Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 júliusára babát várók fórum

2008 júliusára babát várók (beszélgetés)

14648. timihugi (válaszként erre: 14644. - Vanet)
2009. jan. 8. 18:38
Hát hogy nem emlékeznék! Mondjuk én így utólag azt látom, hogy nekem sok vizem volt;-). Pedig akkor nem is tűnt annak. Hát, a szopi nálam is viszi a kilókat...már néha 57 alá csúszik a mérleg, és tényleg már nem szeretnék többet fogyni. Terhesség előtt 62 voltam. Persze, ez most így tök jó, de több mínusz már tényleg nem kell. Tudom, most a diétázóknak ez nem esik valami jól...bocsi, tényleg! De nálam meg ez van.
14647. Vanet
2009. jan. 8. 18:38
neked is szólt, s ha már kendő... van egy bünöm lányok... be kell valljam egy másik fórum tagja is vagyok, de messze nem olyan aktiv mint itt, nem csalom meg az én első szerelmemet, szóval ez a mamami oldal minden mosható pelenka iránt érdeklődönek és kendősnek ajánlom, sok tippet lehet kapni, ötletet stb..
14646. Vanet
2009. jan. 8. 18:35
én személyszerint totál kiakadtam a képeken mikor megláttam, akkor tünt fel először, hogy milyen hóember formám lett... olyan régnek tünik, nem ?
14645. timihugi (válaszként erre: 14632. - Vanet)
2009. jan. 8. 18:35

Jajj...bocsi Vanikám! Én siettemben Timit olvastam, és válaszoltam is;-)). Végülis én is Timi, Ő is Timi;-).

De nem baj, végre megy a dumaparty;-)!

14644. Vanet
2009. jan. 8. 18:34
emlékszel még az otthonszülős tanfolyamon milyen kis golyók voltunk hihi :)
14643. Vanet
2009. jan. 8. 18:33
szoktam olvasni a naplódat, de arról az üziről pont lecsúsztam :( de majd most megkeresem... bizony nehéz összehozni, h pont ráérjünk mind :) olyan szép Bercike, téged meg meg sem ismernélek, úgy lefogytál
14642. timihugi (válaszként erre: 14640. - Vanet)
2009. jan. 8. 18:32
Igen, erről már én is sokat olvastam, és hiszem is, hogy így van! Egyébként Berci is szereti, jobban, mint a kengurut - eddig. Mondjuk a felkötést beöltözve kevésbé...mondjuk én sem. De pl a lakásban, normál ruhában sokkal egyszerűbb. Szerintem tavasszal sokkal jobb lesz. Mondjuk én is csak sétához terveztem, hogy ne kelljen a babakocsival időzni a tárolóban...de ki tudja megállni otthon, hogy ha kicsit nyügi van, ne használja?!:-D Tényleg megnyugtatja.
14641. timihugi (válaszként erre: 14638. - Vanet)
2009. jan. 8. 18:26

Nahát...a végén még kiderül, mennyien használnak itt dugiban kendőt;-). de nem ettől jó anyuka valaki, ez biztos!

Nem tudom, szoktad-e nézni a naplómat, de időnként hagyok benne Neked üzit...(pl. a múltkori para után);-). Remélem láttad.

Már rég találkoztunk itt onlány!

14640. Vanet (válaszként erre: 14637. - Timihugi)
2009. jan. 8. 18:25
igen, értem hogy mit mondasz, én is csak az elől kereszteződöt használom... ha lesz időm majd másolok be valamit... arról szól, hogy milyen hatással van a kicsik érzelmi és idegrendszeri fejlődésére a magadon hordozás, csak egy gyors pl. a PICben (koraszülöttek intézménye) terápiás módszer, h a gyerekeket az anyák mellkasára fektetik meghatározott ideig, kengurunak hivják... erről szól a kendő... Lorka kezdetben utálta a felkötési macerát, de mamár visong ha elkezdem kötni, szereti na :)
14639. timihugi (válaszként erre: 14633. - Annelly)
2009. jan. 8. 18:22

Nelly, nálunk a párom inkább kenguruzik, pedig Ő is érzi ám a vállát. Na da kendő...az férfiatlan...szerinte;-). Én nem is erőltetem.

Biszont én kabátra is teszem a kendőt, a lényeg, hogy a kabát dzsekis anyagú legyen, mert azon jól csúszik a kendő. És ekkor már fontos, hogy hosszabb is legyen a kendő, hogy átérjen rendesen;-). Mert ugyebár a béjbi is elég vastag ilyenkor:-D.

