2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Szijjasztok!
Márlétezem remélem úgy alakulnak a dolgok, hogy neked minél jobb legyen...
Alexa gratu Rékának ügyes kislány..
Bumbu lassan mostmár pakolhatsz..
Lili remélem mára már nincs láz a Manónál..
Pici nemnagyon meséltél mi volt itthon, please..
Na nagy etetőszék nézegetésben vagyok, mert úgy volt kölcsönkapunk, aztán mégsenem, meert más már előbb elkérte.. :-(( így jártunk...
Jó reggelt csajok!
Hááát megint cifra éjszakánk volt :(. Nem adtam almát tegnap és mégis nagyon gyakran ébredt ráadásul azonnal sírással. Úgyhogy nem az alma a ludas a rossz éjszakák dolgában, inkább nálunk is a foggyártás lesz a háttérben. Legalábbis ebben bízom, mert már nem bírom sokáig cérnával.
Nagyon carul voltam tegnap egész délután, belázasodtam és nagyon fájt a torkom, de úgy látszik, hogy a homeós torokfájás elleni cucc lázra is jó, mert mára jobb. Nem tudom, hányat szopogattam el éjjel.
Sziasztok!Tegnap hazajött a párom,aztán abban maradtunk hogy együtt,de mégis külön....hát majd kiforrja magát....
Nálam a kicsi a mandarint kiszivogatja és rágcsálja az inyével,mert fogunk az még nincs....babánt turmixnak szoktam neki megcsinálni imádja...semmi nem fogta még meg a hasát,de a hasfájás is kimaradt..tegnap elmászott a távirányitóért.Csakazt nem értem,miért nem fordul még hasra?
Remélem mindenki jól van és örülök hogy nemcsak én vagyok bátor az etetést illetöen:))
jó reggelt Lányok és Babák!
Alexa, nagy gratula a fogacskához, vicces, hogy majdnem Laura a legidősebb, aztán még sehol sincs a foga, mármint ott domborodnak az íny alatt, de nem nagyon akarnak kibújni...:(
hát nem tudom, nálunk egyre rosszabbak az éjszakák: újabb rekord: 3/4 1 kor aludt el, egyszer elaludt olyan fél 11kor, de ahogy beraktam a kiságyba, szemei kipattantak és folytatódott a viháncolás..Apája is próbálkozott vele-sikertelenül, végül a jól bevált módszer segített (ld. Alexáék, nálunk mindig így van): az ölemben aludt el.tiszta kóma vagyok megint, ráadásul jönnek átszerelni a vízóránkat, úgyhoyg kimozdulni sem nagyon tudunk.:(
Sziasztok!:-)
Tegnap délután óta fogtulajdonosok vagyunk! Kibújt az első fogacskánk alul.:-) Szegény gyerek nagyon rágott, aztán megkaparintotta a kezemet és a szájába tömte. Rágcsálta, aztán egyszer csak aúúú, mármint az én részemről, mert éreztem, hogy kis csipkés szélű kemény valami próbálja ledarálni a mutatóujjamat. Na ez volt a fogacska. Körbe is táncoltuk a szobát, megünnepeltük a nagy eseményt és felhívtuk a nagyit (anyumat). Nagy esemény ez!:-DD
Este viszont nagyon szenvedett szegénykém, alig bírtunk elaludni. Végül ölben sikerült neki úgy 10 óra felé (7-kor aludni szokott a drágám), pedig ölben alvás már nagyon régóta nem igazán jellemző (nem fér el kényelmesen, azt szerti, ha melléfekszem és úgy bújunk össze), leszámítva az előző délutánt. Így visszanézve valószínűleg már akkor is a fogacska kínozta és így kapott megnyugvást. Hála Istennek anya öle úgy látszik, még fogfájás ellen is gyógyír, nekem meg a lelkemnek tett jót, hogy ilyen hatással vagyok a picurkámra. Ringattam, puszilgattam, ő meg szépen elaludt. Éjjel kétszer ébredt szopizni, de több sírás nem volt, most még alszik.
Fura, hogy azt mondjátok, a banánnal kell vigyázni. Én azt olvastam, az alma fogja meg a pocijukat, ami nálunk be is jött. Banán után volt két kaki is, alma után meg két napig nem volt. Mondjuk a hasfájást teljesen megúsztuk, nem volt még gond szerencsére.
