2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Igen.. általában így szokott lenni.. a jobbik amikor csak a babát várja az ember, és akkor olvassa.. és pont akkor fejben eltervezi, hogy ezt úgy ahogy a könyvben olvasható, következetes szülőként véghez is fogja vinni.. aztán megszületik a csöpp kis gyermek, és az egész addig "megtanult" dolog huss, mintha sosem lett volna...
Győz az Anyai ösztön...
Fenébe a könyvekkel..
Én is kaptam egyet-kettőt... abban szárítom az orchideám elhullajtott virágait..:)
Sziasztok!
Suttogo.Na ja.Bevallom öszinten,amikor meg babat vartunk es a Suttogot emlegettetek,fogalmam ,nem volt mi az.:)
Azota informalodtam.Hmmmm.
Az ösztöneimre hallgatok.:D
GHUIRRRRFXTXCTxjmhul
NM Nnmnbk,k,jjk, j, ,j,kjy
csak, hogy ne maradjon válasz nélkül..;))
By Bazsa..
i
nmk ;>jkjjgtdcbh ,}>gck-
hnvb
Én eddig azt szűrtem le belőle amit írtam is...szerintem nem a magyar anyáknak íródott...Nyugaton nem volt divat a szoptatás pl..inkább cumisüveg, esztétika és idő miatt is..
én nem tudok azzal azonosulni, hogy éjjel pl. teát djak üvegből ha felébred.. nem értem. Minek ha ott a jó kis anyatej..
ilyenek.
Szöges ellentéte az ösztöneimnek..
Az altatás és minden..
Még egyszer.. ha valakinek ez jön be, elfogadom!:)
Megértem...:(
Nálunk forrom van..;))) Én eggyel vezetek, de jó lenne még kettő is..;) de csak álmaimban.. nem azt a világot éljük.. el is kell indítani Őket..
ám ha ikrek lennének.. jujj de örülnék!!!! Egy fiú és egy lány..:)
Következő baba, jaj Istenem, de irigy vagyok!!!
Apa nem szeretne többet (háromnál tart) és nekem egyre gyakrabban fáj emiatt a szívem :(.
Szijjasztok!
Szurgo szerintem bántotta az alma a pociját, Gergőét is bántotta jó pár napig... tudod savas, valamelyik babó érzékeny rá..
A mell méretet illetően érdekes nekem előtte sem volt kicsi, de nem sokat nőtt, de a helyváltoztatás nekem is megtörtént, úgy nézem sajnos.. :-(((
Hát az egy valami amivel ki lehet kergetni a világból, az a Suttogó, de elfogadom ha valaki másképpen vélekszik. Mások vagyunk, ez is egy bizonyíték.:)
Anno amikor Amerikában nyomtuk családilag, kint akkor volt menő, de teljesen más felfogásban élnek ott az anyukák ugye.. Ők 1-2 hónap múlva visszamennek dolgozni, és azért muszáj nekik ily-olyan keretek közé szorítani a babájukat, meg totál leválasztani amgukról, hogy a bébiszitterrel remekül menjen minden.
Csak pilláztam kint, Bence akkor volt 1,5 éves...
Cicik.. nekem előtte sem volt kicsi, egyszer már a helyükre is visszaugrottak, csak akkor 23 éves voltam, és szánalmas időt szoptattam..:(
Ha majd ledobom a feles 6 kilóómat és kiürül a dolog, na majd akkor döntöm el mi lesz velük..;))
De ezy következő babáig szerintem semmi!!:)))
Sziasztok!
Nagyon sokat töprengtem a hozzászólásaidon, arra sarkalltak, hogy elgondolkodjam saját magamon.
Szülés előtt a suttogót bújtam, el is határoztam, hogy ezen elvek szerint igyekszem majd a babát gondozni. Jó és rossz példák vettek körül, bizonytalan voltam és kapaszkodót kerestem. Találtam.
Aztán megszületett Áron és a gondozási elvek kezdtek szépen sorjában megdőlni. Nem azért, mert midnen baba más és az én Áronom "nem illik bele a képbe", egyszerűen nem éreztem magam teljesen konfortosan, nem volt szívem a még olyan kíméletesnek tűnő eszközök alkalmazásához sem. Annyit vívódtam és annyiszor volt oda-vissza lelkiismeret furdalásom, hogy úgy döntöttem, hogy megyek a saját fejem és szívem után. Nem jelenteném ki egyértelműen, hogy emiatt, de miután Áron betöltötte a négy hónapot, minden szépen beállt a helyére. Persze több mindent megtartottam a suttogó elvekből, pl. napirendet tartutnk, de azt gondolom, hogy erre a korra már minden babának kialakul egy ilyen-olyan napirendje. Mi külön alszunk kezdetek óta és ezt tartani is fogjuk mostmár, persze olykor én is elcsábulok és a reggeli szopira átviszem magunkhoz és ott is marad.
Kerestem az utat, annyi mindent olvastam és sokszor nagyon bizonytalan voltam. A fórumos anyukák tapasztalatai és egy-két hazai szakember meggyőzött azonban, hogy rátaláltam a mindkettőnk számára legjobb útra és mostmár nem is hagyom magam eltánorítani.
A legfontosabb, amit felvettem az újévi fogadalmaim közé, hogy nem panaszkodom. Igen, Ő és én egyek vagyunk, most csak azért vagyok, hogy az ő igényeit kielégítsem amilyen jól és amilyen gyorsan csak tudom.
Ma éjjel pl. egész jól viseltem, hogy két óránként hívott át magához. Nem tudom mi lelte, a nappali alvásoknál is felbéredt, délelőtt nem volt hajlandó fél óránál tovább aludni, pedig másfelet szokott, délután is többször megébredt.
Éjjel viszont tényleg két óránként kellett menjek, nem volt éhes, mert mikor hajnalban cicire tettem csak cumizott.
Tegnap adtam neki először almapépet, igaz csak egy kiskanálnyit apránként, lehet, hogy emiatt volt, bántotta volna a pociját? Eddig csak levet kapott, a húsát nem. Meglátjuk.
Helló!:-) Anka, nálunk is ez van, mármint hogy mindenkitől kaptam a tanácsokat, hogy mennyire el fogom rontani a gyerkőcöt, mert sokat van ölben stb. Aztán most meg néznek nagyokat, hogy Réka mennyire jó kislány, milyen jól tud játszani egyedül, az együttalvál ellenére képes és hajlandó egyedül elaludni, jóéjt-puszival magára hagyhatom, kimehetek fürödni, tévézni, párommal összebújni, mert Réka tudja, hogy nemsokára úgyis odabújok mellé.
Nálunk is továbbra is van éjszakai álomszopi, én még szeretem is. Réka ügyesen keresi a cicit, eszik, én meg arra alszom vissza, hogy kismanókám hatalmasakat kortyol...:-))
Én nagyon csodálkozom, hogy nekem megjött, mert nekem se volt soha normális ciklusom. Volt, hogy egymást követő két hónapban is megjött, aztán kihagyott fél évet, stb. Nagyon nem is vártam még. Tejcsi nem lett kevesebb, de tuti más ízű, panaszkodott is Réka tegnap, de estére beletörődött.
Kóstolgatás nálunk is napi egy van (általában délben), utána szopi és alvás. A sütőtököt imádjuk! Jó sok anyatejjel turmixolva, persze. A banánt is szeretjük, arra gondoltam, a héten megnézzük a sárgarépát vagy a krumplit is. Az almát továbbra is egyedül szereti enni, úgy, ahogy a naplómban van is egy kép róla: leharapom neki a héját, Réka rácuppan és szívja ki belőle a levét. Aztán szól, ha kifogyott és harapjak újat.:-)
sziasztok anyócák :) szerintem mindenki hsz. fontos és hasznos, engem pl. kifejezetten érdekelnek a nagycsaládos hsz-k :) a szilvbesztert 2 3gyerekes családdal töltöttük, igy láthattuk, h azért az már kicsit más (minden gyerek 5 év alatti) Julimama azt szerettem volna mondani,h én nem tudatosan nevelünk, ez nem úgy volt, h elolvastam egy csomó könyvet, majd kiválasztottam a nekem tetszőt és úgy nevelünk, hanem igy csináltam ösztönösen az elején és utána találtam rá a kontinum elvre, de ennek azért örülök, mert sokszor belémkötnek ismerősök, ismeretlenek, elmondják h, mit csinálok nem jól és jól összezavarnának, de mamár nem sikerül nekik, s ha nekem nem hisznek el tudom mondani a más forrásból vett bizonyitásokat is. Meg azért is jó ezt olvasni, mert megerősit, h nem én vagyok hülye :)
Nekem még nem jött meg, de ez nem csoda, mert Lorka előtt is rendszertelen volt, sőt előtte volt, hogy fél évig nem volt, ... most májusban lesz két éve h nekem nem volt...
Anitának jobbulást, Szofi remélem ki pihenitek magatokat, lehet esetleg a fél éves ugrás miatt is, pár hét csúszás belefér... nálunk is volt karácsony előtt néhány zürösebb iccaka, de megint alszik este 8-fél 9-től reggel fél 9-9-ig. (persze közben szopik vannak, de továbbra is alszunk közben)
Mi napi 1x eszünk gyümit: almát, alma-banánt, sütőtököt, alma-sütőtököt, arra figyeljetek, h banánt ne adjatok sokat, vagy keverjétek valamivel, mert szorulást okozhat.
mit akartam még??? :( elfelejtettem... megyek mert Lorka kimászott az ebédlőbe, s nem tudom mit pakol...
sziasztok!
huh, ezek az éjszakák!!! Laura megint éjfélig nem aludt, utána nagy nehezen lefektettem, majd 2kor ébredt: nagy sírás (orra, szeme, minden folyt...:((), de megint a foga volt, ami még mindig nem akar előbújni!:( gyorsan bekentem neki, kb fél óra alatt tudtam visszaaltatni, aztán alvás 10ig (én fél 10-ig). napközben megint csak fél órát aludt, most alussza a másodikat...
mi ma kóstoltuk először a babnánt, sztem ízlett neki, de még korántsem eszik annyi szilárdat, hogy egy étkezést kiváltson vele, de én nem is bánom, amíg van tejci, végülis 6 és fél hónaposan ez nem rossz, és engem még miki sem látogatott meg, de nem is bánom, félek, hogy nagyon fájni fog, nekem mindig kellett bevennem gyógyszert a görcsök ellen, szóval ráérünk még...
sok pusza Mindenkinek!