14638. Vanet (válaszként erre: 14635. - Timihugi)
2009. jan. 8. 18:21

ez nem az a topik, ahol bármilyen megosztottságot lehetne okozni drága Timi:) itt nincsenek klikkek - tudtommal :) - és eddig szerintem minden véleményt ellenvéleményt elfogadtunk, ettől jó itt annyira :)

ami pedig a kendőt illeti: üdv az ősanyák között:) hihi na jó, most csak szivatlak :) örülök, h bejött :)

14637. timihugi (válaszként erre: 14632. - Vanet)
2009. jan. 8. 18:20

Vani, nekem eddig 2 félét mutattak, az elől zsebes, majd keresztezőset, és az elől csak keresztezőset. De utóbbinál rájöttem, hogy ha elég hosszú a kendő, akkor sokkal könnyebb, ha még átkötöm a kis feneke alatt is elől (remélem tudod, miről hablatyolok itt;-).

De köszi az infót, megnézem a youtubot is, mert kezd érdekelni a dolog. Én egyáltalán nem érzem "ősanyásnak" magam benne:-). Inkább jópofa, és mindenki belekukkant, ki pihikézik benne, és mondják, de édes!

14636. Vanet
2009. jan. 8. 18:19

[link]

ez pedig egy ázsiai tipusú hordozó, ezt szerzem épp be, hogy mire Lorka totyog legyen, mert tapasztaltak szerint, akkor már úton útfélen lekéredzkednek meg vissza és ezt egyszerübb kötni...

14635. timihugi
2009. jan. 8. 18:16

Sziasztok!

Na, nehogy bárki is félreértse, nem szeretnék semmiféle diszkriminációt kendősök és nem kendősök között. Mindenki maga döntse el, melyik a jó megoldás. Egyébként még azért nem jöttem elő a témával, mert még csak kipróbálásra van nálam a kendő (nandu), de asszem hajlok affelé,m hogy meg is veszem. Komolyan mondom, a kengurutól már az első 15 perc után elkezd fájni a hátam, és ki tudja miért, de még a csípőm is bal oldalon. A kendővel pedig akár a 2 órás sétát is kibírom. Nagyon jól összetartja a hátamat, és a derekamat, nem csak a váll tartja a súlyt. Hát bizony, ezúttal a kényelem győz nálam, úgy néz ki:-).

14634. Vanet
2009. jan. 8. 18:11

Ez pedig az a kötési mód, amit én is használok, és innen tanultam meg, annyi, h Lorka nem ül, hanem fekszik az elején:

[link]

pusszi:)

14633. annelly (válaszként erre: 14631. - Vanet)
2009. jan. 8. 18:11
Én olyankor, mikor apával sétálnak mellettem néha még kiközösítve is érzem magam. Valamit huncutkodnak, engem meg kihagynak:)
14632. Vanet
2009. jan. 8. 18:05
Time, nézz utána a youtubon van egy csomó megkötési mód, én is onnan tanultam, angolul vannak főleg WRAPP CROSS CARRY és társai cimen van egy pár... és aztán gyakorlás gyakorlás :)
14631. Vanet (válaszként erre: 14630. - Annelly)
2009. jan. 8. 17:59

dettó Nelli :) nálunk apa is hordoz, már amikor itthon van :( és épp mennénk valahova kendővel, ő szereti, főleg ha Lorka elalszik rajta, hát akkor baromi büszke, h az ő szive dobogása ringatta el kicsi lányát :)

mosható pelusokat én is nézegettem a környezettudatosság miatt, hihetetlen, h mennyi szemetet termelünk... de egyelőre még a modern, kényelmes énem győzött... (pirulós szmájli)

14630. annelly (válaszként erre: 14627. - Time)
2009. jan. 8. 17:42
Én úgy szoktam, hogy pulcsira kötöm, őt overállban rakom bele, és utánna veszem fel a kabátot, de nem gombolom be (nem is tudnám, de nem is kell, mert melegen tart a baba. Nekünk van kengurunk is, igaz az sokáig jó, mert csak akkortól lehet használni, mióta biztosan ül, azt apa használja, mert abban sokkal nehezebb, csak szerinte buzis a kendő egy pasinak. Pedig unisex színűt vettem.
14629. annelly (válaszként erre: 14621. - Pici04)
2009. jan. 8. 17:38
Kicsi a világ:)
14628. szofi28 (válaszként erre: 14625. - 4af30810d1)
2009. jan. 8. 17:31

:)))))))))

viszont most már megint 2 órája alszik a babakocsiban, lementem vele sétálni, egy órán át bírtam, most itt fekszik kinti szerkóban és szunyál, még horkol is:) betoltam a nappaliba és kinyitottam az ablakot, ne legyen melege...

14627. time
2009. jan. 8. 17:26

Kendő: én kaptam egyet Apától a szülinapomra, de még sosem sikerült normálisan megkötni. :( Igaz, mikor meleg volt, még olyan kicsi volt Emma, ahogy bejött a hideg, úgy meg nem is gondoltam rá. Kabátra? Kaptunk egy kengurut kölcsön, elég jó, bár nekem is fájt tőle a hátam.

Mosható pelenka: én meg hetek óta ezeket nézem... :) Tényleg, használ közülünk valaki ilyet?

14626. 4af30810d1 (válaszként erre: 14623. - Timihugi)
2009. jan. 8. 17:13
Teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!
14625. 4af30810d1 (válaszként erre: 14624. - Szofi28)
2009. jan. 8. 17:13

Ő is..;)

...azon agyalok...:)

14624. szofi28
2009. jan. 8. 17:07

sziasztok...

na, én úgy jártam Cash, ahogy írtad, van kengurunk, 10kg-ig jó, Lulu ruhában már lassan annyi lesz... és még alig használtuk! nekem is kendő kellett volna?!

meddig aludt végül Bazsa? Lulu 10.20kor kelt!

14623. timihugi
2009. jan. 8. 17:00
Hajrá kendősök ;-DDDD!!!
14622. 4af30810d1
2009. jan. 8. 13:55

Vani!!! Úúúúgy imádlak!!!!

Szar napom volt, de most már teljesen klasszá varázsoltad!!!!:)))

14621. Pici04 (válaszként erre: 14620. - Annelly)
2009. jan. 8. 13:22

Anelly!

Naplas to?3.-an?Mi is kinnt voltunk!:DD

14620. annelly
2009. jan. 8. 11:53

Ja, amúgy sziasztok. Jó sokat írtatok, ilyenkor rendszerint az szokott történni, hogy végigolvasom, eldöntöm, mire mit írok, aztán a felét elfelejtem...

na de azért próbáljuk meg:)

Hallottam olyat, hogy a fiúk ragaszkodóbbak az anyjukhoz, a cicihez, a megszokott ízekhez. nehezebben viselik a változást, mint a lányok, érdekesnek tartom, nem tudom mennyi igazság van ugyan benne, az tény, hogy az én lányom teljesen nyitott a világra, és eddig mindent megevett amit adtam neki, sőt, szeretné megkóstolni amit mi eszünk azt is, amiből lehet adok, és élvezi.

Mi már 3x eszünk egy nap szilárdat, nem szerettem volna elsietni, de hát ha éhes szegénykém, kénytelen vagyok neki adni mást is, hiába, ha nem elég neki az anyja...:(

De minden étkezést úgy csinálok, hogy ne legyen teljesen kiváltva. Kaja után rohanás be a szobába szopizni, úgy mérem az adagját, hogy min 100, max 200ml-t leszívjon még rólam is. Ő is igényli a cicit, nekem is jó, ha szoptathatok. Inkább adok többször kevesebbet, minthogy lemondjak a szopiról. Meg így legalább nem is terhelem meg a gyomrát, mintha jól bekajáltatnám. Ezt a mindig szopi módszert szeretném egy éves koráig csinálni, és utánna váltjuk ki a napközbeni étkezéseket teljesen.

Ja igen: 65cm (amit nem értek, mert most fogom lecserélni a ruháit, és úgy néz ki belenőtt a 74-be, ráadásul szemmel láthatóan rengeteget nőtt, papíron meg 61 cm volt egy hónappal ezelőtt, és már akkor is 68-t hordott) 6180 g ami azt jelenti, hogy szerintem 7 hónapos korára megháromszorozza a születési súlyát. Az én kis zabagépem:)

Most hogy ürül a fagyasztóból a tejcsi, asszem a szójatejre térek át a főzelékekhez. Azon gondolkodám még, hogy ha elvileg kecsketejet fél éves korától lehet adni, akkor veszek mondjuk házit, és gyártok belőle aludttejet meg tejfölt meg túrót azt lehet-e már adni?

Márlétezem, ha nem vagyok túl indiszkrét az milyen, hogy eggyütt, de mégis külön? Mi vezérel egy friss apukát arra, hogy elhagyja a családját?

14619. annelly (válaszként erre: 14577. - 4af30810d1)
2009. jan. 8. 11:25
Ne aggódj, majd elmúlik sajna:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook