2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Jajj...bocsi Vanikám! Én siettemben Timit olvastam, és válaszoltam is;-)). Végülis én is Timi, Ő is Timi;-).
De nem baj, végre megy a dumaparty;-)!
Nahát...a végén még kiderül, mennyien használnak itt dugiban kendőt;-). de nem ettől jó anyuka valaki, ez biztos!
Nem tudom, szoktad-e nézni a naplómat, de időnként hagyok benne Neked üzit...(pl. a múltkori para után);-). Remélem láttad.
Már rég találkoztunk itt onlány!
Nelly, nálunk a párom inkább kenguruzik, pedig Ő is érzi ám a vállát. Na da kendő...az férfiatlan...szerinte;-). Én nem is erőltetem.
Biszont én kabátra is teszem a kendőt, a lényeg, hogy a kabát dzsekis anyagú legyen, mert azon jól csúszik a kendő. És ekkor már fontos, hogy hosszabb is legyen a kendő, hogy átérjen rendesen;-). Mert ugyebár a béjbi is elég vastag ilyenkor:-D.
ez nem az a topik, ahol bármilyen megosztottságot lehetne okozni drága Timi:) itt nincsenek klikkek - tudtommal :) - és eddig szerintem minden véleményt ellenvéleményt elfogadtunk, ettől jó itt annyira :)
ami pedig a kendőt illeti: üdv az ősanyák között:) hihi na jó, most csak szivatlak :) örülök, h bejött :)
Vani, nekem eddig 2 félét mutattak, az elől zsebes, majd keresztezőset, és az elől csak keresztezőset. De utóbbinál rájöttem, hogy ha elég hosszú a kendő, akkor sokkal könnyebb, ha még átkötöm a kis feneke alatt is elől (remélem tudod, miről hablatyolok itt;-).
De köszi az infót, megnézem a youtubot is, mert kezd érdekelni a dolog. Én egyáltalán nem érzem "ősanyásnak" magam benne:-). Inkább jópofa, és mindenki belekukkant, ki pihikézik benne, és mondják, de édes!
ez pedig egy ázsiai tipusú hordozó, ezt szerzem épp be, hogy mire Lorka totyog legyen, mert tapasztaltak szerint, akkor már úton útfélen lekéredzkednek meg vissza és ezt egyszerübb kötni...
Sziasztok!
Na, nehogy bárki is félreértse, nem szeretnék semmiféle diszkriminációt kendősök és nem kendősök között. Mindenki maga döntse el, melyik a jó megoldás. Egyébként még azért nem jöttem elő a témával, mert még csak kipróbálásra van nálam a kendő (nandu), de asszem hajlok affelé,m hogy meg is veszem. Komolyan mondom, a kengurutól már az első 15 perc után elkezd fájni a hátam, és ki tudja miért, de még a csípőm is bal oldalon. A kendővel pedig akár a 2 órás sétát is kibírom. Nagyon jól összetartja a hátamat, és a derekamat, nem csak a váll tartja a súlyt. Hát bizony, ezúttal a kényelem győz nálam, úgy néz ki:-).
Ez pedig az a kötési mód, amit én is használok, és innen tanultam meg, annyi, h Lorka nem ül, hanem fekszik az elején:
pusszi:)
dettó Nelli :) nálunk apa is hordoz, már amikor itthon van :( és épp mennénk valahova kendővel, ő szereti, főleg ha Lorka elalszik rajta, hát akkor baromi büszke, h az ő szive dobogása ringatta el kicsi lányát :)
mosható pelusokat én is nézegettem a környezettudatosság miatt, hihetetlen, h mennyi szemetet termelünk... de egyelőre még a modern, kényelmes énem győzött... (pirulós szmájli)
:)))))))))
viszont most már megint 2 órája alszik a babakocsiban, lementem vele sétálni, egy órán át bírtam, most itt fekszik kinti szerkóban és szunyál, még horkol is:) betoltam a nappaliba és kinyitottam az ablakot, ne legyen melege...
Kendő: én kaptam egyet Apától a szülinapomra, de még sosem sikerült normálisan megkötni. :( Igaz, mikor meleg volt, még olyan kicsi volt Emma, ahogy bejött a hideg, úgy meg nem is gondoltam rá. Kabátra? Kaptunk egy kengurut kölcsön, elég jó, bár nekem is fájt tőle a hátam.
Mosható pelenka: én meg hetek óta ezeket nézem... :) Tényleg, használ közülünk valaki ilyet?
Ő is..;)
...azon agyalok...:)
sziasztok...
na, én úgy jártam Cash, ahogy írtad, van kengurunk, 10kg-ig jó, Lulu ruhában már lassan annyi lesz... és még alig használtuk! nekem is kendő kellett volna?!
meddig aludt végül Bazsa? Lulu 10.20kor kelt!
Vani!!! Úúúúgy imádlak!!!!
Szar napom volt, de most már teljesen klasszá varázsoltad!!!!:)))
Anelly!
Naplas to?3.-an?Mi is kinnt voltunk!:DD
Ja, amúgy sziasztok. Jó sokat írtatok, ilyenkor rendszerint az szokott történni, hogy végigolvasom, eldöntöm, mire mit írok, aztán a felét elfelejtem...
na de azért próbáljuk meg:)
Hallottam olyat, hogy a fiúk ragaszkodóbbak az anyjukhoz, a cicihez, a megszokott ízekhez. nehezebben viselik a változást, mint a lányok, érdekesnek tartom, nem tudom mennyi igazság van ugyan benne, az tény, hogy az én lányom teljesen nyitott a világra, és eddig mindent megevett amit adtam neki, sőt, szeretné megkóstolni amit mi eszünk azt is, amiből lehet adok, és élvezi.
Mi már 3x eszünk egy nap szilárdat, nem szerettem volna elsietni, de hát ha éhes szegénykém, kénytelen vagyok neki adni mást is, hiába, ha nem elég neki az anyja...:(
De minden étkezést úgy csinálok, hogy ne legyen teljesen kiváltva. Kaja után rohanás be a szobába szopizni, úgy mérem az adagját, hogy min 100, max 200ml-t leszívjon még rólam is. Ő is igényli a cicit, nekem is jó, ha szoptathatok. Inkább adok többször kevesebbet, minthogy lemondjak a szopiról. Meg így legalább nem is terhelem meg a gyomrát, mintha jól bekajáltatnám. Ezt a mindig szopi módszert szeretném egy éves koráig csinálni, és utánna váltjuk ki a napközbeni étkezéseket teljesen.
Ja igen: 65cm (amit nem értek, mert most fogom lecserélni a ruháit, és úgy néz ki belenőtt a 74-be, ráadásul szemmel láthatóan rengeteget nőtt, papíron meg 61 cm volt egy hónappal ezelőtt, és már akkor is 68-t hordott) 6180 g ami azt jelenti, hogy szerintem 7 hónapos korára megháromszorozza a születési súlyát. Az én kis zabagépem:)
Most hogy ürül a fagyasztóból a tejcsi, asszem a szójatejre térek át a főzelékekhez. Azon gondolkodám még, hogy ha elvileg kecsketejet fél éves korától lehet adni, akkor veszek mondjuk házit, és gyártok belőle aludttejet meg tejfölt meg túrót azt lehet-e már adni?
Márlétezem, ha nem vagyok túl indiszkrét az milyen, hogy eggyütt, de mégis külön? Mi vezérel egy friss apukát arra, hogy elhagyja a családját?