Cash, én nem gondollak dilisnek, sőt! Tisztellek a kitartásodért. Amúgy meg aranyos, hogy 6 hónapos szülinapjára időzítitek az első nagy kóstolást.
Amúgy egyetértek Csilluval, én is az ízek megismertetése miatt adok Rékának ezt-azt, most nagyon partner benne, nem tudom, ez később mennyire lenne így, nem szeretném, ha gond lenne, amikor már valóban kell neki ezt-azt egyebet is ennie. Nem érzem úgy, hogy ezzel elválasztanám, hiszen pontosan ugyanannyit szopizik, mint eddig, ráadásul a kanállal való falatozást is csak tőlem kapja, tehát azt is hozzám köti. A kóstolgatás egy közös kaland... De ha Réka is úgy gondolja, szertném még egy év múlva is szoptatni. Majd ő dönt ebben a kérdésben. :-)
Tejterméket én még sokáig nem is akarok megkóstoltatni sem vele, tejnek ott az anyatej, azt kapja. Ha már adok majd neki egyebet is, akkor arra gondoltam, hogy az egyik tanyaszomszédunknak vannak kecskéi, majd tőle hozok friss kecsketejet, azt mondják, a babáknak az a legjobb az anyatej után. Később pedig majd igazi tehéntejet, szintén a szomszédból. Az a jó, hogy több helyen is van házi tej a környéken, de ez a szomszéd azért tetszik, mert nagyon tisztán tartja az állatait és higiénikusan bánik a tejjel fejéskor, tároláskor. Ja, és isteni finom sajtot is készítenek. Bár az igazat megvallva, ez utóbbi mesterséget én is meg szeretném tanulni. Egyik barátom édesanyja megígérte, hogy megmutatja a dolgot. Az volna az igazi, az itthon készített sajt, túró...
Tanítgatom Rékának a pohárból ivást is, persze kizárólag anyatejet kap így is, csak azt szeretném, ha ez is menne neki. Egyre ügyesebb! Ez utóbbit azért kezdtem el, mert a múltkor belémvágott, hogy ha ne adj Isten velem valami történne, szerencsétlen gyereket meg se bírják etetni, mert nem fogad el se cumisüveget, semmit.. Hát legalább pohárból igyon és van anyatej a fagyasztóban... Persze remélem, ilyen nem fordul elő.
Nem tudom, mit akartam még... Na mindegy, ha eszembe jut, majd jövök vissza! Mindenkinek gyönyörű napot kívánok!
Szio bumbu!
En inkabb mandarint adok.A levet kicsavarom es Marcus kiskanallal szepen "megeszi".:)
Esetleg banannal,vagy almaval összekeverem.Nagyon szereti a Picur.:)
Esetleg tejpeppel is probalkozhatsz,ha nem eleg az alma mar.Nem tudom,hogy David mennyit szopizik.
Marcusnak mar csak a fözelekebe jut amit lefejek.Amugy tapszeres.Ez van.
Amugy mindent eszik es szivesen.A tapszernel valogat,csak 1 fajtat fogad el.:D
Amugy naponta kb 4x kakil.:)
Sziasztok!
Marletezem:kitartast neked ehez a nehez helyzethez.Remelem megjon a parod jobbik esze.
Koszi, jo hallani a tapasztalt anyukaktol:)
Most egy kicsit megerositettel abban, hogy nem kell rohanni es raerunk az adagokkal. Sajnos nekem 1 eves korara mar csak ejjel, es reggel es este tudom majd szoptatni a munka miatt, de akkor meg van idonk:)
Sziasztok! Apa két napig generálozta a gépemet, ezért nem jöttem, de most már vagyok és igyekszem visszaolvasni.
Egy kicsit hozzászólnék a táplálási témához. Szerintem az elsődleges cél az ízek megismertetése, nem feltétlenül a szopi kiváltása. Persze ahogy emeljük az adagot, előbb-utóbb nem kér majd a gyerkőc a tejből, de ez gyerekenként és étkezésenként máskor fog eljönni. Sokan csinálják úgy, hogy akár még az egy éves tipegő is szopizik 4-5x naponta, a reggeli-esti meg akár 2-3 éveseknél is előfordul.
Nálunk eddig mindkét gyerek 1 éves koráig szopizott, Anna magától nem kért többet, Lacinál pedig közbejött egy esküvő, ami segített a határozatlankodó érintetteknek.:-) Fél éves korukban kaptak először gyümölcsöt, majd zöldséget, Sinlac pépet 9-10 hónaposan és ha jól emlékszem, a 8-9. hó táján váltottunk ki először étkezést, amikor egyszer csak már nem kértek utána szopit.
Persze tápszeres etetésnél az egész másképp működik, arról nincsenek tapasztalataim.
Az itatásról: mire a szopi megritkul, meg kell tanítani inni, bárhogy, ahogy a gyerkőc elfogadja, amúgy meg a nyári meleg, meg a lakás esetleges száraz levegője után, igény szerint javasolják, amennyire én tudom.
Mennem kell, Ági türelme fogytán van...
Hu de sokat akarok irni:
Ma reggelre hoemelkedese van Adriannak az oltas miatt, de porog ezerrel.
Kaja:
Ismerek egy babat, ahol a banan allergiat okozott, 5 es fel honaposan kostoltak es sulyos hasmenese lett.
Narancsot en sem tervezek adni egy darabig.
Tejtermekre itt azt mondjak, sajtot/joghurtot lehet 9-10 honapos koruktol, tejet egy eves kora utan, de legalabb ket eves korig legyen magasabb zsirtartalmu, mert az meg kell nekik. (nalunk van 1.5-os,2.8-as es 3.2-es tej azt hiszem)
Meg egy kerdesem van a kajaval kapcsolatban:
Milyen tempoban lehet/kell? emelni az adagot?
Mi esszuk a rizspepet 10 napja, de meg csak suritettem az ido folyaman, a mennyiseg tenyleg csak 2-3 kaveskanal... Ma kezdjuk az almat, de valahogy nem sietek az adag emelesevel, pedig van napi 8 szopi is legalabb... szoval van pl. arra ajanlas, mikorra erdemes kivaltani egy szopit? Azt tudom, hogy minden baba mas mennyiseget eszik es naprol napra is valtozhat.... kicsit ugy vagyok, mint Cash, en meg varnek, ezt csak kostolgatsanak tekintem, pedig mar elmultunk 6 honaposak....
köszi, lányok a tanácsot, többet nem adom magában a banánt... most szerencsére a jól bevált hasmasszázskrém segített a dolgokon, mert már nagyon tekergőzött szegény.:)
nálunkis még csak kóstolgatás szinten megy a hozzátápi, Lulu még nagyon igényli a szopit, holott mi már 6 és fél hónaposak leszünk...
ja a paramétereinket meg elfelejtettm írni: 9kg vagyunk és 68 cm, ami azért vicces, mer egy hónapja 70,5 cm volt.:)
Szia Pici! Jó, hogy újra vagy! Mesélj, hogy teltek otthon az ünnepek!
A tejcsit szerintem is érdemes kerülni egy éves korig. Mindenütt ezt hallom, olvasom. Jól ki lehet váltani például rizstejjel, zabtejjel. Most hónapokig én is ilyeneken éltem, mert Emmát zavarta, ha tejterméket ettem, ittam. Most már akár a napi fél liter tej is mehet szerencsére.
Tenyleg!Tejtermekkel mi a helyzet?Nekünk azt mondta az Orvos,hogy 1 eves korig nagyon nem ajanlott.
Pedig egy csomo babaetel receptben van turoval es joghurttal.
Mi a velemenyetek erröl?
Szio Szofi!
A banan tenyleg szorulast okoz,de fött almaval tudod keverni,vagy barackkal.Ugy nem veszes.Söt!:)
Marletezem!
Remelem rendbejönnek a dolgok körülöttetek!
Sziasztok!
Ma megkaptuk a soron következö oltast(mindannyian).:D
Marcus 74cm es 8100 gramm,tehat a születesi sulyat nem duplazta meg:hianyzik 200 gramm.Sebaj.
Amugy minden rendben van.
Hát ha Bazsára hallgattam volna, akkor már csirkecombot szopogatna szerintem..;)
Szóval Móki, lehet, hogy én is hülye vagyok...
Nem baj..:)