsi volt;-)!

Gondoltam ötletnek nem rossz...annak, aki szereti;-).

14431. timihugi (válaszként erre: 14422. - Alexa77)
2009. jan. 3. 14:39

Helló!:-)

Nálam is hasonló kérdések merülnek fel, ha kistesóról van szó. De ez szerintem csak az első gyermekes anyukáknál van, mert a tapasztaltabbak mind azt mondják, hogy a szeretet nem osztódik, hanem sokszorozódik. Én hiszek nekik:-)!

Mindenesetre megvárom, míg "megérek" a következőre, és nem lesznek már ilyen kételyeim:-).

A Vanish-t azért ki fogom próbálni.

Az Ariel folyékony formája van neked?

14430. timihugi
2009. jan. 3. 14:35

Móki, kijött a folt?! :-)

Nekem fél óra áztatás után hófehér a hófehér Tyde mosóporral. De gondolom hatásos a többi módszer is, csak én még nem próbálkoztam;-), ennél leragadtam, mert tökéletesen elégedett vagyok vele.

Vanikám! Nagyon szép újévi fogadalom! Gratulálok, és szoríjjok ezerrel! Mikor "álltok neki"? Akár már mostantól szabadagazda??:-)) Pusziii!

14429. timihugi
2009. jan. 3. 14:32

Már többmindenkinél olvasok tejpépről, gabonapépről...azt mikor szokták adni? Vagy egyáltalán kell-e nekem is adnom? Mert a védőnő egyenlőre csak zöldségekről és gyümikről beszélt.

Még egy fontos kérdés motoszkál még a fejemben. Folyadékot kell-e pluszban adnom, ha még mindig a szopik a főétkezések? Milyen mennyiségű szilárd étel után kell már folyadék pótlás?

Ezekben a kérdésekben még bizonytalan vagyok...

14428. annelly
2009. jan. 3. 10:48
Ja amúgy érdekességképp, szerintem nagyon dúrva. Annak idején mikrobiológiából tanultam a bélflóráról illetve arról, hogy milyen a csecsemőké, és milyen változáson megy keresztül, mire kialakul a végleges formája. Na és itt volt, hogy a bifidus flora a csecsemők bélrendszerében található bacteria nemzettség, amely a savanyításra van funkcionálódva. Ennek alapján a citrusfélékhez áll legközelebb, és jótanácsként osztogatták, hogy a hozzátápit azzal kell kezdeni. Én sem adok neki, mert fenntartásaim vannak, szerintem összerántja a gyomrában lévő tejet, de nagyon furcsának tartom, hogy tudományos és egyszerű józan paraszti ésszel milyen különböző dolgok vannak.
14427. annelly
2009. jan. 3. 10:42
Vani szurkolok a legfiatalabb fórumbabához:)
14426. annelly
2009. jan. 3. 10:42
Madáááárteeeejjj??? imádom! kaptam is mamától karácsonykor 40 házitojglit, ha most leszaladok a piacra, még itt vannak a tejsek, tudok venni házi bocitejcsit...váááá de fini lesz, kösz a tippet.
14425. annelly
2009. jan. 3. 10:40
Fú, tényleg, de jó lenne már egy igazi nagy fórumtali...ha jön a jóidő, akkor már nagyobbak is lesznek, és mobilisabbak leszünk mindannyian...jippijeee, alig várom
14424. annelly
2009. jan. 3. 10:39
Szia Réka!:D
14423. Alexa77
2009. jan. 3. 08:34

nh fnd bmymmml,,,,,,,,,,,,,b,. fb vbbv ng-h

na ezt mind Réka üzeni nektek.:-))

14422. Alexa77
2009. jan. 3. 08:07

Sziasztok!:-)

Anka, a kistesókérdés nálam is fel-felmerül! A páromban nem, mert ő rögtön Réka születése után azt mondta, akkor jön a következő, amikor azt mondom, jöhet, tehát a döntés az enyém.:-)) Nektek szurkolok nagyon! Én csak attól félek, hogy tudok két gyereket ennyire szeretni, mint most ezt az egyet... Na meg Rékám hozzászokott, hogy rengeteg szeretetet, törődést kap, vajon mit szólna, ha meg kellene osztania? És az új kicsi, ő is megérdemelné hogy ugyanannyi figyelmet kapjon, mint a nővérkéje, de szerintem lehetetlen úgy a pocaklakóra koncentrálni, ahogy Rékára koncentráltam, hiszen ő az első volt, most meg lenne egy a pociban, egy idekint... Szóval csak ilyen félelmeim vannak, amúgy szülnék már szívesen...:-)

Csajok, mosószerkérdés: az Ariel nálatok nem válik be? Én azt használom, és semmit se mosok 30 foknál melegebb vízben. Talán ha egyszer-kétszer kellett rásegíteni, de akkor a Vanish csodát tett.

Lili, nem irigyellek, hogy vissza kell menned dolgozni... Én elképzelni se tudom, hogy lennék képes itthon hagyni a Rékát. Tudom, ez a túlzott ragaszkodás se jó, amit én csinálok. Újévkor is kimentünk lovagolni, jó volt, de a gyerkőcöt anyunál hagytam, csak két órára, de már minden bajom volt, alig vártam, hogy hazaérjek.. Pedig a gyerkőcnek semmi gondja nem volt, szereti anyut, jól eljátszottak... Velem van a baj, tudom.

Cash, nekem ma muszáj főznöm, mindent felfaltunk.:-)) Csak azt nem tudom, mit kellene. Valahogy semmihez sincs kedvem. Mármint enni. A csoki nálam is még mindig sláger, de szerencsére én is úgy vagyok, mint Anka: fogyok, fogyok....

14421. Mókicaaaa (válaszként erre: 14420. - Lili13)
2009. jan. 2. 22:52
puszi! A találkát meg majd még megbeszéljük..
14420. Lili13
2009. jan. 2. 22:45
Na, ebredezik, ez meg csak a delutani szundi volt... jo ejszakat!
14419. Lili13 (válaszként erre: 14418. - Mókicaaaa)
2009. jan. 2. 22:44

Probalom:) Ha az apja eteti nagyritkan uvegbol, akkor csung rajta es altalaban elalszik bufi utan, legfeljebb majd ugy csinaljuk, de addigra meg valtozhat is sok minden. A siras meg altalabban akkor van, ha ehes vagy almos, "csak ugy" nemigen sir szerencsere.

Ja annyira megtetszettek a kepitek, meg az a welnesses udules, lehet, hogy mi is beiktatunk egy hetveget majd. Nehez bababarat helyet talalni, meg itt nalunk is.

14418. Mókicaaaa (válaszként erre: 14417. - Lili13)
2009. jan. 2. 22:39
akkor már most szoktasd,hogy ne legyen anyás, mert bajok lesznek..
14417. Lili13 (válaszként erre: 14416. - Mókicaaaa)
2009. jan. 2. 22:38
muszaj lesz neki, most meg az a baj, hogy Huncutka ha sir, csak nalam nyugszik meg,es cicin alszik el, de meg van fel evunk rakeszulni...
14416. Mókicaaaa (válaszként erre: 14414. - Lili13)
2009. jan. 2. 22:36
majd Apája belejön...
14415. Lili13
2009. jan. 2. 22:35
Ja Moki, amigy nem hiszem, hogy elkestetek, Adrian ma 6 honapos es csak a napokban kezdett forogni, azt is csak csinjaval es nem is ul olyan stabilan, mint Gergobaba.
14414. Lili13 (válaszként erre: 14412. - Mókicaaaa)
2009. jan. 2. 22:34
O is jon, megoldottuk:) igy az igazi:) Ja es kozben koltozunk taroloba es majd ha visszajovunk uj helyen berelunk, egyelore nem veszunk meg lakast/hazat. Nekem sajna julius elsejen vissza kell mennem dolgozni, tobbnyire aapaja lesz a kicsivel nappal, O tud este/ejjel dolgozni. (Draga a babysitter, nem akarok angol felugyeletet, amig 3 eves nem lesz legalabb)
14413. Lili13
2009. jan. 2. 22:32
na vagy harman itt vagyunk egyidoben, dejooo, en mindig lemaradok a dumcsikrol...
14412. Mókicaaaa (válaszként erre: 14409. - Lili13)
2009. jan. 2. 22:31
olyan sokáig itthon lesztek? mi lesz Apájával???
14411. Lili13 (válaszként erre: 14408. - 4af30810d1)
2009. jan. 2. 22:31

Na jo, nalunk meg a vegyestalad volt a menu egyik nap:))DD

Itt az ideje a pihenesnek most mar:))

14410. Mókicaaaa
2009. jan. 2. 22:30
A fene vigye el ezt amit írtál mind szeretem.. :-)))
14409. Lili13 (válaszként erre: 14407. - Martone)
2009. jan. 2. 22:29

tenyleg, ez jo otlet, tejcsi ugyis jo lenne, ha tobb lenne.. csak nincs itthon eleg (rendes) tejem... egyefene elugrunk a boltba..

Csajok! En mar 3 het mulva otthon leszek majus vegeig, csinalunk-e talalkozot? (ugy tudom bumbu is jon akkoriban es talan Piciek is, mert eleg gyakran jarnak)

Ma vettunk egy konnyu babakocsit, ami jo lesz repulni meg otthon, Adibabanak egyelore meg nem tetszik annyira, mert kicsit szukosebb mint a rendes kocsija...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook